Baharatlardan hariç sadece yumurta katıyorum canım haşlarken suyuna limon sıkıyorum çatlamıyorMaşallah canım :) içli köftenin hamurunu yoğurmak tutturmak zor olcak gibi geliyor sanki çokta tecrübeli değilimde . Pişince çatlamaması için ekstra bisey katıyor musun hamuruna
30 dolduysa 2 kiloyu görürsün canım inşallahBenimde 28.haftada 1250 demişti doktorum oğluşum nasil doğacak acaba kilosu sizce nasil simdi 30 u doldurduk artmıştır diye düşünüyorum
Banada 27 de 1100 gr demişti şimdi 32 de 2000 gr dedi seninde olmuştur hemen hemen 2000 canımBenimde 28.haftada 1250 demişti doktorum oğluşum nasil doğacak acaba kilosu sizce nasil simdi 30 u doldurduk artmıştır diye düşünüyorum
Aynen açıkçası benimkide onden gidiyor ama cok mutlu oldugum soylenmezİri olması iyi bir şey değil canım zamaninda gitsin yeter
Ben de son zamanlarda tatlıyı çok kaçırdım önden gidecek diye korkuyorum, dr'um dikkat et demisti
Evet benim genel gelişimi 5 gün önde oluyor hep ama bu sefer karın çevresi 2 hafta öne geçmiş. Tamam kilosu vs iyi ele gelir diyoruz da şekerden dolayı olan buyume de sağlıklı bir buyume değil. Ben de biliyorum ki ozellikle son bir iki aydır epeyi abarttım tatlı olayınıAynen açıkçası benimkide onden gidiyor ama cok mutlu oldugum soylenmezgununde gitmesini ya da en fazla 1 hafta önden gitmesini tercih ederdim pazartesi kontrolüm var 32 haftalık olacak bakalim kac çıkacak gununde gidenler kesinlikle üzülmesin hatta onlar icin daha iyi genelde kiloyu aldıran genetik degilse şeker oluyor sekerin fazlasida malesef sağlıksız sağlıklı olan günüyle uyumlu olması
Bebisler doğunca kolay yemek yapmaya hazırlıkNeye hazırlık yapıyorsunuz kızlar yarım yamalak okuyabildim, bebeler doğunca pratik yemekler olsun diye mi.
Bende yapmayı çok istiyorum ama derindonurucum yok ama aldırmak istiyorum inşaAllah ihtiyacım var.
Kız hamiş hamiş ne misafiriYarın misafirim var ben hala uyumadım aferim bana
Genelde gece hareket eder diyorlar ama benimki gün içinde de pek durmuyor aç olsam da. Belki aç olduğun içindir kan sekerin düşük oluyor ya genelde hareket etsin diye tatlı bir şey yiyin deniliyorBizim mesai başladı gece bişe oluyo bu bebeyegündüz çok sakin ama gece çok hareketli. Acaba gündüz orucum açım diye mi sakin?
Evet ya eşime sürekli dillendiriyorum bakalım ikna oldu gibi almayaBebisler doğunca kolay yemek yapmaya hazırlıkkesinlikle almalısın büyük ihtiyaç
Kız hamiş hamiş ne misafiribı ben cagirmiyorum misafir herhalde
Genelde gece hareket eder diyorlar ama benimki gün içinde de pek durmuyor aç olsam da. Belki aç olduğun içindir kan sekerin düşük oluyor ya genelde hareket etsin diye tatlı bir şey yiyin deniliyor
Olabilir gündüz hareket halindeysende sakin oluyor bu gece benimkide çok hareketliymis her zamanki gibi babasını uyutmamışBizim mesai başladı gece bişe oluyo bu bebeyegündüz çok sakin ama gece çok hareketli. Acaba gündüz orucum açım diye mi sakin?
Benim 28+1 de 1400 dü 30+5 te 1800 gelmişti, o arada hiç hamur işi tatlı yemedim doktor kilosuna kızdı diye o yüzden az almıştı :)Benimde 28.haftada 1250 demişti doktorum oğluşum nasil doğacak acaba kilosu sizce nasil simdi 30 u doldurduk artmıştır diye düşünüyorum
Evet sarı ışık bende başta odasında kullanmıştım ama beyaz ışık gözlerini rahatsız ediyor sarı ışık daha iyi filan diye okumuştum şimdide kızımın yattığı odada gece lambası sarı kaliteli uyku için filan yazıyordu. isabet olmuş ozaman sarılık içindeBenim ikinci bebegimde olmuştu canım şerbetli su gerçekten olmadan günde 1 2 çay kaşıgı vermek iyi
Ve gece yatarken sarı ışıgın altında yatırın sarılıgı alıyor benimki az daha yükselse doktoe hastaneye yatıracaz dedi ışıgın altında yatırdık sabaha sarılık namına bişe kalmamıştı. Ama ben doktor hastaneye yatıracaz diyince hocaya da götürmüştüm okuttum geçti çok şükür
hergün yeniliyor dimi hurmayı geceden suya katıp sabah veriyorGünde 1 sabah akşam 1 çay kaşığı diye hatırlıyorum. Bende vericem büyük ihtimalle şekerli sudan iyidir doğal hurma suyu
boşver doğum doğumdur sağlıkla kucağına al da ne üzülcen zaten hep hayırlısını dilemişsin hayırlısı sezaryen olmansa sezaryen olursunBana da şimdi heyecan yüklendi
evet canım büyük ihtimalle şimdiden sezaryen gibi dedi üzülme felan dedi hayırlısı buymuş dedi ama ben de doğuma kadar hep hayırlısını istiyorum
Yok hayır tam tersi magnezyumu bile bıraktırmadı sen bakma bebeğin kilosuna boyuna dedi gelişimi tam değil dedi organlar fonksiyonel değil dedi onun tahminine göre 4 haftam daha var
On gün sonra gideceğim canım sancı felan da çıkmadı doktor da tarih vermedi ona göre daha bir ayımız var
Hadi bakalım fırt diye doğuruverelim hep beraber
Aa çok mantıklı bak ben de o şekil yapabilirim zaten peygamberimiz de yanlış bilmiyorsam önermiş hurmayı
Mayısı pek gören olmaz ya bizden sanmıyorum bu grup erkek yoğunluklu tosunlar grubu gibi biraz kızlarımızın da maşallahları var
Benim ana rahmine düştüğünden beri böyle canımbizim baba maşallah 120 kilo olunca doktor da eşime bakıp babaya çekmiş diyor her gittiğimizde genetikmiş ama zayıf bebekler için neler neler yaptırıyorum hiç fayda etmiyor dedi doktor tamamen yapı genetikle alakalı
Ben kendimi Nisan sonu diye kodluyorum ya
ben de öyle yapacağım canım en mantıklısı
anneler hepsi böyle ya benim ki de şimdiden başladı kendi bildiklerini yapacak kadınağanın eli bükülmez napalım
Evet canım kendi de öyle yapmış bebeğine. Zaten aldığımız yatak güzel bambu tekrar masraf yapmayalım dedik
benim kv umreden getirdi ne hurması bilmiyorum ama onlar olmaz mı kiAynen canımacve hurması iyi diye biliyorum.
Hurmayı da zemzem suyuna ısla inşaAllah
Daha fazla olmuştur benceDiyebilir canım çünkü son aylar daha çok alıyor kilo. 34 den itibaren herkesin bebegi her hafta kesin 250gram alır. Ay ben bu ay çok şekerli şeyler yedim göbek çevresi çok genişledimi acaba gerçi benimki 30+5 de 1750 gramdı perşembeye de 33+5 olacam 2300 olmuştur diye düşünüyorum 3 haftada anca
Yok canım makat gelişli bebeği normal doğum yaptıramazlar. Kızım makat gelişliydi doktorlar daha ufak bekleyelim döner belki dediler açıklığım hastaneye gittiğimde 4 cm di sonra gittikçe açıldı sancılarla. En son ayakları çıkıyor diye apart topar sezaryene aldılar. BeKızlar birşey soracağım diyelim 37 de çatı küsmesi olurken 3 4 cm açıklık var dedi doktor ve bebek dönmemiş kanala girmemiş yinede normal doğum olur mu yoksa sezqryan mı yaparlar
previaya rağmen kilo almaya devam etmesi önemli filan demiştin sanırım yani minyonda olsa kilo alıyor en önemlisi o ve demekki artık 38 e gider çok şükür canımBugün randevumuz vardı kızlar, previamızın düzelmediğini öğrendik. (32+2) Kilomuz 1725 olmuş. Minyon bi bebek olucak muhtemelen. Ama daha da önemlisi duruma göre maximum 36. Haftaya alınır diye beklerken bi aksilik olmazsa 38. Haftaya kadar bekleneceğini öğrendim. Ki bu bizim için mucize gibi. Öyle olursa çok iyi olur en azından ciğer gelişimi tamamlanmış olur ve küveze girmeden yavrucağımla kavuşuruz.Yine de herşeyin hayırlısı olsun. Hepimiz sağlıkla sıhhatle bebeklerimize kavuşalım yeterki gerisi boş
süt arttırıcı ben kullanmıştım canım baya işe yarıyor. K kelebekimsi nin ablası hemen başlamış içmeye bebek sarılık ta olmamışPromalt ne için kuzum fransız kaldım olaya
benim 28+6 da 1420 gramdı 32+0 2334 gramBenimde 28.haftada 1250 demişti doktorum oğluşum nasil doğacak acaba kilosu sizce nasil simdi 30 u doldurduk artmıştır diye düşünüyorum
Benim 1 hafta önden gidiyordu son kontrolde 32 de 2334 gram çıktı doktor normalde bu haftada 2 kilo bekleriz 2 hafta kadar önde gidiyor dedi açıkçası canım sıkıldı biraz şeker yüklemesi filan da yaptırmadım şekerim filan olmasın ya bebek sağlıksız olursa diye. Burda biri 3 haftadan sonrası sıkıntı diyince biraz rahatladım tamam kimse çok minik doğsun istemez ama aşırı kiloda sağlıklı değil bi kaç arkadaşımdan biliyorum bazen de şöyle kilolu böyle iri diyip sezaryene alıyolar bebek doğuyor 3500 gramAynen açıkçası benimkide onden gidiyor ama cok mutlu oldugum soylenmezgununde gitmesini ya da en fazla 1 hafta önden gitmesini tercih ederdim pazartesi kontrolüm var 32 haftalık olacak bakalim kac çıkacak gununde gidenler kesinlikle üzülmesin hatta onlar icin daha iyi genelde kiloyu aldıran genetik degilse şeker oluyor sekerin fazlasida malesef sağlıksız sağlıklı olan günüyle uyumlu olması
Kaç oldun şimdiKilo almam hızladı oruçta yavaşlar diyodum
Seni çok iyi anlıyorum kvde de annemde yanımda çantada evde sürekli stoklu gaviscon var her gittiğim yere de bıraktım olmazsa olmazım az kaldı ama dayanılacak gibi değil mide yanmalarıAyy ilk defa midem öyle bir yanıyor ki anlatamam size
Evet ben de öyle düşünüyorum birde ben arabaya bindiğimde bebek inanılmaz kasılıyor bir yerde toplanıyor sertleşiyor uzun yolda tahmin bile edemiyorum tam doğum zamanı bir deAay dur dur bu durumdan çok şikayetçi olma karnında geliyor bir tane daha ne olur ne olmazaynı huydan gelmesi çok büyük ihtimal ikimiz de evden çalıştığımız dönemde giderdik ailesinin yanına epeyi de uzun kalırdık şimdi ailemin yanına gidemedik dediği an ee senin yüzünden bak ben evden çalışıyorum diyorum sen de bebisi falan bahane et, aay doğurdum dogurcam yolda mi dogurayim de
1. Derecedekiler ben istesem de gelmiyor, sen şimdi dur hamislik bitsin o zaman liste uzun diyorlar yapmadigim her şey haneme yazılıyorEvet ya eşime sürekli dillendiriyorum bakalım ikna oldu gibi almaya
Bende 1. Derece yakınları alayım dedm ya , tatlımı vs yapıp getirecekler yardım ediyorlar
Gündüzde hareket ediyor ama gece gibi değil gece extra güçlü ve ara vermeden karıştırıyo içeriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?