Neyse sakinim geçti. Geçti. O günler geride kaldı. Nefes al nefes ver nefes al nefes verkomediler var ya besigi kiz tarafi alirmista bilmem neymiste eeee sen ne aldin ulan hicbi bok anca sen al ben sana parasini veririm ne alcam da vercen parasini pardon ? Bunlar cidden kafayi siyirmis
Bizim almancı ev sahibi de başta “devlet ne diyosa o” deyip şimdi düzenleme istemiş. İşin kötüsü biz Türkiye’de değiliz bu sefer de. Yarın kardeşim gidip görüşecek inşallah çok abartmazlar.Biz ev arıyoruz ve sanırım en sevmediğim meslek grubu emlakçılar, umarım içinizde yoktur. İstanbul’daki emlak piyasası: 3 kira depozitler, dolarla ya da yıllık ödemelerle dolu. Pazarlık yokBebişin kısmetine umarım bir yer buluruz. Deprem sonrası arıyoruz, bul bulabilirsen. Sizin kvlere patlama gibi bende bir emlakçıya patlıcam galiba
ya sanki cok kendileri o sözde adetlerine uyuyolar da nikah zamanı vs .. yeri gelince yatagı anane alır demeyı bılıyorlar ne ılgınc. demek bunların hepsi böyle.Benimkide eşimin biriktirdiği altınları kendi takıyormuş gibi eşimin kuyumcu arkadaşından 10 bilezik alıp taktı hiç utanmadan sıkılmadan ablam annem takılar taktı. Abileri hiç bir şey yapmadı. Üstüne borçlarını ödedik. Kazık kadar adamlara eşim hep vermiş evlenmeden. Yemiş abileri hep. Sonra geri verdim onları. Şimdide aileme laf atıyor. İşte çocuğun yatağını anneanne alırmış da ablan bişi almadı mı da. Ulen sen ne yaptın bi saklama kabı aldın onu da geri istedim eltim kullansın diye. Maloş. Kv ile uzun zamandır görüşmüyorum sakindim beni şeeetttiniz düğün müğün derken
Keske benim icinde gecse gitselerNeyse sakinim geçti. Geçti. O günler geride kaldı. Nefes al nefes ver nefes al nefes ver
aynen katılıyorum canım. Ben babamın yanında çok rahatımdır mesela geçen gün babamlara gittik babamın yanında karnımı oluşturuyorum oyyyyy oğlişim diye bana gelmiş biz babamızın yanında bu hareketleri yapamazdık siz ne rahatsınız diyor. Gelenek görenek işlerine gelince hakikaten de; Ulen senin oğulların tam mandaval bırak böyle hareketleri herşeyi yapıyorlar torunların saygısız yaaaa diye ağızlarını yaya yay konuşuyorlar hiç nir iş yapmıyorlar bana ne laf atıyorsun. Benim babam öyle şeyleri takmaz ayrıca sanane osusurda sıçarım da canım babam maşaAllahya sanki cok kendileri o sözde adetlerine uyuyolar da nikah zamanı vs .. yeri gelince yatagı anane alır demeyı bılıyorlar ne ılgınc. demek bunların hepsi böyle.
Sert mi acaba yediklerin olmamış olabilir mi? İyice olup yumusamadan yemiyorum ben de. Marketten aldıklarım olmamış oluyor hep. Muz/ elma gibi 1-2 meyveyle aynı poşete koyup fırında bekletiyorum 2 güne yumuşacık oluyor. Sabahlari yarım avakadoyu beyaz peynir, sarımsak, limon, tuz, zeytinyağiyla karıştırıp catalla ezip püre haline getiriyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine sürüyorum. Yanında da ceviz yiyorum misHelal olsun sana. Avokadoyu doğal haliyle yiyen bordo berelidir benim gözümde
evet onlar nedense bebegın sevılmesınden hatta bazı bolgelerde babaanne dedenin yanında cocukları kendı cocuklarını kucagına bıle alamazmıs ve bu suan bıle var emın ol. en guzelını yapmıssın kımseyı takamam cocugumu severken de kusura bakmasınlar kendımı kısıtlayamam. onlar kendı geleneklerı eskde kalmıs onlarınkı yanlıs onlar kendılerını guncellesın bız degıl. ayrıca zaten babanın yanında bıle sen bunu yapıyorsan o esneklıktesınızdır demek ailenle ona neymıs ona da karısmasın.aynen katılıyorum canım. Ben babamın yanında çok rahatımdır mesela geçen gün babamlara gittik babamın yanında karnımı oluşturuyorum oyyyyy oğlişim diye bana gelmiş biz babamızın yanında bu hareketleri yapamazdık siz ne rahatsınız diyor. Gelenek görenek işlerine gelince hakikaten de; Ulen senin oğulların tam mandaval bırak böyle hareketleri herşeyi yapıyorlar torunların saygısız yaaaa diye ağızlarını yaya yay konuşuyorlar hiç nir iş yapmıyorlar bana ne laf atıyorsun. Benim babam öyle şeyleri takmaz ayrıca sanane osusurda sıçarım da canım babam maşaAllah
Aman bişi yapmasınlar uzak olsunlar en güzeliBenım de kv bebek öncesi bebek olsun herseyı ben alcam ben yapıcam hadi filan diyordu. uzak şehirlerdeyız. Bebek haberi verdik 8 aydır daha hıc ne lazım ne yaptınız diye sormadı. 1 çorap bıle yok :) durumları da baya iyi. bu arada kimseye güverenerek yapmadım zaten kimseden bısı ıstemem o anlamda asla. annemler ama durumları normal emekli maası sureklı bebek ihtiyacı için para veriyorlar kabul etmesem alınıyorlar. onların verdıklerı ıle aldık bırcok seyi. eşim de farkedıyor ama asla laf söylemez o anlamda ailesine. görüyor olması yeterli benım ıcın. 2 ay önceye kadar fılan cok içerliyordum ağlıyordum kafaya takıyordum simdii aslaaa düşünmüyorum bile. nikahta hayır görmedık sımdı neden görelim ki yani. mesafe en guzeli benim için.
Benim babam sizin gibi yapmacık ve öküz mü arkadaş biz arkadaş gibiydik hep sinemalara gittik alışverişe gittik biz böyle gördük iyiki de öyle görmüşüz bi ablamla bana baksın bi kendi oğullarına tam öküzler eşim hariç o uzaktaymış hep bunların ahlakını almamış çok şükürevet onlar nedense bebegın sevılmesınden hatta bazı bolgelerde babaanne dedenin yanında cocukları kendı cocuklarını kucagına bıle alamazmıs ve bu suan bıle var emın ol. en guzelını yapmıssın kımseyı takamam cocugumu severken de kusura bakmasınlar kendımı kısıtlayamam. onlar kendı geleneklerı eskde kalmıs onlarınkı yanlıs onlar kendılerını guncellesın bız degıl. ayrıca zaten babanın yanında bıle sen bunu yapıyorsan o esneklıktesınızdır demek ailenle ona neymıs ona da karısmasın.
Canım ben iki sezeryan oldum ikisinde de bana sormadılar ikisi de epudural olduSezaryen olucak analar anesteziyi genel mi epidural mi tercih ediceksiniz? Doğum şeklim belli değil ama sezaryen olursa şayet panik atağım var epiduralde nasıl olurum bilmiyorum ama genel anestezide de ten tene temas yapılmıyo onu da yaşamak isterim napcam bilmiyorum
Aaa nasıl sormadılarCanım ben iki sezeryan oldum ikisinde de bana sormadılar ikisi de epudural oldu
Aaa bende çok severim humusu bak bu da çok güzelmiş iyi fikir. İyi ki sormuşum Nisan anaları rahat olduğu kadar yaratıcı ve hamaratlarCanım ben de avakadoyu zevkle yiyemiyorum humusu çok sevdiğim için robota avakodo haşlanmış nohut sarmısak zeytinyağı ekşi ve çok az tahin ekliyorum ve karıştırıyorum yani humusun içine avakado koyuyorum enfes bir meze çıkıyor ortaya öyle tüketebiliyorum.
Labneyle karıştır, ben de bi şeylerle karışınca sevmiyorum sade daha güzel bence ekmeğe yağlı bir peynirle sürerek yemekYa kızlar siz bu avokadoyu nasıl gönüllü yiyorsunuzbebeğe kilo aldırıyor diye çok okuyunca deneyeyim dedim ama nooo!!! Hiç keyifli değil. Zeytinyağı limon koydum dereotu ekleyip salata yaptım gene de sevemedim. Başka tarif deneyen var mı 2 buçuk tane var bari onları isteyerek yiyeyim.
Yok kuzum yumuşaktı. Valla bir sürü farklı tarif oldu sağolun hepiniz. Peynir de tadını yumuşatır. Ben yoğurtla denedim bugün baktım öyle yiyemiyorum. Peynir de iyi olur öyle de denerim. Teşekkür ederimSert mi acaba yediklerin olmamış olabilir mi? İyice olup yumusamadan yemiyorum ben de. Marketten aldıklarım olmamış oluyor hep. Muz/ elma gibi 1-2 meyveyle aynı poşete koyup fırında bekletiyorum 2 güne yumuşacık oluyor. Sabahlari yarım avakadoyu beyaz peynir, sarımsak, limon, tuz, zeytinyağiyla karıştırıp catalla ezip püre haline getiriyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine sürüyorum. Yanında da ceviz yiyorum mis
Damak tadına uyan şeklini illa ki bulursun ben ekşiyi daha çok yakıştırıyorum avokadoyaYok kuzum yumuşaktı. Valla bir sürü farklı tarif oldu sağolun hepiniz. Peynir de tadını yumuşatır. Ben yoğurtla denedim bugün baktım öyle yiyemiyorum. Peynir de iyi olur öyle de denerim. Teşekkür ederim
O da pratik bir yöntem haklısın. Sağol beybiLabneyle karıştır, ben de bi şeylerle karışınca sevmiyorum sade daha güzel bence ekmeğe yağlı bir peynirle sürerek yemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?