Bence dün hepinizin kıçı açıkta kalmışDün gökyüzünde bi şeyler olmuş olabilir mi çünkü ben de aşırı saçma bi rüya gördüm
Doğuruyomuşum ama ikizmiş ikincisi kızmış doktor görmemiş ikinciyi aylardır. Evdeyiz herkes ikiz diyo ben bakıyorum tek çocuk var böyle amerikan tıraşı gibi saçlı. Bi de koli var bi tane göbek bağı plasenta ne varsa o koliye koymuşlar. Orda düşünüyorum ikiz olduğunda tek plasenta mı oluyo acaba çift mi diye djkdkf sonra koliye bakıyorum tek var ama göbek bağı iki tane hee diyorum demek ki aynı plasentaya iki farklı kordonla bağlıydılarsonra diyorum anaa kız ismi düşünmemiştik napsak. Oğlanın adı Selim hadi diyorum kız da Selma olsun madem uyumlu olsun
Dün geceden beri aynı durumu yaşıyorum sabaha karşı oturdum ağladım bacaklarım ve vajina ağrısından hareket edemiyorum doktor normal diyor biz nasıl Geçireceğiz daha 5 hafta var 40 diye düşünürsekBacaklarımın sızısı, sol göğsümün altının ağrısından uyuyamıyorum. Oysa uykusuzluktan gözlerim kapanıyor. Oturdum salon. karanlığında ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Bugün 2 magnezyum içtim oysa. Sanırım normali falan bekleyemeyeceğim. En erken ne zamansa o zaman kesip alın diyeceğim. Psiklojim bozulmaya başladı.
Ohaa bende bi kac zaman önce gördüm, tek çocuğa hamileydim, doğumda diyorlardi ki içeride bi bebek daha var, dedim mümkün değil olmaz ikisine bakamam napicam ben ikinciyi şimdiBence dün hepinizin kıçı açıkta kalmışbirşeylerin üzerine bahane atıp durmayın
Vajina etrafindaki kemiklerim ağrıyor benimde, normal mıymış iyi bari valla bacaklarim falan açıldı benim böyle yalpalayarak yürüyorum, bacak bacak üstüne atınca şeyim aciyoDün geceden beri aynı durumu yaşıyorum sabaha karşı oturdum ağladım bacaklarım ve vajina ağrısından hareket edemiyorum doktor normal diyor biz nasıl Geçireceğiz daha 5 hafta var 40 diye düşünürsek
Eline sağlık canım hepsi çok önemli bilgilerKızlar bu arada aylardır her anne başlıklarını okuyup takip ettim. Bebek bakımı ile ilgili bazı tecrübeler edindim annelerin ortak dertlerinden.
Valla aklıma gelenler bunlardı. Yine zamanla birbirimize önerilerde bulunuruz zaten bizler de deneyimledikçe ancak bu yazdıklarım kaç aydır takip ettiğim başlıklardaki ortak görüşler. Demekki var bir bildikleri dedim ve burada da paylaşayım dedim. Her bebiş farklı. Bizlerde kendimizinkinde deneyerek öğreneceğiz. Önemli olan panik olmaya gerek yok.
- Süt hemen gelecek diye bir şey yok. Sütünüz gelmediği için eksiklenmeyin de zaten ya da az geliyor diye. Herkesin yapısı farklı. Ne kadar gelirse o kadarı bile yararlı içsin içebildiği kadar. Mama zehir değil.
- Her bebek kundaklanmayı sevmiyor, bunu kundaklandığı zaman ortalığı ayağa kaldırıyor mu kaldırmıyor mu bu şekilde anlayabiliyorlar. Bazı bebekler sling de rahatken bazıları da sevmeyebiliyor.
- Yeni doğan bebişlerin uyanık kalma süreleri 1 saat. Yani uyandı, altı değişti, emdi, gazı çıktı falan filan en geç 1,5 saati bulmalıymış, sonra yine uyutma çabalarına girilmeliymiş bebiş. Çünkü uzun süre uyanık kalma da sonradan bebğin yorgunluktan uyuyamamasına sebep olabiliyormuş. Bu da farklı bir ortak sorun.
- Bebek sadece aç, altı pis, gazı var diye ağlamıyor. Ten teması istiyorlar.
- Annelerden bir diğer öneri ise gece emzirmesinden önce altını değiştirin, emzirmeyi öyle yapın, en son gazını çıkartıp uyutun. Önce emzirip sonra alt değiştirme yapanlar genel olarak hep sorun yaşıyorlar.
- Kakasını yapmışsa bebiş ıslak pamuk ile popo deliğini silince içinde hala yapacağı kaka varsa uyarılıyormuş ve kalan kakayı da rahatça yapıyorlarmış. Böylece bebek daha çok rahatlıyor ve bez daha uzun süre temiz kalabiliyormuş.
- Bebişlerin mide kapakçığı normal bir insan gibi değil o yüzden beslendikten sonra hemen yatırılmaması gerekiyor. 15-20 dk omuzunuzda dik pozisyonda tutup gazını çıkartmak önemli, böylece sık kusmaların önüne geçilebiliyor. Bu arada bebeklerin kusması normalmiş fışkırır tarzda değilse.
- İlk 15-20 gün sarılık sıkıntısı sebebiyle 2 saatte bir beslemek gerekiyor. Ancak sonrasında bebiş 3 saatte bir 4 saatte bir de beslenebilir diyorlar. Bunu 1-2 doktorun videosunda da görmüştüm. Yani bebişiniz uyuyorsa ellemeyin uyusun çünkü beslenme kadar uzun süreli gece uykusuna da ihtiyacı var diye. Ancak çoğunlukla 1-2 saat sonra kendi kendine uyanıyormuş zaten bebişler.
- Bebişi yan yatırma konusunda karar kılmış ilk aylar neredeyse hepsi. Doktorlarından da öyle yorumlar almışlar.
- Aile hekimindeki doktor ve ebeler ile kendi alanında deneyimli çocuk doktorları arasında görüş ayrılıkları olabiliyor. Burada çocuk doktorunun ne dediği daha önemli. Ama katı olmaya gerek yok, başka anneler "ben öyle yapmıyorum ya böyle yapınca da oluyor" falan derse dikkate alın. Sonra sonra faydasını gören çok başka annelerin deneyimlerinin.
- Bebişler çok çabuk emmeyi bırakıyorlarsa burunları tıkalı olabilir. Canı acır falan diye korkmayın, kimsenin bebesine bişi olmuyo. O an azıcık kafasını sabit tutup burnunun temizliğini sağlayın. Bu emzirme için uyanmayan çocukta da geçerli. Canını acıtırım diye korkmayın bişi olmaz. rahatsız edin o durumda da uyanık kalsın emsin ilk 15-20 gün mutlaka.
- Bebişlerin el ve ayakları, burunları soğuk olabiliyor kan dolaşımı da daha tam bizim gibi olmadığı için. bu üşüdükleri anlamına gelmiyor. Gereksiz çocuğun üstüne kat kat bir şeyler atmayın. Sıcak bebişi daha çok hasta ediyor. Ense ve göğsünden kontrol edin üşüyüp üşümediğini demiş herkes.
- Bebiş memeden emerken tazyikli süt gelişi olabiliyormuş bazılarında böyle durumda memeyi makaslayın tazyik asalsın deniyor.
- Emerken ya da mama içerken çok sık boğazına kaçabiliyor bebişlerin, tıkandığını gördüğünüzde paniğe gerek yok. Hemen ters çevirin parmağınızla alnını yukarı çekin. Bebiş rahatlasın.
- Bebekte gaz oluşumunu önlemek için işe yarar ortak şey şu: Sabah ve akşam 1 bardak su ile 1 çay kaşığı kimyonu içmek. Yemeklerinize de sık sık koyabilirsiniz. Bu gazı hafifletecek ama tamamen engellemeyecek fayda sağlacak demişler.
Çok güzel bilgiler ellerine sağlıkKızlar bu arada aylardır her anne başlıklarını okuyup takip ettim. Bebek bakımı ile ilgili bazı tecrübeler edindim annelerin ortak dertlerinden.
Valla aklıma gelenler bunlardı. Yine zamanla birbirimize önerilerde bulunuruz zaten bizler de deneyimledikçe ancak bu yazdıklarım kaç aydır takip ettiğim başlıklardaki ortak görüşler. Demekki var bir bildikleri dedim ve burada da paylaşayım dedim. Her bebiş farklı. Bizlerde kendimizinkinde deneyerek öğreneceğiz. Önemli olan panik olmaya gerek yok.
- Süt hemen gelecek diye bir şey yok. Sütünüz gelmediği için eksiklenmeyin de zaten ya da az geliyor diye. Herkesin yapısı farklı. Ne kadar gelirse o kadarı bile yararlı içsin içebildiği kadar. Mama zehir değil.
- Her bebek kundaklanmayı sevmiyor, bunu kundaklandığı zaman ortalığı ayağa kaldırıyor mu kaldırmıyor mu bu şekilde anlayabiliyorlar. Bazı bebekler sling de rahatken bazıları da sevmeyebiliyor.
- Yeni doğan bebişlerin uyanık kalma süreleri 1 saat. Yani uyandı, altı değişti, emdi, gazı çıktı falan filan en geç 1,5 saati bulmalıymış, sonra yine uyutma çabalarına girilmeliymiş bebiş. Çünkü uzun süre uyanık kalma da sonradan bebğin yorgunluktan uyuyamamasına sebep olabiliyormuş. Bu da farklı bir ortak sorun.
- Annelerden bir diğer öneri ise gece emzirmesinden önce altını değiştirin, emzirmeyi öyle yapın, en son gazını çıkartıp uyutun. Önce emzirip sonra alt değiştirme yapanlar genel olarak hep sorun yaşıyorlar.
- Kakasını yapmışsa bebiş ıslak pamuk ile popo deliğini silince içinde hala yapacağı kaka varsa uyarılıyormuş ve kalan kakayı da rahatça yapıyorlarmış. Böylece bebek daha çok rahatlıyor ve bez daha uzun süre temiz kalabiliyormuş.
- Bebişlerin mide kapakçığı normal bir insan gibi değil o yüzden beslendikten sonra hemen yatırılmaması gerekiyor. 15-20 dk omuzunuzda dik pozisyonda tutup gazını çıkartmak önemli, böylece sık kusmaların önüne geçilebiliyor. Bu arada bebeklerin kusması normalmiş fışkırır tarzda değilse.
- İlk 15-20 gün sarılık sıkıntısı sebebiyle 2 saatte bir beslemek gerekiyor. Ancak sonrasında bebiş 3 saatte bir 4 saatte bir de beslenebilir diyorlar. Bunu 1-2 doktorun videosunda da görmüştüm. Yani bebişiniz uyuyorsa ellemeyin uyusun çünkü beslenme kadar uzun süreli gece uykusuna da ihtiyacı var diye. Ancak çoğunlukla 1-2 saat sonra kendi kendine uyanıyormuş zaten bebişler.
- Bebişi yan yatırma konusunda karar kılmış ilk aylar neredeyse hepsi. Doktorlarından da öyle yorumlar almışlar.
- Aile hekimindeki doktor ve ebeler ile kendi alanında deneyimli çocuk doktorları arasında görüş ayrılıkları olabiliyor. Burada çocuk doktorunun ne dediği daha önemli. Ama katı olmaya gerek yok, başka anneler "ben öyle yapmıyorum ya böyle yapınca da oluyor" falan derse dikkate alın. Sonra sonra faydasını gören çok başka annelerin deneyimlerinin.
- Bebişler çok çabuk emmeyi bırakıyorlarsa burunları tıkalı olabilir. Canı acır falan diye korkmayın, kimsenin bebesine bişi olmuyo. O an azıcık kafasını sabit tutup burnunun temizliğini sağlayın. Bu emzirme için uyanmayan çocukta da geçerli. Canını acıtırım diye korkmayın bişi olmaz. rahatsız edin o durumda da uyanık kalsın emsin ilk 15-20 gün mutlaka.
- Bebişlerin el ve ayakları, burunları soğuk olabiliyor kan dolaşımı da daha tam bizim gibi olmadığı için. bu üşüdükleri anlamına gelmiyor. Gereksiz çocuğun üstüne kat kat bir şeyler atmayın. Sıcak bebişi daha çok hasta ediyor. Ense ve göğsünden kontrol edin üşüyüp üşümediğini demiş herkes.
- Bebiş memeden emerken tazyikli süt gelişi olabiliyormuş bazılarında böyle durumda memeyi makaslayın tazyik asalsın deniyor.
- Emerken ya da mama içerken çok sık boğazına kaçabiliyor bebişlerin, tıkandığını gördüğünüzde paniğe gerek yok. Hemen ters çevirin parmağınızla alnını yukarı çekin. Bebiş rahatlasın.
- Bebekte gaz oluşumunu önlemek için işe yarar ortak şey şu: Sabah ve akşam 1 bardak su ile 1 çay kaşığı kimyonu içmek. Yemeklerinize de sık sık koyabilirsiniz. Bu gazı hafifletecek ama tamamen engellemeyecek fayda sağlacak demişler.
Benim vajina kemiklerini biri kırıyor sanki içeride öyle ağrım var doktor hem enfeksiyon diyo hem yavaş yavaş kanala yerleşiyor baskı ağrısı diyor ama bana bir türlü normal gelmiyor sanki çocuğum içeride kafasıyla çıkmaya çalışıyor gibiVajina etrafindaki kemiklerim ağrıyor benimde, normal mıymış iyi bari valla bacaklarim falan açıldı benim böyle yalpalayarak yürüyorum, bacak bacak üstüne atınca şeyim aciyo
Az daha sabır kuzum. Ben 36. haftayı hedef koydum kendime. Sonrasında da her hafta yeni bir hedef. Yani Şu an 3 haftam var ilk hedefi bitirmeye. Psikolojik olarak hedefleri küçültmek iyi hissettirdiDün geceden beri aynı durumu yaşıyorum sabaha karşı oturdum ağladım bacaklarım ve vajina ağrısından hareket edemiyorum doktor normal diyor biz nasıl Geçireceğiz daha 5 hafta var 40 diye düşünürsek
Hemen ters çevirdim rahatladı şeklinde yazmışlar. Sanırım önemli olan o tıkanıklığı açmak. Dizime koydum koluma yatırdım diyip detaya gireni hatırlamıyorum.Eline sağlık canım hepsi çok önemli bilgiler
Aklıma şu takıldı tıkandığında yüz üstü çevirip mi anlını çekeceğiz nasıl bir tutuş gerek o andizimizin üzerine mi koymaliyiz yoksa kolumuzla mı tutmalıyız
Valla helal 5 tane doğurmuş gibi yazmışsın hocamKızlar bu arada aylardır her anne başlıklarını okuyup takip ettim. Bebek bakımı ile ilgili bazı tecrübeler edindim annelerin ortak dertlerinden.
36. Haftayı hedef koydum falan demeseniz olur mu belki o haftada olanlar vardırAz daha sabır kuzum. Ben 36. haftayı hedef koydum kendime. Sonrasında da her hafta yeni bir hedef. Yani Şu an 3 haftam var ilk hedefi bitirmeye. Psikolojik olarak hedefleri küçültmek iyi hissettirdi
Ay ben bu aşamadan çok korkuyorumKızlar bu arada lohusalıktan bildiriyorum hiç gıcık olmayacağım şeylere gıcık oluyorum, herkes bana batıyor, nasılsın diye sorulduğu an ağlamaya başlıyorum, eşime bile çok pis gıcık oluyorumkendinizi şimdiden kimseye karşı doldurmayın sakın ben hiç doldurmadğım halde böyle oldum doğum sonrasına odaklanmayın çok plan kurmayın akışa göre ilerliyor her şey planladığınız gibi olmazsa çok tribe girersiniz ben girdim
Sevgili vatandaşıma en iyi hizmeti getirmek için gece gündüz çalışmaya devam. 31 Mart'ta oylarınızı bekliyorum dfghjkValla helal 5 tane doğurmuş gibi yazmışsın hocam
O kadar doğru ki ellerine sağlık tekrardan gözümün önünden geçti sankiçok faydalı bilgiler hepsi
Heh iyi ki bunu da yazdın, ben bunu yazmayı unutmuşum.Kızlar bu arada lohusalıktan bildiriyorum hiç gıcık olmayacağım şeylere gıcık oluyorum, herkes bana batıyor, nasılsın diye sorulduğu an ağlamaya başlıyorum, eşime bile çok pis gıcık oluyorumkendinizi şimdiden kimseye karşı doldurmayın sakın ben hiç doldurmadğım halde böyle oldum doğum sonrasına odaklanmayın çok plan kurmayın akışa göre ilerliyor her şey planladığınız gibi olmazsa çok tribe girersiniz ben girdim
Kız sen yeni hedef koydun işte 38 diye ahahaha36. Haftayı hedef koydum falan demeseniz olur mu belki o haftada olanlar vardır
37-38 arası kritik tutmam lazım kendimi mutlaka dhshdhKız sen yeni hedef koydun işte 38 diye ahahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?