Kız bana neden çirkef diyorsun ne çirkefliğimi gördünAha geldi gene çirkef bacıöyle deme kız yapiyo bazıları benimki yapıyor mesela hshdhs
Ben 2kişiye özelden insta adımı yazmıştım bişi olmaduıBence de ya biz Ashley le yaptık bunu, kesin bu da yassahtır çok şey yapmadan şey yapalım
Yardım eder ne demek ya bak sana yakışıyor mu. Yardım eder dersen temizlik benim görevim o da destek oluyor demiş olursun alttan alta. Benim kocam diyemez mesela yardım falan. Bı kere dedi sonra başka bı ortamda aynısını ben söyledim "evet eşimin elinden gelir her şey ben de ona yardım ediyorum ev işlerinde" diye. O gün düştü jeton bidaha demediKız bana neden çirkef diyorsun ne çirkefliğimi gördünben yapılması gerekenleri yapıyorum sadece benim kocamda yapar temizlik yardım eder ama eğitilmeyen kocalardan da yıllar sonra nasıl şikayetçi olduklarını da gördük.
Dalga geçiyoruz geyik yapıyoruz falan Ama şöyle bir durum var benim kocam sabah namazı evden çıkar akşam 22:30 gibi gelir gün içerisinde gelir gider ama yoğundur. Ben ise şuan evdeyim. Bu adamdan hunharca temizlik mi isteyeyim? Benim kocam evet bana şuan hamileyim diye yardım eder. Biliyorum ki çocuk olunca da eder. Ama yardımdır. Feminist bakış açısıyla bakmıyorum şahsen ben. Bu bence bencillik olur. Bu sefer kocama haksızlık olur. Senelerce çalışmış ev hanımlığına karşı çıkmış ama tamamen kendi isteğimle ev hanımlığını şeçmiş (antrenörüm normalde ama çalışma saatlerim esnek ben seçiyorum ve aşırı değil) biriyim. O nedenle ben yardım eder kısmındayım. Yanlış olduğunu düşünmüyorum şuan. Adaletli bakacaksak tabiYardım eder ne demek ya bak sana yakışıyor mu. Yardım eder dersen temizlik benim görevim o da destek oluyor demiş olursun alttan alta. Benim kocam diyemez mesela yardım falan. Bı kere dedi sonra başka bı ortamda aynısını ben söyledim "evet eşimin elinden gelir her şey ben de ona yardım ediyorum ev işlerinde" diye. O gün düştü jeton bidaha demedikullanılan cümleler kelimeler zihniyete dönüşüyor zamanla aman dikkat shdhhd
Hunharca temizlik iste demiyorum kız saçmalama adam çalışıyorsa sen evdeysen evin çoğu işi tabi sana aittir aksi durumda da ona ait olurdu. Ama toplumun genel yapisi ataerkil olduğu için ev işlerine yardım deyince sadece erkegin yaptığı lütuf olarak görülüyorAma şöyle bir durum var benim kocam sabah namazı evden çıkar akşam 22:30 gibi gelir gün içerisinde gelir gider ama yoğundur. Ben ise şuan evdeyim. Bu adamdan hunharca temizlik mi isteyeyim? Benim kocam evet bana şuan hamileyim diye yardım eder. Biliyorum ki çocuk olunca da eder. Ama yardımdır. Feminist bakış açısıyla bakmıyorum şahsen ben. Bu bence bencillik olur. Bu sefer kocama haksızlık olur. Senelerce çalışmış ev hanımlığına karşı çıkmış ama tamamen kendi isteğimle ev hanımlığını şeçmiş (antrenörüm normalde ama çalışma saatlerim esnek ben seçiyorum ve aşırı değil) biriyim. O nedenle ben yardım eder kısmındayım. Yanlış olduğunu düşünmüyorum şuan. Adaletli bakacaksak tabi
MaşallahÖncelikle kestane balının memleketi kastamonudan herkese selamlar fkfkkdşd
Emekçi kadınlar gününüzü kutlarım canlarımBugün bizim kontrol günümüzdü, sizi güncellemeden önce Karusel senin göreceğin rüyayı… demek istiyorum o nası rüya kız ahhahshdj ayrıca A Afratafrac kuşum hem tekrar son iş gününü kutluyorum, hem de paylaştığın bilgiler için teşekkür ediyorum. Kopuk kopuk okuyabildim, aklımda kalan iki ana başlık bunlardı, bir de @tospalak’ın toparlanmasına çok sevindim ve Cookiee ’nin iyi olmasına
Çociğim iyi teyzeleri, pozisyonu aynı, yüzünü plasentama gömmüş yine göstermedi eşoleşek, şaşırmadık. Geçen haftadan bu yana sadece 50gr almış gibi göründü ultrasonda ama tabi ki hiç sallamadım, çünkü nisan analığı bunu gerektirir. Doktor da hiç endişelenmedi zaten, aa iyi bakamamış mıyım bu hafta çocuğa dedim belki geçen hafta şişko ölçtük hehehe falan dedi dalga geçti. Nabzım çok hızlı atıyor benim son zamanlarda burada da yazmıştım zaten, onu söyledim nefes nefese kalırsan sağına ya da soluna yatarak bir süre dinlen düzelmezse konuşuruz dedi, yine bildiğimiz şeyler nisan anasına ne anlatıyon yiğidim dedim içimden ama bilgi tekrarı olsun diye paylaşıyorum dkfkdkk. Nstde biraz sancım çıktı, yine birkaç gündür sancı mı hareket mi çok emin olamadığım hareketlenmeler yaşıyordum bu nst sırasında da oldu, yalancı sancıymış herhalde, yüzüncü haftamdayım artık vakti gelmişti açılın lan ben de sancılanıyom heheh yakaladım siziDoktor suyu mu az içtin acaba falan dedi, yööö dedim ben yalaktan içer gibi su içiyorum neyse sen yine de bol sıvı al dedi, emredersin gomutanım dedim. Halbuki yolda çok trafik vardı kocamla birbirimize girdiydik önümüzdeki araç yüzünden, kesin ondan oldu. Zaten tansiyonum da normalden yüksek çıkmıştı. Hep ondan. neyse sonra sinemaya falan gittik, güzel vakit geçirdim, kocamı da affettim heheh.
Doktora göre her şey yolunda giderse üç haftam var, ben götümü sıkıp dörde tamamlarım gibi düşünüyorum. Şimdilik böyle. Bakalım kahramanımız haftaya neler yaşayacak
Bende sonuca bakan birisiyim yapıyor mu yapıyor bir dediğimi iki etmez evet annesinden gördükleri yüzünden sıkıntı yaşadığımız zamanlar oluyor ama biz evlendiğimizde 39 yaşında olan ve 39 yıl anasının hizmetini gördüğü erkeği de anlamak lazım. Yardım etmek kavramına hiç öyle bakmıyorum. Mesela eşim diyorki çocuk olsun geceleri ben bakarım bende diyorum ki emzircen mi lenHunharca temizlik iste demiyorum kız saçmalama adam çalışıyorsa sen evdeysen evin çoğu işi tabi sana aittir aksi durumda da ona ait olurdu. Ama toplumun genel yapisi ataerkil olduğu için ev işlerine yardım deyince sadece erkegin yaptığı lütuf olarak görülüyorbizim evde de isim cogunu ben yaparım ama eşim yaptığında yardim ettim demez, kendi evinin işi çünkü. Ben üslup takintiliyim, sözcüklerin zihniyete çok fazla işlendiğini düşünüyorum ondan kaynaklanıyor takıntım yorgun olup ya da canı o gün istemeyip elini hiçbir işe surmeyebilir hepsini ben yaparım ama yardım ediyorum diyemez
Öyle olmaz da burda hurra birden herkes atarsa yine tekmeyi yiyebilirizBen 2kişiye özelden insta adımı yazmıştım bişi olmaduı
İlişki dinamiginiz oturmussa memnunsaniz sorun yok Allah bozmasınBende sonuca bakan birisiyim yapıyor mu yapıyor bir dediğimi iki etmez evet annesinden gördükleri yüzünden sıkıntı yaşadığımız zamanlar oluyor ama biz evlendiğimizde 39 yaşında olan ve 39 yıl anasının hizmetini gördüğü erkeği de anlamak lazım. Yardım etmek kavramına hiç öyle bakmıyorum. Mesela eşim diyorki çocuk olsun geceleri ben bakarım bende diyorum ki emzircen mi lenmecbur bebek bana bağımlı olacak sen sadece bana yardımcı ol yeterli. Sanırım kelimelere yüklediğimiz anlamlarla alakalı bir durum. Ben dediğim gibi sonuca odaklı birisiyim takılmam aradaki nüanslara.
E ben başlıyorum o zaman shshdhshshÖyle olmaz da burda hurra birden herkes atarsa yine tekmeyi yiyebiliriz
Sen de bizim gibi çocuğun yüzünü göremeden götüne baka baka geri döndün yani kısacasıÖncelikle kestane balının memleketi kastamonudan herkese selamlar fkfkkdşd
Emekçi kadınlar gününüzü kutlarım canlarımBugün bizim kontrol günümüzdü, sizi güncellemeden önce Karusel senin göreceğin rüyayı… demek istiyorum o nası rüya kız ahhahshdj ayrıca A Afratafrac kuşum hem tekrar son iş gününü kutluyorum, hem de paylaştığın bilgiler için teşekkür ediyorum. Kopuk kopuk okuyabildim, aklımda kalan iki ana başlık bunlardı, bir de @tospalak’ın toparlanmasına çok sevindim ve Cookiee ’nin iyi olmasına
Çociğim iyi teyzeleri, pozisyonu aynı, yüzünü plasentama gömmüş yine göstermedi eşoleşek, şaşırmadık. Geçen haftadan bu yana sadece 50gr almış gibi göründü ultrasonda ama tabi ki hiç sallamadım, çünkü nisan analığı bunu gerektirir. Doktor da hiç endişelenmedi zaten, aa iyi bakamamış mıyım bu hafta çocuğa dedim belki geçen hafta şişko ölçtük hehehe falan dedi dalga geçti. Nabzım çok hızlı atıyor benim son zamanlarda burada da yazmıştım zaten, onu söyledim nefes nefese kalırsan sağına ya da soluna yatarak bir süre dinlen düzelmezse konuşuruz dedi, yine bildiğimiz şeyler nisan anasına ne anlatıyon yiğidim dedim içimden ama bilgi tekrarı olsun diye paylaşıyorum dkfkdkk. Nstde biraz sancım çıktı, yine birkaç gündür sancı mı hareket mi çok emin olamadığım hareketlenmeler yaşıyordum bu nst sırasında da oldu, yalancı sancıymış herhalde, yüzüncü haftamdayım artık vakti gelmişti açılın lan ben de sancılanıyom heheh yakaladım siziDoktor suyu mu az içtin acaba falan dedi, yööö dedim ben yalaktan içer gibi su içiyorum neyse sen yine de bol sıvı al dedi, emredersin gomutanım dedim. Halbuki yolda çok trafik vardı kocamla birbirimize girdiydik önümüzdeki araç yüzünden, kesin ondan oldu. Zaten tansiyonum da normalden yüksek çıkmıştı. Hep ondan. neyse sonra sinemaya falan gittik, güzel vakit geçirdim, kocamı da affettim heheh.
Doktora göre her şey yolunda giderse üç haftam var, ben götümü sıkıp dörde tamamlarım gibi düşünüyorum. Şimdilik böyle. Bakalım kahramanımız haftaya neler yaşayacak
Her gün beş kişiE ben başlıyorum o zaman shshdhshsh
Öyle olmaz da burda hurra birden herkes atarsa yine tekmeyi yiyebiliriz
Karşımdaki insanı tanıyorsam, neyi neden yaptığını anlayabiliyorsam, iyi niyetli ve merhametli ise kelimelere, kavramlara çok takılmam. Kocamda bu huyumu çok sever. Dırdırcı bir hatun hiç olmadım. (Verdiğim örnek genel bir örnek konu üzerinden anlatıyorum sadece) başkalarının yanında kocama hiç cevap vermedim. Daha öncede belirtmiştim evde halletmeyi severim herşeyi. Zaten öyle olsam kocamda inadına yapar huyunu biliyorum. Yardımcı olması benim için şuan yeterli. Ama memurluk yaparken oda yardım değil görev olduğunu idrak ederdi. Yapardı hala da yapar gerçi. Hayatımızdaki konum da etkili aslında. Ev hanımı olmayı da ben seçtim. Kocam istifa etmeme sadece destek oldu ha istiyormuydu çok istemezdi. Söyledi de ama saygı duydu. Falan kısaca hayatımı özetledim ya laİlişki dinamiginiz oturmussa memnunsaniz sorun yok Allah bozmasın
Karşımdaki insanı tanıyorsam, neyi neden yaptığını anlayabiliyorsam, iyi niyetli ve merhametli ise kelimelere, kavramlara çok takılmam. Kocamda bu huyumu çok sever. Dırdırcı bir hatun hiç olmadım. (Verdiğim örnek genel bir örnek konu üzerinden anlatıyorum sadece) başkalarının yanında kocama hiç cevap vermedim. Daha öncede belirtmiştim evde halletmeyi severim herşeyi. Zaten öyle olsam kocamda inadına yapar huyunu biliyorum. Yardımcı olması benim için şuan yeterli. Ama memurluk yaparken oda yardım değil görev olduğunu idrak ederdi. Yapardı hala da yapar gerçi. Hayatımızdaki konum da etkili aslında. Ev hanımı olmayı da ben seçtim. Kocam istifa etmeme sadece destek oldu ha istiyormuydu çok istemezdi. Söyledi de ama saygı duydu. Falan kısaca hayatımı özetledim ya laneyse sonuç olarak kocişimden memnunum koy dötüne salla
MAŞALLAH SUBHANALLAH Göktuğ bebişee İNŞALLAH annesi kısaa zamanda kollarına sağlıkla gelsin Sende Bebişinde ALLAH ın ŞAFİİ ismii ile Şİfalanın Çok AminnMerhaba kızlar doğum dün oldu ben daha yeni yeni kendimi toparlamaya başladım
Doğumdan sonra bana magnezyum verdiler o da beni çok fena etti ama şuan iyim biraz ağrılarım var
Vücudumdaki ödem geçmedi hareketlerimi çok kısıtlı yapıyorum bu da beni zorluyor
Ama Bugün Göktuğumu gördüm çok şüküriçimde kıpır kıpır olamayan yavrum küvezde eli ayağı hiç durmuyordu
Katılıyorum. Zaten ister istemez hepimiz aynı dili konusmaya başlıyoruz bir süre sonra ‘yardım ediyor’. Benim sorumlulıgım ya da onun sorumluluğu degıl sadece. Gerçekten ortak özellikle iki kişi de çalışıyorsa. Tabi ki mesela haftasonu ben boşum, eşim çalışıyorsa yapılması gerekeni ben yaparım ama haftaıcı ben işteyken o evdeyse aynı benım gibi yapması gereken temizlik ya da yemekse yapar. Bu sekılde olmalı ama basta biz kadınlar bunu engelliyoruz gibime geliyor bazen.Yardım eder ne demek ya bak sana yakışıyor mu. Yardım eder dersen temizlik benim görevim o da destek oluyor demiş olursun alttan alta. Benim kocam diyemez mesela yardım falan. Bı kere dedi sonra başka bı ortamda aynısını ben söyledim "evet eşimin elinden gelir her şey ben de ona yardım ediyorum ev işlerinde" diye. O gün düştü jeton bidaha demedikullanılan cümleler kelimeler zihniyete dönüşüyor zamanla aman dikkat shdhhd
Kocisine doğum gününde süpürge alan koca yürekli ev hanımı biz senden raziyizKarşımdaki insanı tanıyorsam, neyi neden yaptığını anlayabiliyorsam, iyi niyetli ve merhametli ise kelimelere, kavramlara çok takılmam. Kocamda bu huyumu çok sever. Dırdırcı bir hatun hiç olmadım. (Verdiğim örnek genel bir örnek konu üzerinden anlatıyorum sadece) başkalarının yanında kocama hiç cevap vermedim. Daha öncede belirtmiştim evde halletmeyi severim herşeyi. Zaten öyle olsam kocamda inadına yapar huyunu biliyorum. Yardımcı olması benim için şuan yeterli. Ama memurluk yaparken oda yardım değil görev olduğunu idrak ederdi. Yapardı hala da yapar gerçi. Hayatımızdaki konum da etkili aslında. Ev hanımı olmayı da ben seçtim. Kocam istifa etmeme sadece destek oldu ha istiyormuydu çok istemezdi. Söyledi de ama saygı duydu. Falan kısaca hayatımı özetledim ya laneyse sonuç olarak kocişimden memnunum koy dötüne salla
Ben de dil takintiliyim işte hiçbir şey yapmadan sadece cümleleri doğru kullanarak beni kendine köle yapabilir hdhdshdhKatılıyorum. Zaten ister istemez hepimiz aynı dili konusmaya başlıyoruz bir süre sonra ‘yardım ediyor’. Benim sorumlulıgım ya da onun sorumluluğu degıl sadece. Gerçekten ortak özellikle iki kişi de çalışıyorsa. Tabi ki mesela haftasonu ben boşum, eşim çalışıyorsa yapılması gerekeni ben yaparım ama haftaıcı ben işteyken o evdeyse aynı benım gibi yapması gereken temizlik ya da yemekse yapar. Bu sekılde olmalı ama basta biz kadınlar bunu engelliyoruz gibime geliyor bazen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?