2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Karma aşıyı hiç bilmiyorum, hamilelikte yaptırıldığını duymadım, ama bunu öneren doktorsa bı bildiği vardır, her doktorun ekolü de görüşü de farklı olabiliyor, nihayetinde burada hiç birimiz tek tip demir vitamin takviyesi kullanmıyoruz, hepsi kendi açılarından en iyisi olduğunu düşündükleri ilaçları hastalarına öneriyor. Doktoruna guveniyorsan yaptır bence. Benimki böyle biseyden bahsetmedi hiç ama bunu yapalım dese tamam derdim.

Evet açıkçası ben kendi doktorumdan da karma aşı diye birşey sormadım söyledi de kaçırdım mi onu da bilmiyorum :) ben hep bir panikle gittiğim için doktora çok tşk ederim .

Günaydın canım, Canım ben tetanozu oldum iki doz olacak dedi birini yaptırdım biri de 1 ay sonra bu ilk vurulduğumu tetanoz diye oldum ama belki bizimki de öyledir. Aşı içeriği hakkında pek bilgim yok
Evet belki de öyledir bende anlamadım aslında Nerede vuruldun aşıyı ücretli ise karma olabilir .

Hamilelik durumunda anneye birşey olursa bebeğe de geçmesin diye anladım ben ama o gün doktor neredeyse 2 saat ilgilenince Asi mevzusu en sona kaldı . Bir de rahatlamıştım bir an önce gidelim diye düşündüm saat akşam 8 olunca En kotu kendi doktorum Perşembe gelicekmis hastaneye asistanı arayıp sordurabilirim .

Tamam canım bulursan ben de ondan alayım bir yandan ben de arastirayim bakayim

Şimdi benim de ilk bebeğim olucak . Bende soru sorayım size daha bilgili gördüm Abimin kızı 4 yaşında onlarin bebek arabası bizdeydi bana vermişlerdi paketleyip geçenlerde açtık baktık neymiş diye cybex in bir modeli ama iri tekerlekli ,sürüşü güzel ama hafif diyemem . 1.5 yaşına kadar idare eder duruyor .Fakat içinde ekstra puset çıkmadı içinden bunlar 3lu oluyor ya normalde ilk yegenimde öle bişey almıştık . Bu ikili bir ürün . Neyse eşim dedi ki bunu alıp arabaya monte edemeyiz güvenli olmaz yani. Gerçekten de monte yerini göremedim. Bı tane puset alalım biz dedi . Evimize yakın cybex vardı girelim bakalım dedik. Sadece puset 6 7 bin gbi birseydi . Sonra be safe markanin hiç kullanılmamış bir pusetini bulmus sahibinden de . Neyse gittik almaya gerçekten de tertemizdi onu aldık 600 liraya. Buharli makineyle yıkarım yine de dedi her ihtimale karşı .Bana kalsa ben almayacaktim bebek arabasiyla idare ederiz diye düşünmustum ama yazdiklarinizdan iyi birşey yaptığımızı düşünüyorum . Ne alıp almayacağımizi bilmemek o kadar kötü ki evim eşya dolu zaten benim o yüzden gereksiz birşey almak istemiyorum .

Son düzenleme:
Evet bunu öneren bir hekim ben ağrılardan suphelendigim için gittim . İlgisi ,alakası çok iyidi ondan yana sıkıntı yoktu . Kendisi beni rahatlattı .

Kendi doktorum aynı zamanda perinatalog haftaya Perşembe hastanede olur . Onu arayıp sorayım öle olurum diye düşünüyorum . Detayliya da 22.hafta gbi girmeyi dusunuyorum onu da sormuş olurum .

Bende 3+1 de yaşıyorum taşınmak zorunda olursam 1+1 e taşınmak istiyorum . ( kiracıyım) Çünkü temizlik ve düzen sağlamak hamilelikte çok zor oldu benim için . Herşey gözüme batar oldu . Evden eşya çıkarıyorum sürekli . Eğer geniş ise 1+ 1 bence sigarsiniz. Hatta ona göre minimal bir yaşam bile sürdürülebilir . Anneniz kaç gün kalıcak sonuçta öyle düşünün . Uzun kalicaksa zor olabilir tabi o konuda haklı olabilirsiniz . Kurutma makinesi için yeriniz varsa kurutma makinesi alabilirsiniz . Sizi çok rahatlatır.

Bir doz daha yaptırman istendi değil mi ? Sanırım doktorun benden istediği de bu ? Nerede yaptırdın acaba ? Ücretini hatırlıyor musun ?
Sağlık ocağında ücretsiz yaptırdım.Ikinci doz için de 27. haftada çağırdılar.Hem aile hekimine gittigimde soylediler hem de kendi doktorum sağlık ocağında yaptırmamı söyledi.Sen kaç haftalık oldun? Seni de sağlık ocağından aramaları gerekiyor canim arayıp sor istersen.

Güle güle kullanın canım puseti çok uyguna almışsınız gerçekten. Bebek arabasının da modelini bilmiyorum ama cybex baya kaliteli bir marka muhtemelen memnun kalırsınız

Önceki hamileliğinde kaç doz vurulmuştun hatırlıyor musun. Ben ilkinde iki doz vuruldum çok iyi hatırlıyorum ama birini sisteme görmemişler, tek doz vurulmuş görünüyorum hemşire bunda iki doz vurucaz dedi. Ama ikinci gebeliklerde genelde tek doz vuruluyormus diye duymuştum. İlkinde iki doz vurulduğunu ispatlayamadigim için garanti olsun diye bunda da iki doz vurulacak tetanoz ama umarım zararı yoktur

kurutma makinemiz var ama depoda ( sığdıracak yerimiz yok ben eşime kızıyorum biz 1 oda evi 5000 e tuttuk aynı yerde 2 oda ev 6500 falandı şimdi 2 odalar 40 bin oldu iki senede o zaman 6500 verecek çoook rahat parası vardı şimdi olacaktı 15 bin ama 40 binleri vermek zor çok bilmişlik yaptı o zaman çok tartışma oldu şimdi cezasını ben çekiyorum istede 40 da verir hatta ev de alır ama o para biriktirme derdin de sen düzenini kur ondan sonra birikimini yap dedim

Günaydın canım, alıntılayarak yazdım ama başka bi şey sormak için. Altay hocaya randevu bulamıyorum asla, telefonla arayıp sormadım sitede boşluk göremeyince. Randevusuz gitsem bakar mı acaba

Canım e nabızdan baktım da bende de erişkin tip tetanoz difteri aşısı yazıyor aile hekimliğinde yaptırmıştım. Muhtemelen herkese yapılan aşı budur sağlık bakanlıgının önerdiği aşı neyse hepimize aynısını vuruyorlardır aile hekimliğinde farklı bir aşı yapacaklarını sanmıyorum

Kızlar buraya bakmayalı baya bi şey değişmiş galiba ya konu sahibi başka biriydi noldu ki acaba

Kızlar buraya bakmayalı baya bi şey değişmiş galiba ya konu sahibi başka biriydi noldu ki acaba
Grupta yaprak dökümü yaşandı, biraz gergin bir ortam oldu tartışma çıktı sonra bir kaç arkadaş gruptan ayrıldılar. Ayrılanlardan biri de grup yöneticimizdi ama geri dönecek müsait olduğu zaman ben konuştum kendisiyle

Evet ya eskilere dönüp baktım konuya hakimim şuan, üzüldüm açıkçası hassas zamanlardayız ondan böyle oluyor

Kızlar birde benim aklıma bir şey takıldı. E nabızda akıllı asistana girdiginizde en altta bebek şeklinde bir seçenek var orayı tıkladıgınızda sistemde ne kadar süredir gebe oldugunuz son adet tarihiniz tahmini doğum tarihiniz vs yazıyor. Şimdi ben 22+3 haftalık hamileyim ama orada 23. Haftada görünüyorum. Doğum iznine 32. Haftada ayrılmam için 31+ oldugumuzda mı doktordan rapor alacağız, daha önce doğum iznine ayrılan anneler nasıl oluyor süreç biraz anlatabilir misiniz benim kafam karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…