Aynen ne dedikleri belli değil kullanmayıncada bebegin omurgası beyni gelişmiyor diyorlarAynı haberi bende gördüm. Eksikliği otizm yapıyor diyorlar fazlası otizm yapıyor diyorlar onlarda ne diyeceğini şaşırdı artık takılma boşver. Otizm anne karnında anlaşılamıyor doğumdan sonra bir testi de yok ancak uzman gözlemi ile tanı koyulabiliyor. Allaha dua edeceğiz hiçbir şeyin garantisi olmadığı gibi bununda bir garantisi yok. Takılma hiç
Demek ben karistirdimYok canım ilk çocugum
Etrafımda otizm olan çok çocuk var ama hiç annelerine sormadım folik asit kullandınızmı kullanmadınızmı diye
Yinede içim rahat etsin diye hapı günde 1 içicem bidahaki randevumda tekrar sorucam
Rica ederimAynen ne dedikleri belli değil kullanmayıncada bebegin omurgası beyni gelişmiyor diyorlar
Haberleri izleyince bian çok telaş yaptım
Sagol canım mesajın için
Evet kuzenimin çocuguda otizimDemek ben karistirdim
Etrafında otizmli çok mu. Gerçekten mibilmiyorum benim çevremde hic yok denk gelmedim elhamdülillah.
Bide bisey sorucam sizin orda eczaneye gidip isteğine göre vitamin alamiyomusun. İlla reçete mi gerek
Ben hiç demir ilacı icmedim ya doktorum 10 haftadan beri bana magnezyum yazdı hala içiyorum hatta gecen karnim sertlesince sancilar oldu dozunu artırdı amma hala demir yazmadı acaba sorsammiYok kullanmıyorum baktım hepimizde varmış yani böle oluyorsak demir ilacı gibi magnezyumda yazsa ya doktorlar neler çektimi bir ben bi allah bilir.Çok sağol canım ben bi bakayım mahnezyuma
İnşallahİnşallah geçer yaşayan çok varmış insan başa gelmeden bilmiyor kusma da ondandır doktor demişti bize acil şifalar dilerim.
Bende karın sertliğimi söyledim doktoruma bir gün yumuşak oluyor diğer gün sertleşiyor.Progestan kullan dedi bana da kaslarımı gevşetmesi için magnezyum yazmadı hâlâBen hiç demir ilacı icmedim ya doktorum 10 haftadan beri bana magnezyum yazdı hala içiyorum hatta gecen karnim sertlesince sancilar oldu dozunu artırdı amma hala demir yazmadı acaba sorsammi
O zaman sadece magnezyum içeren vitamin al kuzu. Doktora gidene kadar için rahat etmezEvet kuzenimin çocuguda otizim
Komşumuzun oğlu otizimli
Birde yakın arkadaşımın oğlunda var
Evet burda istediğimiz gibi vitamin alabiliyoruz
Doktor yazdıgı zamanda vitaminleri sigorta karşılamıyor
Evet ben her işden geldigimde karnim sertlesiyorBende karın sertliğimi söyledim doktoruma bir gün yumuşak oluyor diğer gün sertleşiyor.Progestan kullan dedi bana da kaslarımı gevşetmesi için magnezyum yazmadı hâlâSanırım gün içinde yaptığımız hareketler de etkiliyor o yüzden fazla ayakta durmamaya çalışıyorum.
Evet canım magnezyumun içerisinde 10 vitamin daha var yazıyo kutuda arkasını bi okuyum dedim multivitaminin içindeki vitaminler var aynı ölçek hepsideO zaman sadece magnezyum içeren vitamin al kuzu. Doktora gidene kadar için rahat etmez
Merhaba, gebe kaldığımı ilk öğrendiğimde dediğiniz gibi sağlık ocağı bana da Folbiol yazdı. Daha sonra doktor kontrolüne gittiğimde doktorum folbiolün günlük folik asit miktarının çok fazla olduğunu, kullanmamam gerektiğini söyledi.Folbiol diye bi folik asit var
Normal gunluk dozdan 4 kat fazlaydi sanirim
Cogu kadina o veriliyor saglik ocaklari ozellikle
Suphe edip bebislerimizi strese sokmayalim hic
Ben gebe kalmadan önce sağlık ocağı vermişti bana da sonra araştırınca bir sitede çocuğunun otizim olduğundan şüphelenen bir kadının yorumunu görmüştüm folbiol'den şüpheleniyordu sonra kullanmadım bir daha ne olur ne olmaz diye.Merhaba, gebe kaldığımı ilk öğrendiğimde dediğiniz gibi sağlık ocağı bana da Folbiol yazdı. Daha sonra doktor kontrolüne gittiğimde doktorum folbiolün günlük folik asit miktarının çok fazla olduğunu, kullanmamam gerektiğini söyledi.
İnşallahÇok şükür inşallah tekrarlamaz
Hmm bi yorumlarada bakayım çalışmıyorum ama umarım faydası olur3 yada 4 kademesi var. Yani + - ile vakumlamayi ayarlıyosunuz. En üst kademede fena acıttı diyebilirimsağım sonuna yaklaştığında damlama ayarı felan var. Yani çalışan için biraz düşük kalabilir ama özellikle arada sağım için yada sezeryan doğumda süte göğüsleri teşvik etme amaçlı uygun bence. Benim tedavili olduğu için sezeryan olucak doğuma giderken almayı düşünüyorum mesela
canım o bilimselliği kanıtlanmış bir durum değilmiş aksine folik asit almayan gebelerde bebeği spinal bfida diye bir hastalık oluyormuş çok önemliymişKızlar ya suan haberlerde folik asit otizim yapıyor diye haber çıktı
Çok stres oldum
Ben 0,4mg kullanıyordum
Dün magnezyum kutusuna baktım ondada 0,4mg magnezyum varmış günde 2 kez içiyordum yani toplam 3 kez folikasit almış oluyorum
Baya etkilendim haberlerde görünce
Bizim de planlı gebelik olduğu için hamile kalmadan folik asite başlamiştım pregnom. İlk doktor kontrolünde doktor sordu folik asit kullanıyor musun diye. Evet dedim. Nolur folbiol deme dedi. Doktorlar artık önermiyor onu sanırım ama devletin ödediği folik asit de folbiol. Nasıl olur da devlet onu karşılar anlamıyorum.Merhaba, gebe kaldığımı ilk öğrendiğimde dediğiniz gibi sağlık ocağı bana da Folbiol yazdı. Daha sonra doktor kontrolüne gittiğimde doktorum folbiolün günlük folik asit miktarının çok fazla olduğunu, kullanmamam gerektiğini söyledi.
kızlarda öyle diyince rahatladım canım bian çok korkmuştumcanım o bilimselliği kanıtlanmış bir durum değilmiş aksine folik asit almayan gebelerde bebeği spinal bfida diye bir hastalık oluyormuş çok önemliymişiçini ferah tut folik asit şart
Folbiol çok yüksekmiş içeriği o olmaz demişti bana da 400mcg olandan hamilelikten iki ay önce başladım hala kullandığım vitaminde var devam ediyorumBizim de planlı gebelik olduğu için hamile kalmadan folik asite başlamiştım pregnom. İlk doktor kontrolünde doktor sordu folik asit kullanıyor musun diye. Evet dedim. Nolur folbiol deme dedi. Doktorlar artık önermiyor onu sanırım ama devletin ödediği folik asit de folbiol. Nasıl olur da devlet onu karşılar anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?