2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Ya ben anlamadım doktor sonuç iyi sıkıntı yok dedi 2 hafta sonra 3lü teste gelirsin falan dedi doktorlar gerek görmüyosa bu adam neden gerek gördü kafamda deli sorular

Bende de aynısı oldu.
Hatta üçlü teste çağırınca panik oldum ikili sonucumu almamıştım da.(doktorum iyi sorun yok demişti güvendim ama raporu görmedim)
Bugün hem üçlü testi verdim hem ikili sonucumu aldım.
1/2000 küsür çıkmış ikili testim.
Neden yaptırıyoruz üçlüyü dedim? Çünkü aynı doktor daha önceki gebeliğimde ikiliden dörtlüye atlamıştı üçlü yapmamıştı.

Birincisi tıp değişiyor dedi, güncel bilgi bunun iyi olduğu yönünde dedi. Sadece tek bir değere bakıyorlar omurga ile ilgili miymiş neymiş. İkincisi de yaşın ilkindeki gibi 25 değil dedi. Evet ultrasonda görüyorum sorun yok ama kan verelim garantiye alalım dedi.

16+1'de yaptırdım testi.

Ha yaptırmayanların da bir kaybı olduğunu düşünmüyorum bu arada.
Önemli olan her zaman detaylı ultrason, heyecanla onu bekliyorum.

Kızlar daha önce böyle bişey yaşayanlarınız var mıdır? Vücudumun iç bacak iç kol ve çok olmasa da karın kısmında çıktı. Kaşıntısız ve gün geçtikçe artıyor. Doktordan randevu alıcam ama sekreteri ingilizce konuşmadığı için yarın nir arkadaşımla alıcam ama stres yaptım daha önce deneyimleyen var mı?

Hiç bilgim yok ama geçmiş olsun demek istedim önemli bir şey değil bence panik yapmamaya çalış

Bana şase li fermix vermiş doktor henüz başlamadı bakalm bnm 10.5 kan değerim ferritin 6 düşük ilaç içmek hiç isteğim yok nedense mide bulantılarım şükr yeni geçti

canım benim bildiğim devlette zorunlu o sisteme yazmak durumunda ama sen istemezsen yaptırmıyorsun gidip kan vermiyorsun

Prilam kullaniyor musn. Ben kullanmak istemiyiorm ama asla dayanamiyorm gunde iki tane aliyorm yine de bos
kızlar neden kullanmak istemiyorsunuz onu anlamadım ben kullanıyorum herhangi bir yan etkisi mi var çünkü birşey yiyemediğim zaman bebeğe daha çok zararlı değil mi?

Kızlar günaydın 13+1 deyim. Buradaki doktor izindeymiş. Ben de ailemin yanındayım açıkçası görev yerime bi 10 gün sonra geçeceğim. 2li test yaptırmadım sizce ne yapmalıyım bilemedim

kızlar neden kullanmak istemiyorsunuz onu anlamadım ben kullanıyorum herhangi bir yan etkisi mi var çünkü birşey yiyemediğim zaman bebeğe daha çok zararlı değil mi?
Ben doktoruma sorduğum zaman hiç beslenmemek dehidrasyona girmek daha mı iyi demişti zararlı olsa niye yazalım falan demişti bence de herhangi bir zararı olsa neden yazsın doktorlar ilaç almadığım günler açlıktan kusmaktan çok kötü oluyorum bu bence daha kötü etkiliyor bebeği

Prilam kullaniyor musn. Ben kullanmak istemiyiorm ama asla dayanamiyorm gunde iki tane aliyorm yine de bos
Prilamı 6. Haftadan beri alıyorum kısa bisüre 1 sonra 2 tane almam gerekti. Arada hastameye yatırıldım çıktım bidaha yatırıldım başka ilaçlar serumla verildi falan baya tecrübeliyim. Çok geçmiş olsun öncelikle.

Prilam gebelikte a kategorisi diye geçiyor. Yani bebeğe en en zararsız ilaç grubu yarısı vitamin zaten. Zofran gibi ondansetron içerikliler b kategorisi ama ona rağmen mecbur kalınca kullanılıyor. Parol da b kategorisi mesela.
Ayrıca söylendiği gibi susuz ve besinsiz kalmak bebekten daha çok anne için tehlikeli olabilecek düzeye geliyor kısa sürede. Bebek hertürlü kendini uzun bi süre idare edebiliyor. Ama şu halde iki bedene yetişmeye çalışan vücutlar yoruluyo.
İdrar keton testi önemli o negatif geliyosa bişekilde sıvı alıyosunuz demektir. Ama pozitif gwldiğinde ve kilo kaybı 5% geçtiğinde damardan tedavi şart oluyo. Serum vitamin serumla giden ilaç gibi. Kusmanız günde 4– 5 i geçtiğinde acile başvurun mutlaka. Çok geçmiş olsun.

Bende de aynısı oldu karnımda fark ettim sadece. Kaşıntı ya da batma hissi olmadığı için ciddiye almadım, bir iki hafta sonra kendiliğinden geçti. Bi süre çatlak önleyici kremi kullanmadım

Bende de aynısı oldu karnımda fark ettim sadece. Kaşıntı ya da batma hissi olmadığı için ciddiye almadım, bir iki hafta sonra kendiliğinden geçti. Bi süre çatlak önleyici kremi kullanmadım
Ben de bir süre kullanmayayım bakalım belki benimki de geçer çok teşekkür ederim

Çatlak önleyici kreme kaçıncı haftada başladınız kızlar? Ben okadar halsizim ki aldığım halde başlamadım henüz13. Haftadayım

Çatlak kremini aldım dün sürdüm bugün de sürerim günde kaç kez sürülecek krem?

Kızlar siz yüzünüze tonik, nemlendirici olarak ne kullanıyorsunuz ? Bildiğiniz hamilelerin kullanabileceği ürünler var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…