• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Belimi bildiğimden hamile destek kemeri almıştım 3.ayda.. belki agrinizi hafifletebilir bu tarz destekler. Ama sıcakta fln çok kullanışlı değil.
Malum bele masaj fln da yapılamıyor doğumu tetiklememesi için.🥹

Bi arkadaşım hamile karin bandı hediye etti, baslamadim henuz ama kendisi cok faydasini gormus 7. Aydan sonra. Kinesio tarzi bantlama teknikleri var internette.
Tesekkür ederim bunu bi araştırıcam.

Bende birz uzanayim kalkınca ağrıdan yürüyemiyorum sol kalcm ck agryor 5 10 saniye durup öyle topllyrm snra adim atabliyorm
Bu bende ilk oğlumda ve bu son num çok oluyor bu sefer neden olduğunu kestirebiliyorum çünkü gün boyu ayaktayım dinlenemiyorum magnezyum dışında ama ilkinde neden olur ilk çocuk olduğu için direk magnezyumun etkisi vardır sanıyorum😂takviyeni almam gerekirse mutlaka almalısın doktoruna danış çünkü gitgide şiddetlenen birşey en azından bende öyle oldu son ayımın icerisinde misafir gelmişti ve ben koltuktan dahi kalkamamistim kendi servislerini kendileri yapmıştı toplamıştı gidene kadar o bıçak saplaniyor yada elektrik çarpma hissi azıcık oynatmanda bile etki ediyor yani bu sn ler gitgide uzayabiliyor 🥴

Selam anneler Ağustos 20 doğum olacak ama bebeğe nasıl hastane çıkışı almalıyım kafam karışık uzun kolluu mu kıssa kolluu mu herşeyi tamam yedek kıyafetler normal kıyafetlere karar veremiyorum bu arada şehir İzmir ona göre yorum bekliyorum tesekkurler

Selam anneler Ağustos 20 doğum olacak ama bebeğe nasıl hastane çıkışı almalıyım kafam karışık uzun kolluu mu kıssa kolluu mu herşeyi tamam yedek kıyafetler normal kıyafetlere karar veremiyorum bu arada şehir İzmir ona göre yorum bekliyorum tesekkurler
Benim ilk doğumum da ağustos ta oldu uzun kollu aldim sadece üstünü orterken ince battaniye kullandim yeni doğan olduğu için ben hoc kisakollu giydirmedim ama aletleri sıfır kol qldim yatım ve uzun kolla sicakliyorlar

Merhaba. Dün kontrolüm vardı. 1 ay önceki kontrolde bebişin ayakları aşağıdaydı dönmemişti. Bu kontroldede aynı şekilde kafa yukarıda ayaklar aşağıda. İlk doğumum normal doğum. Doktorum ilk doğumun olsaydı 28. Hafta itibariyle dönmesini bekleriz bebek büyüdükçe dönme işleminin oranı daha düşüyor alanı daralıyor ama 38e kadar beklerim dönmesini dedi. Boynunda kolunda vs kordon dolanık değil ama kısa kordon olabilir dönmeyebilir bekleyeceğiz dedi. Hayırlısı olsun bebiş sağlıklı olsunda normal olur sezeryan olur artık hakkımızda hayırlısı. Acaba benimki gibi bebişi dönmemiş sonraki haftalarda dönen varmıki...1600 olmuş tontiş. Ama şu doktoru bebeğin suyu konusunda bi türlü memnun edemedim 😁az değil ama daha iyi olabilir diyip durdu her kontrolde bol suda içiyorum. Şimdi havuç suyuna başlayacağız bakalım

Ben kısa kol atlet şeklinde zıbın ve uzun alt üst takımlar aldım totalde 5 takım. 5-6 zıbın (yenidoğan) gerisini 0-3 ay aldım. Evde ve hastanede klimalar açık olacağı için uzun kol giydiririm ama bahçeye çıkarırken kısa kol zıbın giydirmek yeter diye düşünüyorum.

Merhaba. Dün kontrolüm vardı. 1 ay önceki kontrolde bebişin ayakları aşağıdaydı dönmemişti. Bu kontroldede aynı şekilde kafa yukarıda ayaklar aşağıda. İlk doğumum normal doğum. Doktorum ilk doğumun olsaydı 28. Hafta itibariyle dönmesini bekleriz bebek büyüdükçe dönme işleminin oranı daha düşüyor alanı daralıyor ama 38e kadar beklerim dönmesini dedi. Boynunda kolunda vs kordon dolanık değil ama kısa kordon olabilir dönmeyebilir bekleyeceğiz dedi. Hayırlısı olsun bebiş sağlıklı olsunda normal olur sezeryan olur artık hakkımızda hayırlısı. Acaba benimki gibi bebişi dönmemiş sonraki haftalarda dönen varmıki...1600 olmuş tontiş. Ama şu doktoru bebeğin suyu konusunda bi türlü memnun edemedim 😁az değil ama daha iyi olabilir diyip durdu her kontrolde bol suda içiyorum. Şimdi havuç suyuna başlayacağız bakalım
Doktor daha iyi bilir ama bence hala yer değişikliği için bolca yerleri var. Benim baş aşşa pozisyondaydı son gittiğimde. Ayaklarda sol alt karnımdaydı. Zaten tekmeleri orda hissediyordum. Yatay duruyordu yani. Şuan tekmeleri sağ üst karın kısmında hissediyorum. Sanki sürekli yer değişiyor gibi🤷🏻‍♀️

Bu arada kızlar ben puset örtüsü almadım kullanmam gibi düşündüm ama çok elzem birşey mi? Özellikle yazın sakın kapatmayın diye uyarıyorlar müslin bile olsa içeriyi havasız bırakıp sıcaklığı arttırdığı için. Ama hastaneye vs giderken koruma amaçlı kapamak lazım sanırım

Merhaba hanımlar üç dört gündür geceleri elimde uyuşma ile uyanıyorum. Haftaya dr a gideceğim. Uyuşma elimi kolumu sallayınca geçiyor. Ama beni uykudan uyandırıyor sanki üstüne bir şey düşmüş gibi acı ile. Aranızda böyle bir problem yaşayan var mı endişelenmeli miyim neden oluyor acaba
Karpal tünel sendromu olmuş olabilir yani sinir sıkışması
Fizik tedavi doktoruna başvurun

Bu arada kızlar ben puset örtüsü almadım kullanmam gibi düşündüm ama çok elzem birşey mi? Özellikle yazın sakın kapatmayın diye uyarıyorlar müslin bile olsa içeriyi havasız bırakıp sıcaklığı arttırdığı için. Ama hastaneye vs giderken koruma amaçlı kapamak lazım sanırım
Haklısın canım uzmanlar sakın tamamen örtmeyin diyorlar hem aşırı ısınmaya sebep olacağı hem de oksijeni azaltacağı için. Ancak kısmı olarak örtmeyi öneriyorlar eğer güneş gelirse.

Hanımlar 4.-5. Aydan itibaren ödem problemi yaşıyorum son ayda ciddi anlamda arttı ellerim, ayaklarım gözlerim çok şişiyor ve rahatsız ediyor beni ağrı yapıyor.
İdrarda protein ve tansiyona bakıldı preeklampsi görülmedi
Benim gibi bu durumu yaşayan var mı doktorunuz herhangi bir öneride bulundu mu ve bu durum normal doğuma engel mi bileniniz var mı. Etrafımdakiler bu gidişle zor normal doğum yaparsın diyorlar

Hanımlar 4.-5. Aydan itibaren ödem problemi yaşıyorum son ayda ciddi anlamda arttı ellerim, ayaklarım gözlerim çok şişiyor ve rahatsız ediyor beni ağrı yapıyor.
Benim gibi bu durumu yaşayan var mı doktorunuz herhangi bir öneride bulundu mu ve bu durum normal doğuma engel mi bileniniz var mı. Etrafımdakiler bu gidişle zor normal doğum yaparsın diyorlar
Doğum olayını bilememde benimde ayaklarım ellerim çok şişiyor sıcaklarda daha da olacak demişti doktor.
Fazla ayakta kalmamaya çalışıyorum ozaman şişmiyor okadar

İzmir’de olacaksan bol bol kısa kollu zıbın al bence ama akşam üstleri için uzun kollu zıbınlara da ihtiyacın olur kuzum. O yüzden uzun kollular da olsun bence. Hastane çıkışları çok fix zaten onlardan al, sıcak zamanlar da olsa yeni doğanlar üşüyor da diyorlar. Sıcak olursa zıbınla bırakırsın üşür gibi olursa uzunca şeyleri de olsun bence :)

Tansiyonunuz nasıl genel olarak ölçüyor musunuz ve beslenme düzeniniz nasıl

Ben de almadım , müslin olacak zaten diye düşündüm aynı kafadayız :)

Doktor daha iyi bilir ama bence hala yer değişikliği için bolca yerleri var. Benim baş aşşa pozisyondaydı son gittiğimde. Ayaklarda sol alt karnımdaydı. Zaten tekmeleri orda hissediyordum. Yatay duruyordu yani. Şuan tekmeleri sağ üst karın kısmında hissediyorum. Sanki sürekli yer değişiyor gibi🤷🏻‍♀️
Kaçıncı haftada başı aşağı doğru geldi :)

Ben de sezeryan istiyorum 🙈 inş da olur, benimki daha o pozisyona dönmedi 27. Haftaya girdik bakalım merak da ediyorum yine de :)
28. haftama kadar baş aşağı duruyordu hep bebişim, 30.hafta kontrolümde makat geliş dedi doktor. ben şok. hep baş aşağı olurdu dedim, daha cooook döner doguma kadar dedi.

Bu bende ilk oğlumda ve bu son num çok oluyor bu sefer neden olduğunu kestirebiliyorum çünkü gün boyu ayaktayım dinlenemiyorum magnezyum dışında ama ilkinde neden olur ilk çocuk olduğu için direk magnezyumun etkisi vardır sanıyorum😂takviyeni almam gerekirse mutlaka almalısın doktoruna danış çünkü gitgide şiddetlenen birşey en azından bende öyle oldu son ayımın icerisinde misafir gelmişti ve ben koltuktan dahi kalkamamistim kendi servislerini kendileri yapmıştı toplamıştı gidene kadar o bıçak saplaniyor yada elektrik çarpma hissi azıcık oynatmanda bile etki ediyor yani bu sn ler gitgide uzayabiliyor 🥴
Ben bgn soyledm doktoruma ama magnezym fln yazmadı bana.Benmde 2.hamielek sürekli ayaktym ck dinleyemiyorum ondan oluyo galiba, ilk cocugumda olmamsti çünkü bu tarz ağrılar.

Back
X