- 24 Ekim 2024
- 611
- 492
- 18
- Konu Sahibi annabelica
-
- #16.201
Haklısın canım ne bilim kayıplar olunca bi korkuyor insanCanım birçok etken var kilo kaçıncı gebelik olduğu iç karın çeperi gibi. daha güçsüz o hareket ediyordur da sen hissetmiyorsundur her gebelik farklı kuzum sıkıntı yapma
Seni bu konuda çok iyi anlıyorum canım ben de tiroid için doktora gidiyorum ve ayrıca kendim de takip ediyorum tabiki doktorlara güvenelim ama kendi bedenimizi en iyi biz biliyoruz ayrıca dikkat etmemiz lazım diye düşünüyorum.Tabi canım ben kendi sürecimi kendim takip edeceğim, mecburen, özel değil bence ya eczaneden aldım devlet karşılıyor diye düşünüyorum ama muhakkak sor canım, danış lütfen doktoruna.
Dediğin gibi belirli aralıklarla kan veriyorum, maalesef ki karaciğerimi çok yoruyor, doktoruma dedim hatta hocam siz biliyorsunuz multivitamin kullanmak istemiyorum dedim ama bu decavit değil, özel olanı yazıyorum, decavit yorabilir dedi yine de kullanmak istemedim işte, korkuyorum ne yapabilirim, kan verip takip etmek istiyorum.
Sen muhakkak konuş canım, kullan tabi benim böyle endişem olmasa ben kullanırdım nitekim ilk gebeliğimde kullandım zaten
Ferrum haussmann vermişti bana da canım. Bu gittiğimde muhtemelen değişirip başka demir ilacı verir. Senin toz olan demir ilacının adı neydi ?Benim hem kabızlık yaptı hem de tansiyonumu çok düşürdü Ferro o yüzden doktor toz halde farklı bir demir verdi 1 aydır onu kullanıyorum o çok iyi
Sidefer, kolalı jelibon gibi tadıFerrum haussmann vermişti bana da canım. Bu gittiğimde muhtemelen değişirip başka demir ilacı verir. Senin toz olan demir ilacının adı neydi ?
Sağ ol canım. Doktora sorayım bakalımSidefer, kolalı jelibon gibi tadı
Ay evet minik bebegim benim hissetti bizi demek ki gelecegimiziMaşşallah anlamış glcginizi ve ellerini sallamış yaa kıyamam sizin ilk bebek daha bir heycanlı oluyor yaaa ben her gidişimde sedyede kalbim küt küt atardı :)Evet bu arada erken haftada tahmin ediyorlar zaten genelde en iyisi 16 sonrası gidip teyit etmek benim gibi dellenmek yerine o haftalara kadar beklemek:)
Canım herkesin vucudu farklı yaa. Kimse ile kıyaslama kendini. Hele hamilelikte bence hic kıyaslama. Bebisini gidip görüyorsun sonucta bir problem yok. Hareketlerini ilk bebiste daha gec hissetmek normalmis. Merak etme.Teşekkür ederim duymak çok iyi geldiben 14 de hissettim diyen bir akrabam ve annem var destek yerine stres oldu bi an ama sevindim bunları duyunca cansın çok sağol
üzme kendini benimkide bi var bi yok canları isteyince hareket ediyorlar biz anneleride panik oluyoruzCanım benim de bugün hiç hareket etmedi ya, biraz kafama takıldı ama zaten bariz hareket hissetmiyordum, ama şişlik oluyordu o da olmadı işte kullandığım ilaçlardan mı acaba diye endişe ettim
benim ilk hamileliğimde hiç cıkmamıştıTecrubelı anneler bu hamılşelık cizgisi ne zaman cıkacak acaba ve herkests cıkıyor mu
üzme kendini benimkide bi var bi yok canları isteyince hareket ediyorlar biz anneleride panik oluyoruzne ilacları kullanıyorsun canım?
Canım 16 çok erken zaten. Bizim grupta kızlar çok erken hissetti diye mi panik yapıyorsun acaba. Ben 17+4 oldum beklentiye bile girmiyorum dahaKızlar ilk hareketleri ne zaman hissettiniz benim 16 oldu ama annem ben seni çok daha erken hissetmiştim diyip panikletiyor beni ya
Canım 16 çok erken zaten. Bizim grupta kızlar çok erken hissetti diye mi panik yapıyorsun acaba. Ben 17+4 oldum beklentiye bile girmiyorum dahahafif kımıltılar oluyor bazen ama kesin emin olmak istiyorum bebek olduğunu düşünmek için
Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur bunları duymak iyi geliyorCanım çok geçmiş olsun tahmin edebiliyorum ne kadar korktuğunu. Ama çoğunlukla yukarı çıkıyor merak etme. Yine önceki grubumdan örnek vericem bir arkadaşımızın yukarı çıkmadı ama yine de son haftalara kadar gelebilmişti erken doğum olmadı. Altta plasenta olunca kanama yapabiliyor ama bebekte sorun olmadığı için dinlenmeyle biraz dikkat etmeyle sorun çözülüyor. Endişelenme biraz daha sabret yukarı çıkar zaten bebek büyüdükçe
Aşağı yerleşmiş dedi ama yukarı çıkabilir takip edelim dedi rahim ağzını tam kapatmadığı için şimdilik sorun yok dedi ama kaygı korku bir türlü gitmiyor ilk 3 ay da zor geçmişti benim enfeksiyon kaynaklı kanamalarım olmuştu hep kan görme korkum vardı ve görünce aşırı korktumÇok geçmiş olsun canım, benim de plasentam aşağıda doktor geçtiğimiz hafta söyledi ama endişelenme 20-24 arası yukarı çıkıyor dedi. Tabi endişelenme dese de ben çok korkup derin araştırmalara girdim bir sürü makale vs. okudum. Gerçekten rahim büyüdükçe genelde 20-24. haftada plasenta yukarı çıkıyormuş. %90-95 oranda böyle olmuş. Ama Allah korusun çıkmadı diyelim plasenta previa tanısı koyulursa bize kanama olmazsa yine sorun yok kanama olur da rahim ağzını kapatırsa bol bol dinleneceğiz ve sezeryan doğuma hazırlanacağız. Doktorun plasenta previa mı dedi yoksa plasenta aşağı yerleşimli mi dedi mesela benim aşağı yerleşimli yani servikse komşu o yüzden çıkma olasılığı daha yüksek. Çıkmama durumu 200'de 1 görülüyor. Bu süreçte en iyi şey ayaklarımızı yukarı dikip uzanmakmış
İnan seni öyle iyi anlıyorum ki, kanamam hiç olmadı ama kahverengi lekelenme yaşamıştım onda bile elim ayağım boşaldı. Dilerim bir an önce yukarı çıkar da rahatlarızAşağı yerleşmiş dedi ama yukarı çıkabilir takip edelim dedi rahim ağzını tam kapatmadığı için şimdilik sorun yok dedi ama kaygı korku bir türlü gitmiyor ilk 3 ay da zor geçmişti benim enfeksiyon kaynaklı kanamalarım olmuştu hep kan görme korkum vardı ve görünce aşırı korktum
Oyy kuzum biliyorum inşallah canım arkadasım. Esımde dun ruyasında gormus sapsarı cok guzel bir kızdı cok saglıklıydı dedi. Babasına malum oldu heralde kızımasdaf kuzum dualarimdasin inşallah temiz sonuçlar alacaksin bebisinin güzel haberlerini al inşallah hep aklimdasin vallahi
Ben geç hissettim ilk kızımda ama başlayınca her gün hissetmiştim artık. Erken hissedince de bebek küçük oluyor her gün hissedilmiyor o da stres yapıyor. Yaranılmaz bize haklısınKız biz deliyiz, ben de kendime diyorum bu haftada kıpırtı hissettiğine şükret de ama işte olmayınca da insan strese giriyor, bazen uyuyorlar ben de biliyorum aslında da amannn illa kendime dert çıkaracağım işte
Ben geç hissettim ilk kızımda ama başlayınca her gün hissetmiştim artık. Erken hissedince de bebek küçük oluyor her gün hissedilmiyor o da stres yapıyor. Yaranılmaz bize haklısın
Haklısın canım ayy kıyamam onlara bennnCanım herkesin vucudu farklı yaa. Kimse ile kıyaslama kendini. Hele hamilelikte bence hic kıyaslama. Bebisini gidip görüyorsun sonucta bir problem yok. Hareketlerini ilk bebiste daha gec hissetmek normalmis. Merak etme.
Sakin ol bebislerimize stres iyi gelmiyor hiic. Onlar minnak tatli sevgi bekleyen evlatlarımız bizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?