- 15 Nisan 2023
- 155
- 213
- 33
- Konu Sahibi annabelica
- #48.981
Canım 35. haftanın içindesin, bebişin de iyi maşallah. Üzülmene üzüldüm ancak muayenede her şey yolunda çok şükür. progestan burada başka arkadaşa da verilmişti, demek ki rutin bir prosedür.Kızlarr benim de haberlerim çok iyi değil. Aslında kötü de değil ama panikledim biraz
34+4 teyim, bebeğim 2580 gr, 45 cm olmuşsuyu iyi, ultrasonda erken doğum belirtisi yok. Sonra NST'ye girdim. Bir tane 60, iki tane 40 lı sancım çıktı. Ama bu sancılar benim 3 aydır sertleşme yaşıyorum dediğim şekilde hissettirdi. Yani ağrısız, toplanma sertlik. O sırada ebeye sorduğumda sorun yok bunlar iyi gibi bir yorumda bulundu ki ben de rahattım aslında, doktor gördüğünde ne olur ne olmaz risk almayalım dedi progestan verdi sabah akşam. Böyle olması bile beni azıcık gerdi açıkcası. Sorunsuz gelmiştik bugüne kadar. Sancım da yokken küçük sancılar çıktı beklemiyordum. Progestan ne kadar sürede etki ediyor acaba ?
Ama asıl beni şok eden diğer konu, ben 8 aydır hep sezaryen olacağımı sanıyordum. Sezaryen olmak zorunda değilmişim. Vajinal olabilirmiş. Bu fikre hiç alışık değilim, nasılsa sezaryen olacağı kesin diye kafam hep rahattı. Okuduğum kitaplarda bile vajinal doğum ile ilgili kısımlarını hızlı geçiyordum. Yürüyüştü, masajdı hep saldım nasılsa sezaryen diye diye. Ayy ben ne yapacağım şimdi bütün dengem bozuldu hastaneden çıktığımdan beri![]()
Normal doğum veya genel olarak doğum konusunda Ayşe duman videoları öneririm, youtubeda. Hocanın konuşma tarzı bile rahatlatıyor beni