• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlarr benim de haberlerim çok iyi değil. Aslında kötü de değil ama panikledim biraz 🤕
34+4 teyim, bebeğim 2580 gr, 45 cm olmuş 🥰 suyu iyi, ultrasonda erken doğum belirtisi yok. Sonra NST'ye girdim. Bir tane 60, iki tane 40 lı sancım çıktı. Ama bu sancılar benim 3 aydır sertleşme yaşıyorum dediğim şekilde hissettirdi. Yani ağrısız, toplanma sertlik. O sırada ebeye sorduğumda sorun yok bunlar iyi gibi bir yorumda bulundu ki ben de rahattım aslında, doktor gördüğünde ne olur ne olmaz risk almayalım dedi progestan verdi sabah akşam. Böyle olması bile beni azıcık gerdi açıkcası. Sorunsuz gelmiştik bugüne kadar. Sancım da yokken küçük sancılar çıktı beklemiyordum. Progestan ne kadar sürede etki ediyor acaba ?

Ama asıl beni şok eden diğer konu, ben 8 aydır hep sezaryen olacağımı sanıyordum. Sezaryen olmak zorunda değilmişim. Vajinal olabilirmiş. Bu fikre hiç alışık değilim, nasılsa sezaryen olacağı kesin diye kafam hep rahattı. Okuduğum kitaplarda bile vajinal doğum ile ilgili kısımlarını hızlı geçiyordum. Yürüyüştü, masajdı hep saldım nasılsa sezaryen diye diye. Ayy ben ne yapacağım şimdi bütün dengem bozuldu hastaneden çıktığımdan beri 🥹
Canım 35. haftanın içindesin, bebişin de iyi maşallah. Üzülmene üzüldüm ancak muayenede her şey yolunda çok şükür. progestan burada başka arkadaşa da verilmişti, demek ki rutin bir prosedür.
Normal doğum veya genel olarak doğum konusunda Ayşe duman videoları öneririm, youtubeda. Hocanın konuşma tarzı bile rahatlatıyor beni 😊

kızlar selamlar
çok fena çamaşır makinesi temizleme videolarına düştüm. çamaşır makinesi rutin temizliği maalesef henüz hiç yapmadım ve yapmam gerekiyor artık.
tambur temizleme, makinenin sağ altındaki su akıtan kısmı temizleme, deterjan gözünü çıkarıp temizleme bunları yapmak istiyorum. youtubeda acayip, başka başka şeyler yapmışlar anlamadım bir şey.
siz hangi ürünleri kullanarak yapıyorsunuz temizliği, burada bence çamaşır makinesi temizleyen arkadaşım muhakkak vardır 😄😄
Ben yaptım canım, daha doğrusu yaptırdım kayınvalideme😅 dediğin gibi o sağ aşağıdaki suyu akıttı, detarjan gözü çıkarılıp temizlendi. Lastiklerin arası temizlendi. Çamaşır makinası temizleme sıvısı var, onu detarjan gözüne koyup çalıştırdık. Sonrasında bir kez daha boş durulama yaptım kimyasal da kalmasın diye

Ben yaptım canım, daha doğrusu yaptırdım kayınvalideme😅 dediğin gibi o sağ aşağıdaki suyu akıttı, detarjan gözü çıkarılıp temizlendi. Lastiklerin arası temizlendi. Çamaşır makinası temizleme sıvısı var, onu detarjan gözüne koyup çalıştırdık. Sonrasında bir kez daha boş durulama yaptım kimyasal da kalmasın diye
Süper. teşekkür ederim canım. çamaşır makinesi temizleme sıvısı daha garanti olur ona bakayım ben de

Canım 35. haftanın içindesin, bebişin de iyi maşallah. Üzülmene üzüldüm ancak muayenede her şey yolunda çok şükür. progestan burada başka arkadaşa da verilmişti, demek ki rutin bir prosedür.
Normal doğum veya genel olarak doğum konusunda Ayşe duman videoları öneririm, youtubeda. Hocanın konuşma tarzı bile rahatlatıyor beni 😊
Evet bebeğim iyi de ben panikledim 🙂 Progestan da şaşırttı beni, şimdi her sertleşmede kendimi dinliyorum. Ki çok alışıktım bu kasılma duygusuna 😶 Doğum olayı da beklemediğim yerden geldi, üst üste fazla geldi duyduklarım.
Bakayım canım videolara, hiç doğum ile ilgili kafamda soru işareti olmadığı için araştırmamıştım. Teşekkür ederim 🙏

Ha birde bu karın sertleşmesi bende çok erken haftalardan beri oluyor. Özellikle akşamları oluyor nefesimi bile engelliyor hatta karnım uyuşmuş gibi bir his oluyor. Dinlenince geçiyor yumuşuyor. Doktoruma sormak hiç aklıma gelmedi 🤭

Kuzum marketten baktık da sadece havuç suyu bulamadık. Portakal havuç bulduk işe yarar mı ki acaba? Bir kaç gündür içiyorum. Bir de senin doktorum hiç mm değeri verdi mi?
Kuzum ben katı meyve sıkacağında kendim sıkıyorum. Evinde yoksa bile komşudan falan ödünç bulabilirsen en güzeli kendi sıkman olur aslında. Mm değeri sekreterine söylüyordu ama aklımda 50 gibi bişey kaldı çok dikkat etmedim sana söyledi mi

Kızlarr benim de haberlerim çok iyi değil. Aslında kötü de değil ama panikledim biraz 🤕
34+4 teyim, bebeğim 2580 gr, 45 cm olmuş 🥰 suyu iyi, ultrasonda erken doğum belirtisi yok. Sonra NST'ye girdim. Bir tane 60, iki tane 40 lı sancım çıktı. Ama bu sancılar benim 3 aydır sertleşme yaşıyorum dediğim şekilde hissettirdi. Yani ağrısız, toplanma sertlik. O sırada ebeye sorduğumda sorun yok bunlar iyi gibi bir yorumda bulundu ki ben de rahattım aslında, doktor gördüğünde ne olur ne olmaz risk almayalım dedi progestan verdi sabah akşam. Böyle olması bile beni azıcık gerdi açıkcası. Sorunsuz gelmiştik bugüne kadar. Sancım da yokken küçük sancılar çıktı beklemiyordum. Progestan ne kadar sürede etki ediyor acaba ?

Ama asıl beni şok eden diğer konu, ben 8 aydır hep sezaryen olacağımı sanıyordum. Sezaryen olmak zorunda değilmişim. Vajinal olabilirmiş. Bu fikre hiç alışık değilim, nasılsa sezaryen olacağı kesin diye kafam hep rahattı. Okuduğum kitaplarda bile vajinal doğum ile ilgili kısımlarını hızlı geçiyordum. Yürüyüştü, masajdı hep saldım nasılsa sezaryen diye diye. Ayy ben ne yapacağım şimdi bütün dengem bozuldu hastaneden çıktığımdan beri 🥹
Bebeğinin kilosu gelişimi güzel canım. Progestan önlem amaçlı vermiş doktorun. Muayenede kısalma açıklık falan yokmuş zaten endişe etmene gerek yok. Vajinal doğum olabilirmiş demişsin ama daha önce niye olamazdı onu anlamadım cnm makat geliş miydi bebeğin ya da plasenta sorunu vs bişey mi vardı hatırlamıyorum yazdıysan da

Geçmiş olsun cnm neden sezeryana bu kadar sıcak bakıyorsun bilemedim ama benim bu 3 sezeryanım olucak keşke normal dogum şansım olsaydı diyorum

Bebeğinin kilosu gelişimi güzel canım. Progestan önlem amaçlı vermiş doktorun. Muayenede kısalma açıklık falan yokmuş zaten endişe etmene gerek yok. Vajinal doğum olabilirmiş demişsin ama daha önce niye olamazdı onu anlamadım cnm makat geliş miydi bebeğin ya da plasenta sorunu vs bişey mi vardı hatırlamıyorum yazdıysan da
Sancı olup, kısalma açıklık vs yoksa ne oluyor acaba ?
Sonraki randevum 17 gün sonra, o zaman çatı vs bakılacak galiba. Ona göre kesin karar verilecek aslında doğum şekline.
Rahim ağzında olan virüsün (HPV) bebeğe bulaş riski olur demişti, jinekolojik onkoloji doktorum. Bu yüzden sezaryen olmalısın demişti. Ama kadın doğumcum öyle şey olmaz, vajinal doğrabilirsin, emekli olsun artık o doktorun dedi. Yani gene herkes farklı kafada aslında 🤦🏻‍♀️

Geçmiş olsun cnm neden sezeryana bu kadar sıcak bakıyorsun bilemedim ama benim bu 3 sezeryanım olucak keşke normal dogum şansım olsaydı diyorum
Yok canım sıcak baktığımdan değil, zorunlu sezaryen olacaktı. Öyle sanıyordum ve bu yüzden bu fikre çok alışıp vajinal doğum nasılsa olamıyor diye kafam rahattı. Seçim şansı bende değil diye rahattım yani. Ama şimdi işler tersine döndü, hazırlıksız yakalandım bu fikre yani

Yok canım sıcak baktığımdan değil, zorunlu sezaryen olacaktı. Öyle sanıyordum ve bu yüzden bu fikre çok alışıp vajinal doğum nasılsa olamıyor diye kafam rahattı. Seçim şansı bende değil diye rahattım yani. Ama şimdi işler tersine döndü, hazırlıksız yakalandım bu fikre yani
En iyi kararı doktorun vericektir umarım 🙏canını sıkma

Hamileliğimin başından beri hep sezaryeni araştırmıştım bende doğumdan 2-3 hafta önce normal doğum olabilir diye karar verdik bende hiçbir şey yapmadım hep saldım kendimi ama doğumum kolay geçti çok şükür yapabilirim diye düşünürsen kolaylıkla olur inşallah

Hamileliğimin başından beri hep sezaryeni araştırmıştım bende doğumdan 2-3 hafta önce normal doğum olabilir diye karar verdik bende hiçbir şey yapmadım hep saldım kendimi ama doğumum kolay geçti çok şükür yapabilirim diye düşünürsen kolaylıkla olur inşallah
Herkese senin gibi doğum nasip olsun o zaman 😇
Şimdi benim kafamı epidural konusu karıştırdı. Epidural ile vajinal yapabiliyorken neden ağrı çekenler çekmeyi tercih ediyor ?

Beyazyasemin Beyazyasemin canım inşallah biraz daha dururlar kilo alımları artınca sağlıkla gelirler dualarım sizinle🙏🏻 ciğer geliştirici yapılması çok iyi olmuş ben olsam bir doktora daha giderdim cihazdan cihaza çok fark ediyor cihazı iyi olan bir dr daha görebilse keşke

Kuzum marketten baktık da sadece havuç suyu bulamadık. Portakal havuç bulduk işe yarar mı ki acaba? Bir kaç gündür içiyorum. Bir de senin doktorum hiç mm değeri verdi mi?
Canım merhaba mesajlarını okuyunca yazmak istedim biliyorsunuz benim de suyum hep sınırda gidiyor hala da öyle özellikle geçen hafta cuma muayenem vardı hem kendi doktoruma hem perinatolojiye suyum bu sefer biraz daha azalmış çıktı 3.15 cm ölçtü kendi doktorum perinatolog daha az ölçtü 2 küsürlerde ölçtü ikisi de havuç suyu önerdi. Daha önceki muayenelerimde 4.5 cm falandı ve doktorlar bunun idare edebilir düzeyde olduğunu söyledi hep. Sonra kendi doktorum 4 gün sonraya çağırdı salı günü gittik bende katı meyve sıcağında kendim sıkıp içtim havuç suyu bu sefer suyum biraz daha artmıştı kaç cm olduğunu söylemedi ama öncekine göre daha fazlaydı. 33+4 üm şu anda inşallah suyum beni 37. Haftaya kadar götürür. Genelde 2 cm altı biraz daha sıkıntılı sanırım. Havuç suyunu mutlaka dene inşallah artar suyun🙏🏻 Burda suyu bitene kadar idare edip sağlıcakla bebişini kucağına alanları okudum. Birde benim suyum mesela bi artık bi azalıyor ne olacağını kestiremiyorum. Senin oğluşun suyu neden azalmış olabilir acaba doktor bununla ilgili bişey dedi mi kan akımıyla ilgili bişey mi acaba?

Sancı olup, kısalma açıklık vs yoksa ne oluyor acaba ?
Sonraki randevum 17 gün sonra, o zaman çatı vs bakılacak galiba. Ona göre kesin karar verilecek aslında doğum şekline.
Rahim ağzında olan virüsün (HPV) bebeğe bulaş riski olur demişti, jinekolojik onkoloji doktorum. Bu yüzden sezaryen olmalısın demişti. Ama kadın doğumcum öyle şey olmaz, vajinal doğrabilirsin, emekli olsun artık o doktorun dedi. Yani gene herkes farklı kafada aslında 🤦🏻‍♀️
Doğum için baktıkları bi kaç şey var canım sancı değil tek başına. Sancıların düzenli ve şiddetli oluyor rahim ağzı kısalıyor açılma başlıyor vs. Yani şiddeti az ve düzensiz sancılar olduğu için ultrasonda başka bişey de olmadığı için çok vahim bir durum yok. Ama az da olsa sancın çıktığı için fitil vermiş doktorun önlem amaçlı. Doktorunun diğerini bozma şekline de çok şaşırdım ya birbirlerini gömmeyi de çok seviyorlar 🤣

Kuzum ben katı meyve sıkacağında kendim sıkıyorum. Evinde yoksa bile komşudan falan ödünç bulabilirsen en güzeli kendi sıkman olur aslında. Mm değeri sekreterine söylüyordu ama aklımda 50 gibi bişey kaldı çok dikkat etmedim sana söyledi mi
Bulduk canım bşz de katı meyve sıkacağı bundan sonra orada sıkıp içeceğim. Su konusunda da kendi doktorum söylemedi de şehir hastanesindeki doktor kızım için 58mm, oğlum için 34mm yazmış. Chat gpt ikiz gebelik için 30mm ve aşağısı risk oluşturur demiş. Kendi doktorum ölçmüyor galiba çünkü eşim ultrason ekranını video kaydına alıyor ve afi değeri diye sayısal bir değer yok. Bakarak anlıyor galiba.

Back
X