Ben ilk üç ay pamuk ve bu ile silmeyi düşünüyorum, o yüzden bişey almadımArkadaşlar merhaba.Hepinize sağlıklı günler .Aldığınız veya önerdiğiniz ıslak mendil var mı? Ben hala bulamadım .İçerik olarak en temizi hangisi acaba?
Aa öyle mi canım ay hadi öyle olsun ya geceden beri içim gidiyo uyuyamadım hiç. boş kumaşı emiyodu yattığı yerdenİlk günler öyle yorgun gösteriyorlar canm gün geçtikçe toparlıyor
İnşallah süreci sıkıntısız atlatırsınz canm
Ay çok geçmiş olsun ne güzel geçmiş canım doğum korktuğun gibi olmamalı ama doktor deneyimli hüzel ilerlemiş çok beğendimİnşallah canım ya akşam bebişi tekrar görmeye gittim boş kumaşı emiyodu çok içime oturdu odaya geldim bi sürü ağladım niye hemen gelmiyo sütüm diyezaten minicik bişey
çok sağol canımm amin inşallah
33+4teyken suyum geldi 5 te doğumu yaptım canım. Çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim canımm. Üç saatte bir 20 dk sağım yap dedi hemşire yapıyorum ama bana mısın demiyor ya
çokk teşekkür ederim kuzumçok kontrollü başladık 10 ünite trombosit hazırda bulundurduk o bi tane ilaç vardı ya o da hazırda yanımızdaydı ama çok şükür hiçbirine ihtiyaç olmadı. Aslında şöyle, suyum trombositlerim yükseldiği bir dönemde geldi yani hani korkulacak bi seviyede değildi tedaviye gerek kalmadı o sebeple. İki hafta önce trombositlerim çok düştüğü için iki doz ilaç verilmişti normalde bir doz yapılır. Crp yükseldiği için ilaç ilk aşamada fayda etmemişti ama Crp düşünce bu sefer baya yükselmiş oldu ilacın etkisiyle. O da doğuma yaradı işte. Trombositler düşmeden doğum oldu. Ne yapacağız diye düşünmedik yani. Doktor da gerçekten baya tecrübeliymiş güzel yürüttü süreci hiç panikletmedi beni. Hatta ne dicem spinal yaptık tavanda çelik bir yuvarlak bişey vardı onda benim yansımam vardı doğumun bir kısmını oradan izledim bile sonra fark edip görmemi engellediler ama olsundu
Sağıl
Merhaba benşm de plasentam öndeymiş doktor yanlardan daha fazla hissedersin dedi, güçlü tekmeleri hissediyodum ama gerçekten yan yattığımda yanları iktiriyor sanki, yanlardan daha fazla hissediyorum. Bazı günler az hareket ediyor, müzik dinletiyorum ya da kendim şarkı söylüyorum o şekilde bir iki pıt pıt geliyor rahatlıyorum
Merhaba canım bende tam hareketlerle ilgili yazacaktım. Artık sonlara da yaklaştığımız için alanları daraldı ben gerindiğini hissediyorum bide döndüğünü. Güçlü tekmeler beklersek iyice kafayı yeriz
2 gün önce çok hareketliydi, ama dün gerildi göbeğim bütün ve gece bir kaç defa pıt duydum endişelendim canım.Merhaba benşm de plasentam öndeymiş doktor yanlardan daha fazla hissedersin dedi, güçlü tekmeleri hissediyodum ama gerçekten yan yattığımda yanları iktiriyor sanki, yanlardan daha fazla hissediyorum. Bazı günler az hareket ediyor, müzik dinletiyorum ya da kendim şarkı söylüyorum o şekilde bir iki pıt pıt geliyor rahatlıyorum
Ay canım güçlü tekmeyi geçtim benMerhaba canım bende tam hareketlerle ilgili yazacaktım. Artık sonlara da yaklaştığımız için alanları daraldı ben gerindiğini hissediyorum bide döndüğünü. Güçlü tekmeler beklersek iyice kafayı yeriz
Benimde başından beri önde panik atak oldum ya bu oglus yüzündenAy canım güçlü tekmeyi geçtim bendün hissetmedim ya göbeğim gergindi tüm gün böyle bişey yaşayan oldu mu ? Bugün normal göbeğim ama yine hareket yok henüz
Çok uzun süre koymuş sanki canım. Ama sorun olmamasına sevindimCanım herşey yolundaymış çok şükür o gelen suyum değilmiş muhtmelen idrarını kaçırmışsındır diyor doktor suyu iyi dedi sarı akıntım var dedim tahlil bile istemedi fitil yazıyım dedi diğer ilaçlarla yzdı sandm yazmamış.
3 hafta sonra çağırdı 37.haftada gidicem aklıma takıldı niye bu kadar geç çağırdı diye Nst daha hiç çekilmedi şekerim yüksek çıkıyor dedim diyete devam et gerekirse ünsilin başlarız dedi ztn 37'den sonra doğuma pek bşy kalmıyor bugun doktorum bi tuhaftı anlamadım canım sıkıldı.
Benim gece belli yerler sert oluyor tamamı değil muhtemelen ayağını felan yaslıyor diye düşünüyorum. Sende tamamı mı gergin oluyorAy canım güçlü tekmeyi geçtim bendün hissetmedim ya göbeğim gergindi tüm gün böyle bişey yaşayan oldu mu ? Bugün normal göbeğim ama yine hareket yok henüz
Ben gebeliğimin başından beri sürekli doktor değiştirdim. Bu 3. Doktorum . Kafam sarmayınca anında bırakıyorum . Hatta doktorumun birisi ilk doğumumu yaptıran doktordu. Tanıdık da birisi. Eşim ayıp olur falan değiştirme dedi ama hiçbir şey benden ve bebeğimden değerli değil.Aynen öyle sorumsuzluk gerçekten .. birde paranla rezil oluyorsun
Kesinlikle, ben bu süreci sadece eşimle yaşamak istiyorum keşke anlayış gösterselerBirebir aynı görüşteyimDoğum süreci aşırı mahrem bir süreç yani illa bi yerimizi açmış olmamıza gerek yok. O ana giden yol da çok mahrem ve önemli. Anlayış göstermemelerini anlamıyorum hele ki annelerimiz gibi bu yollardan geçmiş insanlar Kayınvalide fikri korkunç bu arada ya sanırım orda görmek isteyeceğim en son insan
Biliyor musun aynısını düşündüm benim annem de çok hassas biri ve beni o şekilde görsün istemem asla. Kendi de etkilenir farkında değil yardımcı olurum diye düşünüyor ama iyilik yapmıyor bu şekildeBende annem istemiyor sizin acı çektiğinizi ben bilmeyim diyorhatta anneannemde annem ve teyzemde doğum yaparken bana söylemeyin demiş .. eski bir inanış batıl ama anne bilmese doğum daha kolay olurmuş derler bizimkiler .. benimki sezeryan anne diyorum hatta
Bana da o kadar beklemez gibi geliyor 37’yi bitirirsem şükrederimBen eğer becerebilirsem sancımı evde çekmeyi düşünüyorum 5 dk bir gelsin öyle giderim hastaneye diyorum. Bana 40 hafta bekler diyorlar ilk çocuk diye ama bana veya teyzelerine çektiyse beklemez bence şimdiden zorluyor çıkışı sıpaAnnem yanımda olsun isterim çünkü soğukkanlı bir insan hepimiz panik olacağımız için aklı başında birinin olması iyi olur. Ama burda hastanede kimseyi almıyorlar sancı çekerkende en azından devlette almıyorlar özeli sormadım daha. Ben kaynanamı seviyorum çok şükür aramız pek iyi onunla kayın babamla da çok iyi ama kaynanam çok panik bir insan ben sancı çekerken panik olup bayıla bilir ondan korktuğum için gelmesini istemem kendimi unuttum onun derdine düşmek istemiyorum
Yukarıda odada beklemelerinde sorun yok zaten tabii ki, benim kastettiğim ben odada açılma bekleyip sancı çekerken etrafımın kalabalık olması. Sonuçta hastaneye gittiğin an doğuma alınmayacaksın yeterli açıklığa kadar odanda takılacaksın sonra doğumhaneye indiriyorlar. O yüzden hastaneye giderken haber vermem. Doğumdan önce kaç saat sancı çekicem belli olmaz çünküBenim doğum şimdilik vajinal gibi duruyor tabii sağlık sorunlarım ne getirir ne götürür bilemiyorum ama umuyorum ki vajinal şekilde devam ederse, sancılarım başladığı zaman belli bir süre eşimle evde vakit geçireceğiz direkt hastaneye gitmek istemiyorum. Duş alırım, hazırlanırım, hastane çantamı son kez kontrol ederim, kapatırken en sona bıraktığım eşyaları yerleştiririm daha sonra açılmayı hızlandırmak için hareket yapmaya başlarım diye düşündüm.
Haber verme kısmına da hiç takılmadık hastaneye giderken benim sancılarım başladı biz hastaneye gidiyoruz diye önce ailelerimize haber veririz daha sonra da çok yakın arkadaşlarımıza haber veririz gelen gelir diye düşündük. Zaten doğumhanede eşimle birlikte olacağım aileler veya arkadaşlar alınmıyor. Yukarda odada beklemelerinde de hiçbir sorun görmedim düşünmedim.
Olması gereken o ya olmadı hastanenin kuralı böyle falan diye sallarımCanım kalabalık istemiyorlar zaten. Bi de her hastanenin farklı kuralları var. Bizim buradaki hastanede erkekleri almıyorlar mesela o esnada. Sadece kadın girebiliyor yanında.
Ben de asla psikolojik olarak rahat olacağıma inanmıyorum o şekilde. Masaj yapılması gerekiyorsa eşim yapar duşa girip rahatlayacaksam o yardımcı olur ben bu şekilde rahat ederim ama belki başkası o aşamalarda annesi veya bi başkası olsun ister yanında, tamamen tercih meselesi benceKesinlikle çağırmamalısın bence. Ben sezeryan oldum tecrübem kendimden değil ama yakın bir arkadaşım tüm ailesi odada olduğu için rahatlayamamış ve açılması olmadı. Kalabalık diye eşi çıkmış hep odadan, oysaki açılma için daha rahat bir ortam eş teması önemliymiş. Sabaha kadar sancı çekip sezeyana girmek zorunda kaldı. Kardeşi sonradan açılmayla ilgili böyle bir yazı okuyup özür dilemişti.
Aynen asla istemiyorum falan demedim onlara da, bakarız duruma göre diye geçiştirdim çünkü dediğin gibi eşimin herhangi bir anlamda yeterli gelmediği zamanlar olabilir, o anki psikolojiyle anne diye ağlayabilirim jdjdjsjs Hiç yaşamadığım için kestiremediğim bir süreçYa o ana bağlı aslında. Şimdi istemiyorum dersin. O an birilerinin olmasını istersin. Şimdi onlara tamam çağıracağım dersin. O an kimseyi istemezsin. Yani o ana bağlı sen yinede emin konuşma bakalım görürüz de
Son söylediğini ben de duydum bu her şey için geçerli bence, bi işi o iş olduktan sonra haber vermek en güzeli. Benim annem çok hassas ve bana düşkündür gelene kadar kimbilir neler kurar kafasında bi de şehir dışından atlayıp gelecekAslinda bunun bilimsel araştırması da var. Bir işe başladıysan vs annene haber verme olduktan sonra söyle. Çünkü anneye anlatilinca anne otomatik olarak beyninde o işin çocuğu için eksi taraflarını düşünüp merak ediyormuş buda negatif enerjiyi çoğuna geçiyormuş gibi gibi bir şey gördüm video da. Ne kadar doğru tabi bilmiyorum. Bide sanci ćektigini doğuracağıni ne kadar çok kişi duyarsa o kadar zor olurmuş derler.
MerveeePerşembe günü sabah 7 de yatışım yapılcak doğumum gerçekleşcek, spinal sezeryan olarak nasipse kızlar. Dua bekliyorum hepinizden3.700 şuan kilomuz
Sanırım kuzum iki hafta once saglik ocaginda tahlil verdim bisey cikmadi ama cok artti sari akıntım iç çamaşırı degistiriyorum sık sık.Esmoss60 canım selam dün sarkı akıntı demişsin, hani benim açıklığım var belki ondandır dedim ama açıklık olmadan da servikal kültür verdim yine de enfeksiyon çıkmadı çok şükür ki, sanırım artık sona doğru bu sarı akıntı normal
95 üstü çikmamadi lazim diyor benim doktor açliğa tokluğada 140i gecmesin diyor sen ara öğünler de ne yiyosun canim banada gelişimi haftasına gore iyi dedi 2700biraz cok gibi geldi acaba iri bebekmi olacak diye endişelendim 4kilo doğarsa dogum zor olur diye düşündüm normal dogum istiyorum benAçlık 98-100 arası normal arada bir 140 geçmesi de normal. Hamileyiz biz yediklerimizden çok stres ve üzüntü de şekeri tetikliyor.
Kafanı boşaltman lazım bunu düşünüp şekerini yükseltme boşuna. Benim doktor da bir garip bana bir gittiğimde 3 hafta önden gidiyor dedi 10 gün sonra kontrole çağırdı gittim 1 hafta önden gidiyor dedi 10 günde 250 gr almış ama 2 hafta gerilemiş gibi oldunasıl oluyorsa. Çok dediklerine takılma diyor herkes bana. Bazen yanlış ölçüm yapıyorlar. Nst ye de girmek çok ahım şahım bişey değil eğer sancı vs birşey hissediyorsan ekstra söyle ama. Benide 3 hafta önden gittiğini söylediği gün nst göndermişti. Ama sancı vs bişey çıkmadı. Ultrasonda tuhaf bişey görmediyse ekstra yönlendirmemiştir. Bizi aşırı pimpirikli sanıyorlar o sebeple stres ve üzüntüyü hayatından çıkar. Ben mesela diyet yapıyorum şeker için ve kilo veriyorum ama bebek kilo alıyor. Bu biraz da genetik işi
4150 kg doğmuşum ben. Doktorda haaa iri bebek yani dedi. Ee nolmuş anam normal doğurabilmiş beni
Dicem o ki az kaldı sabır. Ben doğumdan sonra yiyeceklerimi sıralıyorum kendimi mutlu hissediyorum
Evet benim birazda nst olayından dolayı canım sıkıldı çünkü oğlum son zamanlarda sürekli toplanıyor 4-5 kere den az olursa bişey olmaz dedi doktoruma söyledim baya gün içinde uyanıkken sürekli topluyo kendini dedim yinede gerek duymadı nstye Enfeksiyonda gebelikte skntili bi durum diye biliyorum.Benim bugün boya işim oldu, annemde kalıyorum boya kokusundan dolayı. Yarın annemi alıp geçicem mutfak dolaplarını halledicez. Cuma günü de görümcem gelecek cam kapı silinir işte. Tek sorun daha çocuğun 1 çorabı bile yıkanmadı, mobilyaları gelmedi, hastane çantam gram hazır değil…..
İyi olmana çok sevindim canım suyun olmasından endişelenmiştik. Bugün ben de kontroldeydim. İdrar tahlilimde eser miktarda enfeksiyon çıktı yani referans değerinin üstündeydi değerlerim ve aynı şekilde akıntım var ama bana da hiçbir şey vermedi bu seviyedeki enfeksiyonlar önemsiz su iç dedi. Sıkma canını seninkide öyledir muhtemelen. Bugün tam 35.haftaya girdim bi daha taa 38de çağırdı 17 Eylül’de. Ben de şaşırdım ama demek ki sistem böyle yani bi anlamı yok devamlı gitmenin. He tek fark beni bugün NST’ye aldı, keşke seni de soksaydı için rahat ederdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?