Kızlar 40 banyosunu nasıl yaptınız bebeğinize ?
Hepsini yaptım lahana hariç bakalım doktor ne diyecek inşallah olmamısımdır altları yumuşak üsteleri sert mememin tamamı değil sert kısımları açamadım bi türlüŞu videoyu da izleyebilirsin. İnşallah cerrahilik bi durum yoktur.
Bi arkadaş daha yazmış, emzirme sonrası soğuk uygulamalısın. Şifa olsun.
Ben yaptırdım Trendyoldan bir sepet almıştım banyosuna dizdim sahilden de kırk taş topladım onları dizdim annem yumurta kabuğu ile kırk su döktü akşam da aile arası yemek yedik duamızı ettik kendimizce hatta ilk kez az biraz süslenip foto cektik eşim ve bebeğimle hatıra kalsın diye bana iyi geldiKızlar 40 banyosunu nasıl yaptınız bebeğinize ?
Ne kadar dedilerse kullan kuzum oksapar doktor gözetimi olmadan bırakılmaması gereken ciddi bir ilaç. Ben 2 hafta kullandım.Bir de Dr 10 tane oksapar yazmisti ama 5 ini vurdurdum siz hepsini oldunuz mu ya da 5 ini vurunmazsam sorun olur mu acaba
Onu bazen bizimki de yapıyor. Sıkılıyor herhalde. Ama şimdiden başlamak kötü bu işlereoyy maasallah kuzumaaman diyeyim dilini isir, poponi kasi… yap bir seyler benimki artik kucaga dahi kanmiyor, ayakta gezersen kucaktayken anca o zaman
Ben de takamam en fazla bebiş kucağımdayken üstüne falan koyarım işe yarıyorsaaa evet onu hatirliyorum, bi’ ara tum bebelerin boynunda vardi. ayy ben kaygi yaparim ama takamam onu su an
Minareden atlarım, 40ınızı kutlarımBen yaptırdım Trendyoldan bir sepet almıştım banyosuna dizdim sahilden de kırk taş topladım onları dizdim annem yumurta kabuğu ile kırk su döktü akşam da aile arası yemek yedik duamızı ettik kendimizce hatta ilk kez az biraz süslenip foto cektik eşim ve bebeğimle hatıra kalsın diye bana iyi geldi
Bence bi doktora git ilerlemedenKızlar morelim çok bozuk mastit oluyorum sanırım meme uclarım yara ve içi sertleşiyor bebek emse de sağarak düzeltebilir miyim
Doktorların gün sayışına göre bugün oluyor ama ben de merak ettim bunuKızlar merhaba. Kırk hesaplama yaparken doğum günü mü sayılıyor yoksa ertesi gün mü ? 1 ekimde doğum yapmıştım .
Biraz sürüyo çok haklısın. Bebek daha güçlü ve biraz daha uzun emince göğsünün boşaldığını ve yumuşadığını görüp rahatlarsın inşallah.Hepsini yaptım lahana hariç bakalım doktor ne diyecek inşallah olmamısımdır altları yumuşak üsteleri sert mememin tamamı değil sert kısımları açamadım bi türlü
bence degildir kuzum, ben mastit yasamadim ama yasayan arkadaslarim hep memede sert bir kitle, ates basmasi/cok sicak hissetme, surekli devam eden agri/aci seklinde tanimliyorlardi. o dedigin anlik sizi girmesi bana da oluyor. hatta dun sol kolumun altina dogru bir noktaya surekli sizi giriyordu, sabahtan aksama kadar emdigi icin meme isyan etti sanirim, bu gece allah’im sana sukurler olsun ki, 2 saat uyuyor, memeler bayram modunu actilar, biraksam halay cekecekler oyle bir sevincBenim memelerim yumuşak, beze veya gerginlik falan da yok. Ama emzirme halinde değilken dahi ara ara bıçak saplanması tarzında sızı oluyor hem meme ucunda hem koltuk altından uca doğru. Genelde bir süre sızı girip çıkıyor ritmik şekilde. Sebebi süt kanalları mı meme ucu yarası mı hiçbir şey anlamıyorum.
Bir de bazen tüm memede anlık oluyor ama o süt kanallarının dolması ile ilgili başka bir durum bence. (emzirmeyi düşününce ya da derin nefes alınca genel yanma hissi oluyor)
tedirgin olacak bir şey yok diye düşünüyorum. Mastit böyle bir şey değil herhalde değil mi?
Yaaa çok güzel olmuşBen yaptırdım Trendyoldan bir sepet almıştım banyosuna dizdim sahilden de kırk taş topladım onları dizdim annem yumurta kabuğu ile kırk su döktü akşam da aile arası yemek yedik duamızı ettik kendimizce hatta ilk kez az biraz süslenip foto cektik eşim ve bebeğimle hatıra kalsın diye bana iyi geldi
Bence doğduğu gün sayılmıyor . Ertesi güne 24 saati dolmuş oluyor çünkü . Ben bugün 40 banyosunu yaptırırımDoktorların gün sayışına göre bugün oluyor ama ben de merak ettim bunu
Evet evet, eşimle biz de hayret ettik ona. Gerçekten çok ilginç bir şeybence degildir kuzum, ben mastit yasamadim ama yasayan arkadaslarim hep memede sert bir kitle, ates basmasi/cok sicak hissetme, surekli devam eden agri/aci seklinde tanimliyorlardi. o dedigin anlik sizi girmesi bana da oluyor. hatta dun sol kolumun altina dogru bir noktaya surekli sizi giriyordu, sabahtan aksama kadar emdigi icin meme isyan etti sanirim, bu gece allah’im sana sukurler olsun ki, 2 saat uyuyor, memeler bayram modunu actilar, biraksam halay cekecekler oyle bir sevinchepi topu 2 saat uykuya boyle sevinmek de ne bileyim
bi’ de bende soyle bir sey var, herkeste vardir belki de, minnos uyanacagi zaman memelerim sizlamaya basliyor, bicaklar saplaniyor sanki. uyuyorsam, gozumu aciyorum 1-2 dk sonra benimki uyaniyor.
Evet doktorlar doğduğunun ertesi gün için 1 diyor.Bence doğduğu gün sayılmıyor . Ertesi güne 24 saati dolmuş oluyor çünkü . Ben bugün 40 banyosunu yaptırırım
Başka bir damla mı deneseniz?Hanımlar kullandığınız gaz damlaları probiyotik mi oluyor? Bize doktor Symbiosys Bifidrop Probiyotik Damla Yazmıştı bir gün kullandık aşırı gaz olunca bıraktık hata mı ettik bilmiyorum. Şu anda kızım uyuduktan sonra ıkınıyor muhakkak gazını çıkarmak ve kaka yapmak için kendini zorlayıp uyandırıyor. Sonra tekrar emme isteği tekrar aynı döngü. Gece 2buçuktan beri ayaktayız çocuk da çok yoruldu huzursuzluğu arttı artık.. yapay zeka normal bir durum diyor henüz bağırsaklar olgunlaşmadı diyor
Aynen bende öyleyim ,annemde gitti zatenKaynanam var ama başımda bir buyuk gibi değil ki,bilmediği bir yana saçma saçma hareket edip beni sinir eder.Oglanda da bebeği tuzlayalim dedi durduCanım suyuna 40 tane taş toplayıp suyuna onu koyanlar var, yanında pirinç kalem yumurta tesbih gül yaprağı vs bulunduran var ama benim hazırlık yapacak psikolojim de enerjim de yoktu açıkçası. Annemle birlikte yıkadık, kovasına suyu süzgeçten döktü 40 tane delik olması için, bi de dua okudu. Bebekten kalan suyla da benim yıkanmamı söyledi ama ben yıkanmaya geçene kadar zaten su soğumuştu ben kendim normal yıkandım
5 tane kaldı ama kızı birakipda gidemiyorum cnmNe kadar dedilerse kullan kuzum oksapar doktor gözetimi olmadan bırakılmaması gereken ciddi bir ilaç. Ben 2 hafta kullandım.
Bende de öyle yanma oluyor ara ara,süt kanallarının dolduguna yoruyordum.Benim memelerim yumuşak, beze veya gerginlik falan da yok. Ama emzirme halinde değilken dahi ara ara bıçak saplanması tarzında sızı oluyor hem meme ucunda hem koltuk altından uca doğru. Genelde bir süre sızı girip çıkıyor ritmik şekilde. Sebebi süt kanalları mı meme ucu yarası mı hiçbir şey anlamıyorum.
Bir de bazen tüm memede anlık oluyor ama o süt kanallarının dolması ile ilgili başka bir durum bence. (emzirmeyi düşününce ya da derin nefes alınca genel yanma hissi oluyor)
tedirgin olacak bir şey yok diye düşünüyorum. Mastit böyle bir şey değil herhalde değil mi?
Ben de eylül annelerinden birinden duydum doktoru ilk haftadan beri tüm yenidoğanlara probiyotik veriyormuş bağırsakları gelişsin diye. Biz fayda gördük bayaAy bizde de işe yarar mı acaba? Birkaç gün daha bakıp bir de onu denerim kötü giderse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?