2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar 40 banyosunu nasıl yaptınız bebeğinize ?

Canım suyuna 40 tane taş toplayıp suyuna onu koyanlar var, yanında pirinç kalem yumurta tesbih gül yaprağı vs bulunduran var ama benim hazırlık yapacak psikolojim de enerjim de yoktu açıkçası. Annemle birlikte yıkadık, kovasına suyu süzgeçten döktü 40 tane delik olması için, bi de dua okudu. Bebekten kalan suyla da benim yıkanmamı söyledi ama ben yıkanmaya geçene kadar zaten su soğumuştu ben kendim normal yıkandım

Şu videoyu da izleyebilirsin. İnşallah cerrahilik bi durum yoktur.
Bi arkadaş daha yazmış, emzirme sonrası soğuk uygulamalısın. Şifa olsun.
Hepsini yaptım lahana hariç bakalım doktor ne diyecek inşallah olmamısımdır altları yumuşak üsteleri sert mememin tamamı değil sert kısımları açamadım bi türlü

Kızlar 40 banyosunu nasıl yaptınız bebeğinize ?
Ben yaptırdım Trendyoldan bir sepet almıştım banyosuna dizdim sahilden de kırk taş topladım onları dizdim annem yumurta kabuğu ile kırk su döktü akşam da aile arası yemek yedik duamızı ettik kendimizce hatta ilk kez az biraz süslenip foto cektik eşim ve bebeğimle hatıra kalsın diye bana iyi geldi

Eklentiler

• IMG_4715.webp
    154,2 KB · Görüntüleme: 36
Minareden atlarım, 40ınızı kutlarım
(Ne denir bilemedim böyle diyim diye düşündüm )

Bizim de yarın 40 olacak

Hepsini yaptım lahana hariç bakalım doktor ne diyecek inşallah olmamısımdır altları yumuşak üsteleri sert mememin tamamı değil sert kısımları açamadım bi türlü
Biraz sürüyo çok haklısın. Bebek daha güçlü ve biraz daha uzun emince göğsünün boşaldığını ve yumuşadığını görüp rahatlarsın inşallah. bebeği emzirirken de masaj yapıyodum ben tıkalı kanallar açılsın diye. koltuk altına doğru ağrı giriyodu bnm geçti çok şükür.

Benim memelerim yumuşak, beze veya gerginlik falan da yok. Ama emzirme halinde değilken dahi ara ara bıçak saplanması tarzında sızı oluyor hem meme ucunda hem koltuk altından uca doğru. Genelde bir süre sızı girip çıkıyor ritmik şekilde. Sebebi süt kanalları mı meme ucu yarası mı hiçbir şey anlamıyorum.

Bir de bazen tüm memede anlık oluyor ama o süt kanallarının dolması ile ilgili başka bir durum bence. (emzirmeyi düşününce ya da derin nefes alınca genel yanma hissi oluyor)

tedirgin olacak bir şey yok diye düşünüyorum. Mastit böyle bir şey değil herhalde değil mi?

bence degildir kuzum, ben mastit yasamadim ama yasayan arkadaslarim hep memede sert bir kitle, ates basmasi/cok sicak hissetme, surekli devam eden agri/aci seklinde tanimliyorlardi. o dedigin anlik sizi girmesi bana da oluyor. hatta dun sol kolumun altina dogru bir noktaya surekli sizi giriyordu, sabahtan aksama kadar emdigi icin meme isyan etti sanirim, bu gece allah’im sana sukurler olsun ki, 2 saat uyuyor, memeler bayram modunu actilar, biraksam halay cekecekler oyle bir sevinc hepi topu 2 saat uykuya boyle sevinmek de ne bileyim

bi’ de bende soyle bir sey var, herkeste vardir belki de, minnos uyanacagi zaman memelerim sizlamaya basliyor, bicaklar saplaniyor sanki. uyuyorsam, gozumu aciyorum 1-2 dk sonra benimki uyaniyor.

Yaaa çok güzel olmuş ben ne yapsam bilmiyorum bizde yapan yok ne annem ne kayınvalidem ikiside hiç yapmamış

Evet evet, eşimle biz de hayret ettik ona. Gerçekten çok ilginç bir şey muhtemelen biyolojik saatimiz emzirme sıklığına adapte olduğu için beynimiz uygun zamanda süt kanallarına hazırlık sinyali gönderiyor veya herhangi başka bir bilimsel açıklaması var. Ama yine de bu bağ insana çok romantik geliyor

İşte o kolunun altında olduğundan bahsettiğin sızı benim çeşitli noktalarımda sık sık olmaya başladı yaklaşık 10 gündür ama normal demek ki.

Ay hepimizin bebiki yordu ama sizin atak biraz şov oldu bence inşallah bu düzelmenin işaretidir de daha da uzun uyur artık.

Hanımlar kullandığınız gaz damlaları probiyotik mi oluyor? Bize doktor Symbiosys Bifidrop Probiyotik Damla Yazmıştı bir gün kullandık aşırı gaz olunca bıraktık hata mı ettik bilmiyorum. Şu anda kızım uyuduktan sonra ıkınıyor muhakkak gazını çıkarmak ve kaka yapmak için kendini zorlayıp uyandırıyor. Sonra tekrar emme isteği tekrar aynı döngü. Gece 2buçuktan beri ayaktayız çocuk da çok yoruldu huzursuzluğu arttı artık.. yapay zeka normal bir durum diyor henüz bağırsaklar olgunlaşmadı diyor

Başka bir damla mı deneseniz?

Aynen bende öyleyim ,annemde gitti zatenKaynanam var ama başımda bir buyuk gibi değil ki,bilmediği bir yana saçma saçma hareket edip beni sinir eder.Oglanda da bebeği tuzlayalim dedi durdu.Eşim bir bilene danışır illa yapılacak bişey varsa onu yaparım.
Ne kadar dedilerse kullan kuzum oksapar doktor gözetimi olmadan bırakılmaması gereken ciddi bir ilaç. Ben 2 hafta kullandım.
5 tane kaldı ama kızı birakipda gidemiyorum cnm ,uykuları çok düzensiz ve kendimiz de yapamadik..
Bende de öyle yanma oluyor ara ara,süt kanallarının dolduguna yoruyordum.
Bazen benimde kenarlardan sertleşiyor,hassaslasiyor çok geçmeden manuel pompayla sagiyorum birazını.

Günaydın kızlar bitikler kervanına bende katıldım.Kizımin düzenli uykusu yok .Kucak ve sürekli meme istiyor.Asla şikayet etmiyorum yavrum yanımda çok şükür ama sütun fazla geleceğinden karnını rahatsız edeceğinden endişeliyim ki oldu birkaç kez .Oğlumda bana bakıp anne çok yoruluyosun deyip duruyor.Ben sendede yoruluyodum bu gelip geçici bir süreç diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…