2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Aynen kiz emme zamani gelince goguslerim sizliyor süt geliyor nasil bir bağ

eveet resmen anayla yavrusu arasinda telepatik bir bag ben de cok sasiriyorum her seferinde, manevi seylere daha cok inanc duymaya basliyorsun.

bence cok asiri agri, ates basmasi vs. olmadigi surece normal, ben oyle yaklasiyorum konuya. ayy bi’ de bir seyler de normal olsun artik allah askina.

amiiin amiiiin amiin insallah gerci onu yazdigim saatten beri ayakta simdi son numaramizi yaptik ve battaniyede salladik kapadi gozleri, oradan ayakta sallamaya aldik, dua ediyoruz, bakalim.

Ya bizim doktorumuz da d vitaminini probiyotikli yazdı ve onu kullanmaya başladığımızdan beri kaka düzeni kalmadı ve gaz sıkıntısı oldu. Tesadüf mü bilmiyorum ama o günden beri olduğunu düşünüyorum

bizim damlada 3-4 yaşında çocukların kullanımına uygundur yazıyor diye bıraktım ben sanki ağır geliyor diye. Haftaya aylık kontrole gittiğimizde sorucam artık başka bir öneri vs var mı diye. O doktoru bıraktık zaten. Belki iyi gelecektir zamanla ama çocuk o kadar gaz sancısı çekti ki verdiğimde dayanamadım

Allah sabır ve güç versin

Bilemiyorum ki. Pişman da oldum buna devam etmediğime ama o kadar gaz yapmıştı ki sabırla bunu deneyemedim
Bence denemeyin zaten. İyi gelmeyeni hemen bırakmakta fayda var. Zaten bizim doktor bunların hiçbirinin çok da çözüm olmadığını söylüyor. Bize de iyi gelmeyen bir tane var hemen keselim onu dedi mesela.

Ya incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler... hiçbir anlamı, sebebi ve çözümü olmayan 100 yıllık soyut meseleler için 1 saat kavga ettik az önce. Git şuradan zamanı değil dedikçe çocuğu emzirirken kavga ediyor benimle. Asla üslubunu bozmaz sesini yükseltmez falan ama ben gereksiz tartıştıkça dayanamayıp aşırı öfkeleniyorum. Bitmek bilmeyen, başı sonu olmayan aptal bi kavga. Deli oluyorum çocuk kucağımdayken kavga devam ettikçe daha da geriliyorum. Bi de sonra gönlümü almaya çalışıyor. Madem o kadar önemsizdi çok mu acildi yani çocuğun yanında konuşuyorsun. İnanılmaz mutsuzum şu an. Çocuk dışında hiçbir şeye enerji ayıracak durumda değilim. Ne tartışmaya ne barışmaya mecalim var. Eskiden işimiz yoktu uzun uzadıya tartışırdık şimdi zamanım bile yok buna. Uğraşamıcam yani. Demek ki insanlar böyle böyle uzaklaşıyor birbirinden. Çok sinirlerim bozuk. Özellikle de bebeğime bunu yaşattığım için.

Kızlar bebeğim sanırım idrarını yapınca ağlıyor. Böyle olan var mı internetten bakınca idrar yolu enfeksiyonu diyor çocuk bir haftadır çok huzursuz anca memede susabiliyor kucağıma alsam da susmuyor gündüzleri hiç uyumuyor doktora mı gideyim sizce

Git kuzum en iyisi geçmezse bende gıdecem valla benimkiler için için yanıyor sanki bebek emince etimi koparıyor gibi acıyo.

Bence git canım.
Git kuzum en iyisi geçmezse bende gıdecem valla benimkiler için için yanıyor sanki bebek emince etimi koparıyor gibi acıyo.
Kadın doğumcuma emzirme aralarında da baktma ve saplanma tarzı sızılar oluyor dedim genel cerrahi Bir görsün dedi müsait bir zamanda gideceğim inşallah

Bence git canım.

Kadın doğumcuma emzirme aralarında da baktma ve saplanma tarzı sızılar oluyor dedim genel cerrahi Bir görsün dedi müsait bir zamanda gideceğim inşallah
Bende galiba enfeksiyon oluştu dedim oğlan da pamukçuk oldu dedim dayanamayacağın kadar agrın olursa genel cerrah görsün dedi

Kızlar genel cerrahiden geliyorum çok şükür mastit olmamışım ama mastit olmaya çok yakınmışım antibiyotik başlatmıyorum bebeğe de gecer bi dahakine olursa hemen gel dedi

Tek çözüm daha sık emzirmek gerekirse on beş dk bir emzir memen açılana kadar dedi. Gün boyu mememde geceleri üç saatte bir kalkıyor galiba ondan oldu dedim gerekirse uyandırıp emzir ve her emzirmesen sonra da sağ dedi ve emzirme sütyeni atleti hiçbir şey takma serbest kalsın dedi. Sürdüklerimi söyledim zeytinyağı lansinoh madescar filan hiçbir şey sürme sakın göğüs pedi takma en çok onlar yapıyor dedi ebe de vardı her emzirmeden önce ve sonra yıka mutlaka dedi

Anne baba olarak oturup konuşursunuz yaptığımız yanlış bebeğin yanında bu şekilde davranmayalım dikkat edelim diye. Canını sıkma insanlık hali bazen sinirlerimize hakim olamıyoruz çok ama çok normal. Kendini de üzme bile isteye bebeğini sen de babası da strese sokmaz emin ol

Canım çok geçmiş olsun doğumdan sonra 4. 5. ve 6. gün senin tam da söylediğin gibiydim resmen mastit olacaktım ateş, titreme, göğüslerime dokunamama felakettim.

haklisin canim, insanin gercekten birak tartismayi normal hayatini idame ettirecek cogu seye mecali olmuyor bu donemde. bende yok en azindan bak mesela su mesaji bile yazmaya basladim yarabbi sukur uyudu dedigim bebem uyandi, bi’ daha uyuttum bi’daha uyandi, su an bi’ daha uyutmaya calisiyorum. kac dakika sonra anca elime alabildim telefonu. demeye calistigim bu aralar dumduz yasamak bile yeterince zor, bunu hatirlat bence, rica et, normal zamanda buyumeyecek konular bu psikolojiyle her yone gidebilir. kendini uzme sakin, kendine cok ihtiyacin var cunku. bebisinin de sana ihtiyaci var. geri kalan herkes biraz anlayisli olacak, eli mecbur. insan buyutmeye calisiyoruz burada.

Ben anne olmadan önde ilk 40 günmüş, lohusalıkmış asla inanan biri değildim. Öf kimse abartmasın derdiiiim ama gerçekten ilk 40 gün ve lohusalık varmış. Bu ilk 40 gün resmen bebeğin dünyaya, annenin yeni kimliğine, babanın da hem bebeğe hem de eşinin yeni versiyonuna alışma sürecinin en önemli zaman dilimiymiş. 1 hafta boyunda eşim rahatsız olduğu için eve hiç gelemedi görüşemedik ve ben 7/24 evde tek başımaydım o zaman bazı şeyleri idrak edebildim. Kırkımız çıktıktan sonra bebeğimin artık dünyaya adapte olduğunu, benim yeni versiyonuma alıştığımı fark ettim. Eşim de 2 gündür gözlemliyorum hem bana hem de bebeğe karşı daha bilinçli. Beni anlayabiliyor, dinliyor bunu görebiliyorum ama ilk zamanlar hiç göremiyordum. Şu an uyuyor mu umrumda değil uykusu vardır uyuyordur kalkınca ilgilenir diyorum ki öyle de oluyor. Herhangi bir konudan dolayı problem mi var tamam diyorum daha sonra konuşalım. Ama şu 40 gün önceye dönsem ohooooooo boğasım hatta daha ötesi adamı öldüresim geliyordu. Uyuması, yemek yemesi, sıcak bir çayı rahatlıkla içmesi, duşa girmesi bile batıyordu. Ve insanız sonuçta duygularımız var birkaç kere bebeğim kucağımda emzirirken resmen cinnete geldim uyukluyor diye. Şu an çok daha farklıyım ben de olgunlaşmak mı yoksa bu halime alışmak mı bilmiyorum ama daha anlayışlı daha bilinçliyim. Sorun yaşayan kim varsa kendinize zaman tanıyın gerçekten zaman her şeyin ilacı derlerdi doğruymuş.

ay aşkım benim teşekkür ederim iyiyim sen nasılsın? Dün hava çok güzeldi eşimle de 1 haftadır hasta olduğu için görüşemiyorduk bütün gün dışardaydık ondan giremedim buraya.
wuu supermis, cok sevindim hadi gecmis olsun, daha da hastalik bulasmasin hic umarim

benimki gece biraz daha fazla uyudu sukur, sabahtan beri de yine uyumuyor ama vikvik degil en azindan, gorece sakin ya da ben sukurcu modumdayim bilmiyorum biz de bugun sahile indik oglen, ayy nasil iyi geliyor. su bebelere de az daha fazla duzen guncellemesi gelirse her sey cok guzel olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…