• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
Ben bu sabah sağlık ocağına gittim tetanoz aşısı için çağırmıştı henüz hazır hissetmediğimi yaptırmayacağımı, kendimi hazır hissedince yaptıracağımı söyledim öyle konuştuk. Neyse bana şey dedi tetanoz ve boğmaca aşısı birlikte yapılıyor difteri de var dedi. Size de böyle bir şeyden bahsettiler mi? Çok bilmediğim için ve açıkçası bilmeyi de sabah istemediğim için gitmem lazım diye koşarak uzaklaştım hajsjsj şimdi baktım tetanozla birlikte yapılıyor aslında aşının bir parçası falan yazıyor.
Evet bana da böyle dedi çarşamba günü doktora gidicem ona sorcam, riskliyim işte beni yorar mı bir sürü ilaç kullanıyorum falan filan bi kararlaştırıp yaptırcam ona göre. Zaten asm deki hemşire de yapmayacağım doktorun onaylasın öyle yapalım dedi, riskli gebesin dedi. Difteri, boğmaca, tetanoz üçü birmiş

Evet bana da böyle dedi çarşamba günü doktora gidicem ona sorcam, riskliyim işte beni yorar mı bir sürü ilaç kullanıyorum falan filan bi kararlaştırıp yaptırcam ona göre. Zaten asm deki hemşire de yapmayacağım doktorun onaylasın öyle yapalım dedi, riskli gebesin dedi. Difteri, boğmaca, tetanoz üçü birmiş
Çooook iyi yaparsın iyice aklına, fikrine yatsın tamam çok önemli gönül ister ki hemen olayım ama ben ikna olamıyorum. Benim de bu cumaydı perinatolojiyle ilk randevum iptal ettim hem nöroloji hem tüp bebek doktorumun arkadaşı olan perinatoloji doktoruna randevu bukdum, ona randevu aldım taaaa 27 mayısta görcem bebiki. O zaman ben de tekrar bi perinatoloji ile görüşeceğim.

Bizi de bilgilendirir misin canım ben hiç sormadan kaçtığım için hiçbir şey bilmiyorum. Sen olcaksın sanırım inşallah kolaylıkla geçer 🌷
tabii ki, 🌸 konusunca yazarim hemen buraya da. akliniza takilan bir sey varsa onu da sorabilirim.

benim doktorum son gorusmemizde 20 ve 24. haftalarda asi icin ararlar zaten, olursun demisti. aile hekimine oncesinde sonrasinda dikkat etmem gereken bir sey var mi diye soracagim bir de izlem olarak geciyor bu gorusmeler, tahlil falan yapacaklar mi onu soracagim, yapsalar iyi olur aslinda gormus olurum degerlerimi. tsh, glukoz, d vitamini, kalsiyum, magnezyum falan bunlar direkt aklima ilk gelenler, tam kan sayimina bakiyorlar zaten, genel olarak baksinlar iste.

tabii ki, 🌸 konusunca yazarim hemen buraya da. akliniza takilan bir sey varsa onu da sorabilirim.

benim doktorum son gorusmemizde 20 ve 24. haftalarda asi icin ararlar zaten, olursun demisti. aile hekimine oncesinde sonrasinda dikkat etmem gereken bir sey var mi diye soracagim bir de izlem olarak geciyor bu gorusmeler, tahlil falan yapacaklar mi onu soracagim, yapsalar iyi olur aslinda gormus olurum degerlerimi. tsh, glukoz, d vitamini, kalsiyum, magnezyum falan bunlar direkt aklima ilk gelenler, tam kan sayimina bakiyorlar zaten, genel olarak baksinlar iste.
Evet öncesinde ve sonrasında dikkat etmemiz gereken nedir, bebek için olası bir risk oluşturuyor mu bunu sorabilirsen çok mutlu olurum🌷💖

Aaa kesinlikle rutin olarak herkesin baktırması gerekiyor tüm vitamin değerlerine, gerçekten geçen hafta kanayan yaram oldu benim. Çocukluğumdan bu yana ben zaten d ve b12 kullanıyordum. Emilim yapmadığı için benim hep düşüktü ömür boyu iğne kullanmam önerilmişti ayda 1 şekilde. Hamile kalınca bırakmıştım multivitaminden vs de alabilirim belki diye resmen çöp olmuş. Bebek için çok önemli bu vitaminler üzüldüm baya bi düşmüş diye. O yüzden kesin baktır, baktırın. Ek olarak kullanmak gerekiyor bazı vitaminleri. Toplu multivitaminlerden alınamıyor demek ki.

Çooook iyi yaparsın iyice aklına, fikrine yatsın tamam çok önemli gönül ister ki hemen olayım ama ben ikna olamıyorum. Benim de bu cumaydı perinatolojiyle ilk randevum iptal ettim hem nöroloji hem tüp bebek doktorumun arkadaşı olan perinatoloji doktoruna randevu bukdum, ona randevu aldım taaaa 27 mayısta görcem bebiki. O zaman ben de tekrar bi perinatoloji ile görüşeceğim.
Anladım canım görüş bi zaten daha zaman var aşıya diye biliyorum. Bir de benim önceki gebeliğimde Ağustosta 1 doz tetanoz yapılmış kısa sürede yapılıyor mu bilmiyorum falan filan 😀

ben de 20 haftalik oldum bugun ama sadece bir kere ciddi ciddi hissettim, ilk hamileligim, doktorlarin da soyledigi normal oldugu yonunde. o nedenle endise etmemeye calisiyorum. ileride nasilsa bol bol hissederiz. ☺️
Tam olarak doktor da böyle açıklamıştı bana ☺️ Ben de 20 haftadan sonra yavaş yavaş hissetmeye başladım, sonra da hiç durmadı sağ olsun 😅 Şimdi artık 35 hafta olduk, vajinadan kaburgaya bel boşluğundan kasıklara kadar her yerde yuvarlanıyor, keşke biraz dursa diyoruz 😄 Hiç telaş etmeyin. Özellikle ilk gebelikse hiç ama hiç telaş etmeyin. Ultrasonda hareket varsa, nabız yerindeyse her şey yolunda demektir 🥰

Yavrum zaten gitsende acilde anlamıyolar valla bak en son acile 2,3 hafta once gitmistim bana dedi ki bebeğin 9 santim hersey yolunda😁 sabah kendi doktoruma gidiyorum bebeğim 17 santim🤣 anlamiyolar ne ölcum yapmasını biliyolar uğraşmak dahi istemiyolar en iyisi kendi doktorun sıkma canını Rabbim buyuk bebişlerimiz.iyi ❤️ benim paşa az once duş aldım uzandım 1,2 tepik attı şukur🤲😁🩵 cok kucuk onlar daha onların her hareketini hisedemeyiz doktorum da demişti daha sert hareketleri hisedersin anca 26,27 haftalarda daha fazla hareketlerni hisedersin diye ama işte Annelik duygusu😁
İşte biz hep hissetmek istiyoruz sen kurtuldun benimki büyük ihtimal usgde kadar kendini belli etmez ama ilk gebeliğim plasenta önde yani ama hissettim için bir kaç kez o yüzden bekliyordum hep hissederim . Yok ya acilde değil zaten beni doğumhaneye çıkardılar çünki enfeksiyon bacağımın iç kısmındaydı 🤣 oradaki jinekolog baktı bebemede

Evet öncesinde ve sonrasında dikkat etmemiz gereken nedir, bebek için olası bir risk oluşturuyor mu bunu sorabilirsen çok mutlu olurum🌷💖

Aaa kesinlikle rutin olarak herkesin baktırması gerekiyor tüm vitamin değerlerine, gerçekten geçen hafta kanayan yaram oldu benim. Çocukluğumdan bu yana ben zaten d ve b12 kullanıyordum. Emilim yapmadığı için benim hep düşüktü ömür boyu iğne kullanmam önerilmişti ayda 1 şekilde. Hamile kalınca bırakmıştım multivitaminden vs de alabilirim belki diye resmen çöp olmuş. Bebek için çok önemli bu vitaminler üzüldüm baya bi düşmüş diye. O yüzden kesin baktır, baktırın. Ek olarak kullanmak gerekiyor bazı vitaminleri. Toplu multivitaminlerden alınamıyor demek ki.
ayy kiyamam ya, insan sonuclar oyle cikinca hemen kendini kotu hissediyor degil mi 😔

ben de simdi yapay zekayla liste yaptim; asagidakileri isteyecegim aile hekiminden.

1. Tam Kan Sayimi (Hemogram)
2. Ferritin + Demir + TIBC
3. B12 + Folik Asit
4. Vitamin D (25-OH)
5. Tiroid Fonksiyonlari (TSH, fT3, fT4)
6. Glukoz / OGTT
7. Karaciger-Bobrek Fonksiyonlari
8. Elektrolit Paneli (Na, K, Ca, Mg, Cl)
9. Idrar Tahlili + Kulturu

Ya ben 20haftalıgım ama hareket cok hissetmiyorum bide ikiz huylandım bak sımdı. Bugunden berıde sol bacagıma vuran yurutmeyen bir agrı vardı bıraz hafıfledı o şükür. sola yatınca hareket hıssetmek gerekmezmı hissetmiyorum ben anlamadım. of canım sıkıldı bak sımdı
Aynı durumdayım aşkım cuma cumartesi aha dedim bebek galiba bu başka birşey olmaz ama pazardan berri yine 0 hissiyat herkes normal diyor sende plasenta konumu ne ? Oda çok önemli

bu arada daha once konusmustuk burada, iphone-airpods ikilisiyle bebis dinleyebiliyoruz diye, bugun denedim ben, plesanta sesi kesinlikle geliyor, icerideki hareketler de net bence, kalp sesi cook derinden geldi emin olamadim, uzun uzun da tutmak istemedim ama tekrar deneyecegim muhtemelen 😬 boyle bi’ heyecan yaptim.

Acıbadem 190 ı buluyormuş şaka gibi ama gerçek 😂 Medipol 70 civarı o da başlangıç yani. Sonra artı kalınan gün paraları, iğne parası o parası bu parası çıkıyorda çıkıyor. Anadolu bi tık daha uygun benim annemler anadoluda oturuyor ben orda doğum yapmayı düşünüyorum
Sultanbeylide saygı hastanesi var özel bi doktor var çok iyi 25.35 arasıymış orayı bir araştırıcam. Aslında özel fark etmiyor benim içinde ilk gebeliğiöm özeldeydi ve herkes rahat rahat odama giriyordu. Eşim, ailelerimiz.. o rahatlık çok iyi özelde doğum sonrası olan süreç. Devlette babayı bile içeri almıyorlar çok zor
merhaba saygı hastanesine gidiyor musunuz?

Arkadaşlar bugün bişey yaşadım çok moralim bozuldu baya ağladım kimseyle de konuşamadım biz isime az çok karar verdik esimle ortak bugün eşim annesine demiş isimde bu olcak karar verdik sayılır diye kayınvalidem neden babanın adını koymuyorsun herkes koyar sen neden koymuyorsun demiş (babası vefat etmişti ) eşimde arada kalmış biraz .. çok zor hamile kaldım aşılama oldum 2 sene hastanelerde gezdim artık düşük tehlikesi yaşadım bulantilarim hala devam ediyor kimse bunları sormuyor bana isim için heveslenerek seçtik şimdi böle olunca çok üzüldüm.. düşük riski olunca sevinenedim bile ilk başlarda hep dualar ettim sağlıcakla kavusalim inşallah.. biraz uzun oldu kusura bakmayın

Arkadaşlar bugün bişey yaşadım çok moralim bozuldu baya ağladım kimseyle de konuşamadım biz isime az çok karar verdik esimle ortak bugün eşim annesine demiş isimde bu olcak karar verdik sayılır diye kayınvalidem neden babanın adını koymuyorsun herkes koyar sen neden koymuyorsun demiş (babası vefat etmişti ) eşimde arada kalmış biraz .. çok zor hamile kaldım aşılama oldum 2 sene hastanelerde gezdim artık düşük tehlikesi yaşadım bulantilarim hala devam ediyor kimse bunları sormuyor bana isim için heveslenerek seçtik şimdi böle olunca çok üzüldüm.. düşük riski olunca sevinenedim bile ilk başlarda hep dualar ettim sağlıcakla kavusalim inşallah.. biraz uzun oldu kusura bakmayın
Tabi ki ismine senle eşin karar verirsiniz ama belki ikinci isim olarak koyabilirsin oda vefat ettiği için. Mesela ben ailelerin isimlerinin konmasına karşıyım ama vefat edince işler bi tık değişebiliyor. Hem eşini incitmeden rahatsızsan bundan bahsedebilirsin. Bence isim ne diye sormalarında pek bi sakınca yok. Ben burda pert oluyorum düşün herkes cinsiyet ne dite soruyor kimse iyi misin demiyor 😂 aslında insanlardan beklentimiz ne kadar az olursa yaşam kalitemiz o kadar artar. Çok umursama önemli olan bebeğin. Eşini kırmadan konuşmanı tavsiye ederim içine atma 🫶

16+2 haftadayım yatakta dönerken ayağımı çekerken bacak aramdaki kaslarda bir ağrı hissediyorum bu normal mi sizce

iğne batması değilde böyle baskı oluşuyormuş gibi oluyor biraz fazla yürüdüğümde akşamında oluşuyor. Sabah uyandığımda geçiyor
Bence normaldir çünkü ağırlaşıyoruz artık

Benim de kv hayatta değil. Eşim vermek istiyor ben bişey demedim verelim. Vermeyelim 2 isim olucak sanırım bizim de ben Asya istiyorum sizde konuşun gerekirse 2 isim olur

Ben bu sabah sağlık ocağına gittim tetanoz aşısı için çağırmıştı henüz hazır hissetmediğimi yaptırmayacağımı, kendimi hazır hissedince yaptıracağımı söyledim öyle konuştuk. Neyse bana şey dedi tetanoz ve boğmaca aşısı birlikte yapılıyor difteri de var dedi. Size de böyle bir şeyden bahsettiler mi? Çok bilmediğim için ve açıkçası bilmeyi de sabah istemediğim için gitmem lazım diye koşarak uzaklaştım hajsjsj şimdi baktım tetanozla birlikte yapılıyor aslında aşının bir parçası falan

Ölen birisinin ismini vermeyi dogru bulmuyorum diyebilirsin. Adıyla yaşasın diye bir terim vardır. Yepyeni bir hayat olacak evladın ve kendi ismiyle yasasın. Ayrıca isimler karakterlerere sirayet eder. O nedenle bence cok önemli. Birde hep ölen kişiyi hatırlatması benc doğru değil. Bilmiyorum ben biraz ütopikte dişünüyo olabilirim bu konuda. Ama eşini ikna et bence. o ismi babanla hatırlayalım evladımızıda kendi ismiyle diyebilirsin.

B

Benim hamileliğin başından beri kullandığım multivitamin (ayrı olarak Folik asit kullanmadım sadece bunu kullandırdı doktorum Folik asit niyetine) içinde her vitamin var omegası da yeterli. Regenesis max . Bebek de her gittiğimde hem önde çıkıyor ilk başlarda 2-3 gün öndeydi şimdi neredeyse 10 gün ilerilere atmaya başladı. Ek olarak sadece d vitamini ve demir ilacı verdi ama benim demir eksikliğim yok sadece düşüp sınıra yaklaştığı için önlem amaçlı demişti o sa mideme dokundu kullanmıyorum yan etki yaptı bende. Zaten kullandığım multivitaminde az da olsa var. D vitamini de yaz gelince bıraktım her gün balkonda güneşte 1 saat güneşleniyorum eksik çıkarsa sonraki kontrolde devam ederim. İsterseniz regenesis Max in içeriğine bir bakın doktorlarım bana yeterli geldiğini söylüyor

Çok teşekkür ederim inceleyim çok güzel açıklamışsınız 🌸 demir ilacına bugün başladım ben sınırda çıkınca, d vitamini de kullanıyorum

o bebek zor ya da kolay yolla oldu bence o da fark etmez,sonuçta senin ve eşinin bebeği. bana göre ikinizden başka kimsenin söz hakkını bırak fikir beyan etme hakkı yok. eşin gelip kendi fikri olarak söylese tabi ki orta yolu bulurdunuz ama annesi de olsa bir söz hakkı yok. benim fikrim bu. bizim bebeğimizin de ismi belli,kız olsaydı da belliydi. beğenmeyenler,ağız kıvıranlara da açıkça ben ve eşim sevdik gerisi önemli değil alışın deyip geçtim :D

Back
X