Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
kizlar lohusa takimlarinizi pijama/gecelik nerelerden aldiniz, memnun kaldiniz mi? ben biraz kumas kalitesine takik bi’ insanim da begenir miyim diye endise ediyorum internettekileri 😒
Kuzum trendyolda moony homewear diye bir sayfa var, ben pijamalarına bayılıyorum, bende 4-5 çift normal pijaması vardı bir takım da düğmeli aldım, çekme tüylenme yırtılma herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar ferah da bir kumaşı var

Canım evet akciğerlerin yeteri kadar havalanmadığı bir gerçek büyüyen bir rahim aslında bütün organlar yer değiştirdi, kalp iki kişilik çalışıyor bu süreçte çoğu normal şeyler, saatim 79-83 gösteriyordu yatarken ki 79 olsaydı şuan yoğun bakımdaydım saat ölçümü olduğu için güvenmeyip ikinci bir cihazdan ölçüm yaptım. Otururken 96-98, sağ tarafa yatarken 90-87 arası, sola yattığım zaman 84e kadar düşüyor. İki cihazın ölçümü de neredeyse aynı, ölçüm kaynaklı bir hata yok yani. Nabzım da gün içerisinde 140lari geçti bugün. Dinlenme halinde bile 90ın altını zor görüyorum. Bütün bunlar çok uzun süreli olmuyor en fazla 5 dk ve bebek hareketlerinde bir sıkıntı olmadığı için, baş dönmesi vs başka bir belirti yaşamadığım için acile gitmedim ama en ufak bir değişiklik yaşasam acile gitmeye hazırım, benim oksijenlenmemem bebeğin de oksijenlenmemesi demek. Ha bu arada eşime göre ben bunları psikolojik olarak yapıyorum psikolojik olarak kandaki oksijen seviyemi düşürebilen bi insanım size de tavsiye ediyorum aksiyon oluyor 🌝🤪
Hay Allah dikkatli ol sen canım

IMG_2442.webp
Oğlumun çikolatası geldi 🍫 hava o kadar sıcak ki hissedilen 44 derece şuan . Erimiş haliyle😏 dolaba koydum bende

Canım evet akciğerlerin yeteri kadar havalanmadığı bir gerçek büyüyen bir rahim aslında bütün organlar yer değiştirdi, kalp iki kişilik çalışıyor bu süreçte çoğu normal şeyler, saatim 79-83 gösteriyordu yatarken ki 79 olsaydı şuan yoğun bakımdaydım saat ölçümü olduğu için güvenmeyip ikinci bir cihazdan ölçüm yaptım. Otururken 96-98, sağ tarafa yatarken 90-87 arası, sola yattığım zaman 84e kadar düşüyor. İki cihazın ölçümü de neredeyse aynı, ölçüm kaynaklı bir hata yok yani. Nabzım da gün içerisinde 140lari geçti bugün. Dinlenme halinde bile 90ın altını zor görüyorum. Bütün bunlar çok uzun süreli olmuyor en fazla 5 dk ve bebek hareketlerinde bir sıkıntı olmadığı için, baş dönmesi vs başka bir belirti yaşamadığım için acile gitmedim ama en ufak bir değişiklik yaşasam acile gitmeye hazırım, benim oksijenlenmemem bebeğin de oksijenlenmemesi demek. Ha bu arada eşime göre ben bunları psikolojik olarak yapıyorum psikolojik olarak kandaki oksijen seviyemi düşürebilen bi insanım size de tavsiye ediyorum aksiyon oluyor 🌝🤪
bi’ kan degerlerine baktir canim, benim birkac hafta once carpintim cok oluyordu, nabzim azicik ayakta kalsam yukseliyordu sonra fark ettik ki demir, ferritin yerle yeksan olmus. 😓 demiri iki katina cikardik, sabah aksam aliyorum sidefer’i, tekrar kontrol ettirmedim henuz ama muhtemelen biraz daha normale dondu, cok sukur nabzim gorece dustu.

o is hic oyle olmuyor iste. ben de biraz ayakta dursam yarim saat falan is yapsam, hoop tansiyonum dusuyor boyle bi’ fenalasiyor gibi oluyorum, inanilmaz bir baskiyla birlikte kasiklarimda. uzanma pozisyonuna geciyorum hemen. sonra dun doktor sey dedi, bizim boylar uzun biraz, esim de genetik olarak iri yapili, cocuk da haliyle tombik, kafasi tam olarak vajinamin uzerindeymis ve fazla hareketli oldugundan artik ayakta fazla durma dedi direkt. su an gordugum bir risk yok ama ayakta uzun sureli kalman erken dogumu tetikleyebilir yorumu yapti. ben de istesem de duramiyorum boyle boyle oluyor dedim. vucut resmen uyari mekanizmasi calistiriyor ben ona inaniyorum. seninki de boyle bir sey olabilir.

bi’ kan degerlerine baktir canim, benim birkac hafta once carpintim cok oluyordu, nabzim azicik ayakta kalsam yukseliyordu sonra fark ettik ki demir, ferritin yerle yeksan olmus. 😓 demiri iki katina cikardik, sabah aksam aliyorum sidefer’i, tekrar kontrol ettirmedim henuz ama muhtemelen biraz daha normale dondu, cok sukur nabzim gorece dustu.

o is hic oyle olmuyor iste. ben de biraz ayakta dursam yarim saat falan is yapsam, hoop tansiyonum dusuyor boyle bi’ fenalasiyor gibi oluyorum, inanilmaz bir baskiyla birlikte kasiklarimda. uzanma pozisyonuna geciyorum hemen. sonra dun doktor sey dedi, bizim boylar uzun biraz, esim de genetik olarak iri yapili, cocuk da haliyle tombik, kafasi tam olarak vajinamin uzerindeymis ve fazla hareketli oldugundan artik ayakta fazla durma dedi direkt. su an gordugum bir risk yok ama ayakta uzun sureli kalman erken dogumu tetikleyebilir yorumu yapti. ben de istesem de duramiyorum boyle boyle oluyor dedim. vucut resmen uyari mekanizmasi calistiriyor ben ona inaniyorum. seninki de boyle bir sey olabilir.
Ah canım geçmiş olsun 🌸 bu haftalar bebişlerin demiri emcüklediği haftalar zaten 🥹 kanlarıma yeni baktık, tiroidlerim, demir ve total demir bağlama seviyelerim iyi, hala demir takviyesi de kullanıyorum, b vitaminim düşük onun için de decavit pronatal ekledi doktorum. Biraz mchc düşük saturasyonumu etkileyebilecek, o da artan kan hacmine bağlı olarak görülüyor gebelikte, ama bu kadar etkilemez. Bizim bebiş haftasıyla uyumlu, ama makat geliş kafası yukarıda özellikle sağ tarafımda durmayı seviyor kafasını kaburgama poposunu da göbeğime dayayıp öyle uyuyor şapşik 🥹 ben de ağırlaştığımı hissediyorum uzun süre ayakta duramıyorum ev işine de küçük kız kardeşim yardıma geliyor bana bir yemek bir bulaşık kalıyor iki kişiyiz çok da yormuyor. Hafta içi kardiyolojide belli olur normal mi yoksa anormal mi bir durum olduğu aslında bütün belirtileri yan yana eklersek normal gibi hani göğüsler büyüdü rahim yukarıda bebek baskı yapıyor akciğerler eskisi gibi havalanamıyor kalp iki kişiye birden yetmek için uğraşıyor vs vs ama yine de 90ın özellikle 85in altına düşmesi, beni sadece bebeğim için endişelendiriyor 🌸

Merhaba kızlar gruba uzun zamandır yazmıyorum nick değiştirdim belki hatırlayan olur Angelinpink’ti Ekim annesi olmak kısmet olmadı kimseyi etkilememek adına yazmadım buraya sessizce aranızdan ayrılmıştım… martta kürtaj sonrası dinlenmek istedim ve yeniden denedim şuan 5 haftalık gebeyim tekrar. Umarım bu defa sağlıkla kucağıma alırım🙏🏻 hepinize de şimdiden hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sizde bana dua edin lütfen bebeğim benimle olsun🙏🏻🌸

Merhaba kızlar gruba uzun zamandır yazmıyorum nick değiştirdim belki hatırlayan olur Angelinpink’ti Ekim annesi olmak kısmet olmadı kimseyi etkilememek adına yazmadım buraya sessizce aranızdan ayrılmıştım… martta kürtaj sonrası dinlenmek istedim ve yeniden denedim şuan 5 haftalık gebeyim tekrar. Umarım bu defa sağlıkla kucağıma alırım🙏🏻 hepinize de şimdiden hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Sizde bana dua edin lütfen bebeğim benimle olsun🙏🏻🌸
Merhaba sağlıkla kucağımıza alırsınız inşallah 🙏

Kızlar bebislerimiz herhalde 2 3 hafta sonra ancak baş asagi dönecek dimi?
Bu arada dudagimdaki yara kan pihtisi olup büyüdü gebelik kistine dönüştü etrafımda kimsede böyle birşey olmamıştı sanırım cerrahi olarak alacaklar yada yakacaklar et beni gibi birşey top şeklinde. inşallah çarşamba günü kurtulurum

Allah analı babalı büyütsün canım, sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🥹

Bu arada dudagimdaki yara kan pihtisi olup büyüdü gebelik kistine dönüştü etrafımda kimsede böyle birşey olmamıştı sanırım cerrahi olarak alacaklar yada yakacaklar et beni gibi birşey top şeklinde. inşallah çarşamba günü kurtulurum
Benim 28 de baş aşağı döndü ama bildiğim kadarıyla son ana kadar dönebilir endişe edecek bir şey yok demişti doktor sanırım 34 e kadar emin değilim, yara için de geçmiş olsun canım 🙏

Kızlar birsey sorucam vajınasında agrı degıl böyle acı hisseden var mı? azonce biraz iş yaptım hemen bi acı girdi.Kafalarıda cok assagıdaymıs ikisinde bazen gogsumun tam altına ayaklarınımı ne koyuyolar bilmiyorum ama fecı acıyo ya

Ben pijama takımı olarak bunları aldım.Puantiyeli çok ucuza denk geldiği için aldım diğerlerine göre biraz kalın.Pembeli yumuşacık ,siyahi da yeni siparis verdim.Gecelik sezeryanda pek lazım olmuyor hemde sonrasinda kullanmak adına böyle tercih ettim .Sonda demistinin gecenlerde ,onu ameliyata girmeden takıyorlar uyuşukluk geçince cikariyorlar.

Eklentiler

• Screenshot_20250803_141704.webp
    Screenshot_20250803_141704.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20250515_135231.webp
    Screenshot_20250515_135231.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_20250809_165601.webp
    Screenshot_20250809_165601.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 30
Kızlar birsey sorucam vajınasında agrı degıl böyle acı hisseden var mı? azonce biraz iş yaptım hemen bi acı girdi.Kafalarıda cok assagıdaymıs ikisinde bazen gogsumun tam altına ayaklarınımı ne koyuyolar bilmiyorum ama fecı acıyo ya
Bugün dediğinden oldu bana .Dışarıda işlerim vardı ,yürürken iğne batması gibi acı oldu sonra geçti.

Merhaba arkadaşlar geçen konuşmuştuk tiroidime baktiracaktim bugün doktor randevum vardı bu şikayetlerimi dile getirdim bende kan aldı ama sadece kan değerine bakmış TSH bakmamış sonuç için aradığında söyledim 4 temmuzda 3,89cikan değerinin üzerinden belli bir zaman geçmesi gerek 4u geçmeden ilaç baslamiyoruz dedi 1 aydan fazla olmuş ama kan dan TSH bakmamış gene bende ötesi dahiliyeye sıra aldım direk TSH bakarmi acaba dahiliye çok aklıma takıldı ya

Geçmiş olsun canım ilk defa duydum bende

Ayni şeyi dün gece ben yaşadım yuruyemedim bile ağrı değil de böyle yeni sezeryan olmuşum gibi yuruyemedim uyurken yatakta dönerken canım yandı değişik birseydi şuan hafif bir baskı var gene olur mu bilmiyorum

Back
X