Günaydın.Aynı durum bizdede var hatta dün dedimki sen bu bebekle hiç bana yardım etmiyorsun demekki tek diğilmişim hatta dün gece kemiklerim boğazım ağrıyordu yine gece kalkmadı büyük oğlanı uyutuyor o kadar o da artık geceleri kalkmıyor sabaha kadar ben bebekle uğraşıyorum tık yok uyku düşkünü.Gecen işe gittikten sonra uzun bir mesaj gönderdimki en azından çaydanı suyla doldura bilirsin makineyi boşalt ben iki küçük çocukla yetişemiyorum bu gün bakıyorum gitmeden önce çay demlemiş camaşirleri dışardan toplamış anladımki onun derdi gece kalkmamak artık kabullendimKızlar günaydın. Biraz içimi dökmeye geldim. Bu erkekler 2. Çocuktan sonra salıyorlar mı bana mı öyle geliyor. Bizimki ilk çocukta çok yardım ederdi ,gece gaz çıkarması uyutmaya çalışması filan. Şimdi hiç
Sürekli ağzında yoruldum çalıştım. Büyük kızı uyutuyor onu en büyük yardım sanıyor.
Bide bebek uyuyor mu diye soranlara evet uyuyor diyor yaaaa senin habeirn var mı acaba gece kaç kere kalkıyorum ben
Bizimki normalde sofrayı filan toplardı dün akşam hiç elleme ben yaparım bile demedi. Sürekli yoruldum çalıştım yol gittim geldim. Araba sürmek bile yoruyor. Ben birincideki gibi olacak sandım. İkincide sallamıyorlar.Günaydın.Aynı durum bizdede var hatta dün dedimki sen bu bebekle hiç bana yardım etmiyorsun demekki tek diğilmişim hatta dün gece kemiklerim boğazım ağrıyordu yine gece kalkmadı büyük oğlanı uyutuyor o kadar o da artık geceleri kalkmıyor sabaha kadar ben bebekle uğraşıyorum tık yok uyku düşkünü.Gecen işe gittikten sonra uzun bir mesaj gönderdimki en azından çaydanı suyla doldura bilirsin makineyi boşalt ben iki küçük çocukla yetişemiyorum bu gün bakıyorum gitmeden önce çay demlemiş camaşirleri dışardan toplamış anladımki onun derdi gece kalkmamak artık kabullendim
Göğüs kalkanı denediniz mi? Hem içine akan sütü kullanabilirsiniz diyor ebeler. Hatta ped hava aldırmadığı ve nemli tuttuğu için çok iyi değil demişti banaKızlar süt akması için çözümü olan var mı üzerim sürekli ıslanıyor ağlıcam artık göğüs pedi de koyuyorum
Günaydın canım sabır diliyorum inşallah düzelir benim eşim çok yardımcı oluyor işe gitmesine rağmen geceleri alıyor bakıyor uyuyorum sonra ben alıyorum o uyuyor öyle sıra sıra yapıyoruzKızlar günaydın. Biraz içimi dökmeye geldim. Bu erkekler 2. Çocuktan sonra salıyorlar mı bana mı öyle geliyor. Bizimki ilk çocukta çok yardım ederdi ,gece gaz çıkarması uyutmaya çalışması filan. Şimdi hiç
Sürekli ağzında yoruldum çalıştım. Büyük kızı uyutuyor onu en büyük yardım sanıyor.
Bide bebek uyuyor mu diye soranlara evet uyuyor diyor yaaaa senin habeirn var mı acaba gece kaç kere kalkıyorum ben
Kordon dolanması benim oğluşumdads vardı gecen haftalarda doktorumun dediğine göre geri açmış kordonu 3-4kez dolaşmıştı benim yaramazım tek tur doladıysa açar bence sen hangi şehir hangi hastanede takiplisin canımBugün (39+3) kontrolüm vardı. Nst normal suyu yeterli dedi doktor. Tek tur kordonu dolanmış boynuna minik insanın. Bebek için veya senin için anne karnındayken risk yok dedi doktor. Doğum esnasında kalp atışı kontrolü yapacağız dedi. Kordonu dolanıp normal doğum yaptırdığım hastamda oldu bebeğin kalp atışı düştüğü için sezeryane aldığımda oldu dedi. Kiloyla alakalı bir sorun söylemedi yine. Pazartesi günü tekrar gel kontrole dedi
Ben de lansinoh kremi sürüp üzerini kapattım gerçekten ise yaramıştıCanım benimde öyleydi çocuk artık kan tadı alıp istemiyordu öyle yara oldu yarıldı. Önce krem aldım sonra gümüş kapak aldım biraz toparladı. Arkadaşım zeytinyağı sürüp streç kapatmayı önerdi o öyle kurtulmuş. Gerçekten mucize gibi bir gecede toparlandı yaralar kapandı. Hassasiyet hala geçmedi ama yâra değil en azından emzirmekten kaçınıyordum o noktadaydım artık
Benimkide aynısını diyor yoruldum çalıştım anlaşılan gece kalkmayı düşünmüyor hatta geçen bana dedi çok büyük sabrın var çocuklara akşamdı hala büyük oğlumla oyun oynuyordum anlamadım diyorum çocuk yapmak kolay önemli bakmakBizimki normalde sofrayı filan toplardı dün akşam hiç elleme ben yaparım bile demedi. Sürekli yoruldum çalıştım yol gittim geldim. Araba sürmek bile yoruyor. Ben birincideki gibi olacak sandım. İkincide sallamıyorlar.
Bide memem olsa ben emziririm ama yok demiyor mu
Büyük oğlumda vardı göbek fıtığı dediler canım sen göster doktora bence fıtıkKızlar benim kızımın göbek deliği içerdeydi normaldi bu sabah dışarı çıktı çok şaşırdım ne yapacağım bilemedim doktora mail attm cevap bekliyorum ama bu durumu yaşadınız mı neden olmuştur?
Ayy ne yaptınız nasıl geçiyor tedavisi var mıBüyük oğlumda vardı göbek fıtığı dediler canım sen göster doktora bence fıtık
Doktorlar dedi bekle hiçbir şey yapma gecicek geçmezse eğer amaliyat olucak ama ben beklemedim annemler duyunca halama söylemiş kendisi çok yaşlı ve eski hemşire dediki korkmasın kuruş paranı iyice yıkasın koysun göbeğine ve sarsın sıkı bende öyle yaptım zorlandım tabi her defa bezi değişince onuda açıp yeniden sarıyordum ama öyle geçti gittiAyy ne yaptınız nasıl geçiyor tedavisi var mı
Bizdede sanki olucak büyük oğlumdada vardı zeytinyağı sürdüm 5 dk beklettim tarakla taradım iyice ama taradım kaşıdım resmen yıkadım sonra bitti birdaha olmadı
Saçların onu döküldü sonra Konak oldu. Bugün evde isim çok yarın yikayscagim yıkamadan zeytinyagi süreyim. Bı de oğlan kahve turuncu saçlı gibi bakalım ne çıkacakCnm Aylin kel doğdu yinede banyodan önce zeytin yağı sürüyorum ve banyo sıklığim bir gün ara ile kendisindenhep yeni saçlar çıkıyor.
Ne güzel olmuş sevindim ameliyatsız geçmişDoktorlar dedi bekle hiçbir şey yapma gecicek geçmezse eğer amaliyat olucak ama ben beklemedim annemler duyunca halama söylemiş kendisi çok yaşlı ve eski hemşire dediki korkmasın kuruş paranı iyice yıkasın koysun göbeğine ve sarsın sıkı bende öyle yaptım zorlandım tabi her defa bezi değişince onuda açıp yeniden sarıyordum ama öyle geçti gitti
Gazdan ıkınmaktan oluyor bence mesela şimdi bebeğimde takipteyim bu da çok ıkınıyor hiç korkulucak hiçbir şey yok canım amaaan benim kocamda duyunca ora para koyucam izin vermiyordu hiç dinlemedim onu çünkü halam dediki eskiden köyde nerdeyse hep bebeklerde oluyormuş halama çok güvendim çok iyi bir hemşireydi hep torunlarına kendi baktı..geçince kocam şaşırdı yoksa var ya parayı atıyordu çıkart şunu diyordu sonra doktorlara gectikten sonra gösterdim aaa evet geçmiş dedilerNe güzel olmuş sevindim ameliyatsız geçmiş
Bakalım bana ne diyecekler gazdan ıkınmaktan mı oldu acaba çok zorluyor kendini ya da fıtık yüzünden mi bu kadar sancı çekiyor sencekocama göre hiçbir şeyi yok ve parayı öyle yapmama izin vermezmiş ve diyor ki gazı da yok kız sadece ses çıkarmak istiyor ay beni sinir etti yine
Benim de bugün iş çok kuzum bebeği yıkama işini gün aşırı yapınca bebek hızlı ilerliyorSaçların onu döküldü sonra Konak oldu. Bugün evde isim çok yarın yikayscagim yıkamadan zeytinyagi süreyim. Bı de oğlan kahve turuncu saçlı gibi bakalım ne çıkacak
Canım benimki de arada sıkıntıliydi da batikon sürdum geçti birde çok aglamasin ikinmasin sen sürekli ekşi kayisidan Hoşaf içersen çişini kolay yapar daha hassas kuzumun kırkı çıksa bile günü tamamlanmadi kiNe güzel olmuş sevindim ameliyatsız geçmiş
Bakalım bana ne diyecekler gazdan ıkınmaktan mı oldu acaba çok zorluyor kendini ya da fıtık yüzünden mi bu kadar sancı çekiyor sencekocama göre hiçbir şeyi yok ve parayı öyle yapmama izin vermezmiş ve diyor ki gazı da yok kız sadece ses çıkarmak istiyor ay beni sinir etti yine
Bir doktora gideyim kesin bir şey desin ondan sonra eşim yokken yapacağım senin dediğiniGazdan ıkınmaktan oluyor bence mesela şimdi bebeğimde takipteyim bu da çok ıkınıyor hiç korkulucak hiçbir şey yok canım amaaan benim kocamda duyunca ora para koyucam izin vermiyordu hiç dinlemedim onu çünkü halam dediki eskiden köyde nerdeyse hep bebeklerde oluyormuş halama çok güvendim çok iyi bir hemşireydi hep torunlarına kendi baktı..geçince kocam şaşırdı yoksa var ya parayı atıyordu çıkart şunu diyordu sonra doktorlara gectikten sonra gösterdim aaa evet geçmiş dedilerben bekleyemezdim çok çıkmıştı dışarıya
Aynen doktora ilk göster sonra bura yaz merak ettim bende.Gecer canım korkmaBir doktora gideyim kesin bir şey desin ondan sonra eşim yokken yapacağım senin dediğinihiç duymamıştım bunları ve görmemiştim inşallah bizimki de geçer kendi :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?