2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
Kakası nasıl canım?
2 güne bir yapıyor bazen aynı gün içinde 2-3 kere yaptığı da oluyor. Sarı renkli hafif kıvamlı bir de böyle incir çekirdeği gibi şeyler oluyor içinde. Konuşmaların hepsini okuyamadım D vitamininden kaynaklı sıkıntı mı yaşıyor bebiş?

Merhaba ben neredeyse 10 gündür meme reddi yaşıyorum sadece mama ile beslemek zorunda kalıyorum benim gibi olanlar var mı vicdanen kendimi kötü hissediyorum

Merhaba ben neredeyse 10 gündür meme reddi yaşıyorum sadece mama ile beslemek zorunda kalıyorum benim gibi olanlar var mı vicdanen kendimi kötü hissediyorum
Bizimki de akşam uzerileri hep bir sinir hep bir kavga ediyordu bir tane çekip sorasinda çığlığı basıyordu dün farkettim memede Süt az ben yeteri kadar beslenmiyorum bebekte sonuçta bol bol gelmeyince zorlaniyor başta anlamadım sancisi var zannedip saç kurutma makinasını açıp emzirdim dünde iyice beslendim sütüm oldu hiç zorluk yaşamadım mamayi kaşıkla veriyorsun umarım biberonsa muhtemelen seni bırakır

Ben de aşıdan sonra yaşadım sonra şöyle yaptım çok az bir miktar mama yaptım asla doymayacağı kadar 30 ml 60 ml o bitince hemen mememe koydum ve öyle aldı memeyi ama asla ilk mememi almıyor hala önce biraz mama veriyorum onu çekip memeye koyuyoruz alıyor denemediyseniz bir bakın isterseniz ama kendime de şunu söylüyorum elimden geleni yaptım meme almayınca sağıp veriyorum sonunda almayacaksa da yapacak bir şey yok sağlık olsun ben yapabileceğim her şeyi yaptım ve meme reddi yaşamak çok yıpratıcı bir süreç bir anne için çok zor bu mutsuzlukla bebeğimi büyütmek istemiyorum.

Ben öyle sanıyorum ondan diye bu gün ocean markasını damlattım bakıcam değişiklik olurmu kakasında

Ay kızlar kendinizi koruyun iki bebekle hastalık o kadar zorki maskeyle elimde kolonya onlara bulaşmasın diye resmen ikisinide uzak tutuyorum küçük hapşırıyor acaba diyorum hastamı oldu kafayı yicem gülüyor bana tepki bile veremiyorum hemen yerine koyuyorum benden uzak olsun diye büyük desen beni böyle görünce sıkılıyor ne kadar zormuş ya desteksiz büyütmek

Allah şifa versin canım süt korur allahın izniyle dikkat etmek lazım şimdiki hastalık hemen de geçmiyor

Gecmis olsun canım üzülme benimki hasta doktora götürdüm korkma grip nezleden bagisik kazanıyor bişi olmaz dedi ilaç bile vermedi

Bugün 2. Ay aşılarının hepsini birden olduk . 1 kol 2 bacak. Minik kuşum bir gülüyor bir ağlıyor çoğunlukla söyleniyor. İnşallah çok zor geçirmeyiz

Gecmis olsun canım üzülme benimki hasta doktora götürdüm korkma grip nezleden bagisik kazanıyor bişi olmaz dedi ilaç bile vermedi
Büyük hastanede yatmıştı gözüm korkmuş elimden geldiği kadarını yapıyorum bakalım

Ay kızlar gerçekten yoruldum sizin bebeklerde böyle mi gündüz uykumuz nerdeyse hiç yok koyuyorum en fazla 20 dk falan uyuyo ama kanguruda bir iki saat uyuyo gece nasıl uyutuyorsunuz ben mamasını veriyorum direkt uyuyo şok oluyorum hatta erken uyumasına 30 dk sonra geri kalkıyor ve hiç uyumamış gibi bi saat boyunca tekrar uyutmaya çalışıyorum öyle bi sinir geliyor ki sanki uyumadın yani hayır neden kalktın madem kalktın geri neden bu kadar uzun sürüyor uyuman kucağıma almamak için direniyorum ama yok salla babam salla koyuyorum geri aynı uyanıyor yatağında bırakayım diyorum yok uyumuyor gerçekten çok yoruldum artık insan küçücük bebeğe sinirlenir mi demeyin aşırı sinir ediyor beni o çabasını bi görseniz uykusuyla savaşıyor resmen

Hahaha ben de aynı durumdayım inanılmaz helva yiyorum canım çok çekiyor tatlı şeyler işe gidince kilo verirsin veremesen de 5 kg çok değil daha fazla alma dikkat et
Gece emzirdikten sonra yiyordum o olayı azaltarak bıraktım bol bol su içip geçiştiriyorum ama alışmışım nasıl canım çekiyor herşeyi
Tartilmiyorum ki moralim bozulmaya gitmedi bendekiler emzirdikce gider umuduyla yaşıyorum ise donmene az kalmis canım bebeğe kim bakacak belli mi
Evet canım Allahın izniyle annem bakacak büyük çocuğuma da o baktı o okulda olacak gündüzleri 6 ay yarım gün çalışacağım

Bizde bugün ikinci ay aşılarımızı olduk yavrumun canı yanıyor ellerini bacaklarını oynatınca bir şaşırıyor kalıyor sonra dudaklarını büzüyor keşke bize yapsalar bizden geçse hiç kıyamıyorum

Muhtemelen gündüz ki uykusuna sanıyor gece uykusunu devam ettirmekte zorlanıyor. Gündüz uyuduğu ortamdan farklı ortamda uyutman gerek. Gece uykusuna geçerken yarım kundak dene birde kırmızı ışık işe yarıyor farkı anlamalarında. Sinirlerin yıpranıyor doğal olarak haklısın. Ben sallanan beşik aldım en düşük seviyede tın tın sallıyor çok rahat oluyor

Hangisini aldınız acaba

Tecrübeli anneler bu emzi me olayı kaçıncı ayda tam oturuyor? Yani meme reddi, sütüm yeriyor mu, bugün akış yavaş... endişeleri bitiyor?

Canım seni çok iyi anlıyorum benimkinin de uykusu beslenmesi hiç düzenli değil

Tecrübeli anneler bu emzi me olayı kaçıncı ayda tam oturuyor? Yani meme reddi, sütüm yeriyor mu, bugün akış yavaş... endişeleri bitiyor?
Bebeğe göre değişiyor aslında ikinci ayda oturmaya başlaması gerek. Süt endişesine de anne alışmalı kaygı içinde olduğunda yırpanırsın bebek meme de sakinleşiyorsa emerken yutkunuyorsa düzenli çişini yapıyorsa tamamdır (kaka gösterge değil çiş önemli) memeler ilk zamanki gibi semsert olmayacak bundan sonra sadece bebek emerek ürettirecek. Uyku konusunda yorum yapamıyorum o bebeğin huyuyla alakalı biraz da uyumayan bebek gerçekten uykuyu sevmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…