- 3 Mayıs 2023
- 1.583
- 860
- 53
- 32
Ben ne buldum içiyorum bestlak damla, malt içeceği, rezene anason karışık bir çay, bir de kırmızı renk bi çay içiyorum ama ismini bilmiyorum eşim yapıp getiriyoDoğum yapmış annelerden süt arttırmak hangi vitamin ve takviyeler kullanıyorsunuz önerileriniz var mı?
Dahaca doğum yapmadım ama , Eşim yurtdışından gelecek doğuma gelmeden ona göre oradan da getirtmek istiyorum şimdiden.
Benimde var ama hergün daha iyiye gidiyorBiz de sildik canım pamukla bir de diyorum ya benim hâlâ çok ağrım varsen nasılsın ben niye böyle oldum bilmiyorum ya
Çok doğru 3 saat çok fazla hatta hemşire anne sütü için 2 saat mama için 3 saat dedi ama ben sarılığı atlatsın diye her 1 saatten bir veriyordum zaten benim oğlan 2 saati bile beklemiyorSarılık konuşulmuş ilk bebeğim de olmuştu doktor yarım saat 45 dakikaya bir doyur demişti o şekilde atlattık sonrakilerde tecrübe oldu saat kurup saat başı emzirdim sarılık yaşamadık . 3 saat çok fazla bence .. çocuğun şekeri düşüyor uyanamıyor kanda bilüribin hormonu artıyor sarılık oluyor bilgilendirmek istedim
Benim özellikle sağ tarafta aşırı bi ağrı yanma var doktora sordum düğüm yeri orası dedi yerimden çok zor kalkıyorum yataktan hiç kalkamıyorumBenimde var ama hergün daha iyiye gidiyorhatta doktor ağrı kesici o suda eritilen tabletlerden vermiş. Onu mesela biraz geciktirdim şimdi yine ameliyat yerim acımaya başladı. Daha çok yeniyiz 4. Günümüz. Pazartesiye bi şeyimiz kalmaz
Yenidoğan genelde öğünden sonra yapıyor 3-4 yapabilir az az bizim öyle ama doğrusu yenidoğan döneminde nasıl bilmiyorum bazen mesela emiyor yatırıyorum uyumuyor ıkınır sesler çıkarıyor öyleyse alın masaj yapın karnına bacak hareketleri hemen yapar tuvaletini ve uyur sonraları alt gazda üst gazda olsa uyumuyorlar ayrıca ıkınır gibi sesler çıkarırsa karnına dokunun eğer taş gibi sertse karnını kasıyordur gazı çıkarmak için masaj yapın mutlakaPeki her gün kaka yapması gerekiyo mu bugün yapmadı daha
Çok teşekkür ederimYenidoğan genelde öğünden sonra yapıyor 3-4 yapabilir az az bizim öyle ama doğrusu yenidoğan döneminde nasıl bilmiyorum bazen mesela emiyor yatırıyorum uyumuyor ıkınır sesler çıkarıyor öyleyse alın masaj yapın karnına bacak hareketleri hemen yapar tuvaletini ve uyur sonraları alt gazda üst gazda olsa uyumuyorlar ayrıca ıkınır gibi sesler çıkarırsa karnına dokunun eğer taş gibi sertse karnını kasıyordur gazı çıkarmak için masaj yapın mutlaka
BenDoğurmayan benden başka kaldı mı ya
Ben aldım ama onu ne zaman kullanabiliyoruz yeni doğandaSiling aldınız mı kızlar
Benim doktor da göbek bağı düşecek 2 gün geçecek bana foto yollayacaksın ben ok diyince yıkayacaksın dedi neden farklı farklı şeyler söylüyorlarBence kilolu bebek =sağlıklı bebek değildir canım. Benim ilk kızım hep normalden alttaydı ama boyu öndeydi. Eğer keyfi yerindeyse kg alıyorsa devam et sütüne güven
Bugün çıktım şükür ama pazartesi kontrolüm var. Yazdırıcam o ilacı aklımda
Kefir var aslında ama aklıma gelmedi. İyi söyledin içeyim hemen
Ya bende göbek bağı düşsün diye bekliyordum yıkamak için. Bugün kontrolde doktor kızdıyıkamanız lazım çocuk pis göbek bağı enfeksiyon kapar dedi. Eve gelir gelmez yıkadık. Gerçekten çocuk rahatladı. Sen bilirsin ama yıka istersen
3 saat mama için geçerli anne sütü için 2 saat ama bebeğin sarılık riski yok sağlıklı kilo alımıda iyiyse 3 saat normal dedi bizim hastene de rutin olarak örnek şekerine de bakıldı iyiydi bence bebeklerin kolay kolay şekeri düşmüyor ama iyi emen bebekler için bunlar geçerli kaç dk emiyor bebek ? 10 dk emen bebek tabi ki yeterli gelmez ben yarım saat 40 dk emziriyordum ilk günler doğrusu da oSarılık konuşulmuş ilk bebeğim de olmuştu doktor yarım saat 45 dakikaya bir doyur demişti o şekilde atlattık sonrakilerde tecrübe oldu saat kurup saat başı emzirdim sarılık yaşamadık . 3 saat çok fazla bence .. çocuğun şekeri düşüyor uyanamıyor kanda bilüribin hormonu artıyor sarılık oluyor bilgilendirmek istedim
Benim de şu an kafası çok yukarıda kafası angaje olmamış dedi 40+3 teyim eğer girmezse de 17si suni sancı ile doğum başlatılacak kesin etki eder etmez bir şey diyemeyiz dedi doktorum deneyeceğiz ama olmadı sezeryana doğru gidiyorum bakalım.Malesef kızlar ya. Sabah doktorum alttan muayene etti bebişin kafası çok yukardaymış -3 deymiş sezeryan dediler suni versek bile fayda etmez dedi kafasıngeri çıkmış dedi ben yinede suni istedim size böyle bişe demişlermiudi
Yok canım Epidural almadım ama sancı çok fazla ağrılı olduğu için o an geldiğinde güç uygulayıp bebeği itemedim ama dediklerine katılıyorum gerçekten çok şükür sağ Salim kucağımıza aldıkIkınmada neden zorlandın canım acaba tam bebek gelmeden mi ıkın dediler sana? Ya da epidural aldıysan hissetmemiş olabilirsin.. videolar çok güzel evet ama o ağrıyı aktarmıyorlar mümkün de değilki tarifi. Bence o pozitif videoları yapmaları doğum yapınca aşırı mutluluk oluyor senin dediğin gibi ben ne yaşadım ya ne atlattım ya diye insan sarhoş gibi oluyor bebek çıkınca acılar da bittiği için hemen de iyileşildiği için kadınlar mutluluktan öyle videolar çekiyorlar anlıyorum onlarıikinci doğumumda sancı çekerken öldürün beni diye yalvarıyordum düşün öyle bir ağrı bitince nasıl bir mutluluk geliyor hayata yeniden başlamak gibi çok şükür tabii kurtulduk sağlıkla doğurduk ya gerçekten vücudumuzun verilmesi lazım bu doğum olayında hala evrimleşmemiş bence ki böyle acı çekiyoruz
Canım bazen benimkinden de ses geliyor o gün bi gece anne bebek uyum servisinde yattık ordaki hemşire baktı temizledi ama birşey yok dedi bende arada yıkamaya çalışıyorumBurunları nasıl bebeklerinizin benimki bazen tıkalı gibi fosur fosur ses geliyor geçen gün duramadım serumla temizledim pislik çıktı rahatladı
Hayırlı uğurlu olsunn sağlıkla büyüt inşallahKizlar habersiz bıraktım sizi ama anca 17.20 de dogumum oldu cok sukur iyiyiz 3320 gr dogdu boyu 48 cmağrım cok fena ama dayanacam yapcak bisi yok
Ben yapınca çıktı ama birde bazen çıkmaya bilir açılıyor burun deliğiCanım bazen benimkinden de ses geliyor o gün bi gece anne bebek uyum servisinde yattık ordaki hemşire baktı temizledi ama birşey yok dedi bende arada yıkamaya çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?