2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Biz Şehir Hastanesi'nde yaptırdık, sabah erken saatte oradaydık, 10 dakika arayla 3 kez farklı damlalar damlattılar önce, sonra sıramızı bekledik, muayeneye girmeden önce de ağrı kesici damla damlattılar. Sonra karanlık bir odada, steril paket açıp farklı aletlerle baktılar ultrason gibi büyük bir ekran vardı, oradan incelediler.
Bebeğin yoğun bakımda yattı mı canım bizim muayene çok kısa ve basit bir cihazla yapıldı

Günaydın kızlar.2 ayı olan kızlar doğum kilosundan 2 aya ne kadar almışlar benimki sanki fazla artmış normalde mutlu olmalıyım obezite olur diye korktum
Peki canım kilo aldığını gösteriyor mu benim kızda her bebek gibi kilo alıyor ama kilosunu göstermiyor küçük duruyor yaa

Ben bazen günde 2 yıkıyorum hiç kalkmıyor küveti banyodan hamamcı teyzelere döndüm. 🤣Kafasını yıkamıyorum sıcak suya oturtuyorum karnına biraz masaj çıkınca da ısıtıcının önünde hcevizi yağı ile masaj uyku problemini böyle çözebildim. Bensiz uzun uyudu ilk kez böyle
Bizim ev çok soğuk ya hasta olur diye korkuyorum gerçi zaten hasta olmuş da

Peki canım kilo aldığını gösteriyor mu benim kızda her bebek gibi kilo alıyor ama kilosunu göstermiyor küçük duruyor yaa
Yok göstermiyor sadece yanakları var onuda eşimden almış büyük oğlumda yanaklıydı

Benim kız da soğuk almış bayanlar boğazı dolmuş balgamı da var öksürüyor da hastane kapalı napabilirim evde önerebileceginiz bişey var mı 😓

Benim büyük oğlum fazla kilo almıyordu ama onunla bile 5-6 aylarda kilolu görünüyordu ne olduysa ek gıdadan sonra oldu zayıfladı
Yani 5 6 ayda toparlarlarmı kendini diyorsun canım bide oğlunuz 6 aydan sonra mama vermediniz mi belkide boyu uzadığı içindir

Yani 5 6 ayda toparlarlarmı kendini diyorsun canım bide oğlunuz 6 aydan sonra mama vermediniz mi belkide boyu uzadığı içindir
Toparlar verdim tabi hala 20 aylık uyumadan önce veriyorum ek gıda bizde çok çok zor geçti pütürlü yemiyordu hala beni zorluyor ondan zayıfladı iştahı iyi diğil ufak bir şey tıkanıyordu sabah kahvaltısını bile çıkartıyordu

Bu arada boyuda fazla uzun diğildi bende öyle sanmıştım sadece doğduğu günden iştahlı bebek diğildi sağlıklı olsun diyorum ne yapayım

Toparlar verdim tabi hala 20 aylık uyumadan önce veriyorum ek gıda bizde çok çok zor geçti pütürlü yemiyordu hala beni zorluyor ondan zayıfladı iştahı iyi diğil ufak bir şey tıkanıyordu sabah kahvaltısını bile çıkartıyordu
İnşallah canım toparlar ya kendisini 2500 doğmuştu biraz büyüsün ele avuca sıgsın istiyorum diyorum iki aylık ama hala küçük neden acaba

Benim kız da soğuk almış bayanlar boğazı dolmuş balgamı da var öksürüyor da hastane kapalı napabilirim evde önerebileceginiz bişey var mı 😓
Benimki de daha 40 çıkmadan hasta oldu öksürük ve balgam vardı burnu tıkalıydı. Bol bol emzirdm acıkmasını beklemeden. Burnunu temizledim sürekli düzeldi çok şükür. Doktora da götürdüm ciğerlerine inmediği için ilaç falan vermedi ilaç. Ateş ishal falan yoksa sık sık emzirmelisin

Benimki de daha 40 çıkmadan hasta oldu öksürük ve balgam vardı burnu tıkalıydı. Bol bol emzirdm acıkmasını beklemeden. Burnunu temizledim sürekli düzeldi çok şükür. Doktora da götürdüm ciğerlerine inmediği için ilaç falan vermedi ilaç. Ateş ishal falan yoksa sık sık emzirmelisin
Canım ben pek emziremiyorum mama kullanıyorum maalesef

İnşallah canım toparlar ya kendisini 2500 doğmuştu biraz büyüsün ele avuca sıgsın istiyorum diyorum iki aylık ama hala küçük neden acaba
Doğumdan 2 ayına kadar ne kadar almış iyi almışsa sorun etme anne baba nasıl bebekte öyle oluyor belki ondan minik görünüyor

Bayanlar ben sütümü salıp biberona koyup buzdolabında saklıyorum da bebek ağladığı zaman sıcak su içine koyup ısıtıp veriyorum acaba doğru mu yapıyorum yanlış mı yapıyorum ya çünkü ağladığı zaman sığamam direkt mama veriyorum durmuyor öyle bir de elimle sağdığım için zaten bir 30 milim çıkıyor ya çıkmıyor

Bizim göz muayenesi 4 aylıkken olacak kalca ultrasonu oldu sknti yokmuş cok sukur diğer türlü düzeltmek cok zor oluyor buyuk kızımda sknti vardi zorlanmistim

Back
X