• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
Son birkaç gündür memeyi alıp alıp bırakıyor emmek istiyor memeye heyecanlı heyecanlı geliyor sonra yine aynı bırak al bırak al devamlı bacaklarını hareket ettiriyor kucağı aldım dik pozisyonda gazını çıkartayım diyorum kafa atıyor. Emzirme pozisyonuna alıyorum yumruk yapmış vuruyor. Gazdan mı oluyor tüm bunlar kafayı yicem. Zaten devamlı kendini uyandırıyor. Uyutmak pışpışlamak için kucağıma alıyorum yüzünü bana gömüyor kafasını bir sağa bir sola çeviriyor huzursuz devamlı. Neden olur ki
Emzik kullanıyor mu ? Benim kızım da böyleydi, emzik istiyormuş meğer emzik verdik duzeldi 😅 karnı tok ama emerek uyumak istiyor emerken süt gelince de sinirleniyor 😅 emzik kullanamıyorsa emzik deneyin

Ikınma gibi zorlanıyorsa ve bacaklarını kasıp ittiriyorsa gaz. Benim yavrum bunlara ek olarak dilini ısırıp kızarıp morarıyordu ama büyüdükçe gazı olsa da daha az zorlanıyor. Kasları geliştikçe daha rahat alttan gaz çıkarabiliyorlar. Bu sefer de gaz çıkarmaktan uyuyamıyor gazlı ise
Gaz olduğunu düşünmüyorum ama derdi ne bilmiyorum özellikle akşamları böyle

Şu an bir emzirme danışmanıyla çalışıyorum biz en başından beri memeyi istemiyoruz Eds ile besliyordum onda da bu sefer kataterle koşullu emmeye başladı. Şu an enjektörle parmakla besleme yapıyorum zorlanarak iyice damaklamaya geri dönmesi için. Bir de sütüm hala 10-20cc geliyor bir yandan o artsın diye uğraşıyoruz. Çok yorucu ama bir hafta böyle devam edecek 🫩
Biz de bir kaç gündür var meme reddi ama en başından beri severek emmiyo, artar inşallah biran önce 🌸

Emzik kullanıyor mu ? Benim kızım da böyleydi, emzik istiyormuş meğer emzik verdik duzeldi 😅 karnı tok ama emerek uyumak istiyor emerken süt gelince de sinirleniyor 😅 emzik kullanamıyorsa emzik deneyin
Ben emzik alıştıramadım atıyor 😭😭 nasıl alışıyor bu bebekler ya benim ki direkt itiyor ağzından

Bugün çok zor bir gündü benim için. Uysal bir bebeğim var derken bugün kolik olduğunu kabul etmem gerekecek kadar zordu. Durmayan ağlama uykuya dalamama çok kısa uykular devamlı bir hareket hali.
Bu arada siz çok iyi yapmışsınız emzirme danışmanı ile çalışarak inşallah bol bol sütünüz olsun bebişiniz emsin emsin doysun🤲
Aminnn Allah tüm annelerim yardımcısı olsun 🙏🏼🥰

Hiç sağlam tutamıyorum. Ön sütü ayırıyorum sonra emzirmeye çalışıyorum. %90 meme ile kavga ediyor. Tam tamam artık olduğu kadar diyorum sonra eşref saatine denk geliyor bir güzel emiyor bana da gaz geliyor yine çabalıyorum. Sonra bu sefer de sütüm azalıyor. Kısır bir döngüdeyim. Bazen emmemesine hiç takılmıyorum bazen de bebeğim beni sevmiyor gibi hissedip alınıyorum. Bir günde 50 tane farklı duygu ve ruh haline giriyorum. Çok karışık durumlar
Ek olarak herşeye iyi kötü alıştım da günde 10 kere sağma makinasının aparatlarını yıkamaktan ve sağımdan önce kurulamaktan fenalık geldi. Bigün cinnet geçirip camdan atıcam
Gerçekten çok yorucu bir düzen 🫩 bu arada sağma makinesini her sağımda yıkamak zorunda değilmişiz içini boşalttıktan sonra bir saklama kabına koyup buzdolabına bırak 24 saatlik döngüde bu şekilde kullanılabilirmiş. Ben de çok dertliydim bu yönden.

Gerçekten çok yorucu bir düzen 🫩 bu arada sağma makinesini her sağımda yıkamak zorunda değilmişiz içini boşalttıktan sonra bir saklama kabına koyup buzdolabına bırak 24 saatlik döngüde bu şekilde kullanılabilirmiş. Ben de çok dertliydim bu yönden.
😍 gerçekten miiiii ben bu bilgiye tutunurum ama 😂 ben hergün steril etmiyorum diye üzülüyodum çok teşekkürler bu bilgi bana günde en az 1 saat kazandırdı ❤️❤️❤️❤️❤️

Kızlar ya psikolojinizi nasıl sağlam tutuyorsunuz hem meme reddini yenmek için uğraşıyorum hem de süt artırmak için 2 saate bir sağım yapmaya çalışıyorum ama çok yorgunum hem çocukla ilgilenmek hem uykusuzluk hem de mental çöküş beni çok yordu sanki hayatım bir daha hiç normale dönmeyecek hissi çöktü oturdu içime gizli gizli ağlıyorum artık 🫩
Canimm sen süt sagmayi iyi ki yapıyorsun. Sen kendini stres edince çocuk gerçekten kucakta durmuyor. Sen sakin kal önce uykuya tam dalacagi zaman vermeye çalışsana memeyi bı de uykuda iken yarım uykulu olduğunda da kucağına al emzir. Benim ki bi ara memeden kaçmaya çalıştım bir iki günlük bir sey tam dalacagi zaman memeye koydum bı de uyanmaya çalıştığında karşı koyaamdigi için memeye koydum. Şimdi de em birak yapıyor etrafı izliyor hiç sinirlenmiyorum çünkü gözleri iyice açıldı normal yaptiggi hareket diyorum. Geçen de agladi bir memeyi pek sevmiyor taş gibi oldu orası. Ben de bağırdım Kağan'a gece kalkıp kendin hazirlarsin 40 derece suyu iç şunu dedim hdhddjdj anladı herhalde emdi uyudu hemen 🤣🤣

Belki başka bir reaksiyon vermisimdir. 🫠

Sen napiyorsun neden tasiniyorsunuz ülkeye dönüş mü aynı yerde misiniz? 🩷
Şehir içi direkt cadde üzerinde oturuyoruz çok gürültü oluyor ve ev de küçük.. eşim de iş değiştiriyor bari fırsat bu fırsat gidelim buradan dedik 😍
Senin nasıl geçiyor iyi misin

2-3 gündür veriyorum ama az alıyor tam tutöuyor emziği de. Bir de önümde kötü bir örnek var tanıdığım. Emzik kullanıyor 26 aylık daha ne konuşma var ne yemek yeme. Hala mama kıvamında besleniyor. Emzik ve ekran bir arada. Korkuyorum öyle olacak diye vicdan azabı çekiyorum her emzik ağzında olduğunda.

2-3 gündür veriyorum ama az alıyor tam tutöuyor emziği de. Bir de önümde kötü bir örnek var tanıdığım. Emzik kullanıyor 26 aylık daha ne konuşma var ne yemek yeme. Hala mama kıvamında besleniyor. Emzik ve ekran bir arada. Korkuyorum öyle olacak diye vicdan azabı çekiyorum her emzik ağzında olduğunda.
Ayyy ben de bu tarz örnekler yüzünden vermemek için cok uğraştım ama çocuk durmuyordu emziksiz mecbur verdim 😐

Şehir içi direkt cadde üzerinde oturuyoruz çok gürültü oluyor ve ev de küçük.. eşim de iş değiştiriyor bari fırsat bu fırsat gidelim buradan dedik 😍
Senin nasıl geçiyor iyi misin
Hayirli olsun yeni ev bereketli güzel olsun inşallah. Ev değişikliği yorucu ama insana iyi geliyor yeni enerji😍

Biz de iyiyiz çok şükür sünnet olduk geçen hafta🥹 çok zorlandım tek başıma ama iki güne geçti atlattık. onun dışında evim daginik bir sürü misafir var gelmek isteyen ne yapacağımı sasirmis dolanıyorum 😆

Tecrübeli anneler çocuk ve lohusalık nedeniyle kocayı boşama isteği tam olarak ne zaman geçiyor? Ya da geçiyor mu 😂
Dün benim doğum günümdü hem de 40. Doğum günümdü. Doğumgünlerinde çok büyük beklentim yok ama annemler gelecek diye tutturdu onlar da baya geç geldi üstelik geldiklerinde sadece bebek sevdiler. Bugün de gelebilirlerdi keşke dün dışarı çıksaydık çok ihtiyacım vardı dedim. Bunalmış bu muhabbetlerden. Arada kalıyormuş bu nedenle psikoloğa gidecekmiş.
Ben riskli gebelik lohusalık derken neler neler yaşadım sıra gelmedi valla psikoloğa
Şu hayatta erkek olmak varmış
Bu arada hediye de yok. Beklediğimden değil ama gerçekten o zaman neden illa dün geldiniz?

Tecrübeli anneler çocuk ve lohusalık nedeniyle kocayı boşama isteği tam olarak ne zaman geçiyor? Ya da geçiyor mu 😂
Dün benim doğum günümdü hem de 40. Doğum günümdü. Doğumgünlerinde çok büyük beklentim yok ama annemler gelecek diye tutturdu onlar da baya geç geldi üstelik geldiklerinde sadece bebek sevdiler. Bugün de gelebilirlerdi keşke dün dışarı çıksaydık çok ihtiyacım vardı dedim. Bunalmış bu muhabbetlerden. Arada kalıyormuş bu nedenle psikoloğa gidecekmiş.
Ben riskli gebelik lohusalık derken neler neler yaşadım sıra gelmedi valla psikoloğa
Şu hayatta erkek olmak varmış
Bu arada hediye de yok. Beklediğimden değil ama gerçekten o zaman neden illa dün geldiniz?
Ben artık sevmediği yemeği yapıyorum şimdilik elimden gelen bu 😆

Back
X