• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Hastaneden memnun kalmadın mi canım? Gönlüne göre olsun inşallah. Bakarsın aynı zamanlarda doğum yaparız. Ama bebişin inşallah daha çok bekler canım. Seni anlıyorum gel git içindesin. Ama de ki en iyisi hangisi ise o olsun. Akışa bırakalım kendimizi. Olması gereken olacak zaten.
Hastane iyi tabiki nankörlük yapmak istemem doktorlar iyi sürekli takip ediyorlar ama işte araştırma hastanesi burası devlet yani

Valla ben kendi hikayemi anlattim anestezi tutmuyor biz de ailede ablamlarda gibi bir durumumuz var dedim o kadar epikrizde gordum epidural yaptigini ama dogumda cok ilgilendi tutmicak diye cok gerildim dedi genele donmek icin hazirdik dedi. Inan farkini detayli bilmiyorum ama daha hizli etki edip uyusturuyor sonra hizlica etkisi geciyormus spinal in daha kullanisli bir yontem anladigim kadariyla , epidural de ilac agir agir etki ediyor ve uzun suruyomus yani kendi arastirdigim bu 😀
Benim tutmamıştı spinal, genele dönmüştük. Ben de skolyozum olmasına yormuştum o zaman. Bu sefer direkt pas geçeriz spinali direkt genel olur diye düşünüyorum 😁 ay ben çok heyecanlanırım genel olmazsa 🙈🙈

Benim tutmamıştı spinal, genele dönmüştük. Ben de skolyozum olmasına yormuştum o zaman. Bu sefer direkt pas geçeriz spinali direkt genel olur diye düşünüyorum 😁 ay ben çok heyecanlanırım genel olmazsa 🙈🙈
Yaaa gercekten mi bak bunu benim ablamda yasadi iste tutmadi diye genele dondu ilk dogumda 😅 heyecanlanma aslinda cok guzelll o anlari yasamak ama tabii sen en iyisini bilirsin 🥰 genelden uyanmak kalkmak falan nasil bir surecti peki ?

Yaaa gercekten mi bak bunu benim ablamda yasadi iste tutmadi diye genele dondu ilk dogumda 😅 heyecanlanma aslinda cok guzelll o anlari yasamak ama tabii sen en iyisini bilirsin 🥰 genelden uyanmak kalkmak falan nasil bir surecti peki ?
Kesinlikle çok güzeldir ama ben sürekli bir evham halinde olurum gibi 😁🙈 genelde beni tek zorlayan sondanın önce takılması oldu, hala anlatıyorum 🥲 aslında pek dert değil, anlık bişey de. Onun dışında maskeyi yaklaştırdıklarını hatırlıyorum o şekilde anestezi başladı, sonra doktorumun sesiyle uyandım. Güzel hatırlıyorum doktorumun verdiği haberle ☺️ epiduralr göre ilk uyanışta daha çok ağrı olmuştur muhtemelen, sonra ağrı kesicilerle idare ettim hep.

Hastane iyi tabiki nankörlük yapmak istemem doktorlar iyi sürekli takip ediyorlar ama işte araştırma hastanesi burası devlet yani
Sosyal medyada gördüğüm ataşehirde bir klinik var, hatta oradan ayrılan bir hekim de var. Arkadaşlarım da doğum yaptı o doktorlarla. Belki denk gelmiştir, takipli hasta olmasa da doğum yaptırıyoruz diye anlatıyorlar. Popülerlikten ötürü belki tuzludur onu bilmiyorum ama aklıma gelince paylaşmak istedim.

Miu aldık ama esim ilgileniyor bu konularla hiç bilmiyorum tipini 🙈 surekli evde hava temiz diyor, alali 2-3 gun ancak oldu. Tavsiyeniz varsa dinlerim. Oglumuz alerjik oldugu icin aldik. Simdi sabaha kadar acik ama fark var mi bilemiyorum 🤷🏻‍♀️ hafiften serinlik olayini ben de fark ettim, hos ☺️
Ben de haftalardır bakıyorum özellikle gelen giden olur diye 😅 linki var mıdır acaba memnunsanız

Amin canım çok teşekkür ederim. Senin de kolayca olsun inşallah canım. Gerçekten sabırla bekledik. Her an ne olacak kaygısı vardı. Doktorum da iyi beklediniz bebekle ikiniz de maşallah dedi. Allah yardım etti çok şükür. Inşallah bundan sonra herşey çok güzel olsun. 🌸🌼
Maşallah ben de sürecinize az çok hakimim, nihayetinde mutlu sona ulaşıyorsunuz çok şükür, çok sevindim inşallah devamı da su gibi akıp gitsin kolaylıkla ve sağlıkla 🙏🏼🌸

Ay ben anestezi teknikeriyim benim konular açılmış😅 Spinalle Epiduralin farkı spinal daha derine yapılıyor etkisi hemen oluyor epidural ona göre daha yavaş oluyor. Spinalde belden aşağıda hissiyat ve hareket gidiyor epiduralde hissiyat gidiyor ama hareket edebiliyorsunuz ve sonradan ağrı vesaire olunca epiduralde üzerinizde kalıyor ve oradan ağrı kesici yapabiliyorlar. Spinalde o yok anestezi vucuttan atılmaya başlayınca onun işi bitiyor. Mecburi olarak doktor önerisi dışında genel anestezi almanızı önermem hem ağrılı uyanıyorsunuz hemde bebeğin de siz uyuyunca uyuma ihtimali oluyor solunum sıkıntısı olabiliyor yani o süreç çok iyi takip ediliyor ama şahsen mecburiyet yoksa ben kendim tercih etmezdim🙃 Epidurali normal doğum yapanlar da tercih edebilir sancıyı çekmemek için birazcık sadece doğum süresini uzatabiliyor sancıyı hissetmeyip daha güçlü ıkınma olmadığı için ama sorun olmuyor tabi çoğu kişi tercih ediyor.

Kesinlikle çok güzeldir ama ben sürekli bir evham halinde olurum gibi 😁🙈 genelde beni tek zorlayan sondanın önce takılması oldu, hala anlatıyorum 🥲 aslında pek dert değil, anlık bişey de. Onun dışında maskeyi yaklaştırdıklarını hatırlıyorum o şekilde anestezi başladı, sonra doktorumun sesiyle uyandım. Güzel hatırlıyorum doktorumun verdiği haberle ☺️ epiduralr göre ilk uyanışta daha çok ağrı olmuştur muhtemelen, sonra ağrı kesicilerle idare ettim hep.
Ben de agri kesici aldim hep hatirliyorum o kadarda olsun zaten yariliyoruz ortadan ikiye 😀 saglikla alalim da kucagimiza insallah seklinin bir onemi yok 🤗

Ay ben anestezi teknikeriyim benim konular açılmış😅 Spinalle Epiduralin farkı spinal daha derine yapılıyor etkisi hemen oluyor epidural ona göre daha yavaş oluyor. Spinalde belden aşağıda hissiyat ve hareket gidiyor epiduralde hissiyat gidiyor ama hareket edebiliyorsunuz ve sonradan ağrı vesaire olunca epiduralde üzerinizde kalıyor ve oradan ağrı kesici yapabiliyorlar. Spinalde o yok anestezi vucuttan atılmaya başlayınca onun işi bitiyor. Mecburi olarak doktor önerisi dışında genel anestezi almanızı önermem hem ağrılı uyanıyorsunuz hemde bebeğin de siz uyuyunca uyuma ihtimali oluyor solunum sıkıntısı olabiliyor yani o süreç çok iyi takip ediliyor ama şahsen mecburiyet yoksa ben kendim tercih etmezdim🙃 Epidurali normal doğum yapanlar da tercih edebilir sancıyı çekmemek için birazcık sadece doğum süresini uzatabiliyor sancıyı hissetmeyip daha güçlü ıkınma olmadığı için ama sorun olmuyor tabi çoğu kişi tercih ediyor.
Ne guzel anlatmissiniz tesekkurler 🤗 spinalin tutmama durumu cokmus iste ama oyle okumustum ben de o da riskli bisey ki genele donduruluyor hemen. Herkesin hikayesi baska oluyor iste kolay dogumlar olsun hepimize 🤲

Ne guzel anlatmissiniz tesekkurler 🤗 spinalin tutmama durumu cokmus iste ama oyle okumustum ben de o da riskli bisey ki genele donduruluyor hemen. Herkesin hikayesi baska oluyor iste kolay dogumlar olsun hepimize 🤲
Tabiki öyle olunca mecburen ona dönüyor o an yapılacak tek şey o. Her şey bebekle annenin sağlığı için zaten. Bazen korkanlar stresli olanlar oluyor o yüzden istiyorlar geneli onlar için yazdım. Stresi korkuyu alacak unutturacak kişiler her daim oluyor ve bebeği görmekte çok güzel bir duygudur ona eminim. Dediğiniz gibi herkesin doğumu kolay olsun inşallah🥰

Merhaba kızlar. Bugün doktorum gün verdi. Kısmet ise 37+4 te doğum olacak yani 29 Mayıs perşembe saat:11 de doğuma alıncam. Bebek aşağıda olduğu için beklemek riskli dedi doktorum. Şuan kilosu 2,800-2,900 civarı dedi. Sağlıklı gelsin de inşallah. Tarihi duyunca ağladım. Son nst me de girdim. Duygusalım.
Yaaa bir tane daha Mayıs bebişi geliyor 🤗 sağlıkla mutlulukla kolaylıkla gelsin inşallah 🙏

Tabiki öyle olunca mecburen ona dönüyor o an yapılacak tek şey o. Her şey bebekle annenin sağlığı için zaten. Bazen korkanlar stresli olanlar oluyor o yüzden istiyorlar geneli onlar için yazdım. Stresi korkuyu alacak unutturacak kişiler her daim oluyor ve bebeği görmekte çok güzel bir duygudur ona eminim. Dediğiniz gibi herkesin doğumu kolay olsun inşallah🥰
Evet gercekten cook yardimci oldu bana hemsireler anestezici falan hos sohbet cok keyifliydi yine ayni olur umarim 🤗😍 sakinlestirici yapiolar mi peki bilionusunuz birde mide bulantisi bayilma hissi olmustu o esnada onun icin ilac verdi , ve 2 gun omuz agrisi yasadim gazdanmis diye ogrendim sonradan cok sacma gelmisti omuz ne alaka diye 😅

Evet gercekten cook yardimci oldu bana hemsireler anestezici falan hos sohbet cok keyifliydi yine ayni olur umarim 🤗😍 sakinlestirici yapiolar mi peki bilionusunuz birde mide bulantisi bayilma hissi olmustu o esnada onun icin ilac verdi , ve 2 gun omuz agrisi yasadim gazdanmis diye ogrendim sonradan cok sacma gelmisti omuz ne alaka diye 😅
Evet çok paniklersen vesaire sakinleştirici yapılıyor ama bu bilinç açık kalacak şekilde yapılıyor çok düşük dozda mide bulantısı bayılma hissi de tansiyon düştüğü için oluyor zaten kolda hep tansiyon aleti olur ve ölçüme göre ilaç yapılıyor sürekli oda anesteziden dolayı düşüyor . Omuz ağrısı göğüs ağrısı bunların sebebi de bebek çıkarıldığı zaman hava girebiliyor içeri işte gaz yapıyor birde organlar artık kendi yerine geçmeye başlıyor o yüzden o ağrılar normal.

Aslında previa gibi net bir teşhis koymadı. Ama baya aşağıya inmiş dedi son kontrolde ama bizimkinin başı aşağıda. Bayramda vs olursa diye de geriliyorum, erken olursa diye de çekiniyorum. Hayırla güzellikle kolaylıkla gelsin inşallah yöntemi ve zamanını belirlemişsiniz ne güzel şimdi mental olarak hazırlanmak kalıyor size.
En sağlıklısı hangisi ise o olsun inşallah sizin de. Kaçınci haftadasiniz? Aynen psikolojik olarak hazırlanmak gerek. 💛

Çok teşekkür ederiz canım. Çok güzel anlatmışsın. Epidural normal doğumda yaptirmistim. Dikiş olur iken tekrar istemiştim ilaç vermişlerdi yine. Sezeryan da demek ki spinal daha uygun oluyor. 🤗

Back
X