- 11 Nisan 2024
- 1.700
- 1.527
- 53
Evet 40. haftadayım 39+4. 40’ı aşmakla ilgili de bin türlü yorum var farklı doktorlardan. Ablam ilk yeğenimi tam 40’ta doğurmuş umudum o yönde40 oldun mu canım sen epey olmuş,maşallah sağlıklıkla gelsin.İnstada takip ettiğim bir kadın 40 da filan normal doğum yaptı epiduralla.
Sanki doğum belgesi getirirsin demişlerdi aklımda öyle kalmış. Neyse o gün unutmam inşallahPazartesi günü versen olurdoğum belgesini napacaklar doğum sonrası analık raporunu ver yeter canım. Eşin çocuk yardımı almayacaksa mutemetine bilgi verirsin ama çocuk yardımı için.
Benimde baya baskı yapıyor gerinip kendini aşağı itiyor. Vajinada batma falan oluyor hatta az önce eşime dedim az kaldı hissediyorum diyeBizimNurse9535 ile 40’lara varmamız sizi de korkuttu de mi Şu an vajinama acayip baskı var benim de yattığım halde. Çömelerek tuvalet temizledim işe yaradı sanırım sanki çıkmaya çalışıyor umarım yolu bulur
Aynısı konuşuldu ya. Beraber hastaneye gitmemiz yok muBenimde baya baskı yapıyor gerinip kendini aşağı itiyor. Vajinada batma falan oluyor hatta az önce eşime dedim az kaldı hissediyorum diye
Bebeğe iri diyor canım 37+0 da 3600 dedi 4 kiloya kadar normal deneriz 4 ve üstü için bebek riskli olur sezeryan yaparız dediNeden 39 a kadar dedi canım. Şeker tansiyon falan mı var.
Bugun 38+0 olduk sabaha kontrol var 39 a kadar 4 kg geçmez 4 kilo olana kadae açılma olursa suni verir normal deneriz demişti 4 geçerse yada açılma olmazsa sezerryab yapacakŞuan kaçtasınncanımm doğum yaklaşmadıysa bazı doktorlar niraz daha geç yapıyormuş doğum faln başlatırsa diye sanırım bende bugün oldum öyle korkulack bişey değilmiş 10 15 saniye anca sürdü.. neden 39 kadar dedi canım
Anladım canım. İkinizin sağlığı için hangisi daha hayırlı olacaksa öyle olsun inşallah.Bebeğe iri diyor canım 37+0 da 3600 dedi 4 kiloya kadar normal deneriz 4 ve üstü için bebek riskli olur sezeryan yaparız dedi
Canım benim bi arkadaş tam 40ta doğurdu. Umarım su gibi bi doğumumuz olur sağlıkla kucağımıza alalımBizimNurse9535 ile 40’lara varmamız sizi de korkuttu de mi Şu an vajinama acayip baskı var benim de yattığım halde. Çömelerek tuvalet temizledim işe yaradı sanırım sanki çıkmaya çalışıyor umarım yolu bulur
Canım çok geçmiş olsunKızlar sarılık nedeniyle kızıma yatış verdi doktor fototerapi görüyor yanımda. Emzirmek için uyandıramıyoruz asla uykudayken de emmiyor ne yapacağımızı şaşırdık biberon vermeyi düşündük ama onu da emmiyor uyurken böyle nasıl düşecek bu sarılık nasıl uyandırabiliriz?
Çok geçmiş olsun canım kaşık biberonla dilinin altına yerleştirerek vermiştik biz ilk doğduğunda ya da şırınga uyandırmak için de şapkasını çıkar altı sadece bezle kalsın hafif ıslak pamukla ayaklarını bacaklarını sil hiç sevmiyorlar 3 ml 5 ml ne geliyorsa vermeye çalış çok işe yarıyorKızlar sarılık nedeniyle kızıma yatış verdi doktor fototerapi görüyor yanımda. Emzirmek için uyandıramıyoruz asla uykudayken de emmiyor ne yapacağımızı şaşırdık biberon vermeyi düşündük ama onu da emmiyor uyurken böyle nasıl düşecek bu sarılık nasıl uyandırabiliriz?
Kaç çıktı sarılığı canım. Bizdede var aynı sıkıntı. Birşekilde zorla uyandırıyoruz. Çok zor oluyor 1 saat belki bununla geçiyor. Soyuyoruz, topuğunu çimiriyoruz bildiğin rahatsız ediyoruz. Yedikçe düzeliyor gibi geldi bana bakalım yrn kontrol var.Kızlar sarılık nedeniyle kızıma yatış verdi doktor fototerapi görüyor yanımda. Emzirmek için uyandıramıyoruz asla uykudayken de emmiyor ne yapacağımızı şaşırdık biberon vermeyi düşündük ama onu da emmiyor uyurken böyle nasıl düşecek bu sarılık nasıl uyandırabiliriz?
Her hastane aynı mıdır emin değilim ama özellikle doğum olan odalar bebişler üşümesin diye ekstra sıcak oluyor. Arkadaşlarımı doğumda ziyarete gittiğimde yaz-kış inanılmaz sıcak olduğunu hatırlıyorum odaların. Çok üşürseniz de rica edince verirler heralde bir battaniye falanKızlar biz hastane çantasına kendimiz için de kalın battaniye falan koysak mı ya siz koydunuz mu odaların ısısı iyi mi gerek duyar mıyız?
Ben de öyle düşündüm canım sadece kalın bi hırka koydum her ihtimale karşıHer hastane aynı mıdır emin değilim ama özellikle doğum olan odalar bebişler üşümesin diye ekstra sıcak oluyor. Arkadaşlarımı doğumda ziyarete gittiğimde yaz-kış inanılmaz sıcak olduğunu hatırlıyorum odaların. Çok üşürseniz de rica edince verirler heralde bir battaniye falan
Ne demek, ben koymadım bile hırka valla. Şu an yeniden gece terlemelerim başladı. Bi ara ne güzel geçmişti. Doğumdan sonra geçer diye düşünüyordum ama bugün yazılanları okuyunca o ihtimal de elendiBen de öyle düşündüm canım sadece kalın bi hırka koydum her ihtimale karşıteşekkür ederim
Canım gördüğüm yerlerde hep topuğunaa vuraruk uyandırılmaya çalışıyorduu ve şırınga hatta bazıları hafif kaşıkla bile süt veriyormuşşKızlar sarılık nedeniyle kızıma yatış verdi doktor fototerapi görüyor yanımda. Emzirmek için uyandıramıyoruz asla uykudayken de emmiyor ne yapacağımızı şaşırdık biberon vermeyi düşündük ama onu da emmiyor uyurken böyle nasıl düşecek bu sarılık nasıl uyandırabiliriz?
Anldımm canım hakkında hayırlısı olsun bebeiş kilo alsın diye extra bişey yaptınızmııBugun 38+0 olduk sabaha kontrol var 39 a kadar 4 kg geçmez 4 kilo olana kadae açılma olursa suni verir normal deneriz demişti 4 geçerse yada açılma olmazsa sezerryab yapacam
Canım çok geçmiş olsun
Şırınga ile vermeyi deneseniz? Biz öyle yaptık
Çok geçmiş olsun canım kaşık biberonla dilinin altına yerleştirerek vermiştik biz ilk doğduğunda ya da şırınga uyandırmak için de şapkasını çıkar altı sadece bezle kalsın hafif ıslak pamukla ayaklarını bacaklarını sil hiç sevmiyorlar 3 ml 5 ml ne geliyorsa vermeye çalış çok işe yarıyor
Kaç çıktı sarılığı canım. Bizdede var aynı sıkıntı. Birşekilde zorla uyandırıyoruz. Çok zor oluyor 1 saat belki bununla geçiyor. Soyuyoruz, topuğunu çimiriyoruz bildiğin rahatsız ediyoruz. Yedikçe düzeliyor gibi geldi bana bakalım yrn kontrol var.
Hayır canım ama ben gebe oldugumdab beri sürekli et yiyorum ona bağlıyorum. Genetik faktörlerde.var tabi bütün yegenlerim o civar doğdu ama yanılma da oluyor arkadasa 3800 dediler 3300 doğurmuş mesela sağlıklı olsunda önemli değil kilosu.iyi bişey değil kilolu olması normal gelme ihtimalleri düşük oluyorCanım gördüğüm yerlerde hep topuğunaa vuraruk uyandırılmaya çalışıyorduu ve şırınga hatta bazıları hafif kaşıkla bile süt veriyormuşş
Anldımm canım hakkında hayırlısı olsun bebeiş kilo alsın diye extra bişey yaptınızmıı
İnşallah canım çok teşekkür ederim. Hepimiz için hayırlısı olsun inşallahAnladım canım. İkinizin sağlığı için hangisi daha hayırlı olacaksa öyle olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?