2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Bakır mı taktılar hormonlu mu seçenek sunuyorlar mı

Canım benim tanıdıktı doktorum, o nedenle bakır takıldı, ve sormadı bile bana hormonlu mu olsun diye. Ama rutinde nasıldır inanın bilmiyorum. İsterseniz sorabilirim.
Ben 2 defa mirena yani hormonlu spiral taktırdım vücudum kabul etmiyor kayıyor. Bakır taktırdım o yüzden o da çok kanama yaptı onuda çıkartırdım. Bir sorun yoksa sizde bence hormonlu olanı kullanın kanamanız azalıyor bakıra göre koruyuculuğu daha güzel regl ağrılarınız azalıyor ve rahim içinde oluşabilecek kötü huylu şeyleri minimal düzeyde tutuyor. Dr ilaçlı için rapor çıkarıyor siz yinede biraz ücret ödeyip eczaneden alıyorsunuz doktorunuz takıyor.

Kendisine kontrolde danışayım çok teşekkür ederim

Bu arada benim meme ucumda büyük, emerken zaten onu eziyorlar yassı hale geliyor bilmiyorum bir sorun olmadı bizde. Bence siz en kısa sürede yaptırın. Emmeyi geçtim konuşmada filan da sorun yaratıyormuş ilerde.
Kenny34 91nana91 kızlar selam tekrardan. Bebeğiniz dil bağı operasyonu geçirirken aç karna mı götürmüştünüz hatırlıyor musunuz ? Yarın sabah bebeğimin dil bağı kbb tarafından kesilecek . Genel Anestezi verilmeyecek . Ama steril olması açısından ameliyathanede gerçekleşecek.
Diğer sorum ise ameliyathanede yapıldı ise anne girebiliyor mu bebekle hirlikte ? Herhangi bir dikiş ya da kanama oldu mu? Ve bebek çıkar çıkmaz emmeye başlayabildi mi ? Benim memeyi şusn ememiyor . Olurda dil bağı kesildikten donra hemen yine memeyi ememezse biberonla beslenebilecek mi? Çok soru sordum kusura bakmayın ama küçük bi operasyonda olsa anne olarak tedirginim

Ac karna goturmedim. Yanlis hatirlamiyorsam muayenehaneye girmeden once arabada emzirmistim hatta.
Ameliyathanede olmadi, dis hekiminin muayenehanesinde oldu ama bebegi ebeyle birlikte aldilar, ben girmedim islem yapilan odaya. Anestezi yapilmadi bizde, sadece o bölgeyi uyuşturdular. Toplam 1 dk filan surdu, hemen getirdiler bebegi. Giderken ağladı benden aldılar diye ama geldiginde ağlamıyordu. Hemen emzirmemi istediler. Ebe dogru emiyor mu diye kontrol etti. Dikis vs. olmadi. Kan 1 damla uzerime bulasmisti emzirirken sanirim ama gercekten kucuk bi lekeydi sonradan farkettim. Bir kanama da olmuyor yani.
Cok basit bir operasyon, gecmis olsun simdiden.

Çol sağolun rahatladı içim bizim dil bağı çok kısaymış o endişelendirdi biraz . Hatta başta anestezi vereceğiz dedi doktor sonra vazgeçtş. %10 ihtimalle 1-2 dikiş gerekebilir ama yüksek ihtimal gerekmicek dedi. Bunlar için biraz tedirginim . İnşallah sizinki gibi geçer

Ameliyathanede anestezi ile olduğu için 3 saat açlık istediler. Kanama dikiş olmadı. Ameliyathane olduğu için kimseyi almıyorlar. İşlemden yarım saat sonra emzirmemi istediler emdiğini görünce eve gönderdiler

Kızlar iki kolumda resmen tutmuyor şa

Dr bize travazol yazdı. Ama mustelanin pişik kremi çok iyi
Evet aklımda mustela var onu alacağım sanırım. Makatı kızarık başka bir yerinde yok krem sürüyorum ama tam olarak geçmiyor. Kaka yaptığında falan hemen alıyorum hiç bekletmiyorum yediğim bir şey mi dokundu acaba anlamadım

Bildigim, doktorlar dogum kilosu uzerine kac kg aldigina gore gelisimi iyi kotu diye yorumluyorlar. Ilk ay icinde 1kga yakin almasini bekliyorlar. Bu civarda aldiysa iyidir
Ben sağlık ocağına gittim doktorun yanına girmedim canım 1 kg üstü almış alımı güzel zaten

Bakayım teşekkür ederim

evet ben de krem kullanmak istemem aslında ama kafam karıştı bazı arkadaşlar kullanmış. Teşekkür ederim
Sağlık ocağındaki doktor da krem önermedi çocuk doktoruna götürdüm o da aynı şeyi söyledi krem önermiyoruz 3 ay dedi bilemedim yani şampuanı da her gün duş aldırıyorum ama haftada sadece bir kere şampuanla yıkıyorum o şekilde söyledi çocuk doktoru zeytinyağı sürüyorum o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…