2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kızlarrrr nasılsınızzzz pek bakamadım buralara iki çocukla gün yetişmiyor çişe zor gidiyorum bebeklerimize mama ne kullanıyorsunuz kızlar anne sütü veriyorum ama işe başlayacağım zaman süt buzlukta kalmazsa vs diye yedekte bi küçük kutu mama almak istiyorum mama ve biberon önerilerinize açığım. Ayrıca biberon kaç numara almalıyım

Ben hipp combiotic almıştım ilk doğdugu zaman. Sarılık sınırdaydı, ilk bir hafta günlük az da olsa mama verdik anne sütüne ilave olarak. Ama bi kutunun yarısı anca bitti, kalanı aile sağlığı merkezine götürdüm ihtiyacı olan birine verilsin diye. Gaz ve sindirim sorunu yapmadı bizde. Kızımda da onu kullanmıştım yine aynı şekilde bir kutu bitmemişti. Sonuç olarak bizde sorum yaratmadı. Biberon ucu da Philips avent 1 no var bizde ama aşırı yavaş geliyor o yüzden biz ilave delik açtık. Burada kızlar da yazmıştı 2 no kullananlar var hatta 3 alan bile vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Kızlar 6 haftada ayak varmı canım çıktı bugün
Ataklar bazen sadece o haftayı kapsamıyor yani 5. Hafta başlayıp 2 hafta sürebilir. Mesela 8. Hafta atağı 7-9 arası olabiliyormuş. 4. Ay atağı daha uzunmuş . Belki 5. Hafta atağını henüz atlatmamışsınızdır

Hipp combiotic kullanıyoruz canım biberon olarak da avent. Başlık 2 numara kullanıyorduk akışı çok yavaş o nedenle 3 numaraya geçtik.

1 aylık atağı varmı acaba ya kuzey bugün hep kucakta meme istiyor sonra memede söylenip mızmızlanıyor, nasıl geçecek gecemiz bilmiyorum valla

Atak haftaları böyleymiş

1 aylık atağı varmı acaba ya kuzey bugün hep kucakta meme istiyor sonra memede söylenip mızmızlanıyor, nasıl geçecek gecemiz bilmiyorum valla

Not: Her bebek farklıdır. Bu haftalar yaklaşık verilerdir ve bazı bebeklerde birkaç hafta erken veya geç olabilir.

Atak No
HaftasıGelişim SıçramasıBelirtiler
1. Atak5. haftaDuyuların gelişimiDaha fazla uyanıklık, sese ve ışığa duyarlılık
2. Atak8. haftaŞekillerin farkına varmaGöz teması, nesneleri daha dikkatli izleme
3. Atak12. haftaAkışkan geçişlerSes tonlarına dikkat, kol-bacak hareketlerinde yumuşama
4. Atak19. haftaOlayların farkına varmaSebep-sonuç ilişkisi, nesne düşürme oyunu
5. Atak26. haftaİlişkileri kavramaYabancı kaygısı, anneden ayrılmak istememe
6. Atak37. haftaKategorilere ayırmaNesneleri gruplandırma eğilimi, oyuncak seçme
7. Atak46. haftaSıralama yapmaOyunlara ilgi, objeleri sıraya koyma
8. Atak55. haftaProgramlamaEylemleri planlama (örneğin, bir oyuncağı alıp başka yere koyma)
9. Atak64. haftaİlkelerKuralların farkına varma, sınırları deneme
10. Atak75. haftaSistemlerKarmaşık ilişkileri anlama, empati gelişimi

Ben atak haftalarına hiç bakmadım. Daha doğrusu bugün şu haftadayız atak olabilir diye düşünmedim hiç. Çünkü ben ne zaman bişiyi düşünüp zihnimde canlandırsam onu yaşıyorum. Tıpkı ilaçların yan etkisini bilip içtikten sonra onu yaşamak gibi oğluşun da huzursuz günleri oluyor ama atağa bağlamak istemiyorum. Geçicidir diyorum.

Of şu moro refleksi bitsin artık ya. O olmasa uyuyacak kendini uyandırıp duruyor. Kundak da sevmiyor ki
Ben de çok merak ediyorum onu ne zaman bitecek diye. Kendini uyandırınca kollarını elimle tutup pış pış yapıyorum devam etsin uykuya diye. Bazen etkili oluyor bazen olmuyor. Bizde bir de titreme var bacağını atar gibi. Sizde de oluyor mu?

Hipp aldım bende günde bir kez bazen hiç vermiyorum 30 ml veriyorum verirsem dışarda müsait olmadığım zamanlarda falan kolaylık oluyo açıkçası sağamıyorum hiç fırsat yok boşuna pompa almışım ama hiç iştahlı içmiyo değiştirsemmi diye düşünmüyor değilim yada anne sütü yeterli geliyo Chicco biberon kullanıyorum 0 numara emzik önce dr brons almıştım sevmedi onu

Valla bende atak diye bir şey olduğunu bilmiyordum ne yalan söyleyeyim atak bu atak dediler ben de peki dedim. Büyüyorlar işte ya her gün değişik bir şey ortaya çıkıyor. Ne zaman dişleri çıkacak acaba onun için de korkutuyorlar

3-6 ay arası gerileyecektir diyor internette inşallah 3.ayımızda biter ya. Bacakta olmuyor ama uyanırken çok geriniyor bizimki o sırada kolunda oluyor gerinmeden kaynaklı diye düşünüyorum.

Of şu moro refleksi bitsin artık ya. O olmasa uyuyacak kendini uyandırıp duruyor. Kundak da sevmiyor ki
Ben tam uykuluyken kundak yapıyorum o zaman pek tepki vermeden devam ediyor. Ama onu da açıyor artık. Yarım kundak vardı elleriyle yukarı ittire ittire boğazına kadar çıkarmış sabah şok oldum. Artık uyuyana kadar yapıp sonra açıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…