- 3 Eylül 2015
- 2.458
- 3.765
- 133
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #33.201
Benim de uyumuyo on dk beş dk kuş uykusu alıştım artıkGecenin bu saati k
Aynı şeyi yazmak için geldim. Sabah 8 den beri 1 saat uyumamistir. Kafayı yiycem. Birşeyi mi var desem yok. Elim kolum belim bitmiş durumda
Ben hipp combiotic almıştım ilk doğdugu zaman. Sarılık sınırdaydı, ilk bir hafta günlük az da olsa mama verdik anne sütüne ilave olarak. Ama bi kutunun yarısı anca bitti, kalanı aile sağlığı merkezine götürdüm ihtiyacı olan birine verilsin diye. Gaz ve sindirim sorunu yapmadı bizde. Kızımda da onu kullanmıştım yine aynı şekilde bir kutu bitmemişti. Sonuç olarak bizde sorum yaratmadı. Biberon ucu da Philips avent 1 no var bizde ama aşırı yavaş geliyor o yüzden biz ilave delik açtık. Burada kızlar da yazmıştı 2 no kullananlar var hatta 3 alan bile vardı yanlış hatırlamıyorsam.Kızlarrrr nasılsınızzzz pek bakamadım buralara iki çocukla gün yetişmiyor çişe zor gidiyorumbebeklerimize mama ne kullanıyorsunuz kızlar anne sütü veriyorum ama işe başlayacağım zaman süt buzlukta kalmazsa vs diye yedekte bi küçük kutu mama almak istiyorum mama ve biberon önerilerinize açığım. Ayrıca biberon kaç numara almalıyım
AtakkkkKızlar 6 haftada ayak varmı canım çıktı bugün
Ataklar bazen sadece o haftayı kapsamıyor yani 5. Hafta başlayıp 2 hafta sürebilir. Mesela 8. Hafta atağı 7-9 arası olabiliyormuş. 4. Ay atağı daha uzunmuş . Belki 5. Hafta atağını henüz atlatmamışsınızdırKızlar 6 haftada ayak varmı canım çıktı bugün
Hipp combiotic kullanıyoruz canım biberon olarak da avent. Başlık 2 numara kullanıyorduk akışı çok yavaş o nedenle 3 numaraya geçtik.Kızlarrrr nasılsınızzzz pek bakamadım buralara iki çocukla gün yetişmiyor çişe zor gidiyorumbebeklerimize mama ne kullanıyorsunuz kızlar anne sütü veriyorum ama işe başlayacağım zaman süt buzlukta kalmazsa vs diye yedekte bi küçük kutu mama almak istiyorum mama ve biberon önerilerinize açığım. Ayrıca biberon kaç numara almalıyım
1 aylık atağı varmı acaba ya kuzey bugün hep kucakta meme istiyor sonra memede söylenip mızmızlanıyor, nasıl geçecek gecemiz bilmiyorum vallaAtaklar bazen sadece o haftayı kapsamıyor yani 5. Hafta başlayıp 2 hafta sürebilir. Mesela 8. Hafta atağı 7-9 arası olabiliyormuş. 4. Ay atağı daha uzunmuş . Belki 5. Hafta atağını henüz atlatmamışsınızdır
1 aylık atağı varmı acaba ya kuzey bugün hep kucakta meme istiyor sonra memede söylenip mızmızlanıyor, nasıl geçecek gecemiz bilmiyorum valla
Atak No | Haftası | Gelişim Sıçraması | Belirtiler |
---|---|---|---|
1. Atak | 5. hafta | Duyuların gelişimi | Daha fazla uyanıklık, sese ve ışığa duyarlılık |
2. Atak | 8. hafta | Şekillerin farkına varma | Göz teması, nesneleri daha dikkatli izleme |
3. Atak | 12. hafta | Akışkan geçişler | Ses tonlarına dikkat, kol-bacak hareketlerinde yumuşama |
4. Atak | 19. hafta | Olayların farkına varma | Sebep-sonuç ilişkisi, nesne düşürme oyunu |
5. Atak | 26. hafta | İlişkileri kavrama | Yabancı kaygısı, anneden ayrılmak istememe |
6. Atak | 37. hafta | Kategorilere ayırma | Nesneleri gruplandırma eğilimi, oyuncak seçme |
7. Atak | 46. hafta | Sıralama yapma | Oyunlara ilgi, objeleri sıraya koyma |
8. Atak | 55. hafta | Programlama | Eylemleri planlama (örneğin, bir oyuncağı alıp başka yere koyma) |
9. Atak | 64. hafta | İlkeler | Kuralların farkına varma, sınırları deneme |
10. Atak | 75. hafta | Sistemler | Karmaşık ilişkileri anlama, empati gelişimi |
Ben atak haftalarına hiç bakmadım. Daha doğrusu bugün şu haftadayız atak olabilir diye düşünmedim hiç. Çünkü ben ne zaman bişiyi düşünüp zihnimde canlandırsam onu yaşıyorum. Tıpkı ilaçların yan etkisini bilip içtikten sonra onu yaşamak gibiAtak haftaları böyleymiş
Not: Her bebek farklıdır. Bu haftalar yaklaşık verilerdir ve bazı bebeklerde birkaç hafta erken veya geç olabilir.
Atak NoHaftası Gelişim Sıçraması Belirtiler 1. Atak 5. hafta Duyuların gelişimi Daha fazla uyanıklık, sese ve ışığa duyarlılık 2. Atak 8. hafta Şekillerin farkına varma Göz teması, nesneleri daha dikkatli izleme 3. Atak 12. hafta Akışkan geçişler Ses tonlarına dikkat, kol-bacak hareketlerinde yumuşama 4. Atak 19. hafta Olayların farkına varma Sebep-sonuç ilişkisi, nesne düşürme oyunu 5. Atak 26. hafta İlişkileri kavrama Yabancı kaygısı, anneden ayrılmak istememe 6. Atak 37. hafta Kategorilere ayırma Nesneleri gruplandırma eğilimi, oyuncak seçme 7. Atak 46. hafta Sıralama yapma Oyunlara ilgi, objeleri sıraya koyma 8. Atak 55. hafta Programlama Eylemleri planlama (örneğin, bir oyuncağı alıp başka yere koyma) 9. Atak 64. hafta İlkeler Kuralların farkına varma, sınırları deneme 10. Atak 75. hafta Sistemler Karmaşık ilişkileri anlama, empati gelişimi
Ben de çok merak ediyorum onu ne zaman bitecek diye. Kendini uyandırınca kollarını elimle tutup pış pış yapıyorum devam etsin uykuya diye. Bazen etkili oluyor bazen olmuyor. Bizde bir de titreme var bacağını atar gibi. Sizde de oluyor mu?Of şu moro refleksi bitsin artık ya. O olmasa uyuyacak kendini uyandırıp duruyor. Kundak da sevmiyor ki
Hipp aldım bende günde bir kez bazen hiç vermiyorum 30 ml veriyorum verirsem dışarda müsait olmadığım zamanlarda falan kolaylık oluyo açıkçası sağamıyorum hiç fırsat yok boşuna pompa almışımKızlarrrr nasılsınızzzz pek bakamadım buralara iki çocukla gün yetişmiyor çişe zor gidiyorumbebeklerimize mama ne kullanıyorsunuz kızlar anne sütü veriyorum ama işe başlayacağım zaman süt buzlukta kalmazsa vs diye yedekte bi küçük kutu mama almak istiyorum mama ve biberon önerilerinize açığım. Ayrıca biberon kaç numara almalıyım
Valla bende atak diye bir şey olduğunu bilmiyordum ne yalan söyleyeyimBen atak haftalarına hiç bakmadım. Daha doğrusu bugün şu haftadayız atak olabilir diye düşünmedim hiç. Çünkü ben ne zaman bişiyi düşünüp zihnimde canlandırsam onu yaşıyorum. Tıpkı ilaçların yan etkisini bilip içtikten sonra onu yaşamak gibioğluşun da huzursuz günleri oluyor ama atağa bağlamak istemiyorum. Geçicidir diyorum.
3-6 ay arası gerileyecektir diyor internette inşallah 3.ayımızda biter ya. Bacakta olmuyor ama uyanırken çok geriniyor bizimki o sırada kolunda oluyor gerinmeden kaynaklı diye düşünüyorum.Ben de çok merak ediyorum onu ne zaman bitecek diye. Kendini uyandırınca kollarını elimle tutup pış pış yapıyorum devam etsin uykuya diye. Bazen etkili oluyor bazen olmuyor. Bizde bir de titreme var bacağını atar gibi. Sizde de oluyor mu?
Ben tam uykuluyken kundak yapıyorum o zaman pek tepki vermeden devam ediyor. Ama onu da açıyor artık. Yarım kundak vardı elleriyle yukarı ittire ittire boğazına kadar çıkarmış sabah şok oldum. Artık uyuyana kadar yapıp sonra açıyorumOf şu moro refleksi bitsin artık ya. O olmasa uyuyacak kendini uyandırıp duruyor. Kundak da sevmiyor ki
Evet atakların biri bitmeden öbürü başlıyo 6 haftalıkken de çok huysuzdu biz 8. Hafta dayız bu sefer daha kötü resmen çıldırıyor sesi kısıldı ağlamaktan hastami nedir çözemedimKızlar 6 haftada ayak varmı canım çıktı bugün
Atakkkk
Bioderma benim cildim lekeli leke karşıtı olanını aldimKızlar hangi güneş kremini kullanıyorsunuz? Emzirirken la roche posay kullanan var mı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?