- 3 Eylül 2015
- 2.458
- 3.765
- 133
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #33.221
Benimki de nasıl beceriyorsa elini çıkarıyorBen tam uykuluyken kundak yapıyorum o zaman pek tepki vermeden devam ediyor. Ama onu da açıyor artık. Yarım kundak vardı elleriyle yukarı ittire ittire boğazına kadar çıkarmış sabah şok oldum. Artık uyuyana kadar yapıp sonra açıyorum
Korkma korkma. Çocuktan çocuğa göre değişir o. Kızımda ben bi gün ağzına bakarken fark ettim diş çıkmış yarıya gelmiş bile. Hiç bi belirti vermemişti çıkana kadar. Hatta ondan sonra kalan dişleri de hep sorunsuz çıktı şükür. Darısı bizim minnakların başına.Valla bende atak diye bir şey olduğunu bilmiyordum ne yalan söyleyeyimatak bu atak dediler ben de peki dedim. Büyüyorlar işte ya her gün değişik bir şey ortaya çıkıyor. Ne zaman dişleri çıkacak acaba onun için de korkutuyorlar
İnşallah3-6 ay arası gerileyecektir diyor internette inşallah 3.ayımızda biter ya. Bacakta olmuyor ama uyanırken çok geriniyor bizimki o sırada kolunda oluyor gerinmeden kaynaklı diye düşünüyorum.
Avene aldım ben yeni. Emzirirken güvenli olduğunu okumuştum.Kızlar hangi güneş kremini kullanıyorsunuz? Emzirirken la roche posay kullanan var mı acaba?
Ay maşallahKorkma korkma. Çocuktan çocuğa göre değişir o. Kızımda ben bi gün ağzına bakarken fark ettim diş çıkmış yarıya gelmiş bile. Hiç bi belirti vermemişti çıkana kadar. Hatta ondan sonra kalan dişleri de hep sorunsuz çıktı şükür. Darısı bizim minnakların başına.
Güçlendiler artık ya , ama korktum ben boğazına kadar gelmişti hiç güvenli değil artık kaldırdım. İnce tek kat müslinle yarım yapıyorum uyuyunca alıyorumBenimki de nasıl beceriyorsa elini çıkarıyor
Maşallah her anımız atak olacak belliAtak haftaları böyleymiş
Not: Her bebek farklıdır. Bu haftalar yaklaşık verilerdir ve bazı bebeklerde birkaç hafta erken veya geç olabilir.
Atak NoHaftası Gelişim Sıçraması Belirtiler 1. Atak 5. hafta Duyuların gelişimi Daha fazla uyanıklık, sese ve ışığa duyarlılık 2. Atak 8. hafta Şekillerin farkına varma Göz teması, nesneleri daha dikkatli izleme 3. Atak 12. hafta Akışkan geçişler Ses tonlarına dikkat, kol-bacak hareketlerinde yumuşama 4. Atak 19. hafta Olayların farkına varma Sebep-sonuç ilişkisi, nesne düşürme oyunu 5. Atak 26. hafta İlişkileri kavrama Yabancı kaygısı, anneden ayrılmak istememe 6. Atak 37. hafta Kategorilere ayırma Nesneleri gruplandırma eğilimi, oyuncak seçme 7. Atak 46. hafta Sıralama yapma Oyunlara ilgi, objeleri sıraya koyma 8. Atak 55. hafta Programlama Eylemleri planlama (örneğin, bir oyuncağı alıp başka yere koyma) 9. Atak 64. hafta İlkeler Kuralların farkına varma, sınırları deneme 10. Atak 75. hafta Sistemler Karmaşık ilişkileri anlama, empati gelişimi
Bebeğe kim bakacakAy maşallahinşallah ya ben işe başlayacağım gelecek ay nasıl olacak hiç bilmiyorum
sosyal gülümseme senin yüzünü gördüğünde veya onunla konuştuğunda gülümsemesi demek benim bildiğim. Her bebeğin gelişimi farklı o nedenle endişelenme. Biz gün içinde piyanolu oyuncak halısında vakit geçiriyoruz. Tummy time yapıyoruz önüne zeka kartları ve ayna koyuyorum. Henüz çok ilgilerini çekmiyor ayna ve zeka kartları dışında. Çıngıraklar bu aralar ilgilerini çekmeye başlıyor.Kızlar bebeğim 56 günlük oldu normal de sosyal gülümseme olması gerekiyomuş benim kızım sabah ağzının ucuyla bı gülüyor ama sosyalmi anlamadım hep mutsuz oyuncak aldım oyun halısı falan dikkatini vermiyo sizler neler yapıyorsunuz motor gelişimi için falan ben acelemi ediyorum erkenmi 4 gün sonra iki aylık oluyo
BenBebeğe kim bakacak
Oyuncak ve oyun halısı için çok erken daha. Bu postta yazıyor iki aylık bebeğe neler yapılacağı.Kızlar bebeğim 56 günlük oldu normal de sosyal gülümseme olması gerekiyomuş benim kızım sabah ağzının ucuyla bı gülüyor ama sosyalmi anlamadım hep mutsuz oyuncak aldım oyun halısı falan dikkatini vermiyo sizler neler yapıyorsunuz motor gelişimi için falan ben acelemi ediyorum erkenmi 4 gün sonra iki aylık oluyo
O kadar mutsuz bi bebekki oyun halisina yatirdigim an başlıyor ağlamaya tummy time hayatta istemiyo ben çok yoruldum sadece kucakta dikkatini hiç bişey cekmiyo oyuncak çıngırak suratını görseniz bazen komigime gidiyo nereye doğdum der gibi bakiyososyal gülümseme senin yüzünü gördüğünde veya onunla konuştuğunda gülümsemesi demek benim bildiğim. Her bebeğin gelişimi farklı o nedenle endişelenme. Biz gün içinde piyanolu oyuncak halısında vakit geçiriyoruz. Tummy time yapıyoruz önüne zeka kartları ve ayna koyuyorum. Henüz çok ilgilerini çekmiyor ayna ve zeka kartları dışında. Çıngıraklar bu aralar ilgilerini çekmeye başlıyor.
Aaa süper. Halledersin yaa bence sorun olmaz Benim de 21 ağustosta bitiyor doğum iznim. Daire başkanım evden idare ederiz bi süre dedi. Zaten ben de hibrit çalışıyordum, 2 gün ofis 3 gün ev olacak şekilde. Bebişten sonra bir yıl idare ederim seni dedi şifahen ama bakalım nasıl olacakBenevden çalışıyorum ben bir deneyeceğim bakalım. İşverenlerim de daha basit işler vereceklerini söylediler nasıl olacak merak ediyorum. Eğer yapamazsam ücretsiz izne çıkıcam artık
Ben konuştuğumda agu gugu yaptığımda gülümsüyor genelde. Ama bebekler farklı tabii hepsi aynı aşamada aynı olmuyor. Ben genelde yüzüne bakarak ağzımı abartılı şekilde hareket ettirerek konuşuyorum, aaaa ooo gibi sesler çıkarıyorum. Ellerini tanımaya başladığı için farklı dokudaki nesneleri eline dokunduruyorum. Bir de kartlara bakıyoruz aynada kendimizi izliyoruz.Kızlar bebeğim 56 günlük oldu normal de sosyal gülümseme olması gerekiyomuş benim kızım sabah ağzının ucuyla bı gülüyor ama sosyalmi anlamadım hep mutsuz oyuncak aldım oyun halısı falan dikkatini vermiyo sizler neler yapıyorsunuz motor gelişimi için falan ben acelemi ediyorum erkenmi 4 gün sonra iki aylık oluyo
Alışır bence benimki de ilk başta tummy timeda veya oyun halısında ağlıyordu şimdi alıştı daha iyi. Özellikle oyun halısındayken konuşuyorum ayağıyla piyanoya bastığında büyük tepkiler veriyorum ilgisini çekiyor, hoşuna gidiyor sankiKızlar bebeğim 56 günlük oldu normal de sosyal gülümseme olması gerekiyomuş benim kızım sabah ağzının ucuyla bı gülüyor ama sosyalmi anlamadım hep mutsuz oyuncak aldım oyun halısı falan dikkatini vermiyo sizler neler yapıyorsunuz motor gelişimi için falan ben acelemi ediyorum erkenmi 4 gün sonra iki aylık oluyo
O kadar mutsuz bi bebekki oyun halisina yatirdigim an başlıyor ağlamaya tummy time hayatta istemiyo ben çok yoruldum sadece kucakta dikkatini hiç bişey cekmiyo oyuncak çıngırak suratını görseniz bazen komigime gidiyo nereye doğdum der gibi bakiyo
İnşallah işten ayrı kalmak da istemiyorum beni çok yoran vaktimi alan bir iş değil ona rağmen çok şükür kazancım iyi . En kötü biraz süt depolayıp gün içinde onu veririm bakalım umarım istediğimiz gibi olur hepimizinAaa süper. Halledersin yaa bence sorun olmaz Benim de 21 ağustosta bitiyor doğum iznim. Daire başkanım evden idare ederiz bi süre dedi. Zaten ben de hibrit çalışıyordum, 2 gün ofis 3 gün ev olacak şekilde. Bebişten sonra bir yıl idare ederim seni dedi şifahen ama bakalım nasıl olacak
Canım ben bi kundak aldım zuppers sanırım yanlış olmasın baya rahatladık şükür.Of şu moro refleksi bitsin artık ya. O olmasa uyuyacak kendini uyandırıp duruyor. Kundak da sevmiyor ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?