• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Teşekkür ederim canım enerji benim işim ❤️💕 ama size karşı olumlu enerji koca ve kaynanaya olumsuz enerciii 😀
Ahahaha ben kayın validemden razıyım Allah da ondan razı olsun valla annemin şartlardan dolayı veremediği desteği ondan gördüm çok şükür🫠🙏🏻
Kocam da arada sinir olup hırpalamak istesem de fena değil ya annesinin hatrına bir şey demiyorum 😀
Şaka bir yana çoğunluğu niye fitne fesat bu kayınvalidelerin ya😀

Off son düzlükteyiz ya sardı beni bir heyecan bir telaş 🥰
Ev çarşamba pazarı gibi doğum iznine ayrıldığım hafta temizlik için bir abla çağırıp halledeceğim koltuk ve halıları da yıkamak lazım
Abla gelmeden dolap içlerine de girmeliyim ve bunları 37+0dan sonra yapabileceğim🥲
Umarım o zamana kadar bir şey olmaz 🙏🏻
Doktorum da 4 temmuza sezeryan günü verdi zaten hadi hayırlısı 🫠🙏🏻
Sana tavsiyem, minik minik yapabildiğini yap. Dün ben gardrobumdan kalın teenckotları kaldırdım. Bi ferahladı dolabım. Yazlıkları tamamen indirdim. O bile bi işmiş. Yani kafamda yer meşgul ediyordu. Yapılacak, yapmam lazım, hala yapmadım diye.
Ahahaha ben kayın validemden razıyım Allah da ondan razı olsun valla annemin şartlardan dolayı veremediği desteği ondan gördüm çok şükür🫠🙏🏻
Kocam da arada sinir olup hırpalamak istesem de fena değil ya annesinin hatrına bir şey demiyorum 😀
Şaka bir yana çoğunluğu niye fitne fesat bu kayınvalidelerin ya😀
Ah ahhhh! Kv var, kaynana var işte. :olamaz:
Benimki gölge etmesin, başka ihsan istemem. Ne aramadı diye bozulurum, ne gelmedi diye. Yeter ki gelmesin 😂 Çünkü kendi sadece yük verir, kaos getirir. Bi de hizmet bekler. Ama ben alıştırdım. Benim halt yemem :kızgın:

Olmaz canimm, ne -ne zaman başladı artık haftaları günleri şaştım ama kasılma cogumuzda var haftalardır, biraz geriye gidip bak istersen yorumlara, bebiş top gibi mi oluyor ne yapıyor iki seksen geriniyor mu anlayamadık, kasılıyor kasiliyor nefes almayı bile güçleştiriyor bazen
Bacım bayram yogunlugu mu? Bir iki gündür az yazıyorsun. Aklım sende ağrıların da var diye

Mekanları cennet olsun 🤲
10 sene oldu vefat edeli annem.ama ihtiyacım olmadıgı bir zaman yok
Hallederiz EvelAllah bizde anneyiz güçlü olmak zorundayız .sana da sabır diliyorum
bir hayat daha var kavuşacağız 🤲 Yalan dünyanın ayrılıgından ne olacak diye teselli ediyorum kendimi.
Amin arkadaşım Rabbim tüm annelere sağlıklı güzel ömürler versin inşallah 🤲🏼🤲🏼

Hiçbir yavru annesiz kalmasın, kaç yaşinda olursan ol, annen yoksa kimsen kalmıyor

Kızlar ya beni güldürdünüz gece gece😂(burada gecenin ikisi. Klasik rutinim son mesaja kadar okuyup yatmak🙃)

sizlere günaydınlar bu arada💐💐💐

Ben de bu akşam debelene debelene ayak tırnaklarımı kestim dedim inş doğuma kadar götürür bu beni😂 siz şu an ulaşabiliyor musunuz ayak tırnaklarınıza😂
Benim karnım en başından beri çok büyüktü şuan bağımsızlığını da ilan etti o yüzden ağlayarak kestim 2 gün önce eşim diyo ki niye söylemedin ben yapardım 🥲🥲🥲 ama rutin şeyleri de yapamayınca insan kendini iyice kötü hissediyo
Günaydın kızlarr gece çok fena kabuslar gördüm ya aniden doğumum evde oluyor çocuğu bir anda kucağımda buluyorum tabii sarın hemen battaniyeye 112 yi arayın fln diyorum anneme eşime ama 112 gelince apgar skoru kötü diyor hemen hastaneye alıyorlar küveze giriyor 2.5 kg doğmus minicik bir sey rüyamda sinir stres ağla ağla bir uyandım mahvolmuşum ya dua ede ede bir hal oldum 😌 Bir de kaç gündür sağ elim çok uyuşuyor benim ya neden acaba
Doğum yaklaştıkça bu artıyomuş ben de geçenlerde doğum yaptığımı gördüm bebek ağlıyo bulamıyorum dolanıyorum kalktım ki kan ter içinde 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️💙

Bacım bayram yogunlugu mu? Bir iki gündür az yazıyorsun. Aklım sende ağrıların da var diye
Sagolasinn 😘 Sadece kv.me gittim ekstra bı aktivitem yok canım, onlarda hala sular kesik çamaşırları falan getirmek zorunda kaldılar onlar gelip gidiyor, ben hazır evdeyken eşime ayak işlerimi yaptırıyorum 😂 buralardayım yani, ağrım.var kramp var, gece karnıma sol tarafıma girdi, acıdan ağladım resmen yarım saat kipirdamadim 🤦🏻‍♀️ böyle godecek sanırım doğuma kadar 🤷🏻‍♀️

Sagolasinn 😘 Sadece kv.me gittim ekstra bı aktivitem yok canım, onlarda hala sular kesik çamaşırları falan getirmek zorunda kaldılar onlar gelip gidiyor, ben hazır evdeyken eşime ayak işlerimi yaptırıyorum 😂 buralardayım yani, ağrım.var kramp var, gece karnıma sol tarafıma girdi, acıdan ağladım resmen yarım saat kipirdamadim 🤦🏻‍♀️ böyle godecek sanırım doğuma kadar 🤷🏻‍♀️
O nasıl bi su kesintisi yaaa? Kaç gündür sürüyor?
Hem bayram kurban var, hava sıcak; tuvaleti-duşu-çamaşırı.. Taşıma suyuyla değirmen mi döner? :olamaz:

Gece giren agrı değil, kramp di mi ? Acaba magnezyumu ikiye çıkarmak iyi gelir miydi ? 🤔

O nasıl bi su kesintisi yaaa? Kaç gündür sürüyor?
Hem bayram kurban var, hava sıcak; tuvaleti-duşu-çamaşırı.. Taşıma suyuyla değirmen mi döner? :olamaz:

Gece giren agrı değil, kramp di mi ? Acaba magnezyumu ikiye çıkarmak iyi gelir miydi ? 🤔
İkiye çıkardım da yine de rahatlamis değilim 🤷🏻‍♀️ ağrı değil krampti 😒 kaç şikayet kaç telefon mahalleli çıldırmış durumda ama gelip bakıp bakıp gidiyorlar arızanın yerini bulamamışlar, duş çamaşır hepsine çağırıyorum ne yapayım yazık arefeden beri kaldılar öyle

İkiye çıkardım da yine de rahatlamis değilim 🤷🏻‍♀️ ağrı değil krampti 😒 kaç şikayet kaç telefon mahalleli çıldırmış durumda ama gelip bakıp bakıp gidiyorlar arızanın yerini bulamamışlar, duş çamaşır hepsine çağırıyorum ne yapayım yazık arefeden beri kaldılar öyle
Su olmayınca, hayat durur. 😓

Sana tavsiyem, minik minik yapabildiğini yap. Dün ben gardrobumdan kalın teenckotları kaldırdım. Bi ferahladı dolabım. Yazlıkları tamamen indirdim. O bile bi işmiş. Yani kafamda yer meşgul ediyordu. Yapılacak, yapmam lazım, hala yapmadım diye.

Ah ahhhh! Kv var, kaynana var işte. :olamaz:
Benimki gölge etmesin, başka ihsan istemem. Ne aramadı diye bozulurum, ne gelmedi diye. Yeter ki gelmesin 😂 Çünkü kendi sadece yük verir, kaos getirir. Bi de hizmet bekler. Ama ben alıştırdım. Benim halt yemem :kızgın:
Aslında kışlıkları yazlıkları ayırsam güzel olur yavaş yavaş ama işten 16.30 gibi çıkıyorum gelince çocuğu parka götür getir yemek vs derken saat oluyor 21 sonra uyutma maratonu derken bende hal kalmıyor.
Haftasonua kadar oyuncak dolabı almıştım oğlum için onu kurup ayırıp bebişe abisinin komodininde yer ayırmak istiyorum bakalım park işini kvye atacağım hafta içi sanırım🙈

Benim kvdem Allah razı olsun bozmasın çok iyidir.
Depremden beri birlikte yaşıyoruz zaten yani evimizin bir ferdi oldu o da kp yıllar önce vefat etmiş iki çocuğunu aslanlar gibi çalışmış okutmuş büyütmüş kimseye muhtaç etmemiş o yüzden ona hep saygı duymuşumdur.
Depremden sonra yanımıza geldi 7 ay 1+1 evde üçümüz yaşadık bana tek laf etmemiştir söylenmemiştir.
Oğlum doğunca tayin vs taşındık 3+1 eve çıktık bi odayı ona verdik şimdi bizimle oğlum 1.5 yaşında ben çalışıyorum ona bakıyor evde de çok yükümüz alıyor sağolsun.
Eşim hem çalışıyor hem okuyor bana bir faydası yok ben kocanın eksiğini kapatmaya çalışıyorum kızım yapabildiğim kadarı ile der hep.
Maşallah enerjisi de yerindedir günlük evi toplar çamaşır bulaşık vs yapar oğlumu köpeğimi gezmeye çıkarır hiç şikayet etmez ben yürümeyi hava almayı severim der hep.
Şimdi mesela sabah 8.30da uyandı oğlan sesini duydum almış oyun oynattı kahvaltısını yaptırdı tatil günü ben dinlendim uyudum 10a kadar yani çok düşüncelidir 🫠
Ben annemlere gidince daha çok yoruluyorum bazen 🙈
Böyle anlatınca sanki ütopik gibi geliyor ama çok şükür aynı evde 2.5 yıl yaşadık yaşıyoruz bir sorunumuz olmadı 🙏🏻
Ev bakıyoruz ona şimdi 2.geliyor biraz rahat etmek istiyor haliyle ama ben korkuyorum ne yalan söyleyim napcam diye çekiniyorum eşimi Eylül ve temmuz arası hiç saymıyorum evde aktif gördüğüm temmuz ağustos 2 ay🫠
Kvde de gündüz gelirim akşam giderim diyor ama sağolsun bunları yapması bile bana çok hakkı geçiyor diye bana vicdan azabı oluyor bazen 🥲

Aslında kışlıkları yazlıkları ayırsam güzel olur yavaş yavaş ama işten 16.30 gibi çıkıyorum gelince çocuğu parka götür getir yemek vs derken saat oluyor 21 sonra uyutma maratonu derken bende hal kalmıyor.
Haftasonua kadar oyuncak dolabı almıştım oğlum için onu kurup ayırıp bebişe abisinin komodininde yer ayırmak istiyorum bakalım park işini kvye atacağım hafta içi sanırım🙈

Benim kvdem Allah razı olsun bozmasın çok iyidir.
Depremden beri birlikte yaşıyoruz zaten yani evimizin bir ferdi oldu o da kp yıllar önce vefat etmiş iki çocuğunu aslanlar gibi çalışmış okutmuş büyütmüş kimseye muhtaç etmemiş o yüzden ona hep saygı duymuşumdur.
Depremden sonra yanımıza geldi 7 ay 1+1 evde üçümüz yaşadık bana tek laf etmemiştir söylenmemiştir.
Oğlum doğunca tayin vs taşındık 3+1 eve çıktık bi odayı ona verdik şimdi bizimle oğlum 1.5 yaşında ben çalışıyorum ona bakıyor evde de çok yükümüz alıyor sağolsun.
Eşim hem çalışıyor hem okuyor bana bir faydası yok ben kocanın eksiğini kapatmaya çalışıyorum kızım yapabildiğim kadarı ile der hep.
Maşallah enerjisi de yerindedir günlük evi toplar çamaşır bulaşık vs yapar oğlumu köpeğimi gezmeye çıkarır hiç şikayet etmez ben yürümeyi hava almayı severim der hep.
Şimdi mesela sabah 8.30da uyandı oğlan sesini duydum almış oyun oynattı kahvaltısını yaptırdı tatil günü ben dinlendim uyudum 10a kadar yani çok düşüncelidir 🫠
Ben annemlere gidince daha çok yoruluyorum bazen 🙈
Böyle anlatınca sanki ütopik gibi geliyor ama çok şükür aynı evde 2.5 yıl yaşadık yaşıyoruz bir sorunumuz olmadı 🙏🏻
Ev bakıyoruz ona şimdi 2.geliyor biraz rahat etmek istiyor haliyle ama ben korkuyorum ne yalan söyleyim napcam diye çekiniyorum eşimi Eylül ve temmuz arası hiç saymıyorum evde aktif gördüğüm temmuz ağustos 2 ay🫠
Kvde de gündüz gelirim akşam giderim diyor ama sağolsun bunları yapması bile bana çok hakkı geçiyor diye bana vicdan azabı oluyor bazen 🥲
O iyiliklerin karşılığını, hem bu dünyada hem ahirette alacak. Bunca emeği Allah zayi etmez :KK51:

Bizim bi komşumuz vardı. Boy boy 4 çocuklu . Kv si gelirdi. Öyle memnun olurdu ki.. Çünkü kadın elinden geldiğince yardım ederdi, çocuk eylerdi. Yemek yapardı. Hoş sohbetti, manevi destek olurdu. Kv günler kalsın hiç sorun olmazdı.

Ama annesi bi oturmaya gelsin hemen anlardık. Bi tartışma koyverirlerdi 😅 Teyze kızını eleştirirdi, iş yapmasını eşleştirdi. Damada laf sokardı. Evin düzenini değiştirmeye çalışırdı, çocuklarla tartışırdı falan.

Yani halden anlamak, yardımcı olmak kanla açıklanamaz. Rabbim evlatlarımızı da iyilerle, halden anlayanlarla karşılaştırsın. 🤲🏼 Çocuk sahibi olduktan sonra duam hep bu.

Benim kv Alanya’da yazlıkta 1 aydır. Daha da dönmeyecekmiş. Görümcem geçen ay zaten kayınvalidenin kalmasını istemezsin heralde diye yolunu da yaptı annesinin. Dün annemler geldi, babam bebişkonun kıyafetlerini ütüledi, annem odasını temizledi sağolsunlar. Kayınvalidelerinizin kıymetini bilin valla benimki ev görmeye bile pastırma getirmişti eşimin de benim de yemediğimizi bile bile. Şimdi de tatilde. Anne yanı ve bebek arabası alınırken bebek arabasını-pusetini benim ailem, anne yanı yatağı da eşimin arayıp emrivaki yapmasıyla kv ler aldı. Sonra da bir çöp dahi almamışlardır, eksiğin var mı diye sormamışlardır. Evime bir kere gelmemiştir yardıma hamileliğim boyunca.

Muhtemelen bir kaç gündür erken doğum olsa naparız endişesi yaşadıysan o da bilinç altına işlemiş olabilir canım🥺
Hepimiz sağlıkla alacağız inşallah kucağımıza dua edelim kötüyü düşünmeyelim 🙏🏻🫠
Gece uyumadan önce bi kadının doğum hikayesini izlemiştim 2.doğumunda çok aşırı ağrısı olmamıs hastaneye gittiğinde 9 cm olmus acıklığı doktor zor yetişmiş hemencecik doğuruvermiş fln aslında güzel bısey de ben heralde stres oldum . Mesela eşim işteyken sancım gelse iş yeri ve hastane uzak kendim o halde araba da süremem gibi gibi düşünüyordum ondan oldu sanırım🤷🏼‍♀️
Doğum yaklaştıkça bu artıyomuş ben de geçenlerde doğum yaptığımı gördüm bebek ağlıyo bulamıyorum dolanıyorum kalktım ki kan ter içinde 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️💙
Ay evet oğlumda da olurdu nasıl doğum olucak kaygısı 🥹

Günaydın kızlar 🌺 Benim gece inanılmaz bir ağrım oldu. Dün tüm gün gezdik. Aslında gittiğim yerlerde hep oturdum ama gece eve geldiğimizde saat 2ydi. Sağ tarafım semsertti bebek sürekli oraya toplandı bi ara ağrıdan ağladım. En son gece 5 e kadar 20şer 30 ar dakikada bir geldi gitti ağrı. Hastaneye gitmek için her ayağa kalktığımda tamam ağrı geçti diyip geri yattım ama gitse miydim bilmiyorum. Uyuyakalmışım. Çok şükür şimdi iyiyim 🥰 artık doğuma kadar böyle olacak herhalde 😔 bi de 3 arkadaşım mesaj attı 3 ü de beni rüyasında görmüş doğum yapıyormuşum evde 🤣
Hergün olacagını sanmıyorum kuzum daha erken diye düşünüyorum tabi hic bellide olmaz .geçenlerde bana da oldu bi tedirgin olmadım degil ama 🥲
Şuan iyiysen yalancı sancıdır yoksa devam ederdi kuzum geçmiş olsun

Kocam yüzünden erken doğurucam şu an sinirden. Ne sinir oluyorum beceremediği konularda tek başına işe girişiyor. Ya şunu duvara monte edecek bak dedim sen yapamazsın bekle bakarız sonra. Bu saatte vız vız vız matkapla hem duvarın içine etti hem tahtanın içinde çiviyi kırdı nasıl başardı bilmiyorum. Hayır komşular bu saatte bu ses ne deseler haklılar. Ayy buraya böyle yazdığımı görse küser ama çatlıcam sinirden yaa

Valla hepsi aynı kapalı balkondan kızımın eski beşiğini malzemelerini çıkardı bebek arabasini gidip en arkaya koymuş birde öyle bir geri dizmiş ki balkonu dersin balkondan hicbirsey çıkamamış eskiye göre daha dolu 🤦🏻‍♀️

Off son düzlükteyiz ya sardı beni bir heyecan bir telaş 🥰
Ev çarşamba pazarı gibi doğum iznine ayrıldığım hafta temizlik için bir abla çağırıp halledeceğim koltuk ve halıları da yıkamak lazım
Abla gelmeden dolap içlerine de girmeliyim ve bunları 37+0dan sonra yapabileceğim🥲
Umarım o zamana kadar bir şey olmaz 🙏🏻
Doktorum da 4 temmuza sezeryan günü verdi zaten hadi hayırlısı 🫠🙏🏻
Bize Cumartesi abla gelecek, bugün dolap içlerine girdim ve inanılmaz bitik durumdayım çok zorlanıyorum artık (35+3), yapabildiğiniz kadar erkenden yapın işleri benim dermanım kalmadı yav :KK43:

Benim kv Alanya’da yazlıkta 1 aydır. Daha da dönmeyecekmiş. Görümcem geçen ay zaten kayınvalidenin kalmasını istemezsin heralde diye yolunu da yaptı annesinin. Dün annemler geldi, babam bebişkonun kıyafetlerini ütüledi, annem odasını temizledi sağolsunlar. Kayınvalidelerinizin kıymetini bilin valla benimki ev görmeye bile pastırma getirmişti eşimin de benim de yemediğimizi bile bile. Şimdi de tatilde. Anne yanı ve bebek arabası alınırken bebek arabasını-pusetini benim ailem, anne yanı yatağı da eşimin arayıp emrivaki yapmasıyla kv ler aldı. Sonra da bir çöp dahi almamışlardır, eksiğin var mı diye sormamışlardır. Evime bir kere gelmemiştir yardıma hamileliğim boyunca.
bazı insanların gelmemesi gelmesinden hayırlı bence

Yalancı sancı oldugunu düşünüyorum. Ben sık yaşıyorum. Tüm karnım taş gibi sertleşiyor bir süre rahatsız hissediyorum sonra gevşiyor bebek hareket etmeye başlıyor.

Öyle durumlarda mutlaka otur veya uzan ve bol su iç. Magnezyum almayı ihmal etme. Kasılmaları azaltıyor.
Al benden de o kadar canım bende yarın kontrole gideceğim bakalım tarih kesinlestirecegiz herhalde oyle umuyorum

Back
X