- 9 Kasım 2024
- 153
- 163
- 18
- 25
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #1.441
Benim iştah sıfır ya sadece karpuz ekmek yiyebiliyorumBende de vücut ağrısı oluyor sanki çok iş yapmışım gibi sjsjsj5. Haftanın içindeyim bende mide bulantıları ara ara yokluyor ama iştahım maşallah açıldı baya
evet ya oda olabilir cidden sıcakbilmiyorum ama ben de iştahsızım canım hiçbir şey istemiyor.. sıcaklardan sanırımhava o kadar sıcak ki
Benim de yemek yerken boğaz ağrım oluyor ama gün içinde ayakta kalamıyorum sürekli yatasım geliyorBen 5+2’deyim, bazen boğazım acıyor/yanıyor, soğuk su içme ihtiyacı hissediyorum sürekli, ama ilerlemiyor o yüzden hasta değilim galiba diyorumiştahım birkaç gündür azaldı, midem çok bulanmıyor ama boşsa arada bir az bulanıyor. Ama karın-kasık ağrım çok fena, ayakta dursam dert, dik otursam dert, uzanmadan rahat edemiyorum iyi ki bugün tatildi
ped kullanırsanız eğer maalesef mantar yapıyor gebelik dönemindeDoktoruma yazdım , ped kullan , progestani ikiye çıkar kanama olursa gel dedi ama sürekli yaşamıyorum. 9 haftalık iken kontrolüm var sabırlı davranmaya çalışıyorum. Sizin doktorunuz bu konuda bir şey söyledi mi?
Kullanmadım çünkü kullanmamı gerektirecek bir akıntı yaşamıyorum. Sadece bazen lavaboya gittiğimde peçeteye geliyor .ped kullanırsanız eğer maalesef mantar yapıyor gebelik döneminde
?Kızlar selam 2.5 gün önce 32,52 bugün 196,21 ile devam ediyorum doktora gittim kese için çok erken dedi göremedik zaten haftaya çağırdı benim yumurtlamama göre 4+1 normal hesapla sizce normal mi değerlerim
Benim 7 Temmuz’da 500lerdeydi beta sonrasında kese görünce bıraktılar bakmayı canım. Kesinlikle bir sürü farklı ilerleyiş oluyor, sağlıklı olsun dabugün kasık ağrım artınca ve kol ağrısı yaşayınca (dış gebelik belirtisi olabilir diye duymuştum bir yerlerden) biraz korkup dayanamayıp acile geldim, ve keseyi olması gereken yerde gördük
Benim de sat 8 Haziran, 5+2’de 6 mm kese görünmüş oldu. Beta cuma günü 500’lerdeydi, kese görünmemişti. Dün kan verdim ama sonuç daha çıkmamamıştı, artık beta takip etmeye gerek yok dedi doktor bugün. Bana da artış oranı iyi olsa da seviyesi düşük gelen beta sebebiyle geç döllenme gibi geliyor ama kese sat’a uygun dediler buradaTabii bakalım zaman içinde değişecek mi. Ben de düzenli regl olurdum, yumurtlama zamanını takvim dışında takip etmiyordum, ama idrar testinde erkenden öğrenenler varken ben bat’ta silik 2 çizgiyi gördüm bu yüzden geç ovülasyon oldu herhalde diye düşünüyordum. Bir sürü farklı ilerleyiş oluyor işte galiba, yavaş da olsa hızlı da olsa sağlıkla olsun
Benim 7 Temmuz’da 500lerdeydi beta sonrasında kese görünce bıraktılar bakmayı canım. Kesinlikle bir sürü farklı ilerleyiş oluyor, sağlıklı olsun dabugün kasık ağrım artınca ve kol ağrısı yaşayınca (dış gebelik belirtisi olabilir diye duymuştum bir yerlerden) biraz korkup dayanamayıp acile geldim, ve keseyi olması gereken yerde gördük
Benim de sat 8 Haziran, 5+2’de 6 mm kese görünmüş oldu. Beta cuma günü 500’lerdeydi, kese görünmemişti. Dün kan verdim ama sonuç daha çıkmamamıştı, artık beta takip etmeye gerek yok dedi doktor bugün. Bana da artış oranı iyi olsa da seviyesi düşük gelen beta sebebiyle geç döllenme gibi geliyor ama kese sat’a uygun dediler buradaTabii bakalım zaman içinde değişecek mi. Ben de düzenli regl olurdum, yumurtlama zamanını takvim dışında takip etmiyordum, ama idrar testinde erkenden öğrenenler varken ben bat’ta silik 2 çizgiyi gördüm bu yüzden geç ovülasyon oldu herhalde diye düşünüyordum. Bir sürü farklı ilerleyiş oluyor işte galiba, yavaş da olsa hızlı da olsa sağlıkla olsun
Yazalım birbirimize5. Hafta için bence boyutlar normal, ben de şimdi internetten onu araştırıyordumayrıca günlük 1mm ilerliyormuş, bak senin ki 2 gün sonra da tam 2 mm ilerlemiş bence gayet iyi içimizi ferah tutalım her bebeğin gelişimi farklı olabiliyor sonuç olarak çok şükür düzgün yapılı bir kesemiz ve içinde bir oluşum var, inşallah ilerleyen haftalarda kalp atışını da duyarız
Normal canım. Önemli olan betanın kaç olması değil, 2 gün arasında en az %66-%100 artım olması. Mesela ben 50 değerle tam 4.haftamda gebe kaldığımı öğrenmiştim. (son adet tarihime göre hesaplayıp)sonra düzenli 48 saatde bir tahlil verdim ve gerçekten de artımı gördüm. 2000lerdeyken progesteron değerime de baktırdım emin olmak için her şey yolunda mı :)
Doktor verdiği için kullandı. Ama acaba fazlaysa neden vermiştir ki fazlasının nasıl bi zararı var
Özel eğitimciyim böyle bir bilgi kesin değildir dediğiniz gibi. Aşıların bile neden olduğuna dair çalışmalar var maalesef nedeni hala saptanamadı.Gebelikte Yüksek doz folik asit kullanımında otizm riskinin arttığına dair çalışmalar var ama illa öyle olacak diye bir şey yok kesin değil .devlet folbiolü karşılıyor onu yazıyor genelde ya da önceki gebelikte spina bifida vs gibi sorunlar varsa yüksek doz kullanım öneriyor yoksa günlük 400 mcg yeterli.
Cuma günü benim de esas takibi yapacağımız doktorumla ilk randevum olacak, umarım güzel haberlerimizi paylaşırızBenim 7 Temmuz’da 500lerdeydi beta sonrasında kese görünce bıraktılar bakmayı canım. Kesinlikle bir sürü farklı ilerleyiş oluyor, sağlıklı olsun daCuma günü randevum var, çarşamba da diğer hastanede randevum var 2 doktorla yürütüyorum süreci şu anda.
Durumla ilgili burayada yazarmısın bende sorayım kendi doktorumaKızlar aranızda mthfr gen mutasyonu tespit edilmiş olan var mı? O durumda da b grubu vitaminlerin prosesi bozuluyor diye daha yüksek doz verebiliyorlarmış. Bana gebelik öncesi jinekoloğum kullanmaya başla herhangi bir tane demişti, isim/doz vermemişti, sonra aile hekimim folbiol yazdı, onu kullandım ve aslında yüksek doz olduğunu birkaç gün önce öğrendim. Bende bahsettiğim gen mutasyonu heterozigot olarak var, o yüzden yine de yarım içerek devam ediyorum, cuma günü esas doktorum ne diyecek dozla ilgili bakalım
Folik asit ilk 12 haftada önemli sonra kullanmayı bırakıyorsunuz zatenİlk gebeliğim zaten bi sıkıntımda yok ama anlamadım kendim mi alıp kullaniyim siz nasıl yaptınız
Bana da doktorum bunu önerdi ama ilk gebeliğimde folidoce kullanıyordum ben yine dr uma soracagımGebelikte Yüksek doz folik asit kullanımında otizm riskinin arttığına dair çalışmalar var ama illa öyle olacak diye bir şey yok kesin değil .devlet folbiolü karşılıyor onu yazıyor genelde ya da önceki gebelikte spina bifida vs gibi sorunlar varsa yüksek doz kullanım öneriyor yoksa günlük 400 mcg yeterli.
benimde dr um ctesi gelmemi söyledi hemen hemen 5 haftalık olacakKızlar selam 2.5 gün önce 32,52 bugün 196,21 ile devam ediyorum doktora gittim kese için çok erken dedi göremedik zaten haftaya çağırdı benim yumurtlamama göre 4+1 normal hesapla sizce normal mi değerlerim
Benim iştahım aynı şekilde devam ediyor gerci cocuktan yemek yiyebilmek bile zor oluyorBenim iştah sıfır ya sadece karpuz ekmek yiyebiliyorum
Ben Beylikdüzü Medicanaya gidiyorum memnunum doktorumdan daİstanbul Gaziosmanpaşa medical park hastanesine giden varmı içimizde ya da avrupa yakası doğum doktoru önerebileceğiniz hastane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?