- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #1.481
105 kilo ile gebe kaldım 8 kilo ödemim vardı88 le hamile kaldımşuan 87.5 88 arası gidip geliyorum. İştahım çok açık değil. Ya da psikolojik olarak uzak duruyorum bilmiyorum. İnşallah en azından 20. Haftaya kadar en fazla 1 2 kilo alırım
Canım o zaman sen bir diyetisyenle ilerle. Çünkü gerçekten kilo çok büyük sıkıntı gebelikte. Ben de gitsem mi diye düşünüyorum. Ama iştahım zaten çok yok. Var ama yiyemiyorum. O yüzden biraz erteledim durumu. Ama dert etme ne kiloda insanlar doğum yapıyor. Sadece biraz diyetimize dikkat etmemiz lazım. Sen kese kalp atışı duydun mu ? İştahın nasıl Doktorlar kilo hakkında bir şey dedi mi ?105 kilo ile gebe kaldım 8 kilo ödemim vardı
Kese gördüm bugün 5+6 yüz canım. 2023 ekimde. İştahım şimdilik yok bol bol su içiyorum ekmeği şekeri kestim. Vitaminlerimi içiyorum RE genesis.folidace. d clefor 5 binlik fertamir kan ilacını son olarakta levitron 50mg tiroid hapimi içiyorum. Birde doktorum ocean extra mag verdi onu aldım bunları kullanınca kendimi çok iyi hissediyorum. Çok şükür herhangi daralma hissetmiyorum. Sanırım ilaçlardan. 2023 te hamile kaldığımda nefes nefese idim hatta diyordum ben 9 ay ne yapacağım diye zaten düşük yaptım.Canım o zaman sen bir diyetisyenle ilerle. Çünkü gerçekten kilo çok büyük sıkıntı gebelikte. Ben de gitsem mi diye düşünüyorum. Ama iştahım zaten çok yok. Var ama yiyemiyorum. O yüzden biraz erteledim durumu. Ama dert etme ne kiloda insanlar doğum yapıyor. Sadece biraz diyetimize dikkat etmemiz lazım. Sen kese kalp atışı duydun mu ? İştahın nasıl Doktorlar kilo hakkında bir şey dedi mi ?
Ben şuan bile oturup kalkarken , iş yaparken zorlanıyorum. Bu zorlanmada kilonun çok büyük etkisi var malesef
Anladım canım. Allah yardımcımız olsun yine deİnsülin direnci olduğu için kilo veremedim de ama dikkat edersem belki kilo almadan girerim doğuma tabi rabbim nasıp ederse. Bir düşük yaptım ya açıkçası önünü goremiyorum. Bu 3. Gebeliğim ilkinde ki rahatlık yok maalesef
Amin inşallah canım. Konu dışı ama birinin özel mesaj yazmasını nasıl engellerimAnladım canım. Allah yardımcımız olsun yine dezor gerçekten hem fazlalıklarımızı taşımak hem de bebek taşımak. Sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin. İnşallah birbirimize destek olalım. Bu süreci kolay bir şekilde atlatalim
Profiline girip 'göz ardı et ' demen gerekiyor sanırım. O şekilde yazamaz sanırım. Bir dene bakalım.Amin inşallah canım. Konu dışı ama birinin özel mesaj yazmasını nasıl engellerim
Gizlilikten buldum canım malin biri gece gece gelmiş merhaba medyumum fal bakıyorum baktırır mısınız yazmışProfiline girip 'göz ardı et ' demen gerekiyor sanırım. O şekilde yazamaz sanırım. Bir dene bakalım.
Gece gece malın biriyle uğraştım resmen ya. Savciymis beni şikayet edecekmiş bende dedim ki medyum savcıProfiline girip 'göz ardı et ' demen gerekiyor sanırım. O şekilde yazamaz sanırım. Bir dene bakalım.
Tek ayak cezası aldi oh iyi oldu daha hesabi acali 15 dk olmuş mal beni bulduGizlilikten buldum canım malin biri gece gece gelmiş merhaba medyumum fal bakıyorum baktırır mısınız yazmışbende ağzının payını be
Gece gece malın biriyle uğraştım resmen ya. Savciymis beni şikayet edecekmiş bende dedim ki medyum savcı
ahahhaTek ayak cezası aldi oh iyi oldu daha hesabi acali 15 dk olmuş mal beni buldu
Valla ya kac gün acaba bu tek ayak cezasıahahhaAllah kurtarmış. İyi olmuş. Secilenlerden oldun
Onu uzun soluklu göndermişlerdir muhtemelen gelemezValla ya kac gün acaba bu tek ayak cezası
İnşallah canım durduk yerde çektim belayiOnu uzun soluklu göndermişlerdir muhtemelen gelemezgelirse de engellenir diye düşünüyorum
Öyle mi?Yanlış anlamadıysam vifolic hariç bir de folik asit mi aliyorsun. Eğer öyleyse folik asit almana gerek yok ki. Vifolic in içinde zaten almamız gereken miktar var. Ben de vifolic kullanıyorum. Fazla doz almış oluyorsun.
Ben geçen hasta doktoruma gittiğimde ilaçlarımın hepsini bıraktırdı zaten hamile kalmak istediğin son 2 aylık süreçte demir ve folik asit kullandık bebek 12 haftalık olana kadar vitaminleri senden alsın ilaçlardan değil dediKızlar Folik asit kullanıyor musunuz bana doktor folbiol vermişti hamile kalmadan önce yarım kullanıyordum aynı devam et dedi
Size de çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum siziYa inanır mısınız bende aynıyım gözümde enfeksiyon var dudağım uçukladi öksürük var hafif burun tıkanıklığı geniz akıntısı grip gibiyim aynı tamda hamilelikte buldu hastalık diye içimden geçirdim. Çok geçmiş olsun sizede
Hamile kalmadan önce doktor nates vermişti adet olunca kullan diye sonra belirtiler çıkınca vifolic verdi ben ikisini de içtim sormadanYanlış anlamadıysam vifolic hariç bir de folik asit mi aliyorsun. Eğer öyleyse folik asit almana gerek yok ki. Vifolic in içinde zaten almamız gereken miktar var. Ben de vifolic kullanıyorum. Fazla doz almış oluyorsun.
Nil hanıma mı gidiyorsunuzBen Beylikdüzü Medicanaya gidiyorum memnunum doktorumdan da
Ne güzel adımlar atmışsınız, küçük gibi görünen önemli adımlar olmuş hepsi tebrik ederimBen saç boyatmıyorum ama dibine gelmeyecek şekilde boyatanları duydum. Kuaförde şu da riskli olabiliyormuş, siz kesim için bile gitseniz orada bir perma, brezilya fönü gibi işlem yapılıyorsa o içeriklerin solunması daha sıkıntılıymış. Ben de saçımı salonda kimse yokken nasıl kestirebilirim hesabı yapıyorumbu içerik konusuysa gebelik fikri oluştuğundan beri aklımda. Kendimce çok sıkı olmasa da aldığım ürünlerin içeriğini değiştiriyorum. Ben dermatolog veya kadın doğum uzmanı değilim ama onların videolarını izleyip chatgpt desteğiyle ürün içeriklerini okutup yavaşça değişiklik yapıyorum. Bu kadar hassas olmak gerekir mi bilmiyorum ama malesef ben bebişi öğrenene kadar elektronik sigara ve günde 4-5 bardak kahve içiyordum, zaten maruz kaldı bir şeylere yavrucak, başka şeylere maruziyeti olabildiğince azaltmak istiyorum Belki faydası olur diye yazayım buraya da.
Mesela deodorantta saltoftheearth ve siveno markalarının siparişini verdim, tabii yaz günlerinde etkili olmazsa mecbur aluminyum içerenlere geri döneceğim
Saçlarım yağlı, lokal sivilcelenmem olabiliyor, kullandığım 2 üründe salisilik asit varmış, gebelikte çok önerilmiyormuş, daha doğal şampuan aradım tresan’ın şampuanını deneyeceğim.
Güneş kremi olarak kimyasal filtreli kullanıyordum solante pregna aldım (kullanımı biraz zor bu konuda hala arayıştayım)
Yüz kremi/serumu olarak benim kullandığımda riskli birkaç içerik varmış, hyaluronik asit, niasinamid ve c vitamini içerikleri güvenliymiş ama. Glikolik asitli içerikleri de çok düşük oranlarda ve sonrasında durulayacak şekilde kullanacağım. Bu içeriklerde birkaç ürün deniyorum şu an.
kalıcı oje yaptırıyordum, jinekoloğum yaptırma dedi ama çalışan ve tırnaklarını bakımlı görmek isteyen insana da büyük kolaylık şimdi. Esas doktoruma da soracağım, o da bırak derse bırakacağım
Sizlerin de öneriniz, bilginiz varsa paylaşalım bu konuları bence kızlar faydalı olur hepimiz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?