- 28 Ağustos 2013
- 530
- 506
- 303
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #1.461
Ben saçlarımı boyamayı 1 yılı geçkindir bırakmıştım şuan siyah beyaz karışık renk saçım ve çok mutluyum hem zaman kaybından kurtulmuş oldum hemde kimyasaldan.Kizlar aranizda sac boyatan var mi?
Ben sacimi genelde 2-3 haftada bir boyatirim(
Biliyorum kimyasal oldugunu ve ilk baslarda uzak olmanin gerektigini. Ama boya kimyasalsa o zaman deterjan, sampuan, deodarant da kullanmamizda sakinca ola bilir dimi?:/ deterjanlarin kimyasali daha fazla.
Bende de aynı şekilde vifolic kullanıyorum, doktorum devam edebilirsin dedi bu durumu sorduğumdaKızlar aranızda mthfr gen mutasyonu tespit edilmiş olan var mı? O durumda da b grubu vitaminlerin prosesi bozuluyor diye daha yüksek doz verebiliyorlarmış. Bana gebelik öncesi jinekoloğum kullanmaya başla herhangi bir tane demişti, isim/doz vermemişti, sonra aile hekimim folbiol yazdı, onu kullandım ve aslında yüksek doz olduğunu birkaç gün önce öğrendim. Bende bahsettiğim gen mutasyonu heterozigot olarak var, o yüzden yine de yarım içerek devam ediyorum, cuma günü esas doktorum ne diyecek dozla ilgili bakalım
Ben de vifolic kullanıyorum bir de folik asitBende de aynı şekilde vifolic kullanıyorum, doktorum devam edebilirsin dedi bu durumu sorduğumda
Aslinda ben de 5-6 sene dogal saclarimi kullandim. Ama sonra cok tepki almaya basladim( en cok ta annem tarafindan)) size cok yakismistir eminimBen saçlarımı boyamayı 1 yılı geçkindir bırakmıştım şuan siyah beyaz karışık renk saçım ve çok mutluyum hem zaman kaybından kurtulmuş oldum hemde kimyasaldan.
Aslında şu gebelik boyunca doğal temiz içerikli şeyler kullanmak lazım ben şahsen dikkat ediyorum tüm herşeyi içeriğine göre almaya başladım gebelik başlar başlamaz daha da dikkat ediyorum
Ben saç boyatmıyorum ama dibine gelmeyecek şekilde boyatanları duydum. Kuaförde şu da riskli olabiliyormuş, siz kesim için bile gitseniz orada bir perma, brezilya fönü gibi işlem yapılıyorsa o içeriklerin solunması daha sıkıntılıymış. Ben de saçımı salonda kimse yokken nasıl kestirebilirim hesabı yapıyorumKizlar aranizda sac boyatan var mi?
Biliyorum kimyasal oldugunu ve ilk baslarda uzak olmanin gerektigini. Ama boya kimyasalsa o zaman deterjan, sampuan, deodarant da kullanmamizda sakinca ola bilir dimi?:/ deterjanlarin kimyasali daha fazla.
Aa medikaldemi o listesinin içinde bende orda doğum yapmayı düşünüyorum Pendik medikalKızlar ben de medicalprkta doğum paketi buldum ama baya ön yargılıyım bu yenidoğan çtsi yüzündendiğer istediğim hastenelerde de paket yok malesef.
Medical park yenidoğan çetesi listesinde yokAa medikaldemi o listesinin içinde bende orda doğum yapmayı düşünüyorum Pendik medikal
Ne guzel yazmissiniz , elinize saglikBen saç boyatmıyorum ama dibine gelmeyecek şekilde boyatanları duydum. Kuaförde şu da riskli olabiliyormuş, siz kesim için bile gitseniz orada bir perma, brezilya fönü gibi işlem yapılıyorsa o içeriklerin solunması daha sıkıntılıymış. Ben de saçımı salonda kimse yokken nasıl kestirebilirim hesabı yapıyorumbu içerik konusuysa gebelik fikri oluştuğundan beri aklımda. Kendimce çok sıkı olmasa da aldığım ürünlerin içeriğini değiştiriyorum. Ben dermatolog veya kadın doğum uzmanı değilim ama onların videolarını izleyip chatgpt desteğiyle ürün içeriklerini okutup yavaşça değişiklik yapıyorum. Bu kadar hassas olmak gerekir mi bilmiyorum ama malesef ben bebişi öğrenene kadar elektronik sigara ve günde 4-5 bardak kahve içiyordum, zaten maruz kaldı bir şeylere yavrucak, başka şeylere maruziyeti olabildiğince azaltmak istiyorum Belki faydası olur diye yazayım buraya da.
Mesela deodorantta saltoftheearth ve siveno markalarının siparişini verdim, tabii yaz günlerinde etkili olmazsa mecbur aluminyum içerenlere geri döneceğim
Saçlarım yağlı, lokal sivilcelenmem olabiliyor, kullandığım 2 üründe salisilik asit varmış, gebelikte çok önerilmiyormuş, daha doğal şampuan aradım tresan’ın şampuanını deneyeceğim.
Güneş kremi olarak kimyasal filtreli kullanıyordum solante pregna aldım (kullanımı biraz zor bu konuda hala arayıştayım)
Yüz kremi/serumu olarak benim kullandığımda riskli birkaç içerik varmış, hyaluronik asit, niasinamid ve c vitamini içerikleri güvenliymiş ama. Glikolik asitli içerikleri de çok düşük oranlarda ve sonrasında durulayacak şekilde kullanacağım. Bu içeriklerde birkaç ürün deniyorum şu an.
kalıcı oje yaptırıyordum, jinekoloğum yaptırma dedi ama çalışan ve tırnaklarını bakımlı görmek isteyen insana da büyük kolaylık şimdi. Esas doktoruma da soracağım, o da bırak derse bırakacağım
Sizlerin de öneriniz, bilginiz varsa paylaşalım bu konuları bence kızlar faydalı olur hepimiz için
Geçen sene kuzenim doğum yaptı bu durum patlamadan önce bebeğinin hiçbir şeyi olmamasına rağmen günlerce yoğunbakımda tuttular en son inat edip aldılar bebeği tabi arkasını bilmiyorum. Geçende de arayınca yoğunbakım ünitesinin sadece kendilerinde olduğunun üstüne basa basa anlattılar bi önyargım var sanırımMedical park yenidoğan çetesi listesinde yok
Ay, belime kadar saçak saçak olmuştu saçlarım tam ama, kestirmem öyle diyorsa eskiler hemen vazgeçtim, ne olacak, kalsınNe guzel yazmissiniz , elinize saglik
Sac diplerimi kuaforde yok kendim evde hep yapiyorumhamile kalmadan once de sacimi kestirdim bayagi o beni 9 ay goturur. Benim yoremde boyle bi deyim var cok ozr dilerek soyluyorum biliyorum cunki cok absurt hamileler sac kestirmez güya bebegin omrunden gidiyormus)) ama sacma biliyorum. Eski bi deyim))
Sigarayla kahveye gelince ise ben 1 sene o kadar dikkat ettimki sigara icmedim saglikli beslendim alkol tuketmedim. Ama tam her seyi biraktiktan sonra asiri sigara kullanimi ve asiri alkol kullanimi sonrasi hamile kaldim.. bu duruma uzuleyim mi sevineyim mi bilemedim. Ama boyle kendini salip da hamile kalanlar cok gordum:) bazen bos birakmak gerekirmis.
Krem falan cok kullanmiyorum kalici oje sadece ayaklarima yapiyorum . Elimi 10 sene yaptim sonra zararli oldugunu duydum be biraktim. Kendim makine alip sade manikur yapiyorum:)
He bir de kedim var benim. Tuvaletini temizlemek gorevini artik esime devr ettim. Hamileyken evcil hayvanin tuvaleti temizlenmezmis. toksoplazmozis enfeksiyonu riski varmis. ( ama kedim 2 ayda bir duzenli asilarini olur. Ona ragmen temizlememen gerektigini soylediler)
Chatgpt de oyle soylemisti banaAy, belime kadar saçak saçak olmuştu saçlarım tam ama, kestirmem öyle diyorsa eskiler hemen vazgeçtim, ne olacak, kalsın
ah, benim de tam öyle bir zamanıma geldi, erken gebelik testleri son güne kadar tek çizgi çıkınca özellikle epey salmıştım, kendisi de gebe bir arkadaşım şaka yaptı öğrenene kadar olanlar sayılmıyormuş diye, çok işime geldi ona inanmak istiyorum
Saç boyasını bana 14.haftadan sonra yaptırabilirsin dedi doktor diye hatırlıyorum. İstersen sen de doktoruna bir danışKizlar aranizda sac boyatan var mi?
Soracagim mutlaka 2 hafta sonra gidince.Saç boyasını bana 14.haftadan sonra yaptırabilirsin dedi doktor diye hatırlıyorum. İstersen sen de doktoruna bir danış
Ben de genesis Multi vitamin ile folidac kullanıyorum günlük 800 ediyor ama bı zararı olur mu bilemiyorumKızlar Folik asit kullanıyor musunuz bana doktor folbiol vermişti hamile kalmadan önce yarım kullanıyordum aynı devam et dedi
Yanlış anlamadıysam vifolic hariç bir de folik asit mi aliyorsun. Eğer öyleyse folik asit almana gerek yok ki. Vifolic in içinde zaten almamız gereken miktar var. Ben de vifolic kullanıyorum. Fazla doz almış oluyorsun.Ben de vifolic kullanıyorum bir de folik asit
Ya inanır mısınız bende aynıyım gözümde enfeksiyon var dudağım uçukladi öksürük var hafif burun tıkanıklığı geniz akıntısı grip gibiyim aynı tamda hamilelikte buldu hastalık diye içimden geçirdim. Çok geçmiş olsun sizedeBu arada benim bağışıklık yerlerde.. sinüzit öksürüğe döndürdü, bol su içiyorum vs derken bugün beş tane uçukla uyandımgebelik belirtilerine uçuk yazanlara şaşırıyordum ne bileyim bağışıklığımı bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim hiç. Ben takviye olarak Ocean Mummy kullanıyorum, içeriğine bir bakın isterseniz, folik asit omega diğer vitaminler de var, dün doktoruma danıştım güzel dedi
Sorması ayıp olmazsa kaç kilo ile hamile kaldınız bende çok kilolu hamile kaldım kilo veremedim deBenim sat 25 mayıstı. Ama 20. Gün 13 Haziran da yumurtlama oldu. Ben kan verme işini falan 13 hazirana göre yaptım. Bugün bu hesaba göre 6+4 olması gerekiyordu. Ama doktor 6+1 ölçtü. İlk haftalarda bu tarz şeyler oluyor zaten. Önemli olan sağlıklı devam etmesi. Geçen hafta 5+4 Ken 11 mm keseyi görmüştük. Bir de ilk gebeligimde 6+0 Ken bile bebek görünmemisti. Bugün vajinal gördük bebeği. Doktor bugün sen siskosun o yüzden karından göremedik diyemedi. Yağ dengesizliği falan filan dedisonra çok şükür vajinal duyduk. Bana da dinlettirdi.
88 le hamile kaldımSorması ayıp olmazsa kaç kilo ile hamile kaldınız bende çok kilolu hamile kaldım kilo veremedim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?