- 22 Temmuz 2016
- 1.114
- 1.338
- 133
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #1.501
Ben güneş kremi maruderm kullanıyorum daha önce kimyasal içerikli kulanıyordum gebeliğimi öğrendikten sonra bunu aldım.Ben saç boyatmıyorum ama dibine gelmeyecek şekilde boyatanları duydum. Kuaförde şu da riskli olabiliyormuş, siz kesim için bile gitseniz orada bir perma, brezilya fönü gibi işlem yapılıyorsa o içeriklerin solunması daha sıkıntılıymış. Ben de saçımı salonda kimse yokken nasıl kestirebilirim hesabı yapıyorumbu içerik konusuysa gebelik fikri oluştuğundan beri aklımda. Kendimce çok sıkı olmasa da aldığım ürünlerin içeriğini değiştiriyorum. Ben dermatolog veya kadın doğum uzmanı değilim ama onların videolarını izleyip chatgpt desteğiyle ürün içeriklerini okutup yavaşça değişiklik yapıyorum. Bu kadar hassas olmak gerekir mi bilmiyorum ama malesef ben bebişi öğrenene kadar elektronik sigara ve günde 4-5 bardak kahve içiyordum, zaten maruz kaldı bir şeylere yavrucak, başka şeylere maruziyeti olabildiğince azaltmak istiyorum Belki faydası olur diye yazayım buraya da.
Mesela deodorantta saltoftheearth ve siveno markalarının siparişini verdim, tabii yaz günlerinde etkili olmazsa mecbur aluminyum içerenlere geri döneceğim
Saçlarım yağlı, lokal sivilcelenmem olabiliyor, kullandığım 2 üründe salisilik asit varmış, gebelikte çok önerilmiyormuş, daha doğal şampuan aradım tresan’ın şampuanını deneyeceğim.
Güneş kremi olarak kimyasal filtreli kullanıyordum solante pregna aldım (kullanımı biraz zor bu konuda hala arayıştayım)
Yüz kremi/serumu olarak benim kullandığımda riskli birkaç içerik varmış, hyaluronik asit, niasinamid ve c vitamini içerikleri güvenliymiş ama. Glikolik asitli içerikleri de çok düşük oranlarda ve sonrasında durulayacak şekilde kullanacağım. Bu içeriklerde birkaç ürün deniyorum şu an.
kalıcı oje yaptırıyordum, jinekoloğum yaptırma dedi ama çalışan ve tırnaklarını bakımlı görmek isteyen insana da büyük kolaylık şimdi. Esas doktoruma da soracağım, o da bırak derse bırakacağım
Sizlerin de öneriniz, bilginiz varsa paylaşalım bu konuları bence kızlar faydalı olur hepimiz için
yok kuzum Uğraş Şahin'e gidiyorum, çokta memnunum.Nil hanıma mı gidiyorsunuz
Yakınız sizinle :)
benim aksine dökülmem azaldı gibi geliyor bana daKızlar gebelikten beri saçlarım aşırı dökülüyor sizde de öyle mi?
Benim de sanki arttı gibi geliyor. Bir de normalde bu kadar sıcaklamam, bayılcam sıcaktan 2 gündürKızlar gebelikten beri saçlarım aşırı dökülüyor sizde de öyle mi?
benim doktorum folik dışında tüm vitaminlere ilk 12 hafta karşı çok fazla vitamin de doğru mu acaba sırf sizin için yazmadım da :)) tiroid ben de ilk gebeliğimde kullanmıştımKese gördüm bugün 5+6 yüz canım. 2023 ekimde. İştahım şimdilik yok bol bol su içiyorum ekmeği şekeri kestim. Vitaminlerimi içiyorum RE genesis.folidace. d clefor 5 binlik fertamir kan ilacını son olarakta levitron 50mg tiroid hapimi içiyorum. Birde doktorum ocean extra mag verdi onu aldım bunları kullanınca kendimi çok iyi hissediyorum. Çok şükür herhangi daralma hissetmiyorum. Sanırım ilaçlardan. 2023 te hamile kaldığımda nefes nefese idim hatta diyordum ben 9 ay ne yapacağım diye zaten düşük yaptım.
benim aksine dökülmem azaldı gibi geliyor bana dayaa
Ay benim de esen yer arıyorumBenim de sanki arttı gibi geliyor. Bir de normalde bu kadar sıcaklamam, bayılcam sıcaktan 2 gündür
Bende hepsi eksik olduğu için kullanıyorumbenim doktorum folik dışında tüm vitaminlere ilk 12 hafta karşı çok fazla vitamin de doğru mu acaba sırf sizin için yazmadım da :)) tiroid ben de ilk gebeliğimde kullanmıştım
Ne güzel adımlar atmışsınız, küçük gibi görünen önemli adımlar olmuş hepsi tebrik ederim
Ben deodorant olarak Fermente Mutfağım ve Roze Natura üreticilerinin krem roll-on’larını kullanıyorum uzun süredir, tertemizler ve etkililer, tavsiye edebilirim
Çok teşekkür ederim önerileriniz içinBen güneş kremi maruderm kullanıyorum daha önce kimyasal içerikli kulanıyordum gebeliğimi öğrendikten sonra bunu aldım.
Boyatma arkadaşım. Kesinleşene kadar hiç bir şey yapma. Kesinleştikten sonra da doktorunla görüş, o seni yönlendirir zatenkızlar valla ben de çok hazırlıksız yakalandım saç dip boyam geldi botoxa gidecektim o kaldı daha kese bile oluşmadı dün adet günümdü acaba en azından saçımı boyatsam mı diyorum sonuçta kesin hamilelik bile yok
Benim de çok dökülüyorKızlar gebelikten beri saçlarım aşırı dökülüyor sizde de öyle mi?
Bir şey olmaz Allah ın izniyle. Sen diğerini kes vifolic le devam et. Canını sıkmaHamile kalmadan önce doktor nates vermişti adet olunca kullan diye sonra belirtiler çıkınca vifolic verdi ben ikisini de içtim sormadanbi sıkıntı olur mu? 10 gündür falan içiyorum
Kız bebek belirtisi diyorlarBir şey olmaz Allah ın izniyle. Sen diğerini kes vifolic le devam et. Canını sıkma
Bu arada benim ilk iki gebeligimde saç dökülmesi azalmıştı. Bu gebelikte çok dökülüyor. Hala ara ara sivilcelerim de çıkmaya devam ediyor
İnşallah:)Bir şey olmaz Allah ın izniyle. Sen diğerini kes vifolic le devam et. Canını sıkma
Bu arada benim ilk iki gebeligimde saç dökülmesi azalmıştı. Bu gebelikte çok dökülüyor. Hala ara ara sivilcelerim de çıkmaya devam ediyor
Ayy çok isterim sağlıklaKız bebek belirtisi diyorlarbakalım doğru mu
İnşallah hayırlısı olsun bakalımKız bebek belirtisi diyorlarbakalım doğru mu
İlk gebeligim ikiz bir kız bir erkek. İkin gebelik boş gebelik oldu. Ama bu gebeliğim biraz daha farklı. Rüyalarımda da erkek bebek falan görüyorum ama tersi olabilir tabiİnşallah:)
İlk ikinin cinsiyeti ne acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?