Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Doktor hastane görünce yükselen tansiyon heyecan stres yapınca yükseliyor sanırım. Sürekli evde takipteyim günde 4 kere ölçüyorum ama hep normal çıkıyor.
Doktor da bana gülmüştü böyle olunca ahahaha bende evde sabak akşam ölçmeye çalışıyorum ya da akşam ölçüyorum ama gün içinde mutlaka bakmaya çalışıyorum. Hamileliğin ilk haftaları baya düşüktü şimdi yavaş yavaş normale döndü ama git gide yükselsin istemiyorum tabi

yaaaaaa okurken bile duygulanmam normal mi allah herkese hayırlı bir süreç nasip etsin amin :)
Amiin Allah razı olsun canım benim

bu arada bende 4 kg kadar aldım 55le hamile kaldım ama ilk gebelikte 67 ile hamile kalmıştım ve 11 kg almıştım asıl benim boyum yok 156 boy. 9.ayda top gibiydim bunda ne olacak bilmiyorum..

Bebek kıyafeti konusunda ise 0-1 yazanlar varya onları çok kısa dönem giyiyorlar hic almayan bile var ama ben açıkçası üstünde emanet gibi dursun istemiyorum iyi ki aldım demiştim fakat çok abartmamak lazım gerçekten kısa dönem giyiyorlar diğerleri de çuval gibi olacaktı 3 kg doğmuştu kızım bu arada. En çok 0-3, 1-3 olanlardan almak lazım tabi o kısım doğru. 3-6 sevdiğim birkaç parça almıştım çok az almıştım çünkü bebeğin gelişimine göre almak istedim iri bebek olabilir aldıklarım elimde patlayabilir diye sağolsun hep minyon bir çocuk oldu

Ben yeni doğan olarak zıbınları bol almaya çalışıyorum onun dışında 0-3 ay ve 3-6 ay alıyorum . Tahminimce bebeğim çok çok kilolu olmıcak en azından ağustosta kadar beni idare eden şeyler olur ama arkadaşım elinin altın da gidip alacağın mağaza varsa abartma bile gidişata göre gider alırsın demişti

Benim doktorum acele etme ilk dozu 26. Haftada ol demişti haftaya olucam . Yaptıran arkadaşımda kol ağrısı oldu sadece

herşeye heves ediyorum ya abartmakta istemiyorum şaştım kaldım mesela 6-7 takım olsa 0-3 ay abartmış mı olurum sence yenidoğanı çekim için bir set alıcam hediye de gelir diye ona çok girmiyorum

24 haftada +12 ile devam
62 ile hamile kalmiştim.
Kilo benim korkulu rüyam ama almaya çok müsaitiiiim
Detaylıda doktorum ödemin çok demişti tuzu kes dedi ama ben zaten aşırı tuzlu yiyen bi insan değilim

Peki ikizlerde durum nedir biliyorsunuz genelde 36 da sezeryan alıyorlar belki daha erken doğum olacağı gün rapor verse doktor geçerli olurmu kestirilemiyor ya bazen ikiz doğum zamanı onunicin sordum teşekkür ederim
Tek gebeliklerde doğum izni doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 haftadır, doğum iznine en erken 32. haftada çıkılır.
Çoğul gebeliklerde ise doğum öncesine 2 hafta daha eklenir, doğum öncesi 10 hafta doğum sonrası 8 haftadır. Çoğul gebeliklerde doğum izni 30. haftada başlar yine doktor onayıyla 37. haftaya kadar çalışabilir kağıdı alınabilir.
İstisna durumlarda, erken doğum riski vb. gibi doktorlar bu yasal süreye bağlı kalmadan analık raporu verebiliyorlar.

24 haftada +12 ile devam
62 ile hamile kalmiştim.
Detaylıda doktorum ödemin çok demişti tuzu kes dedi ama ben zaten aşırı tuzlu yiyen bi insan değilim
O zaman vücudun su tutuyor demektir. Her gün bir maden suyu iç, günde 3 lt su içmeyi sabitle, düzenli egzersiz ve tabi akşam muhakkak ayaklarını yukarı kaldırıp dinlenmek vücudun ödem tutmasını engelleyecektir.
Bu süreçte hem diyetisyen, hem doktor hem spor hocası olduk resmen her konuda uzmanlaşıyoruz

24 haftada +12 ile devam
62 ile hamile kalmiştim.
bel ağrın falan var mı zorlanıyor musun benimde en büyğk korkum bu dozu kaçırırsın ağrılar başlar diye hareket edemem diye ödüp patlıyor bide yürümeye hiç fırsatım olmuyo ya pilatese falan da başlamadım o yüzden korkuyorum 24 e 2 haftam kaldı benimde bu gidişle çok hızlı artacak kilom yiyorum hareket etmiyorum

aynen öyle valla hahaha mecburen araştırıp öğreniyoruz kontrollü olmak için ama nereye kadar olacak bakalım mesela hareket etmem yürüyüş yoga gibi şeyler yapmam gerektiğini biliyorum ama halaaa başlayamadım fırsat olmuyor fırsat olunca da canım istemiyo

Benim de değerlerim iyi çıkmış doktor gerek duymadı şeker yüklemesine, hatta benim doktorum hastaneden ayrıldı o gerek yok demişti, yeni doktora randevu alıp gittim o da gerek yok yaptırmana dedi ben de yaptırmadım. Sat aynı gün zaten bizim. Bende 25+3 teyim.
Kontrole 29 da gideceğim tekrar süre de geçmiş olacak. Değerler iyi ise zaten gerek duymuyorlar için rahat olsun

Ben yeni doğan tulum ve bir set aldım bir de hediye geldi 4 tane yendioğan kıyafet oldu diğerlerini 0-3 aylık alacağım. Bebek büyük olursa diye yenidoğan kıyafet bana da çok alma demişlerdi bir de yıkanınca çekiyormuş ama yine de normal sınırlarda doğarsa yenidoğan çok rahat olur bence 2 3 tane kıyafet alınabilir.

Ben bi de diyetisyen eşliğinde ilerliyorum tabi kaçamaklarla
Su baya çok içiyorum her akşam yürüyüş baya azalttı ödemimi

Az az sık sık ye yapcak bi şey yok alacağız bu kiloları ben kabullenmeye çalışıyorum

Mutlaka her gün en az yarım saat yürüyüş çok faydalı hem de doğumu kolaylaştırırmış
Sabahtan 2 bucuğa kadar okuldayım hareket ediyorum ya ama eve gelince bayılıyorum uyumalarım devam ediyor gece çişe kalkmaktan uykumu alamıyorum
Akşam yürüyüş ekledim hatta şu ev tipi yürüyüş bantlarından aldım

Ay benim de hep öyle oluyor. Evde 11 7-12 8 ama hastanede 13ten aşağı değil. Hatta bir ara 16 10 bile çıktı. Bugün aşı olmaya gittim evden çıkmadan ölçtüm 11 7 oraya gittim 13 8. Travma oluştu bu tansiyon yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…