• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    99
kızlar dr dan şimdi geldim idrar yolu enfeksiyonu için hafif enfeksiyon var dedi monurol verdi ama daha nce hiç kullanmadım kullanan var mı aranızda gebelikte kullanılan bir ilaç mı
Tabiki ben 2 kez ondan içtim 2 kez farklı bir muadilini hatta dün içtim. Gebelik başından beri geçmeyen bir enfeksiyonum var anlam veremedim. Sürekli ağrıyor enfeksiyon yüzünden karın ve kasık bölgem

kızlar size bir sorum var yarın ik toplantı istemiş konuda yazmamış benim tahminime göre işten çıkaracaklar hamileliğimi bildirmiştim şirkete böyle bir durumda yasal haklarımız neler bilen var mı biraz araştırdım ama başına gelen biri varsa yazarsa çok sevinirim
Hamilelik ve doğum gibi sebepler İş kanununa göre işveren tarafından işten çıkarma için geçerli bir neden değildir. Çalışma yılınız çok önemli bu hususta bir yılı geçtiyse işveren işten çıkartırken hem kıdem hem de ihbar tazminat ödemek zorundadır.
Sizin yine 6 aylık çalışma süreniz geçtiyse işe iade davası açma hakkınız doğacaktır ve yüksek ihtimalle kazanırsınız. Bu da normal haklarınız dışında 4-8 aylık brüt ücrete denk gelir.
Hemen kötü düşünmeyin belki çalışma şekliniz için konuşacaklardır.
Ben İnsan Kaynakları yöneticisiyim. Toplantı sonrası bana yazarsanız yardımcı olabilirim seve seve:)

Mahvediyor insanı cidden o enfeksiyon cok iyi anlıyorum bol su ve istirahat hayatım yemek bile yapma yorma kendini, her seyin yolunda olmasına sevindim 💕😘
Valla evet öyle yapicam toz şeklinde verdi bana akşam uyumadan önce iç dedi bakalım inşallah herşey güzel olur sağlıklı şekilde bebişlerimizi kucagımıza alırız 🥹

Hamilelik ve doğum gibi sebepler İş kanununa göre işveren tarafından işten çıkarma için geçerli bir neden değildir. Çalışma yılınız çok önemli bu hususta bir yılı geçtiyse işveren işten çıkartırken hem kıdem hem de ihbar tazminat ödemek zorundadır.
Sizin yine 6 aylık çalışma süreniz geçtiyse işe iade davası açma hakkınız doğacaktır ve yüksek ihtimalle kazanırsınız. Bu da normal haklarınız dışında 4-8 aylık brüt ücrete denk gelir.
Ben İnsan Kaynakları yöneticisiyim. Toplantı sonrası bana yazarsanız yardımcı olabilirim seve seve:)
çok sevinirim 4 yıllık çalışanım bu şekilde nedeni belirsiz toplantıların sonucu gördüğüm kadarıyla hep işten çıkarma oldu o yüzden görüşmede afallamamak için tedbirli olmak istedim inşallah gereksiz evham yapıyorumdur zamanlama çom kötü olur gerçekten yazılı olarakta bildirmişti hamile olduğumu şirkete öyle bir durumda pazarlık yoluna gitmek mi dava açmak mı benim için daha mantıklı olur onu bilemiyorum hepte böyle apar topar bir görüşmeyle gönderdiler insanları

çok sevinirim 4 yıllık çalışanım bu şekilde nedeni belirsiz toplantıların sonucu gördüğüm kadarıyla hep işten çıkarma oldu o yüzden görüşmede afallamamak için tedbirli olmak istedim inşallah gereksiz evham yapıyorumdur zamanlama çom kötü olur gerçekten yazılı olarakta bildirmişti hamile olduğumu şirkete öyle bir durumda pazarlık yoluna gitmek mi dava açmak mı benim için daha mantıklı olur onu bilemiyorum hepte böyle apar topar bir görüşmeyle gönderdiler insanları
4 yıl çok güzel bir süre toplantıya girin dinleyin detaylı illa bir gerekçe sunmaları gerekiyor işten çıkaracaklarsa da..
En önemlisi hiç bir evrak imzalamayın.
Arabulucu ile çıkış sürecini organize ederlerse işe iade davası hakkınızın karşılığı gelen tutarıda eklersiniz.
4 Yıllık kıdem tazminatı, ihbar tazminatı varsa yıllık izin hakkı ve diğer işçilik alacaklarınızı ödemek zorundalar zaten burada anlaşma maddesine işe iade tutarını da eklersenız o zaman maddi kaybınız olmaz.

4 yıl çok güzel bir süre toplantıya girin dinleyin detaylı illa bir gerekçe sunmaları gerekiyor işten çıkaracaklarsa da..
En önemlisi hiç bir evrak imzalamayın.
Arabulucu ile çıkış sürecini organize ederlerse işe iade davası hakkınızın karşılığı gelen tutarıda eklersiniz.
4 Yıllık kıdem tazminatı, ihbar tazminatı varsa yıllık izin hakkı ve diğer işçilik alacaklarınızı ödemek zorundalar zaten burada anlaşma maddesine işe iade tutarını da eklersenız o zaman maddi kaybınız olmaz.
çok çok teşekkürler biraz içim rahatladı bir görüşelim bakalım nasıl bir yol izleyecekler

Ben cuma günü dayanamadım doktora gittim :)
Kahverengi lekelenmelerimde var insan ister istemez tedirgin oluyor. Ama ben biraz kendi kendime yapıyorum çok olumsuz konuları okuyorum, olumsuz şeyleri araştırıyorum. Artık bakmayacağım gerçekten söz verdim kendime 🙏🏻
Valla o pıt pıt hareketleri bende hissettim hatta doktora söyledim olmaz 2 haftaya hissedersin dedi🫠
Peki dedim ne diyim🙏🏻
Ama tevekkül en güzeli dediğiniz gibi. Rabbim zorlaştırmadan kolaylaştırarak evlatlarımıza kavuşmamızı nasip etsin 🙏🏻🧿♥️
Amin canım inşallah 😻

Ayy çok merak ettim sorucam. Benim iş yerimde 2 yılım doldu ve sözleşmem bu ay bitiyor, yenilenmesi lazım. İşverenim yarın için beni yanına çağırdı.. bu durumda sözleşme yenilememe ve beni işten çıkarma hakkı var mı acaba

kizlar ben bugün taburcu oldum. çarşamba günü ikili test sonucu için doktora gideceğim aynı anda cinsiyet için ultrasonada gireceğim 14+6 olmuş olucam sizce artık öğrenir miyiz yaaa

Back
X