• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
kizlar saglık ocagında hangi asıyı yaptırıyoruz ve tam vakti ne zaman?? birde ilk gebelikte ne zaman hissettiniz bebişinizi ben yarın tam 19 olucam hala hissetmedim 🥹🐸

Kızlar ben de bir şey sormak istiyorum sizlere. Bir yudum yemek bile yesem çatlayacak gibi oluyorum son bikaç haftadır ama bu akşam canıma tak etti artık egzersiz falan da yapamıyorum bu midemin karnımın gerilmesinden ve verdiği acı ve ağrı karışımı histen. Böyle oluyor musunuz siz de? Sanki 2 bebekte mideme kadar çıkmış göbek deliği hizamda falan değiller daha yukarıdalar gibi. Ya da karnım mı yeterince esneyemiyor benim...
Çok uzun zamandır ben de ne yesem direk gaz yapıp karnım şişiyor, geriliyordu. Kabızlık oluyordu sizin de öyle oluyordur muhtemelen. Ben sıvı probiyotik kullanıyorum 1 aydır falan. Daha yeni yeni düzene girdi, en azından o şişlik hissi, rahatsız olma, hatta şişlikten dik duramama hissi ortadan kalktı. Nadiren oluyor.

Kızlar geceleri uyurken aşırı terleme yaşayan var mı? Bu gece üstümü değiştirmek zorunda kaldım resmen.

Çok uzun zamandır ben de ne yesem direk gaz yapıp karnım şişiyor, geriliyordu. Kabızlık oluyordu sizin de öyle oluyordur muhtemelen. Ben sıvı probiyotik kullanıyorum 1 aydır falan. Daha yeni yeni düzene girdi, en azından o şişlik hissi, rahatsız olma, hatta şişlikten dik duramama hissi ortadan kalktı. Nadiren oluyor.
Tam olarak şişlikten dik duramama evettt bunu da yaşıyorum ama işin kötü yanı benim doktorum daha ilk trimester biterken probiyotik hapa başlatmıştı zaten. Bu durumda tek çözümümüm yememek mi :( acıkınca moralim bozuluyor resmen son bir haftadır özellikle of ben şimdi nasıl yemek yicem diye :(

Tam olarak şişlikten dik duramama evettt bunu da yaşıyorum ama işin kötü yanı benim doktorum daha ilk trimester biterken probiyotik hapa başlatmıştı zaten. Bu durumda tek çözümümüm yememek mi :( acıkınca moralim bozuluyor resmen son bir haftadır özellikle of ben şimdi nasıl yemek yicem diye :(
Hapın etki etmesi gerekirdi ama🥹 ek olarak bol lifli gıda, gece yatmadan ılık su ile 1 kaşık zeytinyağı ve bazen de sabahları geceden suya koyduğum kuru kayısıyı yiyip suyunu içiyorum. Yine olmuyor mu yine oluyor ama en azından o en ağır halleri azaldı. Doğalla da takviye edin isterseniz. Su tüketiminiz de iyiyse umarım çözülür.

Hapın etki etmesi gerekirdi ama🥹 ek olarak bol lifli gıda, gece yatmadan ılık su ile 1 kaşık zeytinyağı ve bazen de sabahları geceden suya koyduğum kuru kayısıyı yiyip suyunu içiyorum. Yine olmuyor mu yine oluyor ama en azından o en ağır halleri azaldı. Doğalla da takviye edin isterseniz. Su tüketiminiz de iyiyse umarım çözülür.
zeytinyağı ve kayısı da deniyim çok teşekkür ederim :KK200:

Kızlar ben de bir şey sormak istiyorum sizlere. Bir yudum yemek bile yesem çatlayacak gibi oluyorum son bikaç haftadır ama bu akşam canıma tak etti artık egzersiz falan da yapamıyorum bu midemin karnımın gerilmesinden ve verdiği acı ve ağrı karışımı histen. Böyle oluyor musunuz siz de? Sanki 2 bebekte mideme kadar çıkmış göbek deliği hizamda falan değiller daha yukarıdalar gibi. Ya da karnım mı yeterince esneyemiyor benim...
Canim mide yukari cikti.e senin ikiz bebek birde.normal yani.ben son trimesterda cok cekmistim gazdan ve mide yanmasindan:) azar azar sık sık ye.

İnşallah canımm hiç korkma ben bebekle alakalı bi şey olduğunu düşünmüyorum ki , bu zamanlarda muayeneydi detaylı ultrasondu falan derken doktorlar bakıyor gerektiği gibi bi risk görse Allah korusun söyler. Ama yine de git dedim gibi gazdır falan en azından bi şey verir rahatlatır seni birde dinlen güzelceee ✨
Dün güzelce dinlendim bugün kendimi daha iyi hissediyorum ama en ufak bir ağrıdan da doktora gitmeyi düşünüyorum Dün acildeki ilaçları da kullanmadım enfeksiyon için vermişti ama yanma falan yok idrar tahlili de temiz çıktı bir sıkıntı olmazsa haftaya perşembe randavum var ona gideceğim

Kızlar bu haftadalarda(21) bebek hareketlerini birkaç gün hissetmemek normal mi cumartesi çok belirgin hissettim bi daha öyle olmadı
22. Hafta dünden beri hissedemiyorum ben de çok telaşlandım ama okuldayım düşünmemeye çalışıyorum. Geçen haftalarda da olmuştu. Normaldir inşallah uyuyorlardır herhalde ya

Canim mide yukari cikti.e senin ikiz bebek birde.normal yani.ben son trimesterda cok cekmistim gazdan ve mide yanmasindan:) azar azar sık sık ye.
açım :( midem yanmıyor bari şükürler olsun ama balon gibi hissediyorum hatta oburiks gibi hissediyorum üstte top gibi bir karın :D
1762409307509.webp

Eklentiler

• Screenshot_2025-11-06-09-11-20-780_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-11-06-09-11-20-780_com.miui.gallery.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 68
Back
X