110-115 bin bandında değişiyor bahsettiğim Eskişehir Acıbadem , İstanbulu düşünemiyorumİstanbul’da fiyatlar ne kadar da yüksekmiş. Ben diyarbakırdayım doktorum Memorialde doğum ücreti 33 bin dediler. Sezaryen normal farketmiyor. Ama İstanbul’da yaşasaydım Acıbadem’de yapardım doğumu herhalde. Orda ne kadar acaba
GunaydinDoğum izni düzenlemesinde sona gelindi! Bakanlık düğmeye bastı: Memur ile işçinin arasındaki fark ortadan kalkacak
2025'in Aile Yılı olarak ilan edilmesinin ardından destek ödemelerinden doğum izinlerine kadar pek çok düzenleme için adım atıldı. Doğum oranlarındaki düşüşün önüne geçebilmek için çalışma hayatında düzenleme yapan hükümet, doğum izin sürelerinde hem anne hem de babam için değişikliğe gidiyor...finans.mynet.com
Bi de dün böyle bi haber gördüm , bi kaç yerde daha böyle söylentiler dönüyor . Sadece dua ediyorum bi an önce yürürlüğe girsin diye . Özel sektördeki annelerin de yüzü gülsün artık
Kedi önemli bacım , ödesin erkolarGunaydin
Bende az once gordum uzatilacakmis diye
Bir de anne dogum iznini babaya devredebiliyormus dusunun hanimlar
Bir diger haberde bosanan eslerde erkek kisisi evde ortak bakilan kedi varsa ona da nafaka odeyecekmis
Tansiyonun değil de ani şeker iniş çıkışların olabilir , insülin direnci gibi . Şeker aletin yoksa yakınlarda bi eczane falan bulup bi kaç gün baktır bence şekerine,bu aralar benimde iştahım aşırı arttı acıktıkça mide bulantısı ve halsizlik de artıyor , öyle bi şey olabilir . Çok geçmiş olsunKizlar ya 2 3 gundur biraz lokum falan atar oldum agzima ve sonrasinda mide bulantisi halsizlik hisseder oldum 10 15 dk surup geciyor
Evde tansiyon aletim yok ama tansiyonum mu bozuluyor ya da sekerimle mi ilgili anlayamadim
Seker yuklemede aclik 69 2 saat sonra 67 cikmisti sekerim yukseldi desem bilemedim ya
Cok kotu oluyorum ama uzanmak istiyorum kusmak istiyorum degisik hallere giriyorum
Daha once de tatli atistiriyordum ama 2 gundur boyle
Ay hadi inşallah çıksın artık yaaa. Ama ben şeyi anlamıyorumm "lk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ayda da 1 buçuk saat süt izni kullanabiliyor." diyor ya 20 hafta olsa ücretli iznimiz bebek zaten 5 aylık oluyor. 24 hafta olsa 6 aylık olmuş oluyor. Döndükten sonraki ilk 6 ay 3 saat mi demek istiyorlar. Yoksa biz dönene kadar bebek zaten 6 aylık olmuş olacakDoğum izni düzenlemesinde sona gelindi! Bakanlık düğmeye bastı: Memur ile işçinin arasındaki fark ortadan kalkacak
2025'in Aile Yılı olarak ilan edilmesinin ardından destek ödemelerinden doğum izinlerine kadar pek çok düzenleme için adım atıldı. Doğum oranlarındaki düşüşün önüne geçebilmek için çalışma hayatında düzenleme yapan hükümet, doğum izin sürelerinde hem anne hem de babam için değişikliğe gidiyor...finans.mynet.com
Bi de dün böyle bi haber gördüm , bi kaç yerde daha böyle söylentiler dönüyor . Sadece dua ediyorum bi an önce yürürlüğe girsin diye . Özel sektördeki annelerin de yüzü gülsün artık
Sagol canimTansiyonun değil de ani şeker iniş çıkışların olabilir , insülin direnci gibi . Şeker aletin yoksa yakınlarda bi eczane falan bulup bi kaç gün baktır bence şekerine,bu aralar benimde iştahım aşırı arttı acıktıkça mide bulantısı ve halsizlik de artıyor , öyle bi şey olabilir . Çok geçmiş olsun
Nasıl ya? Erdem bana 30 bin fiyat verdi 2 ay önce zorunlu sezaryen. Tamam zam olursa 100 bin olmaz. Avrupa'da mısınız?Ben de istanbuldayim, fiyatları arastirdim 120den asagi yok. 120 ile 190 arasinda ozelde fiyatlar. Ve dogum ocakta olacagi icin zam yiyecegiz. Onceden sabitleme yapmiyorlar
Anlamlı bi cevap için açlık ve ilk lokmayı ağzına attıktan sonraki 1. Saatte tokluk ölçmelisin. Hem sabah hem akşam. Eczaneleri bilmiyorum aletim olduğu için hiç ihtiyacım olmadı ama sağlık ocağım 10 buçuğa kadar kan akıyor belki ayarlayıp sabah ölçülür ama akşam ölçülmez sğalık ocağında. Bi de 3 aylık şeker ölçümü var ya hbA1c onu yaptırabilirsin. O da fikir verirSagol canim
Sekere nasil baktiriyoruz aclik sekerine mi yoksa oylesine bi saatte bakilabiliyor mu? Birde eczaneler bakiyor mu yoksa saglik ocagina mi gitmek gerekiyor
eğer şikayetlerin açken ve ağzına tatlı bi şeyler atınca başlıyosa , açken git ağzına bi parça tatlı at kötüleşmeye başlayınca ölçülsün ki olay anında teşhis edilebilsin . Bazı eczaneler bakıyor , sağlık ocağı ve sağlık kabinleri de bakar , kan aldırarak değil de parmak ucu kan şekerine bi kaç gün baktırarak daha net bilgi sahibi olabilirsin , sonra da çok değişken çıkarsa doktoruna danışırsınSagol canim
Sekere nasil baktiriyoruz aclik sekerine mi yoksa oylesine bi saatte bakilabiliyor mu? Birde eczaneler bakiyor mu yoksa saglik ocagina mi gitmek gerekiyor
Evet evet döndükten sonraki ilk 6 ay süt izni 2 yaşa kadar devam edebiliyor çünkü :)Ay hadi inşallah çıksın artık yaaa. Ama ben şeyi anlamıyorumm "lk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ayda da 1 buçuk saat süt izni kullanabiliyor." diyor ya 20 hafta olsa ücretli iznimiz bebek zaten 5 aylık oluyor. 24 hafta olsa 6 aylık olmuş oluyor. Döndükten sonraki ilk 6 ay 3 saat mi demek istiyorlar. Yoksa biz dönene kadar bebek zaten 6 aylık olmuş olacak
Heee tamam o zaman olurEvet evet döndükten sonraki ilk 6 ay süt izni 2 yaşa kadar devam edebiliyor çünkü :)
Eczanelerde şeker ölçüm cihazı ve ucu satılıyor, ondan temin edebilirsiniz yada arkadaşın S Sonami Söylediği gibi aile hekimliği ölçüm yapıyor parmak ucundan, eğer yakınsa onuda düşünebilirsiniz. Sadece sıkıntısı 1 saat sonra tekrar gitmek, aslında 1 saat olmuyorda yarım saate falan denk geliypr, ilk lokmayı yedikten sonra ölçüm istiyorlar çünküSagol canim
Hangi erdem acaba? Çakmak mı çamlıca erdem mi? Bende şuanda çamlıcaya gidiyorum Adalet hanıma ama sanırım devlette doğum yapacağım kararlaştıramadım henüzNasıl ya? Erdem bana 30 bin fiyat verdi 2 ay önce zorunlu sezaryen. Tamam zam olursa 100 bin olmaz. Avrupa'da mısınız?
Aslinda surekli olmuyoreğer şikayetlerin açken ve ağzına tatlı bi şeyler atınca başlıyosa , açken git ağzına bi parça tatlı at kötüleşmeye başlayınca ölçülsün ki olay anında teşhis edilebilsin . Bazı eczaneler bakıyor , sağlık ocağı ve sağlık kabinleri de bakar , kan aldırarak değil de parmak ucu kan şekerine bi kaç gün baktırarak daha net bilgi sahibi olabilirsin , sonra da çok değişken çıkarsa doktoruna danışırsın
Ay hadi inşallah çıksın artık yaaa. Ama ben şeyi anlamıyorumm "lk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ayda da 1 buçuk saat süt izni kullanabiliyor." diyor ya 20 hafta olsa ücretli iznimiz bebek zaten 5 aylık oluyor. 24 hafta olsa 6 aylık olmuş oluyor. Döndükten sonraki ilk 6 ay 3 saat mi demek istiyorlar. Yoksa biz dönene kadar bebek zaten 6 aylık olmuş olacak
Daha önce gebeliğinin başında bulantın olmuş muydu canım. Ben hiç bulantı yaşamadım ama sanki şu birkaç gündür benim de midem bulanmalı yanmalı gibi değişik bir hal aldıBenim de bi haftadır sabah uyanınca bulantım oluyor hemen bişey atıştırmazsam istifra ediyorum
Şeker, önceki doğumum preeklampsi kaynaklı acildi, bi de plasenta rahım ağzının bitişiğinde önde. Hepsi birleşince gerçi şu an için bebek sağlıklı ama benim sağlık sorunlarım bebeği çok etkilemesin, risk oluşmasın diye. Kan sulandırıcı da kullandığım için kanama asla istenmeyen bişey. Zaten biraz ağrı çekmişim rahim ağzı biraz kısalmış anladığım kadarıyla. Ben tam kestiremiyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?