- 3 Ocak 2021
- 5.308
- 1.816
- 123
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #1.921
Bilmiyorum doktorum herkese nasip olmaz dediBöyle olması iyi mi kötü mü anlamadım
Canım ilk doktor safi kötüymüş takma sen onu benimde biraz kilom var kimse bana şeker demedi ki şeker yüklemesi bu haftalarda yapılmaz resmen gıcıklık yapmış Progestan bende günde iki kullanıyorum aman aman kaldıramayacak kadar bir etkisi yok sadece biraz uyuşukluk yapıyor uyku yapıyor bazen bulantı bu kişiden kişiye değişir ama abartılacak bir belirtisi yok ve sürekli de deil yani bende şöyle ilacı alıyorum yaklaşık 1 2 saat içinde bu belirtiler olursa oluyor geçiyor sonra kalmıyor gün boyu akşamkini gece geç saatte içiyorumMerhaba arkadaşlar,
5+6’yım. Bugün ilk kez kadın doğuma gittik. Devlet hastanesindeydi randevum. Dr ilk kese yok dedi.sonra kese var ama bebek yok dedi. Tabi o ara ben duygusal olarak bittim.
94kiloyum boyum 172 bana direkt kilolusunuz kilo vermeniz gerek bu yüzden pazartesi şeker yüklemesi yapalım dedi. Sonra diyetisyene yönlendiririm dedi. Çok şşırdım. Hafif kanamam ve lekelenmem vardı. Progestan verdi. Her neyse detaylı bilgi alamadan çıktım odadan. Kendimi tuttum tuttum hastaneden çıkınca ağlamaya başladım. Akabinde özelde bir hekime gittik. O fazlasıyla yardımcı oldu. Özelde daha net göründü kese. Gelelim sorularıma
1. Progestanı ağız yolu ile alabileceğim söylendi bu şekilde kullanan var mı? Yan etkileri var mıdır? Not: günde iki kez kullanacağım.
2. Daha ilk haftalardan şeker yükleten var mı?
Yorumun için teşekkür ediyorum arkadaşımCanım ilk doktor safi kötüymüş takma sen onu benimde biraz kilom var kimse bana şeker demedi ki şeker yüklemesi bu haftalarda yapılmaz resmen gıcıklık yapmış Progestan bende günde iki kullanıyorum aman aman kaldıramayacak kadar bir etkisi yok sadece biraz uyuşukluk yapıyor uyku yapıyor bazen bulantı bu kişiden kişiye değişir ama abartılacak bir belirtisi yok ve sürekli de deil yani bende şöyle ilacı alıyorum yaklaşık 1 2 saat içinde bu belirtiler olursa oluyor geçiyor sonra kalmıyor gün boyu akşamkini gece geç saatte içiyorum
Evet ben ağız yoluyla alıyorum canım mutlaka değiştir doktorunuYorumun için teşekkür ediyorum arkadaşımAğızdan alıyorsun değil mi?
Of gerçekten bulunduğum yer çok sıkıntılı dr konusunda. Çoğunluk özel hastaneye gidiyor o da 110bin civarında paket satıyor. Devlete gitmek zorundayım ama bu doktoru değiştireceğim.
İnşallah canımmBilmiyorum doktorum herkese nasip olmaz dedibakalım inşallah hep kolay geçer gebeliğimiz
Hangi şehirdesin bilmiyorum ama ankarada A life 55.000 çıkardı çokta detaylı içinde diyetisyenden oda süslemesine kadar her şey dahil. Orada 2 tane iyi doktor önerisi verdiler. Araştırırsan belki daha uyguna bir yer bulabilirsiniz ya da devlette olan iyi bir doktorda olabilir. Ben şahsen daha almadım paket erken diye. Ama Eskişehirde doğum yapmaya karar verirsem devlette ayşe hanıma gitmeyi düşünüyorum. Benim için doktor önemli o yüzden iyi bir doktor olursa hastane farketmez sanırımYorumun için teşekkür ediyorum arkadaşımAğızdan alıyorsun değil mi?
Of gerçekten bulunduğum yer çok sıkıntılı dr konusunda. Çoğunluk özel hastaneye gidiyor o da 110bin civarında paket satıyor. Devlete gitmek zorundayım ama bu doktoru değiştireceğim.
Evet bencede siz bi hafta erken ben bi hafta geç gidersem daha iyi olur o zamana hayırlısıyla inşallah sesini duyarız bebeklerimizinBenimkini ta 18ine verdi ama ben de bir hafta erken gitmeyi düşünüyorum. Bence önümüzdeki 2 hafta tam dolunca gidelim. 7 hafta dolunca yani tam olur gibi sizce?
İnşallah duyacağızEvet bencede siz bi hafta erken ben bi hafta geç gidersem daha iyi olur o zamana hayırlısıyla inşallah sesini duyarız bebeklerimizin
Ne kadar şanssız bir ilk muayene olmuş. Kadın doğum doktorlarının mesleki becerilerinden önce insani becerilerinin olması şart. Sorulara gelince aylarca Progestanı ağızdan almış biri olarak söylüyorum insan kafasını kaldıramıyor hep uyuma isteği, çamur gibi bir ağız tadı… ben de doktorumu değiştirdiğimde niye ağızdan alıyorsun fitil olarak kullan demişti aylar sonra rahat etmiştim. Yan etkileri bunlar oluyor. Tabi kullanım şekli yine sizin karar vereceğiniz bir şey. Şeker yüklemesi hakkında hiçbir fikrim yok inşallah bilen bir arkadaş yazar. Ben okuyunca geçmiş olsun demek istedim. Bundan sonra çok iyi hekimlerle yolunuz kesişsin inşallah.Merhaba arkadaşlar,
5+6’yım. Bugün ilk kez kadın doğuma gittik. Devlet hastanesindeydi randevum. Dr ilk kese yok dedi.sonra kese var ama bebek yok dedi. Tabi o ara ben duygusal olarak bittim.
94kiloyum boyum 172 bana direkt kilolusunuz kilo vermeniz gerek bu yüzden pazartesi şeker yüklemesi yapalım dedi. Sonra diyetisyene yönlendiririm dedi. Çok şşırdım. Hafif kanamam ve lekelenmem vardı. Progestan verdi. Her neyse detaylı bilgi alamadan çıktım odadan. Kendimi tuttum tuttum hastaneden çıkınca ağlamaya başladım. Akabinde özelde bir hekime gittik. O fazlasıyla yardımcı oldu. Özelde daha net göründü kese. Gelelim sorularıma
1. Progestanı ağız yolu ile alabileceğim söylendi bu şekilde kullanan var mı? Yan etkileri var mıdır? Not: günde iki kez kullanacağım.
Beden kitle indeksi 30un üstünde olan (sizin verdiğiniz değere göre 31 küsur)Merhaba arkadaşlar,
7. Hafta kadar erken yapılıyor mu bilmiyorum ama normal test haftasından erken yapılabiliyor. Doktor sizde ek başka risk faktörü görmüş olabilir mi, açık şekeriniz nasıldı ya da aile öyküsü?Merhaba arkadaşlar,
Yardımcı olur musunuzMerhaba iyi geceler
Bat 24 Hazirandı
Bugün test yaptım kan verdim
Beta 54.21 normal mi
Bence kiloyla ilgisi yok şekerin aşırı zayıf olup şuan gebe olan her gün insülin iğnesi olan arkadaşım var..neden kiloyla hep bağdaştırılır anlam veremiyorum bende kilolu biriyim ama açlık kan şeker değerim yerlerde çok düşükBeden kitle indeksi 30un üstünde olan (sizin verdiğiniz değere göre 31 küsur)
Ailesinde diyabet olan
Açık kan şekeri yüksek olan vb gibi bazı risk faktörlerini taşıyan kişilere doktor şeker yüklemesini erken yapabilir.
Tavrı hoşunuza gitmemiş olabilir ama sigara gibi kilo da gebelikte riskleri artıran bir şey. Birçok kilolu gebe daha sağlıklı doğum yapmak için diyetisyene gönderiliyor. Gebelikte tek önemli şey moral değildir ben hekimin yaklaşımını doğru buldum.
Kilolu olmayanda şeker olabilir ama kilo bir risk faktörüdür. Tavrını bilemem ama söylediği şeyler gebelikte dikkat etmemiz gereken şeyler. İlk trimesterdan kontrollü gitmeyi önermesi (diyetisyen) bence çok iyi bir şey kilolu biri için hatta keşke herkese önerseler. Benim doktorum da beni sıkı sıkıya uyarmıştı şeker tüketimi konusunda. Ben uyaran doktorların daha doğru yaptığını düşünüyorum.Bence kiloyla ilgisi yok şekerin aşırı zayıf olup şuan gebe olan her gün insülin iğnesi olan arkadaşım var..neden kiloyla hep bağdaştırılır anlam veremiyorum bende kilolu biriyim ama açlık kan şeker değerim yerlerde çok düşükyanlış algılamayın lütfen yazdıklarımdan ama doktor bu şekilde giriş yapmamalı bence test yapmadan direk dan diye söylemiş arkadaşın anlattığına göre şeker genetik olabiliyor çoğu zaman kiloluysa kesin şeker vardır demek yanlış doktorun yaptığı şekilde gebelik şekeri her insanda çıkabilir
Uyarmak tabiki önemli direk şeker yüklemesi yap kilolusun demek güzel bir tabir deil ne yazık ki…burda herkesin zayıf olduğunu düşünmüyorum kilolu insanlarda doğum yapıyor saglıklı bir şekilde hamileyken her şey risktir..bence direkt kilolu diye birine sağlıksız yada kesin şeker vardır demek yanlış dediğim gibi yakın arkadaşım 49 kilo 12 haftalık oldu şuan ve bayadır insülün iğnesi kullanıyor gebelikte şekeri çıktı erken yapmasının sebebi de ablasında vardı bende de vardır diye düşündü ve bu insan beslenmesine aşırı dikkat eden şeker tüketmeyen biri onunla ilgisi yok yani…Kilolu olmayanda şeker olabilir ama kilo bir risk faktörüdür. Tavrını bilemem ama söylediği şeyler gebelikte dikkat etmemiz gereken şeyler. İlk trimesterdan kontrollü gitmeyi önermesi (diyetisyen) bence çok iyi bir şey kilolu biri için hatta keşke herkese önerseler. Benim doktorum da beni sıkı sıkıya uyarmıştı şeker tüketimi konusunda. Ben uyaran doktorların daha doğru yaptığını düşünüyorum.
Aile öyküsü de bir diğer risk faktörü öte yandan doktorun uyardığı arkadaşımızın bki sine göre hafif kilolu değil, obez. Yani doktor sizin zayıf arkadaşınıza şeker testi yapsa da doğru bir şey yapıyor (ailesel yatkınlık bir risk faktörü), buradaki arkadaşımıza yapsa da doğru bir şey yapıyor (obezite de bir risk faktörü). Kilolu olduğu halde şekeri olmayan gebeler olsa da kilolu olanlarda şeyler çıkma olasılığı bilimsel olarak ortaya konmuş bir şey, doktor da haliyle buna uymak zorunda.Uyarmak tabiki önemli direk şeker yüklemesi yap kilolusun demek güzel bir tabir deil ne yazık ki…burda herkesin zayıf olduğunu düşünmüyorum kilolu insanlarda doğum yapıyor saglıklı bir şekilde hamileyken her şey risktir..bence direkt kilolu diye birine sağlıksız yada kesin şeker vardır demek yanlış dediğim gibi yakın arkadaşım 49 kilo 12 haftalık oldu şuan ve bayadır insülün iğnesi kullanıyor gebelikte şekeri çıktı erken yapmasının sebebi de ablasında vardı bende de vardır diye düşündü ve bu insan beslenmesine aşırı dikkat eden şeker tüketmeyen biri onunla ilgisi yok yani…
Merhaba , hekimimin diyetisyene yönlendirmesi veya daha farklı önerilerde bulunması beni rahatsız etmedi aksine mutlu oldum ilgilendiği için. Ama bunu yaparken açıklamaları eksikti. Benim ilk gebeliğim ve çevremde de hamileliğini yakından takip ettiğim kimse olmadı. Bu nedenlerden dolayı araştırdığım bilgilere ve iletişim kurduğum hekim görüşlerine dayanarak sizlere sormak istedim. Daha önce bunu deneyimlemiş biri var mı diye.Beden kitle indeksi 30un üstünde olan (sizin verdiğiniz değere göre 31 küsur)
Ailesinde diyabet olan
Açık kan şekeri yüksek olan vb gibi bazı risk faktörlerini taşıyan kişilere doktor şeker yüklemesini erken yapabilir.
Tavrı hoşunuza gitmemiş olabilir ama sigara gibi kilo da gebelikte riskleri artıran bir şey. Birçok kilolu gebe daha sağlıklı doğum yapmak için diyetisyene gönderiliyor. Gebelikte tek önemli şey moral değildir ben hekimin yaklaşımını doğru buldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?