- 3 Ocak 2021
- 5.301
- 1.816
- 123
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #1.941
Ben burda kilolularda şeker kesinlikle yoktur demedim zaten ki genetik olabileceğini yazdım…ben doktorun şu tabirine ve üslubuna yorum yaptım ve sizin tabirinizede..kiloluysa şeker vardır demek yanlış tabiki risk faktörüdür yukarda da yazdım gebelik varsa zaten herkes de risk vardır…tıbben kilolu kesin şeker vardır demek yanlış ha şüphe herkese duyulmalı..Aile öyküsü de bir diğer risk faktörü öte yandan doktorun uyardığı arkadaşımızın bki sine göre hafif kilolu değil, obez. Yani doktor sizin zayıf arkadaşınıza şeker testi yapsa da doğru bir şey yapıyor (ailesel yatkınlık bir risk faktörü), buradaki arkadaşımıza yapsa da doğru bir şey yapıyor (obezite de bir risk faktörü). Kilolu olduğu halde şekeri olmayan gebeler olsa da kilolu olanlarda şeyler çıkma olasılığı bilimsel olarak ortaya konmuş bir şey, doktor da haliyle buna uymak zorunda.
Ben yakın zamanda tüm tahlillerimi yaptırmıştım. Doktorum insülin direncim ve şeker problemimin olmadığını söyledi. Takviye ediciler için kadın doğum uzmanına danışabilirsin demişti. Ben de kadın doğuma gittiğimde danışır ayrıca ona göre kendi diyetisyenime başlarım diye düşünmüştüm.7. Hafta kadar erken yapılıyor mu bilmiyorum ama normal test haftasından erken yapılabiliyor. Doktor sizde ek başka risk faktörü görmüş olabilir mi, açık şekeriniz nasıldı ya da aile öyküsü?
Alandan uzak olduğunuz için detaya girmeyeceğim fakat herkeste risk olması ile herkeste riskin aynı derecede olması aynı şey değil. Kılavuzlara göre tanımlı olan risk faktörleri kişi de varsa şeker kontrolünü önceden yapan doktor ancak bilinçli bir doktordur. Hastanın diğer bilgilerini bilmediğim için tüm hikaye hakkında yorum yapamam. Doktorun burada hastayı uyarmaması doktorun işini iyi yapmadığı anlamına gelirdi. Hastanın kendini iyi hissetmesi için bu konuya vurgu yapmamasını isteyemeyiz. kilolu olanların risk altında olması bizim tartışacağımız bir şey değil çünkü bilimsel bir gerçek bu da kilonun büyüklüğüne bağlı olarak artıyor. Aynı frekansta değiliz daha fazla vaktinizi almayayım.Ben burda kilolularda şeker kesinlikle yoktur demedim zaten ki genetik olabileceğini yazdım…ben doktorun şu tabirine ve üslubuna yorum yaptım ve sizin tabirinizede..kiloluysa şeker vardır demek yanlış tabiki risk faktörüdür yukarda da yazdım gebelik varsa zaten herkes de risk vardır…tıbben kilolu kesin şeker vardır demek yanlış ha şüphe herkese duyulmalı..
Hahahaha doğru benimle aynı frekansta istesenizde olamazsınızAlandan uzak olduğunuz için detaya girmeyeceğim fakat herkeste risk olması ile herkeste riskin aynı derecede olması aynı şey değil. Kılavuzlara göre tanımlı olan risk faktörleri kişi de varsa şeker kontrolünü önceden yapan doktor ancak bilinçli bir doktordur. Hastanın diğer bilgilerini bilmediğim için tüm hikaye hakkında yorum yapamam. Doktorun burada hastayı uyarmaması doktorun işini iyi yapmadığı anlamına gelirdi. Hastanın kendini iyi hissetmesi için bu konuya vurgu yapmamasını isteyemeyiz. kilolu olanların risk altında olması bizim tartışacağımız bir şey değil çünkü bilimsel bir gerçek bu da kilonun büyüklüğüne bağlı olarak artıyor. Aynı frekansta değiliz daha fazla vaktinizi almayayım.
Ben yakın zamanda tüm tahlillerimi yaptırmıştım. Doktorum insülin direncim ve şeker problemimin olmadığını söyledi. Takviye ediciler için kadın doğum uzmanına danışabilirsin demişti. Ben de kadın doğuma gittiğimde danışır ayrıca ona göre kendi diyetisyenime başlarım diye düşünmüştüm.
Kadın doğum uzmanına gittiğimde hiç bir tahlilime bakmadan böyle bir şey söyledi. Hekim sonuçta , yönlendirmelerine ve tavsiyelerine uymak görevim. Ama bu yönlendirmeleri yaparken hastaya neden-sonuç ilişkisi kurdurmaları gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda da güven vermeli. Sizin sorduğunuz gibi ne açlık şekerime bakıldı. Ne risk faktörü soruldu. Ne de aile öyküm hakkında bilgi alındı. Sadece kiloma bakıp bu şekilde yönlendirmiş olmasını da anlarım ama açıklama kısmının eksikliğini eleştiriyorum.
Şunun yanlış anlaşılmasını istemem. Kilo konusuna takılmadım. Kilomun ve beden durumumun farkındayım. Takıldığım nokta şeker yüklemesi ile ilgili bilgi verilmemesi. Ben 20. Haftalardan sonra olur diye bildiğim bir uygulamanın tarafıma 6. Haftada uygulanacak olması.
Teorilere göre erkek gibi canım6+2 de tanıştık. Kalp atışını çok az duyduk ama gördük. Keseden cinsiyet tahminleri alayım ben de ♥
Sesini net duydunuz mu? Bizim de 6+2, çok kısık duyduk. 5,6 mm dedi, 10 gün sonra çağırdı.Günaydın, bugün doktora gittik kalp atışını dinledik 6+2 dedi doktor. 4mm haftası ile uyumlu dedi kan tahlillerini artık alabiliriz dedi aldı bakalım 3 hafta sonra tekrar gel dedi
Eskiden hep kız derdim ama bu saatten sonra sağlıklı olsun diyorum sadece, hepimiz için inşTeorilere göre erkek gibi canımgönlündeki olsun inşallah
Çok gümbür gümbür değildi evetSesini net duydunuz mu? Bizim de 6+2, çok kısık duyduk. 5,6 mm dedi, 10 gün sonra çağırdı.
Benimde öyle canım hep kızım diye sevesim geliyorEskiden hep kız derdim ama bu saatten sonra sağlıklı olsun diyorum sadece, hepimiz için inş
Farklı birseyler öğrenince paylaşırsan sevinirimİlk gebeliğimi prilam sayesinde 6. Aya kadar ilerletebildim. yoksa hiçbir şey yiyemeyecektim. Çok faydası oluyor ama zararı var mı bilmiyorum yakında ihtiyaç duyacak gibiyim ben de araştırmadayım
Progestanı fitil olarak kullanıyorum. Sanırım 12.haftaya kadar da devam edecek günde 3 adet.kalçadan da iğnesini kullanıyorum. Ama benim tüp bebek canım. Sadece halsizlik uyku yapıyor.Ben normal karşılıyorum.Ağızdan alım konusunda da daha fazla yan etkiler olduğunu duymuştum detaylı bilgim yok.Ama progestanı ihmal etme.Merhaba arkadaşlar,
5+6’yım. Bugün ilk kez kadın doğuma gittik. Devlet hastanesindeydi randevum. Dr ilk kese yok dedi.sonra kese var ama bebek yok dedi. Tabi o ara ben duygusal olarak bittim.
94kiloyum boyum 172 bana direkt kilolusunuz kilo vermeniz gerek bu yüzden pazartesi şeker yüklemesi yapalım dedi. Sonra diyetisyene yönlendiririm dedi. Çok şşırdım. Hafif kanamam ve lekelenmem vardı. Progestan verdi. Her neyse detaylı bilgi alamadan çıktım odadan. Kendimi tuttum tuttum hastaneden çıkınca ağlamaya başladım. Akabinde özelde bir hekime gittik. O fazlasıyla yardımcı oldu. Özelde daha net göründü kese. Gelelim sorularıma
1. Progestanı ağız yolu ile alabileceğim söylendi bu şekilde kullanan var mı? Yan etkileri var mıdır? Not: günde iki kez kullanacağım.
2. Daha ilk haftalardan şeker yükleten var mı?
Meraba bende 3 gündür yatıstayım baya kanamam oldu doktor iki kez ultrasonda baktı 8 haftalıksın dedi ama ne kalp atısını söylediler ne düştü dediler takipte kalacağız dediler çok korkuyorum daha pazartesi günü ne kadar ordaymİlk bebeğimde 9 haftaya kadar kanamam oldu benim hatta bazıları bildiğin regl kanaması gibiydi. Duphaston ve dinlenmeyle geçti.
Bir süre sadece yatmıştım. Canınızı sıkmayın
Çok geçmiş olsun canım inşallah atlatırsın bir an önce biter kanaman Allahım sana bağışlasın bebeğiniMeraba bende 3 gündür yatıstayım baya kanamam oldu doktor iki kez ultrasonda baktı 8 haftalıksın dedi ama ne kalp atısını söylediler ne düştü dediler takipte kalacağız dediler çok korkuyorum daha pazartesi günü ne kadar ordaym
Bana hiçbir şey demiyorlar bir arkadaşım hemşire gitmiş sormuş ona demişler 8 haftalık bebeği önlem amaçlı burda tutmamız lazım kanaması çok diyeÇok geçmiş olsun canım inşallah atlatırsın bir an önce biter kanaman Allahım sana bağışlasın bebeğiniyani kese etrafında kanama alanı var yada başka bişey demediler mi sen sordun mu canım kalp atışı var mı diye emin ol vardır olmasa neden seni tutsunlar kalbini ferah tut kalp atışı vardır yani onlar kanama için bekletiyorlar önlem amaçlı
İnşallah bebeğim benimle dir yanlız perşembe günü ben çok fazlaca kabızdım böyle 1 buçuk gün lavaboya çıkamadım o gün karnım velim taş gibiydi başka açık kahve iç çamaşırıma leke geldi böyle bir saat ara sıra lavaboda almaya devam etti sonra baktı mor kırmızı sümüksü bir renk kırmızıda diyemiyorum gelmeye başladı acile gittin acil de beni kadın doğum polikliniği ne gönderdi yatış yapıldı sabahında doppler usg yaptılar 5mm kese var dediler sonra 15 gibi tekrar usgye cağırdılar orda usg çekildi ama doktoru yine bana açıklama yapmadı bana sorular sordu kaç haftalıksın keseni ne zaman girdler falan dediÇok geçmiş olsun canım inşallah atlatırsın bir an önce biter kanaman Allahım sana bağışlasın bebeğiniyani kese etrafında kanama alanı var yada başka bişey demediler mi sen sordun mu canım kalp atışı var mı diye emin ol vardır olmasa neden seni tutsunlar kalbini ferah tut kalp atışı vardır yani onlar kanama için bekletiyorlar önlem amaçlı
Önlem amaçlıdır canım sıkma canını ama geçen değerim düştü demiştin onu takip etmediler mi tekrar ?Bana hiçbir şey demiyorlar bir arkadaşım hemşire gitmiş sormuş ona demişler 8 haftalık bebeği önlem amaçlı burda tutmamız lazım kanaması çok diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?