Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    59
Ben burda kilolularda şeker kesinlikle yoktur demedim zaten ki genetik olabileceğini yazdım…ben doktorun şu tabirine ve üslubuna yorum yaptım ve sizin tabirinizede..kiloluysa şeker vardır demek yanlış tabiki risk faktörüdür yukarda da yazdım gebelik varsa zaten herkes de risk vardır…tıbben kilolu kesin şeker vardır demek yanlış ha şüphe herkese duyulmalı..

7. Hafta kadar erken yapılıyor mu bilmiyorum ama normal test haftasından erken yapılabiliyor. Doktor sizde ek başka risk faktörü görmüş olabilir mi, açık şekeriniz nasıldı ya da aile öyküsü?
Ben yakın zamanda tüm tahlillerimi yaptırmıştım. Doktorum insülin direncim ve şeker problemimin olmadığını söyledi. Takviye ediciler için kadın doğum uzmanına danışabilirsin demişti. Ben de kadın doğuma gittiğimde danışır ayrıca ona göre kendi diyetisyenime başlarım diye düşünmüştüm.
Kadın doğum uzmanına gittiğimde hiç bir tahlilime bakmadan böyle bir şey söyledi. Hekim sonuçta , yönlendirmelerine ve tavsiyelerine uymak görevim. Ama bu yönlendirmeleri yaparken hastaya neden-sonuç ilişkisi kurdurmaları gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda da güven vermeli. Sizin sorduğunuz gibi ne açlık şekerime bakıldı. Ne risk faktörü soruldu. Ne de aile öyküm hakkında bilgi alındı. Sadece kiloma bakıp bu şekilde yönlendirmiş olmasını da anlarım ama açıklama kısmının eksikliğini eleştiriyorum.
Şunun yanlış anlaşılmasını istemem. Kilo konusuna takılmadım. Kilomun ve beden durumumun farkındayım. Takıldığım nokta şeker yüklemesi ile ilgili bilgi verilmemesi. Ben 20. Haftalardan sonra olur diye bildiğim bir uygulamanın tarafıma 6. Haftada uygulanacak olması.

Alandan uzak olduğunuz için detaya girmeyeceğim fakat herkeste risk olması ile herkeste riskin aynı derecede olması aynı şey değil. Kılavuzlara göre tanımlı olan risk faktörleri kişi de varsa şeker kontrolünü önceden yapan doktor ancak bilinçli bir doktordur. Hastanın diğer bilgilerini bilmediğim için tüm hikaye hakkında yorum yapamam. Doktorun burada hastayı uyarmaması doktorun işini iyi yapmadığı anlamına gelirdi. Hastanın kendini iyi hissetmesi için bu konuya vurgu yapmamasını isteyemeyiz. kilolu olanların risk altında olması bizim tartışacağımız bir şey değil çünkü bilimsel bir gerçek bu da kilonun büyüklüğüne bağlı olarak artıyor. Aynı frekansta değiliz daha fazla vaktinizi almayayım.

Hahahaha doğru benimle aynı frekansta istesenizde olamazsınız

6+2 de tanıştık. Kalp atışını çok az duyduk ama gördük. Keseden cinsiyet tahminleri alayım ben de ♥

Eklentiler

• IMG_4955.webp
    31 KB · Görüntüleme: 64

Çok haklısınız bilgi vermesi gerekir. İnşallah sağlıklı bir gebelik süreciniz olsun. Size güven veren bir doktorla devam etmeniz en iyisi

Günaydın, bugün doktora gittik kalp atışını dinledik 6+2 dedi doktor. 4mm haftası ile uyumlu dedi kan tahlillerini artık alabiliriz dedi aldı bakalım 3 hafta sonra tekrar gel dedi
Sesini net duydunuz mu? Bizim de 6+2, çok kısık duyduk. 5,6 mm dedi, 10 gün sonra çağırdı.

Progestanı fitil olarak kullanıyorum. Sanırım 12.haftaya kadar da devam edecek günde 3 adet.kalçadan da iğnesini kullanıyorum. Ama benim tüp bebek canım. Sadece halsizlik uyku yapıyor.Ben normal karşılıyorum.Ağızdan alım konusunda da daha fazla yan etkiler olduğunu duymuştum detaylı bilgim yok.Ama progestanı ihmal etme.
İkinci olarak yine şeker konusunu bilmiuorum.bende kilolu bir gebeyim.Hiç kilo almadım henüz. 85/162. Bana şeker yüklemesi falan demedi doktorum.Açlık şekerime bakılmıştı ama. gebelik öğrenilince kese için gittiğimde. Sürekli de uyarıyor ekmeği kes diye.Yani karbonhidratı diyor.Ama bu dört dörtlük mümkün olmuyor.Aa bu arada bana tüp bebek olduğum için sürecin en başından beri 3 beyaz yasaktı.Tam buğday ekmeği yememe izin var sadece o da günde 2 dilim falan. Dediğim gibi bunlar öneriler.tam tamına uyamıyorum ama tabi ki dikkat etmeliyiz.Bana da uyarıda bulundu ama güzel bi şekilde.Gebelik şekeri çıksın istemeyiz, o yüzden düzenli ve dengeli beslen demişti.Sizin anlatımınızla doktorunuzu bende beğenmedim. Siz doktorunuzu değiştirin sanki hiç doktora gitmemiş gibi davranın yeni doktorunuza da fitil olarak kullanıp kullanamayacağınızı sorun progestan hapı.Ayrıca ben kalp atışını 6+6 gibi minicik ufacık duymuştuk.Öyle kese var bebek yok olaylarına da takılmayın.daha erken sizin için.Vajinalden daha iyi görünüyordu benimkisi, ama dediğim gibi o kadar minicik bir kalp sesi vardı ki.Acele etmeyin güzel bir gebelik süreci yaşamanızı dilerim

Son düzenleme:
İlk bebeğimde 9 haftaya kadar kanamam oldu benim hatta bazıları bildiğin regl kanaması gibiydi. Duphaston ve dinlenmeyle geçti.
Bir süre sadece yatmıştım. Canınızı sıkmayın
Meraba bende 3 gündür yatıstayım baya kanamam oldu doktor iki kez ultrasonda baktı 8 haftalıksın dedi ama ne kalp atısını söylediler ne düştü dediler takipte kalacağız dediler çok korkuyorum daha pazartesi günü ne kadar ordaym

Çok geçmiş olsun canım inşallah atlatırsın bir an önce biter kanaman Allahım sana bağışlasın bebeğini yani kese etrafında kanama alanı var yada başka bişey demediler mi sen sordun mu canım kalp atışı var mı diye emin ol vardır olmasa neden seni tutsunlar kalbini ferah tut kalp atışı vardır yani onlar kanama için bekletiyorlar önlem amaçlı

Bana hiçbir şey demiyorlar bir arkadaşım hemşire gitmiş sormuş ona demişler 8 haftalık bebeği önlem amaçlı burda tutmamız lazım kanaması çok diye

İnşallah bebeğim benimle dir yanlız perşembe günü ben çok fazlaca kabızdım böyle 1 buçuk gün lavaboya çıkamadım o gün karnım velim taş gibiydi başka açık kahve iç çamaşırıma leke geldi böyle bir saat ara sıra lavaboda almaya devam etti sonra baktı mor kırmızı sümüksü bir renk kırmızıda diyemiyorum gelmeye başladı acile gittin acil de beni kadın doğum polikliniği ne gönderdi yatış yapıldı sabahında doppler usg yaptılar 5mm kese var dediler sonra 15 gibi tekrar usgye cağırdılar orda usg çekildi ama doktoru yine bana açıklama yapmadı bana sorular sordu kaç haftalıksın keseni ne zaman girdler falan dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…