• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Benden bir hafta önde gebeliğiniz. Bende de iştah da artış, çikolata ve tatlı yeme nedeniyle 6 kg aldim. Doktora danıştım, normal dedi ama son haftalarda daha fazla iştah ve kilo alma durumu olduğu için yer yer endişe ediyorum. Bakalım kaç kg ile tamamlayacağım.
Merhabalar bende 5 kg almışım hiç farketmeden, şuan 22+3 günlük hamileyim. Aslında sürekli çikolata vs. yemedim ama haftada 2 gün dışarda yiyip 2 akşamda tatlı yiyince doğrudan kilo almaya da müsait vücutlarımı farketmeden alıyor insan. Biraz daha dikkatli olacağım. Ancak endişe etmeyin bizimle aynı anda hamile olan ve normal kilolarda olan bir arkadaşım 10 kilo almış kişiden kişiye göre değişiyor. Doktorum 5 kilo almama çok normal diyerek karşıladı neredeyse 6. Aya gireceğiz🌸 toplamda şu kadar kilo almalıyım diye bir hedefiniz var mı? Arkadaşlar sizler ne durumdasınız

Merhabalar bende 5 kg almışım hiç farketmeden, şuan 22+3 günlük hamileyim. Aslında sürekli çikolata vs. yemedim ama haftada 2 gün dışarda yiyip 2 akşamda tatlı yiyince doğrudan kilo almaya da müsait vücutlarımı farketmeden alıyor insan. Biraz daha dikkatli olacağım. Ancak endişe etmeyin bizimle aynı anda hamile olan ve normal kilolarda olan bir arkadaşım 10 kilo almış kişiden kişiye göre değişiyor. Doktorum 5 kilo almama çok normal diyerek karşıladı neredeyse 6. Aya gireceğiz🌸 toplamda şu kadar kilo almalıyım diye bir hedefiniz var mı? Arkadaşlar sizler ne durumdasınız
Merhaba, bende hala kilo artışı yok ve kilolu şekilde hamile kalmadım boyum 172 kilom 64. Doktorum artık kilo almam gerektiğini, şuan en azından 5 kilo almış olmam gerektiğini söyledi. Üstelik bebek olması gerekenden uzun ve kilolu çıkıyor o yüzden bu kilo durumunu çok takmamaya çalışıyorum. Yani 5 kilo vs alanlar için bu çok normal doktorların önerdiği bile bu. Benim vücudum kilo almaya çok müsaittir hamile kalmadan önce ben hamile olsam kesin 30 kilo alırım vs diyordum

Merhaba kızlar. En son burda yenidoğanken uyku tulumu kullanımı hakkında konuşmuştuk. Ben bebek hemşiresi esra ertuğrul u takip ediyorum. Onun önerdiği yeni doğan tulumunun fotosunu paylaşayım sizinle de istedim. Bu arada kendisi çok faydalı bilgiler de paylaşıyor takip edebilirsiniz.

Eklentiler

• IMG_8493.webp
    IMG_8493.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 40
Merhaba, bende hala kilo artışı yok ve kilolu şekilde hamile kalmadım boyum 172 kilom 64. Doktorum artık kilo almam gerektiğini, şuan en azından 5 kilo almış olmam gerektiğini söyledi. Üstelik bebek olması gerekenden uzun ve kilolu çıkıyor o yüzden bu kilo durumunu çok takmamaya çalışıyorum. Yani 5 kilo vs alanlar için bu çok normal doktorların önerdiği bile bu. Benim vücudum kilo almaya çok müsaittir hamile kalmadan önce ben hamile olsam kesin 30 kilo alırım vs diyordum
Kesinlikle, 5 kilo ideal diye söylüyor doktorlar ama sizin gibi daha az alan veya hiç almayanlar veya daha fazla alanlarda hiç endişe etmemeli sonuçta herkesin yaşadığı deneyim çok farklı🤍 bebekler sağlıklı ise yeterli🌸 bende 168 boy 64 kg ile hamile kalmıştım ne güzel bence şanslısınız şuanda kilo alımınız olmadığı için, özellikle son aylara dikkat etmek gerekiyormuş benim doktorum maksimum 13-14 kg alma planında olalım demişti şuan bu plana uygun gidiyor gibiyim inşallah bir anda çok çok artmaz diyorum😇

Kesinlikle, 5 kilo ideal diye söylüyor doktorlar ama sizin gibi daha az alan veya hiç almayanlar veya daha fazla alanlarda hiç endişe etmemeli sonuçta herkesin yaşadığı deneyim çok farklı🤍 bebekler sağlıklı ise yeterli🌸 bende 168 boy 64 kg ile hamile kalmıştım ne güzel bence şanslısınız şuanda kilo alımınız olmadığı için, özellikle son aylara dikkat etmek gerekiyormuş benim doktorum maksimum 13-14 kg alma planında olalım demişti şuan bu plana uygun gidiyor gibiyim inşallah bir anda çok çok artmaz diyorum😇
Şöyle bir tablo görmüştüm belkide buraya atılmıştı bilmiyorum. Alınan kilolar şuan çok normal zannetmiyorum 15 kg dan fazla alacağınızı gayet güzel ilerlemişsiniz 🌸

Eklentiler

• IMG_8673.webp
    IMG_8673.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 27
Merhaba kızlar. En son burda yenidoğanken uyku tulumu kullanımı hakkında konuşmuştuk. Ben bebek hemşiresi esra ertuğrul u takip ediyorum. Onun önerdiği yeni doğan tulumunun fotosunu paylaşayım sizinle de istedim. Bu arada kendisi çok faydalı bilgiler de paylaşıyor takip edebilirsiniz.
bende takip ediyorum. doğum sonrası korse önerisinide yazdım bir kenara almayı düşünüyorum doğuma yakın

20+5’teyim iki gündür batma ya da çekilme şeklinde karnımın sağ alt kısmında ağrı olmaya başladı. Tecrübe eden var mı? Bebek hareketimi nedir anlamadım
Benimde oluyor ara ara, ama idrar yolu enfeksiyonu ve bakteri uremesi varken cok yogundu bel agrisiyla bir sag tarafima agir bir top çarpıyor gibiydi.
Doktor dinlenince gecen kanamaa yapmayan agri rahim kaslarindandir demisti

merhaba herkese, ben aralık - ocak anneleri arasında gidip geliyorum, buraya da sormak istedim vitamin olarak ne kullanıyorsunuz acaba özellikle ek demir ya da magnezyum gerektiyse neler verdi doktorunuz
Magnesium diasporal şase aliyorum, velevit v iron c vitamainli demir aliyorum, multlivitamain olarak da vinalac :)

21+4 suan benim 1 kilo almışım, ama kilolu gebeyim

sezeryandan sonra korse takılabiliyor mu acaba ya
bende sezaryan düşünüyorum doktoruma zamanı geldiğinde soracağım belli süre sonra kullanılıyor diye araştırdım sizde bir araştırın isterseniz dikişler iyileşme sürecinin bir kısmına gelince başlanabilir benim okuduğum bildiğim kadarıyla

Kızlar bu progestan fitil kullanımı sırasında ağrı yaşayan oldu mu? Ben hamile kalmadan önce enfeksiyon sebebiyle daha büyük boyutta bir fitil kullanmıştım ama hiç ağrı olmamıştı uygulama sırasında. Ama bunu uygularken ağrı oldu. Kullananlar yaşadı mı bu problemi? Acaba vajinal enfeksiyonum mu var o yüzden mi oldu kanama da ondan mı kaynaklı öyle düşünmeye başladım.

Hangi korse önerilmiş bende almak istiyorum
owli markasına ait korseleri önermişt terletmeme olması açısından hava alması açısından iyi diyordu ben onu kaydettim belki ilerde daha aklıma yatan olur henüz korseye çok yoğunlaşmadım bir oda yapma sürecindeyim şuan derdim o 😅 ama daha iyi bir seçenek bulursam sizlerlede paylaşırım sizinde önerileriniz varsa alabilirim

owli markasına ait korseleri önermişt terletmeme olması açısından hava alması açısından iyi diyordu ben onu kaydettim belki ilerde daha aklıma yatan olur henüz korseye çok yoğunlaşmadım bir oda yapma sürecindeyim şuan derdim o 😅 ama daha iyi bir seçenek bulursam sizlerlede paylaşırım sizinde önerileriniz varsa alabilirim
Biz de oda bakmaya başladık:) ama kafam karıştı açıkçası. Bir oda beğendik sunta olduğu için içimize sinmedi. Satışçıda dayanıklılık olarak fark yok diyor. Lake olanlardan bir oda daha beğendik bence illa farkediyor duruşu bile daha tok. Siz nasıl modeller baktınız

Biz de oda bakmaya başladık:) ama kafam karıştı açıkçası. Bir oda beğendik sunta olduğu için içimize sinmedi. Satışçıda dayanıklılık olarak fark yok diyor. Lake olanlardan bir oda daha beğendik bence illa farkediyor duruşu bile daha tok. Siz nasıl modeller baktınız
benim bebiş erkek biraz bohem tarzda baktım uzun süredir mağaza dolaşıyordum dün sonunda aldım şimdi boyadır paneldir perdedir onlara girişicem. evet dedğiniz gibi her bütçeye göre dayanıklılıkta değişiyor içide sunta olan sıkıştırılmış sunta olan birçok seçenek var mağazalarada giriyosun dolabın kapısına tık tık yapsan ses bile farklı geliyor. istanbulda yaşıyorsanız avrupa yakasında masko var caddesi bebek mağazalarıyla dolu öneririm uğramanızı

Merhabalar benim kız ve inanılmaz hareketli🥰maşallah sürekli tekmelerle yaşıyorum ve dönüyor eşimde sürekli elini koyar koymaz tekmelemeleri hissedebiliyor :)) sanırım cinsiyetten bağımsız şuanda bebekten bebeğe değişiyor
Maşallah prensese🥰 olabilir ya erkek çocuklardan daha hareketli kızı olan bi arkadaşım var mesela 😄 benim son 2 gündür hareket ettiğinde eşim elini koydu mu duruyor o yüzden eşim sinir oluyor sen görürsün yazıyorum bunları diyor oglumuza😂😂😂 Rabbim sağlıkla kavuştursun hepimizi yaa🤲🥹🥰

Kızlar bu progestan fitil kullanımı sırasında ağrı yaşayan oldu mu? Ben hamile kalmadan önce enfeksiyon sebebiyle daha büyük boyutta bir fitil kullanmıştım ama hiç ağrı olmamıştı uygulama sırasında. Ama bunu uygularken ağrı oldu. Kullananlar yaşadı mı bu problemi? Acaba vajinal enfeksiyonum mu var o yüzden mi oldu kanama da ondan mı kaynaklı öyle düşünmeye başladım.
Uygularken ağrı yaşamadım ben ama uygulayıp uzanıyoruz ya bir süre yatıp kalktiktan sonra fitilin erimeyen kısmını dışarı atarken vajinal kasılmalar oluyordu ama ciddi bi ağrı yapmıyordu tabi. Ben aylarca kullandım kullandım ve son zamanlarda vajinanin içinde şişlikler hissetmeye başlamıştım. O dönem fitil yerleştirmek hafif ağrılı olmuştu hassasiyet sebebiyle. Burda sorduğumda fitile bağlı olmuştur zamanla geçer dediler. Kanama yaşamadım. Fitili yerleştirirken çok kuru hissediyor musunuz ya da tırnaklarınız uzunsa tahriş olmuş olabilir mi?

Maşallah prensese🥰 olabilir ya erkek çocuklardan daha hareketli kızı olan bi arkadaşım var mesela 😄 benim son 2 gündür hareket ettiğinde eşim elini koydu mu duruyor o yüzden eşim sinir oluyor sen görürsün yazıyorum bunları diyor oglumuza😂😂😂 Rabbim sağlıkla kavuştursun hepimizi yaa🤲🥹🥰
Ayy ne tatlı maşallah😇 hareketlerini hissetmekte çok güzel bir duyguymuş hepimiz bir an önce hissederiz umarım, eşimin ilk hissettiği an, yüzündeki şok ifadesi gerçekten görülmeye değerdi:) bu tekmeler giderek şiddetlenecekmiş merakla bekliyorum🌸

Back
X