- Konu Sahibi Herseydenbitutam
-
- #2.561
iş yerine nasıl bildirdiniz , çalışma saatleriniz mi azaldıben daha kimseye söylemedim. iş yerime bildirdim sadece o da gebelik iznini kullanabilmek için. İş arkadaşlarıma henüz çaktırmamaya çalışıyorum ama birkaç hafta üst üste cuma günleri gelmeyince illaki anlaşılacak gittiği yere kadar.senenin başında bir kaybımız olduğu için ailelerimize ilk 3 ay söylemeyi düşünmüyoruz, yılbaşı gibi söyleriz büyük ihtimalle.
iş yerine nasıl bildirdiniz , çalışma saatleriniz mi azaldı
5 GÜN 7,5 SAAT olarak değil mi
04- maddeye bakın,
Gebe kadın çalışanın günlük çalışmasüresi ne kadar olmalıdır?Gebe kadın çalışanlar günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.
Hamile olduğunu bildiren belge ile (beta hcg sonucu) ik'ya dilekçe yazdım, günlük çalışma saatimiz 9 saat bizim işte hepsini toplayıp haftada 1 gün izin olarak kullanıyorum.bazı iş yerileri biliyor uyguluyor bazı yerler ise sallıyor, biz de bizim ikdan biri hamile kalınca öğrendik komple bütün tesis, şimdi hepimiz kullanıyoruz artık.
yani uzmanlık alanım olmadığı için bilmiyorum açıkçası biz 5 gün 9 saat çalışıyoruz bizde uygulama bu şekilde sadece bunu söyleyebilirim maalesef, biraz işyeri inisiyatifinde sanırım5 GÜN 7,5 SAAT olarak değil mi
Teşekkür ederim canım mali müşavir arkadaşıma soracağım bunu haber alınca sana ad söylerim 5 gün 7,5 saat olarak sanki duymuştum.yani uzmanlık alanım olmadığı için bilmiyorum açıkçası biz 5 gün 9 saat çalışıyoruz bizde uygulama bu şekilde sadece bunu söyleyebilirim maalesef, biraz işyeri inisiyatifinde sanırım
umarım işine yarar valla zaten çalışmak çekilmiyo hele hamile hamile hiç çekilmiyorTeşekkür ederim canım mali müşavir arkadaşıma soracağım bunu haber alınca sana ad söylerim 5 gün 7,5 saat olarak sanki duymuştum.
Ben şuan daha pek hamile gibi hissedemiyorum o yüzden şuanda çok farketmiyorda rahat rahat dinlenerek geçirmek varken neden çalışayımumarım işine yarar valla zaten çalışmak çekilmiyo hele hamile hamile hiç çekilmiyorben geçen hafta başlattım iznimi.
hayatım mide bulantısı ve yemeklerden tiksinmem bitse böyle beslenmek için can atıyorumSelam herkesee. Et, köfte, tavuk ve yumurta gibi ürünleri tam pişmiş olarak tüketmemiz gerekiyor. Badem, fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini günde bir avuç (badem, fındık 5er tane, ceviz 2-3 tane, kabak çekirdeği 15-20 tane gibi) tüketmemiz gerekiyormuş. Kuru üzüm, incir ve pekmez hemoglobini destekleme açısından faydalıymış, mutlaka öğüne ekle dedi bir ebe, bebek büyüdükçe ihtiyaç artacakmış bu besinlerle desteklersek ilaca gerek kalmayabilirmiş. Günlük rutinde bir ara öğünde süt içmeliymişiz. Son olarak haftada en az 2 gün et, tavuk, 2 gün kuru baklagil, 1 gün ise balık yemeliymişiz. Salata olarak yeşil yapraklı sebzeler faydalıymış. Görüştüğüm doktor ve ebe önerileri bu şekildeydi, sizinde duyduğunuz tüketimi mutlaka önemli denilen şeyler varsa ekler misiniz?
bende her şeye sinirlenme var yaa bi o yıpratıyor beni çalışırken normalde sinirlenmeyeceğim pek çok şeye sinirleniyorum herkese gözümü devirerek çalışıyorumBen şuan daha pek hamile gibi hissedemiyorum o yüzden şuanda çok farketmiyorda rahat rahat dinlenerek geçirmek varken neden çalışayım
Umarım ilerleyen haftalarda başıma gelmez yoksa çalışamam sanırımbende her şeye sinirlenme var yaa bi o yıpratıyor beni çalışırken normalde sinirlenmeyeceğim pek çok şeye sinirleniyorum herkese gözümü devirerek çalışıyorumo yüzden dakika falan sayıyorum
ya hormonlar vuruyo herkesi farklı etkiliyo ben şimdi 6+5 sanırımUmarım ilerleyen haftalarda başıma gelmez yoksa çalışamam sanırımsenin haftan benden ileride sanırım
Ben de 4+5 teyim ve ben de cumartesi günü keseyi görmeye gidiyorum inşallah ikimizde buraya güzel haberler veririzKızlaar Merhabalar. Yeni katıldım aranıza26 temmuz doğum görünüyor. 2.çocuğum olacak inşallah. 4+4 teyim. Cumartesi günü 2. Muayeneye kese göremeye gideceğim
Bunlara ek olarak avokado öneriyorlar içerisinde sağlıklı yağlar varmış. Kalsiyum için peynir sabahları. Kefir ve yoğurt meyve olarak kırmızı meyve önerileri aldım ben de.Selam herkesee. Et, köfte, tavuk ve yumurta gibi ürünleri tam pişmiş olarak tüketmemiz gerekiyor. Badem, fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini günde bir avuç (badem, fındık 5er tane, ceviz 2-3 tane, kabak çekirdeği 15-20 tane gibi) tüketmemiz gerekiyormuş. Kuru üzüm, incir ve pekmez hemoglobini destekleme açısından faydalıymış, mutlaka öğüne ekle dedi bir ebe, bebek büyüdükçe ihtiyaç artacakmış bu besinlerle desteklersek ilaca gerek kalmayabilirmiş. Günlük rutinde bir ara öğünde süt içmeliymişiz. Son olarak haftada en az 2 gün et, tavuk, 2 gün kuru baklagil, 1 gün ise balık yemeliymişiz. Salata olarak yeşil yapraklı sebzeler faydalıymış. Görüştüğüm doktor ve ebe önerileri bu şekildeydi, sizinde duyduğunuz tüketimi mutlaka önemli denilen şeyler varsa ekler misiniz?
tam pişmişse yiyebiliyoruz ama sushi tam pişmiş olmuyo geneldeYa peki pişmiş balıklı sushiyi yiyebiliyor muyuz o da mı yok ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?