- 17 Kasım 2018
- 819
- 1.301
- 43
Şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum,eşim belge almaya çalışıyor.Üc kızımız var,ben küçük biraz daha büyüsün gene istiyorum.Hele iki kızımı yataklarına koyup sabah ikisini bir yatakta buluyorum ya,veya üçünün birbirlerine sarılmasını anlatamam tarifsiz bir duygu.Seviyorum çocukları ya iyiki varlar.İnsAllah hayırlı evlat olurlar.Çocuk konusunda böyle düşünen birilerine rastlamak ne güzel, benim iki çocuğum var şuan nasip olursa 3.-4. çocuktan bahsedince uzaydan gelmişim tepkisi alıyorum cevremdebizde eşimle cocukları çok seviyoruz hem ev hanımıyım hem çok cocuk istiyorum ,tam kınanası kadın türü
Bu sitedede 2 den fazla cocugu olani dovuyolar nerdeyse:) tasasi onlari aldi cunku:)Çocuk konusunda böyle düşünen birilerine rastlamak ne güzel, benim iki çocuğum var şuan nasip olursa 3.-4. çocuktan bahsedince uzaydan gelmişim tepkisi alıyorum cevremdebizde eşimle cocukları çok seviyoruz hem ev hanımıyım hem çok cocuk istiyorum ,tam kınanası kadın türü
Eskiden çocuğu olmayınca kadınları kınıyor, hayatı zindan ediyorlardı, şimdi çocuk doğuruyor diye aynı şeyi yapıyorlar.İnsanlar üstlerine vazife olmayan şeylere karışmasalar keşke.Biyolojik olarak hala ureyebiliyorum ama 3 yeterli bana gore:) bu guzel aklini kendine sakla bu yuzden:)
Öyle deme millet tam uzaya ev araba gönderecek bizim doğurduğumuz çocuklara carpıyorlar bir türlü ilerleme kaydedemiyorlar, hepsi bizim sucumuzBu sitedede 2 den fazla cocugu olani dovuyolar nerdeyse:) tasasi onlari aldi cunku:)
Arkadaş birde diyorlar ki,yetebiliyorsan doğur.Kardeşim hepsinede yetiyorum,hepsinede gül gibi bakıyorum.Dersleri çok iyi,gelişimleri çok iyi,psikolojileri çok iyi.Var mi başka tasan diyesim varBu sitedede 2 den fazla cocugu olani dovuyolar nerdeyse:) tasasi onlari aldi cunku:)
Herkes kendine baksin bence. Yetebiliosan neden olmasin:) isteyen 5 dogursun 10 dogursun..kimseyi ilgilendirmez. Yok yzaymis yok arabaymis. Bu yorumu yapan benim hangi sartlarda yasadigimi bilmez beni tamimaz. Tek becerim uremek gibi dogurnak gibi yazmis:) dogurmak buyuk beceri evet..onlara bakip hakkiyla buyutmekte buyukbeceriEskiden çocuğu olmayınca kadınları kınıyor, hayatı zindan ediyorlardı, şimdi çocuk doğuruyor diye aynı şeyi yapıyorlar.İnsanlar üstlerine vazife olmayan şeylere karışmasalar keşke.
Çok yaşa ,çok güldüm yaaaEvet uzaya
Öyle deme millet tam uzaya ev araba gönderecek bizim doğurduğumuz çocuklara carpıyorlar bir türlü ilerleme kaydedemiyorlar, hepsi bizim sucumuz
Haha sorsan bunu diyen uzaya kac araba yolladi acep:))Evet uzaya
Öyle deme millet tam uzaya ev araba gönderecek bizim doğurduğumuz çocuklara carpıyorlar bir türlü ilerleme kaydedemiyorlar, hepsi bizim sucumuz
Kendisi dogurmamis demekki doguranlarinki batti bi sekilde:)Arkadaş birde diyorlar ki,yetebiliyorsan doğur.Kardeşim hepsinede yetiyorum,hepsinede gül gibi bakıyorum.Dersleri çok iyi,gelişimleri çok iyi,psikolojileri çok iyi.Var mi başka tasan diyesim vartontriko
Yorumlara bakınca sanki kadın adama sen ne biçim adamsın 1 gun istediğimiz biseyi almadın yokluk çektik falan dedi zannedilir! Bide dalga geçmişler bisküviyi mi unutmadın hahaha diye. Dediğim arkadaşımın eşi o cani çektiği şeyi kilo kilo alır şimdilerde ama kendisi der cahildim anlayamadım biliyorum şimdi almam eskisi gibi olmaz ama diye.. kayınvalidesi de der yazık kızın cani çekmiş simdi kilolarca alman aynı şey mi diye. Burda amann vay anasının yanında nasıl dedin nasıl rencide ettin. Öküzlere nasıl alışıksa millet babanın evinde açtın karnını doyurdum karsiligini denk goruyorKonu sahibinin üzerine ne kadar gidilmiş.Küçük bir sitemde bulunmuş.Hamileyken, lohusayken özen görmemiş kadınlar bunları bir türlü unutamıyor.Çünkü çocuk tek kişiyle yapılmıyor.Anne çocuğu karnında taşıyıp, vücuduyla beslerken, erkekte biraz özen göstersin, üstüne düşeni yapsın istiyor insan.Ölüm riskini bile göze alıp bebek doğuran kadın, erkeğin de bir parça özen göstermesini bekliyor.O dönemlerde yanında olunmayınca da asla bunu unutamıyor.Sorun bir bisküvi meselesi filan değil, gösterilmeyen itina.
Üstelik çok ağır bir laf edilmiş, tatlı bir şekilde cevapta verilebilirdi.Böyle sitem etti diye o kadar ağır laf söylenmiş ve sen de hak etmişsin denilmiş, o zaman benim eşimin canıma okuması lazım.Ben de vaktinde görmediğim özene sitem ederim ara ara.Eşim hiçte kötü bir şey demedi şimdiye kadar.Hep çok mahçubum sana karşı, keşke vaktinde algılarım daha açık olsaydı der.
Erkek parası yiyor demek ne o kadında 3 çocuk doğurmuş erkek dışarda evin maddi ihtiyaçlarını karşılıyorsa kadında evdeki işleri idare ediyor bu her zamanki gibi erkeklerin bencilliğinden başka bir şey değil karısının söylediği cümle kocasınınkinin yanında hiçbir şey ağır bir karşılık olmuş ha erkeklerin bu tavırlarına maruz kalmaktansa çocuk doğurmak yerine çalışıp paramı kazanmayı tercih ederim saçını süpürgede etsen kıymeti yok çevremde gördüğüm hep bunlarcanım bu konuda üzülme sadece
%30 kadınların işgücüne etkisi var yani çok az çoğu erkek parası yiyor çalışanlarda erkeğe parasını kaptırıyor cüzdanında para, yok paralıymış gibi dolanıyor ama yok
Benim demek istediğimi ne güzel anlatmış olay bir bisküvi değil bazı acı olaylar vardır insanın içinde hep yara kalirya işte öyle birşey buda söyledim iyimi ettim kotumu ettim bilmiyorum ama pişman değilim keşke başka şeylerde soyleseymisim hepiniz çok sağolun.Konu sahibinin üzerine ne kadar gidilmiş.Küçük bir sitemde bulunmuş.Hamileyken, lohusayken özen görmemiş kadınlar bunları bir türlü unutamıyor.Çünkü çocuk tek kişiyle yapılmıyor.Anne çocuğu karnında taşıyıp, vücuduyla beslerken, erkekte biraz özen göstersin, üstüne düşeni yapsın istiyor insan.Ölüm riskini bile göze alıp bebek doğuran kadın, erkeğin de bir parça özen göstermesini bekliyor.O dönemlerde yanında olunmayınca da asla bunu unutamıyor.Sorun bir bisküvi meselesi filan değil, gösterilmeyen itina.
Üstelik çok ağır bir laf edilmiş, tatlı bir şekilde cevapta verilebilirdi.Böyle sitem etti diye o kadar ağır laf söylenmiş ve sen de hak etmişsin denilmiş, o zaman benim eşimin canıma okuması lazım.Ben de vaktinde görmediğim özene sitem ederim ara ara.Eşim hiçte kötü bir şey demedi şimdiye kadar.Hep çok mahçubum sana karşı, keşke vaktinde algılarım daha açık olsaydı der.
Çoğu kadın erkek cümleleriyle konuşuyor artık, eskiden erkekler derdi, "altı üstü bir çocuk doğurdun, herkes doğuruyor" "doğurdum diye kendini premses mi sandın, şu hamileliği, lohusalığı büyütme " filan diye. Şimdiler de kraldan çok kralcı olmuş durumdayız.Erkek grip bile olsa öldüm bittim diye sürünüyor yerlerde ona bir şey diyen yok ama bir kadın ciddi ciddi vücuduyla, bedenindeki var olan besinlerle besliyor bebeği, her zaman riski olan bir doğum ve lohusalık dönemi geçiriyor ve bunu gripten bile basite indirgemek istiyor insanlar.İyi de zaten erkek egemen kültürün bir baskısı bu cümleler.Kadın çalışsın, kadın ev işi yapsın, çocuk taşısın karnında, doğursunun baksın ama "amann canım ne yaptım ki, tüm kadınlar yapıyor, sanki dünyada tek doğuran ben miyim" desin istiyorlar.Ve evet herkes üzerine düşeni yapacak, bebek sahibi olmak paylaşım ister bu da hamilelikten itibaren başlar.Ben de eşime bu konularda çok kırgınım.Ara ara da depreşiyor açıkçası, şimdi ne yapsa yine de kırgınım.O da bilincinde bunun böyle olduğunun.Hiç kırıcı bir şey demedi bana, keşke böyle olmasaydı, çok üzgünüm her şey için der durur.Böyle de demesi gerekiyor zaten.Çünkü bir daha asla geriye dönemeyeceğiz.Bari hatasını anlasın.Yorumlara bakınca sanki kadın adama sen ne biçim adamsın 1 gun istediğimiz biseyi almadın yokluk çektik falan dedi zannedilir! Bide dalga geçmişler bisküviyi mi unutmadın hahaha diye. Dediğim arkadaşımın eşi o cani çektiği şeyi kilo kilo alır şimdilerde ama kendisi der cahildim anlayamadım biliyorum şimdi almam eskisi gibi olmaz ama diye.. kayınvalidesi de der yazık kızın cani çekmiş simdi kilolarca alman aynı şey mi diye. Burda amann vay anasının yanında nasıl dedin nasıl rencide ettin. Öküzlere nasıl alışıksa millet babanın evinde açtın karnını doyurdum karsiligini denk goruyor
Evet benim kocamın öküzlüğü gibi ikinci çocuğumu o istediği için doğurdum ama adam hamileyken üst üste doktora sağlık ocağına gittim çağırdılar adamın bana dediği hergün bir şey çıkartıyon gezmeye gidiyom güya o zaman ağzının payını aldı beni doktora götür dediğimde de yanımda gelmedi otobüse bin git dedi şimdi benden 3. Bebeği dogurmamı istiyor bende bunu ısıtıp ısıtıp önüne koyuyorumKadın hamileliğinde istediği birseyi almadı diye sitem edince ac karnını doyurdum diye karşılık vermesi nasıl denk oluyor??? Benim de hamileliginde kocasi cani cektigi seyi almadi diye yıllar sonra bile hatırlayan arkadaşım var. Kayınvalide fitilleyicegine üzülürdü. Oglu öküzlük yapınca iyi karisi annesinin yanında söyleyince aaa öyle söze hakketmişsin ağır lafi
Üzülmeyin, ben sizi çok iyi anlıyorum, benim de geçmişte buna benzer kırgınlıklarım var.Hiç geçmiyor biliyorum.Çok büyük bir şey de dememişsiniz.Ettiği lafı asla hak etmiyorsunuz.Anası yanında olunca şımarmış sadece.Benim demek istediğimi ne güzel anlatmış olay bir bisküvi değil bazı acı olaylar vardır insanın içinde hep yara kalirya işte öyle birşey buda söyledim iyimi ettim kotumu ettim bilmiyorum ama pişman değilim keşke başka şeylerde soyleseymisim hepiniz çok sağolun.
Bırakın kocanın böyle düşünmesini kadınların bile ne ithamlarına maruz kalıyorsun şaşırmamak gerek"Kendiniz ev hanımısınız, bir de üç boğaz doğurmuşsunuz" cümlesinde şair, kocana sen yük oluyorsun bir de yetmiyor, yük olacak başka insanlar doğuruyorsun mu demek istemiş?
Bu nasıl bakış açısı böyle.Çocuk doğurduk diye kocaya mahçup olalım bari.Sanki tek başımıza yapıyoruz.Ev hanımı olunca sığıntı filan mı sanıyor bu insanlar bilmiyorum, o evin işlerini yapan, adamın da ortak olduğu çocukları büyüten, tuvalete kadar temizleyen kadın.Bunca işi teklif etseniz asgari ücrete bile yapmazlar insanlar.Ayrıca hayat arkadaşlığı diye bir kavram var, hep birlikte aile olunuyor.Gerçekten midem bulandı düşünce tarzından.Çok eskiler köylerde derlermiş bunu çocuk doğunca, bir boğaz daha geldi diye.Ben çağ değişti, insana bakış değişti sanıyordum, Türkiye'de yaşadığımı unutmuşum sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?