O kadar dogru tespitlerki.. kadin hem calisip hem evde paralanirken madalya takan zaten yok. Evde cocuk bakip evin isini goren kadina: koca parasi yiyor, yok 3 bogaz dogurmussun. Bunlari birde kadinlar soyluyorki vay anam vay.. hemcinslerimiz bizleri anlamazken.. erkekler bizi yerin dibine soksa yeridir..Çoğu kadın erkek cümleleriyle konuşuyor artık, eskiden erkekler derdi, "altı üstü bir çocuk doğurdun, herkes doğuruyor" "doğurdum diye kendini premses mi sandın, şu hamileliği, lohusalığı büyütme " filan diye. Şimdiler de kraldan çok kralcı olmuş durumdayız.Erkek grip bile olsa öldüm bittim diye sürünüyor yerlerde ona bir şey diyen yok ama bir kadın ciddi ciddi vücuduyla, bedenindeki var olan besinlerle besliyor bebeği, her zaman riski olan bir doğum ve lohusalık dönemi geçiriyor ve bunu gripten bile basite indirgemek istiyor insanlar.İyi de zaten erkek egemen kültürün bir baskısı bu cümleler.Kadın çalışsın, kadın ev işi yapsın, çocuk taşısın karnında, doğursunun baksın ama "amann canım ne yaptım ki, tüm kadınlar yapıyor, sanki dünyada tek doğuran ben miyim" desin istiyorlar.Ve evet herkes üzerine düşeni yapacak, bebek sahibi olmak paylaşım ister bu da hamilelikten itibaren başlar.Ben de eşime bu konularda çok kırgınım.Ara ara da depreşiyor açıkçası, şimdi ne yapsa yine de kırgınım.O da bilincinde bunun böyle olduğunun.Hiç kırıcı bir şey demedi bana, keşke böyle olmasaydı, çok üzgünüm her şey için der durur.Böyle de demesi gerekiyor zaten.Çünkü bir daha asla geriye dönemeyeceğiz.Bari hatasını anlasın.
haklısınErkek parası yiyor demek ne o kadında 3 çocuk doğurmuş erkek dışarda evin maddi ihtiyaçlarını karşılıyorsa kadında evdeki işleri idare ediyor bu her zamanki gibi erkeklerin bencilliğinden başka bir şey değil karısının söylediği cümle kocasınınkinin yanında hiçbir şey ağır bir karşılık olmuş ha erkeklerin bu tavırlarına maruz kalmaktansa çocuk doğurmak yerine çalışıp paramı kazanmayı tercih ederim saçını süpürgede etsen kıymeti yok çevremde gördüğüm hep bunlar
Sizi okadar iyi anlıyorum ki ben çalışmıyorum çocuğumda yok eşimle hiç sorun yaşamadık geçen yıla kadar geçen sene eylül ayıydı hiç aklımdan çıkmaz akrabaları vardı bende yemeğe gelmişlerdi konuşuyoruz işte ev işlerinden erkeğin ev işine yardım etmesinden falan bende dedim tufan hiç yardım etmez yanında duran suyu bile benden ister herkesin içinde demezmi çalışıyorum akşama kadar karnını doyuruyoorum diye ben nasıl utandım yerin dibine girdim resmen ama hiç unutmadım bu günde olsa hatırlatırım utandırrım onu bi iş yaparken gel otur der nasıl oturrum karnımı doyuruyosun ödemem lazım borcumu derim gerçekten çok kötü bi durum benim evin düzenini sağlamam onun için hiçmiş gerçekten bunu çok kötü bi şekilde öğrendimBu arada bende çalışan bir anneydim 3 çocuğum korunurken oldu o yüzden hem ikinci küçüktü birde bu olunca işten çıkmak zorunda kaldım iyi bilirim yani hem çalışıp hem eve hemde çocuklara bakmayı mesleğim var çok şükür ama şuanda çalışmam çok zor.
Yorgunluktan calismayanlara sariyoruz napacan:))Siz başlatmissiniz ama aç karin doyurma filan baya baya fazla olmuş...
En acitacak noktayi koymus yani değmezdi cunku bu laf kolay kolay unutulup gitmez, en azindan benim icin bir donum noktasi olurdu heralde.
Bir de her konuda calismadigin icin, calismadigin diyip duruyorsunuz insanlara. Kadin calisiyor olsaydi bu adam "piki karicim" demeyecekti, kirmak icin farkli bir yerden laf vuracakti.
Sanirsin butun calisanlarin dokunulmazligi var, kocalarinin ödü kopuyor kelime etmeye 3 kurus icin.
Meslegim şu, surada calisiyorum dayak yedim, aldatildim bilmem ne diye acilan konularda calışma olayina kimse ses cikartmiyor ama konu sahibi calismiyorsa basina gelen hersey " CALIŞMADIGIN ICIN OLMUŞ. "
Calisanlarin ayri bir derdi var milletle ama çözemedim.
birde çocuk olduktan sonra görün onu filmin fragmanını görmüş oldunuz bu da iyiSizi okadar iyi anlıyorum ki ben çalışmıyorum çocuğumda yok eşimle hiç sorun yaşamadık geçen yıla kadar geçen sene eylül ayıydı hiç aklımdan çıkmaz akrabaları vardı bende yemeğe gelmişlerdi konuşuyoruz işte ev işlerinden erkeğin ev işine yardım etmesinden falan bende dedim tufan hiç yardım etmez yanında duran suyu bile benden ister herkesin içinde demezmi çalışıyorum akşama kadar karnını doyuruyoorum diye ben nasıl utandım yerin dibine girdim resmen ama hiç unutmadım bu günde olsa hatırlatırım utandırrım onu bi iş yaparken gel otur der nasıl oturrum karnımı doyuruyosun ödemem lazım borcumu derim gerçekten çok kötü bi durum benim evin düzenini sağlamam onun için hiçmiş gerçekten bunu çok kötü bi şekilde öğrendim
Yorgunluktan calismayanlara sariyoruz napacan:))
Birak yaa kadin kadina yaranamiyo, birde bu laflari diyenler feministlik taslarlar burda:)) yeri gelince nasilda ezmeye calisiyolar hemcinslerini. Ben calisiyorum ama hayatta kimseye koca parasi yiyor demem, bu ne sacma sey ya. Cocugu erkek dogursun emzirsin evin herseyini o yapsin madem kadinda seve seve gider calisir disarda calismakta ne varki? Ohh gidip iki stres atip iki insan goruyosun bide para oduyolar ustune. Evde sacini supurgede etsen bak hic bir faydasi yok.,asil fedakarligi yapan yine kadin ama anlayanaEvde otururken aylakliktan bizim calisanlara sarmamiz lazim aslinda ama...
Benim esim bana o kelimeyi kullansa ne yemegini yerim ne suyunu icerim ona hizmette etmem kayinvalidenin yaninda olacak sey degil soyledigi cumle anasini boburlendirmis baska bisey yapmamis ac evin tok kedisi yemeginizi kalkin kendiniz yapin de bi evlatlarina hazirlaMerhaba hanımlar
14 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var evliligimde yolunda gidiyor çok şükür ben oldukça sakin bir yapıya sahibim esimde iyi biridir aslında ama çabuk sinirlenen ve sinirlendiğinde ne söylediğini pek bilmeyen bir tip öyle evimizde kavga bagrisma pek olmaz.
Geçen gün 4 yaşındaki kızım çok hastalandı ve canı hep karpuz istedi bende kış mevsimi bulamayacağımizi söyledim ama sabah kahvaltıda yine istedi bende eşime bak kızın karpuz istiyormuş ben oğluna hamileyken bir bisküvi bile alıp gelmemiştin belki kızın istiyor diye karpuz bulursun dedim. Kayın valide de yanimizdaydi sanki bu adam size hiç birşey almiyormus gibi konuşuyorsun dedi ve bizimkinde ipler koptu.
İnsan nankör olmaya görsün eline sınırsız kredi kartı verdim babasının evinde aç yaşıyordu aç karnını doyurdum böyle oldu dedi
Tabi ben şok ne acligimi gördün gayette karnımda toktu keyfinde yerindeydi dedim. Mutfağa gittim o sinirle mutfağı bir güzel temizledim bu gülerek yanıma geldi bak sinirlenince ne güzel temizlik yapıyorsun dedi bende
Sabah aç karnımı doyurdunya onun için mutfağıni temizliyorum akşamda aç karnımı doyuracaksinya onun içinde salonumu temizleyeyim yoksa çocuklarına mi bakayım dedim
Konuyu saptırma ben para elinde istediğini kendinde alabilirsin anlamında söylemiştim dedi hem sen baslattin dedi bende senin kadar ağır konuşmadım kusura bakma ne demek acikla o zaman dedim bana demezmi bundan 10 yıl önce sana 300 TL ayakkabı almıştım her istediğini yapıyorsun bir kredi kartının limitini bitirdin diğerine geçti .Bir sürü laf dedim kendime harcadığını tek bir harcama gostersene ne aliyorsam hepsi ya market ya kasap ya manav ( bu arada 2 aydır kayınvalidem ve goruncemde bende) ister istemez masraflar arttı
3 gündür konuşmuyorum arada çocuklarla ilgili bir şey olursa o kadar laf atıyor normalde gün içinde aramazdi 2_3 kere aramaya başladı ama hiç yüzünü dahi görmek istemiyorum çok zoruma gitti şimdi nasıl davranacağını bilmiyorum hatasını anlasın istiyorum yoksa ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum akıl verin bana hanımlar.
Sahimi bende tam tersi olcak diye düşünüyorsum çünkü çocuğumuz olmasını çok istiyor değişmez daha kötü oöur diyorsunuz yani aslında benim için önemli olan bana yardım etmemesi değil ben severek uaparım ev işlerini ama bunu benim yapmak zorunda olduğumu düşünmesi beni çok üzdü tamam o işten gelince zaten beklemem ondan bişeyler ama sanki karşılıklı anlaşma yapmışız ben onun her işini yapcam oda benim maddi giderlerimi karşılicak böyle düşünüyosa gerçekten çok kötü.oysa srverek evlendik noldu o çok seven adama anlamadm gece gece yine geldi aklıma dedikleri şimdibirde çocuk olduktan sonra görün onu filmin fragmanını görmüş oldunuz bu da iyi
Hatırlatmak gibi olmasın sizin hikayeniz dün gibi aklımda,en azından bunları duymanız da güzel bir şey.Çoğu kadın erkek cümleleriyle konuşuyor artık, eskiden erkekler derdi, "altı üstü bir çocuk doğurdun, herkes doğuruyor" "doğurdum diye kendini premses mi sandın, şu hamileliği, lohusalığı büyütme " filan diye. Şimdiler de kraldan çok kralcı olmuş durumdayız.Erkek grip bile olsa öldüm bittim diye sürünüyor yerlerde ona bir şey diyen yok ama bir kadın ciddi ciddi vücuduyla, bedenindeki var olan besinlerle besliyor bebeği, her zaman riski olan bir doğum ve lohusalık dönemi geçiriyor ve bunu gripten bile basite indirgemek istiyor insanlar.İyi de zaten erkek egemen kültürün bir baskısı bu cümleler.Kadın çalışsın, kadın ev işi yapsın, çocuk taşısın karnında, doğursunun baksın ama "amann canım ne yaptım ki, tüm kadınlar yapıyor, sanki dünyada tek doğuran ben miyim" desin istiyorlar.Ve evet herkes üzerine düşeni yapacak, bebek sahibi olmak paylaşım ister bu da hamilelikten itibaren başlar.Ben de eşime bu konularda çok kırgınım.Ara ara da depreşiyor açıkçası, şimdi ne yapsa yine de kırgınım.O da bilincinde bunun böyle olduğunun.Hiç kırıcı bir şey demedi bana, keşke böyle olmasaydı, çok üzgünüm her şey için der durur.Böyle de demesi gerekiyor zaten.Çünkü bir daha asla geriye dönemeyeceğiz.Bari hatasını anlasın.
Birak yaa kadin kadina yaranamiyo, birde bu laflari diyenler feministlik taslarlar burda:)) yeri gelince nasilda ezmeye calisiyolar hemcinslerini. Ben calisiyorum ama hayatta kimseye koca parasi yiyor demem, bu ne sacma sey ya. Cocugu erkek dogursun emzirsin evin herseyini o yapsin madem kadinda seve seve gider calisir disarda calismakta ne varki? Ohh gidip iki stres atip iki insan goruyosun bide para oduyolar ustune. Evde sacini supurgede etsen bak hic bir faydasi yok.,asil fedakarligi yapan yine kadin ama anlayana
Neden ondan baba olmasını niye beklemiyeceksin, sen yemek yaparken oda bebeği sallayacak yok öyle babalık herşey dahil edeceksin, arada tartışmalarını olacak,Sahimi bende tam tersi olcak diye düşünüyorsum çünkü çocuğumuz olmasını çok istiyor değişmez daha kötü oöur diyorsunuz yani aslında benim için önemli olan bana yardım etmemesi değil ben severek uaparım ev işlerini ama bunu benim yapmak zorunda olduğumu düşünmesi beni çok üzdü tamam o işten gelince zaten beklemem ondan bişeyler ama sanki karşılıklı anlaşma yapmışız ben onun her işini yapcam oda benim maddi giderlerimi karşılicak böyle düşünüyosa gerçekten çok kötü.oysa srverek evlendik noldu o çok seven adama anlamadm gece gece yine geldi aklıma dedikleri şimdi
Ne yazikki erkeklerin cogu boyle canim. Inanki bak burdaki cogu kisi soylemesede taniyorum artik onlari:) vogu kadinda kocalarindan laf isitmemek icin calisiyor bunu direkt soyleyenlerde var. Ha kadin kendi ayaklari uzerinde durmasi vs bi yere kadar tamam, ama misirdaki amcalarindan kalsa soyke yuklu bi miras.. sanmiyorumki bunu soyleyen kadinlar gidip gonullu calissinCocugum filan yok ve calismayi birakmamin sebebi ev işleri de degil aslinda. Mecburi durum yoksa calismam icin işi yapmayi seviyor ve mutlu oluyor olmam lazim. Durduk yere sinir yuklenip eve gelerek calismak istemiyorum acikcasi.
Calismiyor olmak benim boşanmama engel değil kendi adima.
Calistigim oldu, hatta esimin isleri bozuldugunda mecburi olarakta calistim bir sure ama ne calisiyorum diye ben diklendim, ne de esim calismiyorum diye bana diklendi.
Edecegimiz ve ettigimiz tartismalarda da calisip calismamak bir fark yaratmadi ve en kotu kavgada bile para lafi gecmedi, gecmez.
Paranin hatrina susacak, para gelmeyince agzina geleni soyleyecek olan biri olmayiversin yanimda.
Ne yazikki erkeklerin cogu boyle canim. Inanki bak burdaki cogu kisi soylemesede taniyorum artik onlari:) vogu kadinda kocalarindan laf isitmemek icin calisiyor bunu direkt soyleyenlerde var. Ha kadin kendi ayaklari uzerinde durmasi vs bi yere kadar tamam, ama misirdaki amcalarindan kalsa soyke yuklu bi miras.. sanmiyorumki bunu soyleyen kadinlar gidip gonullu calissin
Çocuk olunca bakımına yardım etceni söylüo aslında zaman zaman ev işlerinde fazla yorulırsan yardımcı alırsın diyo bilmiyorum umarım yeniden para mevzusu açılmaz aramızdaNeden ondan baba olmasını niye beklemiyeceksin, sen yemek yaparken oda bebeği sallayacak yok öyle babalık herşey dahil edeceksin, arada tartışmalarını olacak,
Bu hayatın tadı, tuzu
Bi kadın hemcinse nasıl der böyle şeyler ayrıca en yakın arkadaşım çalışıyo ve eşinden daha fazla maaş alıyo ama sürekli huzursuz en son kadın ağlayarak anlattı bi kızları var inşallah senin tarafına çekmez yoksa salak olur demiş arkadaşımaMecburi calisanlar zaten yorumlardan belli oluyor. Onlarda ayri bir kin var.
Calismayanlar icin, " eşinden don parasi dileniyor, yok ben gonlumce harciyorum" filan diyorlar.
Kendisi calismasa başina başina gelecek olani yaziyor yani, herkesi oyle goruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?