Mecburi calisanlar zaten yorumlardan belli oluyor.
Calismayanlar icin eşinden don parasi dileniyor, yok ben gonlumce harciyorum filan diyorlar.
Kendisi calismasa başina başina gelecek olani yaziyor buraya, herkesi oyle goruyor.
Merhaba hanımlar
14 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var evliligimde yolunda gidiyor çok şükür ben oldukça sakin bir yapıya sahibim esimde iyi biridir aslında ama çabuk sinirlenen ve sinirlendiğinde ne söylediğini pek bilmeyen bir tip öyle evimizde kavga bagrisma pek olmaz.
Geçen gün 4 yaşındaki kızım çok hastalandı ve canı hep karpuz istedi bende kış mevsimi bulamayacağımizi söyledim ama sabah kahvaltıda yine istedi bende eşime bak kızın karpuz istiyormuş ben oğluna hamileyken bir bisküvi bile alıp gelmemiştin belki kızın istiyor diye karpuz bulursun dedim. Kayın valide de yanimizdaydi sanki bu adam size hiç birşey almiyormus gibi konuşuyorsun dedi ve bizimkinde ipler koptu.
İnsan nankör olmaya görsün eline sınırsız kredi kartı verdim babasının evinde aç yaşıyordu aç karnını doyurdum böyle oldu dedi
Tabi ben şok ne acligimi gördün gayette karnımda toktu keyfinde yerindeydi dedim. Mutfağa gittim o sinirle mutfağı bir güzel temizledim bu gülerek yanıma geldi bak sinirlenince ne güzel temizlik yapıyorsun dedi bende
Sabah aç karnımı doyurdunya onun için mutfağıni temizliyorum akşamda aç karnımı doyuracaksinya onun içinde salonumu temizleyeyim yoksa çocuklarına mi bakayım dedim
Konuyu saptırma ben para elinde istediğini kendinde alabilirsin anlamında söylemiştim dedi hem sen baslattin dedi bende senin kadar ağır konuşmadım kusura bakma ne demek acikla o zaman dedim bana demezmi bundan 10 yıl önce sana 300 TL ayakkabı almıştım her istediğini yapıyorsun bir kredi kartının limitini bitirdin diğerine geçti .Bir sürü laf dedim kendime harcadığını tek bir harcama gostersene ne aliyorsam hepsi ya market ya kasap ya manav ( bu arada 2 aydır kayınvalidem ve goruncemde bende) ister istemez masraflar arttı
3 gündür konuşmuyorum arada çocuklarla ilgili bir şey olursa o kadar laf atıyor normalde gün içinde aramazdi 2_3 kere aramaya başladı ama hiç yüzünü dahi görmek istemiyorum çok zoruma gitti şimdi nasıl davranacağını bilmiyorum hatasını anlasın istiyorum yoksa ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum akıl verin bana hanımlar.
Bi kadın hemcinse nasıl der böyle şeyler ayrıca en yakın arkadaşım çalışıyo ve eşinden daha fazla maaş alıyo ama sürekli huzursuz en son kadın ağlayarak anlattı bi kızları var inşallah senin tarafına çekmez yoksa salak olur demiş arkadaşıma
Bir dokun bin ah işit derler ya o hesap olmuş sizinki. Eşinizin size söyledikleri gerçekten ağır ve çirkin. Ama ilk hatalı davranış sizden gelmiş. Belki baş başa olsanız bu kadar tepki vermezdi ama ailesinin yanında sizin iğneleyici lafınız da hiç hoş değil . Siz de kendi hatanızın farkında olarak konuşup kırıldığınız şeyleri söyleyin ve başkalarının yanında birbirinizi incitecek, onurunuza dokunacak laflar söylemeyeceğinize dair uzlaşın. Sonuçta nereye kadar küs kalacaksınız.Merhaba hanımlar
14 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var evliligimde yolunda gidiyor çok şükür ben oldukça sakin bir yapıya sahibim esimde iyi biridir aslında ama çabuk sinirlenen ve sinirlendiğinde ne söylediğini pek bilmeyen bir tip öyle evimizde kavga bagrisma pek olmaz.
Geçen gün 4 yaşındaki kızım çok hastalandı ve canı hep karpuz istedi bende kış mevsimi bulamayacağımizi söyledim ama sabah kahvaltıda yine istedi bende eşime bak kızın karpuz istiyormuş ben oğluna hamileyken bir bisküvi bile alıp gelmemiştin belki kızın istiyor diye karpuz bulursun dedim. Kayın valide de yanimizdaydi sanki bu adam size hiç birşey almiyormus gibi konuşuyorsun dedi ve bizimkinde ipler koptu.
İnsan nankör olmaya görsün eline sınırsız kredi kartı verdim babasının evinde aç yaşıyordu aç karnını doyurdum böyle oldu dedi
Tabi ben şok ne acligimi gördün gayette karnımda toktu keyfinde yerindeydi dedim. Mutfağa gittim o sinirle mutfağı bir güzel temizledim bu gülerek yanıma geldi bak sinirlenince ne güzel temizlik yapıyorsun dedi bende
Sabah aç karnımı doyurdunya onun için mutfağıni temizliyorum akşamda aç karnımı doyuracaksinya onun içinde salonumu temizleyeyim yoksa çocuklarına mi bakayım dedim
Konuyu saptırma ben para elinde istediğini kendinde alabilirsin anlamında söylemiştim dedi hem sen baslattin dedi bende senin kadar ağır konuşmadım kusura bakma ne demek acikla o zaman dedim bana demezmi bundan 10 yıl önce sana 300 TL ayakkabı almıştım her istediğini yapıyorsun bir kredi kartının limitini bitirdin diğerine geçti .Bir sürü laf dedim kendime harcadığını tek bir harcama gostersene ne aliyorsam hepsi ya market ya kasap ya manav ( bu arada 2 aydır kayınvalidem ve goruncemde bende) ister istemez masraflar arttı
3 gündür konuşmuyorum arada çocuklarla ilgili bir şey olursa o kadar laf atıyor normalde gün içinde aramazdi 2_3 kere aramaya başladı ama hiç yüzünü dahi görmek istemiyorum çok zoruma gitti şimdi nasıl davranacağını bilmiyorum hatasını anlasın istiyorum yoksa ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum akıl verin bana hanımlar.
Çalışmayamı başlasam ki anlamadım ki çalışanlarda hep şikayetçi akşam aynı anda işten geliyoruz o oturup dinleniyo ben mıtfağa giriyorum diyenler çok mesele neydi mesele adam olabilmekti diyip susayım bari :)Cidden bu sitede okumuştum yok don parasi, ped parasi dileniyormuş calismayanlar diye.
Don parasi vermeyen de vardir yoktur demiyorum ama calisanlarin hepsine de prenses gibi davranilmiyor kör degiliz, sagir degiliz. Biliyoruz yani. Tek mevzu don alabilmek olsa keske...
Çalışmayamı başlasam ki anlamadım ki çalışanlarda hep şikayetçi akşam aynı anda işten geliyoruz o oturup dinleniyo ben mıtfağa giriyorum diyenler çok mesele neydi mesele adam olabilmekti diyip susayım bari :)
Üç sene gibi bir zaman çok zor geçti benim için.Ara ara hatırlıyor ve bazen hala kendime kızıyorum, neden şunu şöyle yapmadım diye.Olanlar yüzünden eşimle boşanma aşamasına geldik o dönem, eğer ki tavrını değiştirmeseydi artık benim için bitmişti.Çünkü verebileceğim kadar mücadele vermiştim zaten.Ya hep ya hiç noktası bizim için dönüm noktası oldu.Eşim tamamen değişti.Bir rüyadan uyanmış gibi, bunları nasıl yapmışım, telafisini nasıl yapacağım deyip durdu.Şuanda iyiyiz.Hatırlatmak gibi olmasın sizin hikayeniz dün gibi aklımda,en azından bunları duymanız da güzel bir şey.
Tespitlerinize katılıyorum,herkes nasıl bir sürüyle muhatapsa epey normalleştirmiş.
Benim canım da ilk bebeğimde ciğer çekmişti.
Eşim işim bir kaç güne biter gider yeriz demişti ama nasıl saymıştım o birkaç günü.
Şimdi konusu açılınca,nasıl öyle birşey yaptım,şimdiki aklım olsa iki elim kanda olsa bırakır gider alırım,bunların bu kadar önemli olabileceğini bilmiyordum der.
Ne olmuş,bir sen mi doğurdun dese derecesiz kırılırdım...
+100000Böyle bir konu olduğunda bu tarz tepki veren bir hem cinsimiz daha. Herkes aynı şartlara ve imkanlara sahip olmayabilir. Olsa bile bir hata yapmış olabilir bunu eleştirmek bize düşmez. Ya da benim gibi bir süredir işsiz olan bir mühendis olabilir. Kadıncağızın derdi şu an bu mu yani? Eşine bisküvi bile getirmedin demesi maddiyattan değildir belki nerden biliyoruz sadece üşengeçliğinden almadı belki. Şu çalışan çalışmayan kadınlar bir dertleri olduğunda birbirini suçlamayı bıraksın artık.
Diğer mesajlarınızıda okudumda bence geç bile kalmışsınız çalışmaya başlamak için.Çalışmayamı başlasam ki anlamadım ki çalışanlarda hep şikayetçi akşam aynı anda işten geliyoruz o oturup dinleniyo ben mıtfağa giriyorum diyenler çok mesele neydi mesele adam olabilmekti diyip susayım bari :)
Ayne özellikle bazıları beni çok şaşırttı. .o cevaplar onlardan nasıl çıktıYorumlara bakınca sanki kadın adama sen ne biçim adamsın 1 gun istediğimiz biseyi almadın yokluk çektik falan dedi zannedilir! Bide dalga geçmişler bisküviyi mi unutmadın hahaha diye. Dediğim arkadaşımın eşi o cani çektiği şeyi kilo kilo alır şimdilerde ama kendisi der cahildim anlayamadım biliyorum şimdi almam eskisi gibi olmaz ama diye.. kayınvalidesi de der yazık kızın cani çekmiş simdi kilolarca alman aynı şey mi diye. Burda amann vay anasının yanında nasıl dedin nasıl rencide ettin. Öküzlere nasıl alışıksa millet babanın evinde açtın karnını doyurdum karsiligini denk goruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?