- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Hayalmeyaldusler
-
- #1.061
Bence önce idamla başlasınlar.
Ondan sonra neyi düzeltirlerse düzeltsinler.
Zaten benim talebim kadın ve çocuğa tecavüz edene ve öldürene idam cezası gelmesi. 2-3 yıl kesinleşme zamanı olsun. 2-3 sene dolduktan sonra asılsın.
Yoksa daha çok çocuk ve kadın yitiririz.
Mune katılmakla birlikte eklemek istiyorum; ben çocukların sosyal medya üzerinden tanıtılmasına bilgilerinin verilmesine de takmış vaziyetteyim, çok sinirleniyorum "Bu insanlar evlatlarını, tehlikeye nasıl bu kadar açabilir?" diye. Şeker-dondurma zamanları geçti; spontane gelişmeyen, planlı yaşanan olaylar oluyor çoğu ve bu kısmı itiraf etmiyor kişi. Sosyal medyada çocuğu günlerce takip etmiş oluyor, bilgilerini topluyorlar. Ne kadar eğitilirse eğitilsin çocuk, kendisi hakkında özel bilgiye sahip olan birine kanma ihtimali neredeyse %100... Evcil hayvanlar alıyorlar bu işler için Mune, yavru köpekle kandırıp götürüyorlar, okuldaki öğretmeninin adına kadar öğrenip onun adıyla kandırıyorlar, doğum günlerini öğrenip "Kutlamaya katılamadım, hediyeni şimdi seni bulmuşken vereyim" diye diller döküp götürüyorlar...
Bilgilerini gizli tutun çocukların diyorum eğitime ilaveten; bırakın sosyal medyada birkaç fotoğrafı eksik olsun, güvenlik seçeneklerini iyi ayarlayın arkadaşlarınızın arkadaşlarına kadar görülmesin o fotoğraflar... Ve diğer sayfalarda yazdığıma eklemek istiyorum; ülkelerdeki ceza metotlarına göre pedofili vakalarını kıyaslamak gerçekçi değil. İdam olmayan ve fakat refah düzeyi daha yüksek ülkelerde (Mesela Kanada) adamlar turistik gezi olarak çocuk pazarının döndüğü ülkelere gidip işlerini(!) görüyorlar. Bu global bir sorun ve üzeri daima örtülen, görmezden gelinen bir durum maalesef. Bir halk ayaklanması, büyük bir baskı, kampanya, ülkemizin sokağa döküldüğü, hep bir ağızdan şehir şehir bağırdığımız bir "Yeter" çığlığı ile bir şeyler değişecek belki... Ama... Diyorum gerisini pek yazmak istemiyorum çünkü siyasete girecek.
Hak veriyorum.İdama içim rahat evet diyebilmem için adalet sistemimizin kusursuz işlemesi gerekmektedir bence. Kusursuz bir adalet sistemine sahip miyiz? Beşer şaşar.
+1000000000000Sınırlandırılır suçlar.
Pedofili, sucu kanıtlanmış bir sürü şerefsiz besliyoruz.
Şimdi o hurdacı kendi itiraf etti. Suçsuz olma ihtimali mi kaldı?
Yada dugun evinde adam 3 yaşındaki çocuğun yanında çıplak suç üstü yakalandı?
Bunların hepsine çözüm var.
3 yıl infaz süresi koyulur.
Dava kesin sonuçlanır, öyle asılır.
Hiç çıkmasa bile içeriden bunlar, orada ölse bile nefes alacaklar.
Almasın. Leyla, eylül, ırmak, Özgecan nefes almıyor.
Onlar da almamalı.
İnan ki yedigi ekmek, içtiği su, aldığı nefes, çıkarttığı artık, kullandığı elbise, her şeyleri batıyor.
Hepimiz 4 gözle beklemiyor muyuz hapishanede öldürüldü haberlerini? Ve bu haberi aldığımızda derin bir oh çekmiyor muyuz?
Demekki işin normali bu.
Yaşıyor olmaları hepimize yük.
Hak veriyorum.
Ancak şu anda zaten mağduruz.
Bir ara online bir oyun üzerinden çocuklara ulaşmaya çalışan sapıklarla diyaloglar yayınlandı eksisözlükte.
Çocuk gibi davranıp, karşıdakileri konuşturdular.
Bunu sen ben gibi sıradan vatandaş yapabiliyor,
Yapsınlar, tespit etsinler, 10 yaşındaki çocuğa
Annen evde mi, diyen manyagı.
Alsınlar evinden, 12 yaşındaki çocuktan fotoğraf isteyeni.
Ben bu tedavi meselesine sıcak bakamıyorum maalesef. İnanmıyorum çünkü böyle bir manyağın değişeceğine.
Eğitimciler gizli sapık, polis zanlıyı koruyor, kadın koruma kararı olsa da öldürülüyor, çocuk öz babası tarafından istismara uğruyor vs.Isterse 10 yil kesinleşme zamani olsun. Iftira ile sahte delil ile yine suçsuzlari içeriye tikarlar. Bakin şimdi bile böyle oluyor, kalmiş idam gelirse hali hali olur. Irandada "gay" diye iftira atip muhalefeti hep idam ediyorlardi.
Bu olay sadece tecavüz, katil olayi değildir. Çok çetrefilli ve çok yönlü bakilmasi gereken bir olaydir. Kisa vadede insanlarin intikam hisine iyi gelebelir fakat uzun vadede cözüm degil.
Cözüm olsa, amerikada, idam uygulanan yerlerdede olurdu. Ama tam aksine daha cok mahkum var. Ve halen 20 yildir idami bekleyen fakat son anda masum diye hapisten çikartilan çok var (bknz innocence project)
Daha öncede yazdim eğitim eğitim eğitim en önemlisi. Hapislerde terapistler, rehabilitasyon, iyi hal indirimin kalkmasi. Boşanmanin kolaylaşmasi. Kadinlarin daha kolay tecavüz olayinda polise bildirebilmesi, poliste buna yönelik özel eğitim ve özel tim oluşmasi,...
Yani o kadar cok öneriler ve yapilacaklar var ki. Ilk önce adaletin şimdiki hali bile işlemeli. Ve bu en yüksek seviyede refah olan ülkelerde bile %100 garanti değilken hali ile idam orda yokken, neden Türkiyede olsun? Idam çok tehlikeli birşey.
Sınırlandırılır suçlar.
Onlar da almamalı.
İnan ki yedigi ekmek, içtiği su, aldığı nefes, çıkarttığı artık, kullandığı elbise, her şeyleri batıyor.
Hepimiz 4 gözle beklemiyor muyuz hapishanede öldürüldü haberlerini? Ve bu haberi aldığımızda derin bir oh çekmiyor muyuz?
Demekki işin normali bu.
Ben seni çok iyi anlıyorum arkadaşım ve söylediklerine katılıyorum..dün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum..
böyle olaylarda ailelerin ihmali olduğu da kesin.. yanlış anlaşılmasın ailesinin ihmali var diye hiç bir çocuk böyle hunharca katledilmeyi hak etmiyorama çok gamsız aileler var..
biz iş cıkısı oglumla parka gidiyoruz 7 30 gibi eve gireriz.. park kalabalıktır ve göz önünde olan bir pak.
başı boş o kadar çok cocuk varki..
ceylin diye bir yavru vardı 4 yaşında tanırım kızı annesinide biliyorum..
baktım etrafta annesi yok ben göz kulak olayım sanırım biryere gitti dedim..
oglum bakkaldan birşey isteyince bakkala gittim. istediği şeyi aldim parka geri döndük ve ceylin yoktu..
annesi götürdü diye düşündüm, annesi 10 dakika sonra parka geldi heryerde ceylini arıyor.. taamam dedim kızcagıza birşey oldu.. eve market poşetlerini bırakmaya giderken ceylini parka bırakmış tanıdık burası diye..
oysa kardeşi de var başına koyabilirdi. annesi parkta sinir krizi geçiriyor herkes ayaklandı yavrucak içinhemen polisi aradık polisler gelene kadar ceylini bulduk
allaha şükür bir topun peşinden gitmiş bir apartman binasının içine girmiş çıktı geldi
ya o yavrucağı parkta kaçırsalar dı ? kücücük savunmasız bir yavru burda ihmal yokta ne var hanımlar ?
evin önünde akşama kadar başı boş cocuklar oynuyor bir bakan yok eden yok bu cocuklar ne yapıyor diye ?
birşeyler olduktan sonra vah tüh demenin ne faydası var..
boncuk gözlü leylamızın da ailesinin annesinin çok ihmali var.. köy yeridir birşey olmaz demeyeceksin..
bayramda eşimin yaşadığı köye gitmiştik oglum kaşla göz arasında karşı komşuya şeker almaya gitmiş onu bir an göremeyince dehşete düştüm. hayat bir an gözlerimin önünden geçiverdi.. yaşadığım şeyin tarifi yoktu çok kızdım kendime nasıl ayırdım gözümün önünden diye..
bu olaylardan sonra parkta bile sürekli gözüm üzerinde..
evin içerisinde başka bir odada oynuyor olsa sesi cıkmasa bile gider bakarım yanına..
eylülümüz.. hunharca katledilen minik kızımız ailesi onu tek başına bisiklet sürmek için bırakmamalıydı
bu kadar cani pis köpek şerefsiz insan varken ayırmamalıydı gözünün önünden
müge anlı sürekli sesleniyor lütfen anneler bırakmayın cocugunuzu ayırmayın gözünüzün önünden diye.. neden hala bu kadar duyarsız oluyorsunuz annelereşim ve ben çok derinden sarsıldık..
bir diğer korkunç olan mesele ise cocukların ölümü değilde nasıl öldürüldüğü artık bundan korkar hale geldik
bir cocuk öldüğünde cinsel istismara maruz kalmadı ise sevinir olduk biz bence türkiye olarak bitmişiz çökmüşüz artık
İnanamıyorum gerçekten. İnsanlar hiç mi haber izlemiyor, hiç mi dünyadan haberleri yok? Ben 24 yaşındayım, çocukken, 6-7 yaşındayken annem benimle evimizin bahçesinde voleybol oynardı. Giriş katta oturuyorduk. Ben camın önünde örtümü serip bebeklerimle oynarken annem o camdan 1 dk olsun ayrılmazdı. Üstelik devir öyle kötü, beter de değildi. Nasıl bir cesaret bu?dün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum..
böyle olaylarda ailelerin ihmali olduğu da kesin.. yanlış anlaşılmasın ailesinin ihmali var diye hiç bir çocuk böyle hunharca katledilmeyi hak etmiyorama çok gamsız aileler var..
biz iş cıkısı oglumla parka gidiyoruz 7 30 gibi eve gireriz.. park kalabalıktır ve göz önünde olan bir pak.
başı boş o kadar çok cocuk varki..
ceylin diye bir yavru vardı 4 yaşında tanırım kızı annesinide biliyorum..
baktım etrafta annesi yok ben göz kulak olayım sanırım biryere gitti dedim..
oglum bakkaldan birşey isteyince bakkala gittim. istediği şeyi aldim parka geri döndük ve ceylin yoktu..
annesi götürdü diye düşündüm, annesi 10 dakika sonra parka geldi heryerde ceylini arıyor.. taamam dedim kızcagıza birşey oldu.. eve market poşetlerini bırakmaya giderken ceylini parka bırakmış tanıdık burası diye..
oysa kardeşi de var başına koyabilirdi. annesi parkta sinir krizi geçiriyor herkes ayaklandı yavrucak içinhemen polisi aradık polisler gelene kadar ceylini bulduk
allaha şükür bir topun peşinden gitmiş bir apartman binasının içine girmiş çıktı geldi
ya o yavrucağı parkta kaçırsalar dı ? kücücük savunmasız bir yavru burda ihmal yokta ne var hanımlar ?
evin önünde akşama kadar başı boş cocuklar oynuyor bir bakan yok eden yok bu cocuklar ne yapıyor diye ?
birşeyler olduktan sonra vah tüh demenin ne faydası var..
boncuk gözlü leylamızın da ailesinin annesinin çok ihmali var.. köy yeridir birşey olmaz demeyeceksin..
bayramda eşimin yaşadığı köye gitmiştik oglum kaşla göz arasında karşı komşuya şeker almaya gitmiş onu bir an göremeyince dehşete düştüm. hayat bir an gözlerimin önünden geçiverdi.. yaşadığım şeyin tarifi yoktu çok kızdım kendime nasıl ayırdım gözümün önünden diye..
bu olaylardan sonra parkta bile sürekli gözüm üzerinde..
evin içerisinde başka bir odada oynuyor olsa sesi cıkmasa bile gider bakarım yanına..
eylülümüz.. hunharca katledilen minik kızımız ailesi onu tek başına bisiklet sürmek için bırakmamalıydı
bu kadar cani pis köpek şerefsiz insan varken ayırmamalıydı gözünün önünden
müge anlı sürekli sesleniyor lütfen anneler bırakmayın cocugunuzu ayırmayın gözünüzün önünden diye.. neden hala bu kadar duyarsız oluyorsunuz annelereşim ve ben çok derinden sarsıldık..
bir diğer korkunç olan mesele ise cocukların ölümü değilde nasıl öldürüldüğü artık bundan korkar hale geldik
bir cocuk öldüğünde cinsel istismara maruz kalmadı ise sevinir olduk biz bence türkiye olarak bitmişiz çökmüşüz artık
Bak idam yasasi eskiden de vardı. Bir tane tecavüzcü katil idam edilmiş mi çok merak ediyorum. Simsi sosyal medya gazi ile o yasa yasa gelse bile herkes rahatlar kosesine cekilir. Sonra bir tane katil tecavüzcü idam edilmez. Ya idam etmeyi birakin sosyal medyaya düşmese faillerine müebbet bile vermeyecekler. Bizim adaletimiz bu şekilde malesef. Sosyal medya da infial yaratan olaylara hızlı ve kesin bir şekilde ağırlaştırılmış müebbet veriliyor gerisi nanay.Sınırlandırılır suçlar.
Onlar da almamalı.
Demekki işin normali bu.
Sezgi olayını çok derin ve net bilen biri olarak şu mesajınızın altına imzamı atıyorum.Duyulan öfkeye sonuna kadar katılıyorum ama toplumdaki bu öfkenin veya suçların bu kadar artmasının nedeni bu suçların idamla cezalandırılmamasından kaynaklı değil. Bakın size Sezgi'yi örnek vereyim, Sezgi 2009'da birçok kişi tarafından tecavüzü uğrayan 15 yaşında bir çocuk ve çok cani bir şekilde öldürülüyor, detaylara girmeyeceğim kimsenin yüreği kaldırmaz, bu kızı kaç kişi hatırlıyor, çoktan unutuldu bir kısım insanlar tarafından, neyse bu kızın failleri belli aslında ama bazı delil yetersizlikleri, mahkemelerin doluluk oranının yüksekliği vs derken failler tam 7 yıl sonra yargılanmaya başlıyor, cezaları infaz ediliyor, sonrası topiği istemediğim bir duruma sokacak, o yüzden Google'dan araştırın ne olmuş?
Mune katılmakla birlikte eklemek istiyorum; ben çocukların sosyal medya üzerinden tanıtılmasına bilgilerinin verilmesine de takmış vaziyetteyim, çok sinirleniyorum "Bu insanlar evlatlarını, tehlikeye nasıl bu kadar açabilir?" diye. Şeker-dondurma zamanları geçti; spontan gelişmeyen, planlı yaşanan olaylar oluyor çoğu ve bu kısmı itiraf etmiyor kişi, medyaya yansıtılmıyor. Sosyal medyada çocuğu günlerce takip etmiş oluyor, bilgilerini topluyorlar. Ne kadar eğitilirse eğitilsin çocuk, kendisi hakkında özel bilgiye sahip olan birine kanma ihtimali neredeyse %100... Evcil hayvanlar alıyorlar bu işler için Mune, yavru köpekle kandırıp götürüyorlar, okuldaki öğretmeninin adına kadar öğrenip onun adıyla kandırıyorlar, doğum günlerini öğrenip "Kutlamaya katılamadım, hediyeni şimdi seni bulmuşken vereyim" diye diller döküp götürüyorlar...
Bilgilerini gizli tutun çocukların diyorum eğitime ilaveten; bırakın sosyal medyada birkaç fotoğrafı eksik olsun, güvenlik seçeneklerini iyi ayarlayın arkadaşlarınızın arkadaşlarına kadar görülmesin o fotoğraflar... Ve diğer sayfalarda yazdığıma eklemek istiyorum; ülkelerdeki ceza metotlarına göre pedofili vakalarını kıyaslamak gerçekçi değil. İdam olmayan ve fakat refah düzeyi daha yüksek ülkelerde (Mesela Kanada) adamlar turistik gezi olarak çocuk pazarının döndüğü ülkelere gidip işlerini(!) görüyorlar. Bu global bir sorun ve üzeri daima örtülen, görmezden gelinen bir durum maalesef. Bir halk ayaklanması, büyük bir baskı, kampanya, ülkemizin sokağa döküldüğü, hep bir ağızdan şehir şehir bağırdığımız bir "Yeter" çığlığı ile bir şeyler değişecek belki... Ama... Diyorum gerisini pek yazmak istemiyorum çünkü siyasete girecek.
Eğitimciler gizli sapık, polis zanlıyı koruyor, kadın koruma kararı olsa da öldürülüyor, çocuk öz babası tarafından istismara uğruyor vs.
Örnekler yıllardır aynı.
Cezalar da aynı.
Okuma yazma oranı arttı, ünv sayısı arttı, eğitimli insan sayısı arttı.
Olumlu yönde değişim oldu mu, hayır.
Belki ölüm korkusu bir nebze durduracak bu vahşeti.
Aa idam geldi, hadi asalım demez devlet.
Öyle olsaydı "suçluların hakkı yenilmesin" diye istisnasız her hakim iyi hal, tahrik, ağır tahrik indirimi yapmazdı. Mahkum verilen cezanın bilmem kaçta kaçını yatıp çıkıyor, aynı suçları işlemeye devam ediyor çünkü kafa rahat, hapishane rahat.
Ama biz hep tedirginiz, diken üstündeyiz.
Duyulan öfkeye sonuna kadar katılıyorum ama toplumdaki bu öfkenin veya suçların bu kadar artmasının nedeni bu suçların idamla cezalandırılmamasından kaynaklı değil. Bakın size Sezgi'yi örnek vereyim, Sezgi 2009'da birçok kişi tarafından tecavüzü uğrayan 15 yaşında bir çocuk ve çok cani bir şekilde öldürülüyor, detaylara girmeyeceğim kimsenin yüreği kaldırmaz, bu kızı kaç kişi hatırlıyor, çoktan unutuldu bir kısım insanlar tarafından, neyse bu kızın failleri belli aslında ama bazı delil yetersizlikleri, mahkemelerin doluluk oranının yüksekliği vs derken failler tam 7 yıl sonra yargılanmaya başlıyor, cezaları infaz ediliyor, sonrası topiği istemediğim bir duruma sokacak, o yüzden Google'dan araştırın ne olmuş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?