- Konu Sahibi Hayalmeyaldusler
-
- #1.081
Evet idamdan ziyade aslında olay olmadan teşebbüs aşamasında yakalandiklarinda yüksek cezalar verilmeli.Bir ara online bir oyun üzerinden çocuklara ulaşmaya çalışan sapıklarla diyaloglar yayınlandı eksisözlükte.
Çocuk gibi davranıp, karşıdakileri konuşturdular.
Bunu sen ben gibi sıradan vatandaş yapabiliyor,
Yapsınlar, tespit etsinler, 10 yaşındaki çocuğa
Annen evde mi, diyen manyagı.
Alsınlar evinden, 12 yaşındaki çocuktan fotoğraf isteyeni.
Ben bu tedavi meselesine sıcak bakamıyorum maalesef. İnanmıyorum çünkü böyle bir manyağın değişeceğine.
Bende anlamıyorum ortalık bu kadar karsıkken üstelik.. nasl kızını parka bırakıp market poşetlerini götürmeye gidiyorsun sen..İnanamıyorum gerçekten. İnsanlar hiç mi haber izlemiyor, hiç mi dünyadan haberleri yok? Ben 24 yaşındayım, çocukken, 6-7 yaşındayken annem benimle evimizin bahçesinde voleybol oynardı. Giriş katta oturuyorduk. Ben camın önünde örtümü serip bebeklerimle oynarken annem o camdan 1 dk olsun ayrılmazdı. Üstelik devir öyle kötü, beter de değildi. Nasıl bir cesaret bu?
İdam gelirse şeriatla gelir arkadaslar ne istediğimizi bilelim lütfen bu ülkede.
dün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum..
böyle olaylarda ailelerin ihmali olduğu da kesin.. yanlış anlaşılmasın ailesinin ihmali var diye hiç bir çocuk böyle hunharca katledilmeyi hak etmiyorama çok gamsız aileler var..
biz iş cıkısı oglumla parka gidiyoruz 7 30 gibi eve gireriz.. park kalabalıktır ve göz önünde olan bir pak.
başı boş o kadar çok cocuk varki..
ceylin diye bir yavru vardı 4 yaşında tanırım kızı annesinide biliyorum..
baktım etrafta annesi yok ben göz kulak olayım sanırım biryere gitti dedim..
oglum bakkaldan birşey isteyince bakkala gittim. istediği şeyi aldim parka geri döndük ve ceylin yoktu..
annesi götürdü diye düşündüm, annesi 10 dakika sonra parka geldi heryerde ceylini arıyor.. taamam dedim kızcagıza birşey oldu.. eve market poşetlerini bırakmaya giderken ceylini parka bırakmış tanıdık burası diye..
oysa kardeşi de var başına koyabilirdi. annesi parkta sinir krizi geçiriyor herkes ayaklandı yavrucak içinhemen polisi aradık polisler gelene kadar ceylini bulduk
allaha şükür bir topun peşinden gitmiş bir apartman binasının içine girmiş çıktı geldi
ya o yavrucağı parkta kaçırsalar dı ? kücücük savunmasız bir yavru burda ihmal yokta ne var hanımlar ?
evin önünde akşama kadar başı boş cocuklar oynuyor bir bakan yok eden yok bu cocuklar ne yapıyor diye ?
birşeyler olduktan sonra vah tüh demenin ne faydası var..
boncuk gözlü leylamızın da ailesinin annesinin çok ihmali var.. köy yeridir birşey olmaz demeyeceksin..
bayramda eşimin yaşadığı köye gitmiştik oglum kaşla göz arasında karşı komşuya şeker almaya gitmiş onu bir an göremeyince dehşete düştüm. hayat bir an gözlerimin önünden geçiverdi.. yaşadığım şeyin tarifi yoktu çok kızdım kendime nasıl ayırdım gözümün önünden diye..
bu olaylardan sonra parkta bile sürekli gözüm üzerinde..
evin içerisinde başka bir odada oynuyor olsa sesi cıkmasa bile gider bakarım yanına..
eylülümüz.. hunharca katledilen minik kızımız ailesi onu tek başına bisiklet sürmek için bırakmamalıydı
bu kadar cani pis köpek şerefsiz insan varken ayırmamalıydı gözünün önünden
müge anlı sürekli sesleniyor lütfen anneler bırakmayın cocugunuzu ayırmayın gözünüzün önünden diye.. neden hala bu kadar duyarsız oluyorsunuz annelereşim ve ben çok derinden sarsıldık..
bir diğer korkunç olan mesele ise cocukların ölümü değilde nasıl öldürüldüğü artık bundan korkar hale geldik
bir cocuk öldüğünde cinsel istismara maruz kalmadı ise sevinir olduk biz bence türkiye olarak bitmişiz çökmüşüz artık
Daha neler var neler sezgi vardi bakkala giderken uyusturucu etkisinde iki kisiBir de eskiden idam vardı da kimi astılar. Tecavüzcüler katiller o zaman da serbestti.
İdam 2004 de kaldırılmış. Rahmetli Şehriban coskunfirat vardı. Satanistler tarafından katledilmisti. Katilleri müebbet ile yargılanıp bir şekilde 8 yıl yattiktan sonra serbest kalmışlar. Bunlar aramızda.
Diğeri rahmetli serpil yesilyurt. Annesi ile birlikte kaçırılıp işkence gördükten sonra öldürülmüştü. Mekanı cennet olsun. Onun katilleri de 2006 da serbest kalmış.
Bu olaylar olduğunda yürürlükte bir idam yasamiz vardı arkadaşlar. Ve müebbet bile almışlar ya da almışlarsa bile infaz yasası gereği serbest hepsi. Daha bunun gibi cook olay var.
Bize lazım olan idam değil. Cezaların arttırılması ve uygulanması. Cezalar az, üstüne indirimi var. Üstüne doğru dürüst uygulanmıyor cunku yatarı zaten daha da az.
daha sonra eşim geldi parka oda inanamadı nasıl 4 yaşındaki cocugu birakır diye.. yazık kuzum o kadar korkmuştu ki parka gelince annesi bagırdı cagırdı.. nerdesin sen ceylin diye.. yanında biz olmasak döverdide4 yaşindaki çocugu yalniz birakmak mi? Nefesim daraldi. Ben 17 aylik kizim salonda ve ben mutfaktayken sürekli sesleniyorum. Yine rahat etmeyip yanima aliyorum.
Aklim almiyor. Televizyonlar bas bas bagriyor. Bu artik cehalet değil, başka birşey. Yemin ederim bu kimyasal hadim olayi baze ebeveynlerde uygulanmali. Biraz sert ama bu kadar sorumsuz olunmamali ya!!
Ben seni çok iyi anlıyorum arkadaşım ve söylediklerine katılıyorum..
Ben de eşimin köyüne ne zaman gitsek gözüm hep oğlumda..
O ara iş mi yapıyorum her 5 dk bir üşenmiyorum kalkıp bakıyorum ya da sesini duymak için sesleniyorum..
Ki her yer duvarla çevrili kapı önü..
Bana diyorlar evde de böyle misin niye bu kadar üstüne düşüyorsun bizim çocuklarla oynuyor ne olacak diyorlar..
..
Ve o bahsettiğin şey dün sanırım burda oldu..
Ailesiyle parkta oynarken tabi ailesi oturuyor kız oyun oynuyor..
Kızı göz göre göre adamlar alıp kaçıyor yetişemiyorlar bile..
Hala aranıyor..
Düşünün artık göz göre göre..
Daha aklım gidiyor paranoyak oldum iyice..
Öyle tabi ki canım..Ayy allah korusun. Arkadaşım kim ne derse desin 5 dk bile gözünden ayırma. Çocuk bahçede oynuyorsa sen de çık bahçeye otur izle. Kim ne derse desin. 5 saniye bile yeterli çünkü. İnşallah bulunur o küçük.
bencede leyla günlerce aç kalmış o yavrucak ağladı .. su istedi belki belki süt istedi..Bence idam onlar için kurtuluş olur hasımda çok basit olur O IĞRENÇ INSANLARI MÜEBBET HAPIS AMA NE EKMEK NE SU VE USTELIK IŞKENCE HEMDE EN AĞIR ISKENCELER VÜCUTLARI DAĞLANMALI ORGANLARI KESILMELI VE DAHA NICELERI...
Off zaten neler yaşadığını nasıl ağladığını o kızın nasıl kıvrandığını düşündükçe uykularım kaçıyor gözlerim şişti ağlamaktan..bencede leyla günlerce aç kalmış o yavrucak ağladı .. su istedi belki belki süt istedi..
altına yaptı.. ağlamaktan sesi kısıldı yavaş yavaş acı ceke ceke öldü
şimdi bu leylanın katiline idam ödül olur.. idam edilecek ve kurtulacak öyle mi.. böyle basit olmamalı..
bunların etini cımbızla yolacaksın gün gün eriyecekler işkence edilecek.. hapishanede yemek su hiç birşey verilmeyecek beni öldürün diye yalvaracaklar.. öyle idamla kurtulamayacaklar.
Onu anneannesi almış bulundu o cnmİzmirde de 1.5 yaiındaki rüya kayboldu haberi var bıgünde.
1.5 yaşındaki çocuk nasıl kaybolur.emeklese yürüse heralde anne babanın 2 3 gün çocugunun yoklunun farkına varmaması gerekiyo ki çocuk alsın başını gitsin.
Duyulan öfkeye sonuna kadar katılıyorum ama toplumdaki bu öfkenin veya suçların bu kadar artmasının nedeni bu suçların idamla cezalandırılmamasından kaynaklı değil. Bakın size Sezgi'yi örnek vereyim, Sezgi 2009'da birçok kişi tarafından tecavüzü uğrayan 15 yaşında bir çocuk ve çok cani bir şekilde öldürülüyor, detaylara girmeyeceğim kimsenin yüreği kaldırmaz, bu kızı kaç kişi hatırlıyor, çoktan unutuldu bir kısım insanlar tarafından, neyse bu kızın failleri belli aslında ama bazı delil yetersizlikleri, mahkemelerin doluluk oranının yüksekliği vs derken failler tam 7 yıl sonra yargılanmaya başlıyor, cezaları infaz ediliyor, sonrası topiği istemediğim bir duruma sokacak, o yüzden Google'dan araştırın ne olmuş?
Sezgi olayını çok derin ve net bilen biri olarak şu mesajınızın altına imzamı atıyorum.
İnsanlar meseleyi siyaset sanıyorlar. Mesele demokrasi. Sağlam demokrasi için iktidara hiçbir zaman %100 güvenemezsiniz. Güvenmemelisiniz. Bunun "bizim taraf", "karşı taraf" ile alakası yok. Muhalif biriyim. Eğer bugün düşüncelerimi destekleyenler iktidar olsa yine idama karşı gelirim. İktidar insanları güvenilmez yapar. Çıkarın peşine düşürür. Kimse bizim gibi temiz duygularla çoluğu çocuğu düşünmez. Çıkarına bakar herkes. Düşünce ne olursa olsun %100 güvenle "sadece suçlular idam edilecek" diye emin olmamak gerekir. Yani mesele siyasetten tamamen bağımsız aslında.
Daha neler var neler sezgi vardi bakkala giderken uyusturucu etkisinde iki kisi
Kacirip tecavuz iskence edip oldurduler ari kovanlarinin icine attilar peki ne oldu adli tip ayni donem kacirilan hayat kadini dedi kimsesiz mezerligina gomduler aile
Savas verdi mezardan cikarildiki ezgi ama ne sperm kaldi ne baska bise katilleri 7 yil serbest kaldi bir avukat kadin pesinde yillarca savasti
Simdi boyle bir duzenle idam gelsin diyemiyorum nasil diyeyim adli tip hayat kadini ya diyip gonderiyor hayat kadini diye yapilan ucuzlugu kenara koydum o insan degilmi hadi onuda gectim hicmi parmak izi almadin hicmi dna ornegi almadin ne kadar ari zarar verirse versin 15 yas bedenini nasil ayirt edemedin elinin altinda kayip aranan listen yokmu hadi yedin bi bk o devlet sana ne yapti hic sorusturma goreve iadedir muhtemelen
Ulkede kimse isini yapmiyor kime guvenip kimi infaz edesin nerden tutsan elde kaliyor
Heh iste benim Anlayamadigim konulardan biridir gecen disardayim sus havuzunun yaninda cocugunun cekti fotografini ardindan soyle bir cumle kurdu dur susleyip instagramimiza Koyalim 6,7 yasinda falan manyakmisin sen derdin ne niye cocugunu sergiliyorsun kim ne yapsin senin cocugunu besiktasin ortasindaki sus havuzunu manzarami o demek istiyorum yakin akrabanlada evde misafirlikte gorus w upptan at ozlendiyse meselaMune katılmakla birlikte eklemek istiyorum; ben çocukların sosyal medya üzerinden tanıtılmasına bilgilerinin verilmesine de takmış vaziyetteyim, çok sinirleniyorum "Bu insanlar evlatlarını, tehlikeye nasıl bu kadar açabilir?" diye. Şeker-dondurma zamanları geçti; spontan gelişmeyen, planlı yaşanan olaylar oluyor çoğu ve bu kısmı itiraf etmiyor kişi, medyaya yansıtılmıyor. Sosyal medyada çocuğu günlerce takip etmiş oluyor, bilgilerini topluyorlar. Ne kadar eğitilirse eğitilsin çocuk, kendisi hakkında özel bilgiye sahip olan birine kanma ihtimali neredeyse %100... Evcil hayvanlar alıyorlar bu işler için Mune, yavru köpekle kandırıp götürüyorlar, okuldaki öğretmeninin adına kadar öğrenip onun adıyla kandırıyorlar, doğum günlerini öğrenip "Kutlamaya katılamadım, hediyeni şimdi seni bulmuşken vereyim" diye diller döküp götürüyorlar...
Bilgilerini gizli tutun çocukların diyorum eğitime ilaveten; bırakın sosyal medyada birkaç fotoğrafı eksik olsun, güvenlik seçeneklerini iyi ayarlayın arkadaşlarınızın arkadaşlarına kadar görülmesin o fotoğraflar... Ve diğer sayfalarda yazdığıma eklemek istiyorum; ülkelerdeki ceza metotlarına göre pedofili vakalarını kıyaslamak gerçekçi değil. İdam olmayan ve fakat refah düzeyi daha yüksek ülkelerde (Mesela Kanada) adamlar turistik gezi olarak çocuk pazarının döndüğü ülkelere gidip işlerini(!) görüyorlar. Bu global bir sorun ve üzeri daima örtülen, görmezden gelinen bir durum maalesef. Bir halk ayaklanması, büyük bir baskı, kampanya, ülkemizin sokağa döküldüğü, hep bir ağızdan şehir şehir bağırdığımız bir "Yeter" çığlığı ile bir şeyler değişecek belki... Ama... Diyorum gerisini pek yazmak istemiyorum çünkü siyasete girecek.
"Hayat kadınının canı candan sayılmıyor mu?" diye çok söylendi aynı dönem; adamlar bu kadına bunu kim yaptı bu nasıl vahşettir diye soruşturup delilleri toplamayı geç, temizlendi bir ahlaksız(!) gözüyle baktıkları için... Peşine kimse düşmese kapandı gitti işte. Bizimkilerin dosya kapama şekli bu. Şimdi batıdan örnek vereceğim, hani doğrusu nedir bu işin diye; cold case files programı var bilirsiniz belki; adamlar kim olursa olsun tüm delilleri topluyorlar-tespit edemediklerinde de "Bugün çözülemeyen cinayet, belki teknolojinin bundan daha ileri olduğu bir zamanda çözülür" diye ayrı bir bölümde tutuyorlar. 20 yıl sonra katili bulup evinden aldıkları cinayetler var ya... 20 yıl... Bırakmıyorlar peşini.
Buradaysa ailenin savaşması, uğraşmasına bağlı, deliller de karman çorman çorba, yok...
Aynen öyle arkadaşım nolur beni öldürün diye yaklaşmaları lazımbencede leyla günlerce aç kalmış o yavrucak ağladı .. su istedi belki belki süt istedi..
altına yaptı.. ağlamaktan sesi kısıldı yavaş yavaş acı ceke ceke öldü
şimdi bu leylanın katiline idam ödül olur.. idam edilecek ve kurtulacak öyle mi.. böyle basit olmamalı..
bunların etini cımbızla yolacaksın gün gün eriyecekler işkence edilecek.. hapishanede yemek su hiç birşey verilmeyecek beni öldürün diye yalvaracaklar.. öyle idamla kurtulamayacaklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?