Aklım fikrim Leyla da :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Katılıyorum. İdam o meleğe yaptığının yanında ödül. Birden ölmüş olucak kurtulcak. Aç bırakıcan kendi pisliğinin içinde ölüp gidicek. Psikolojim bozuldu artık. Bugün kızımla markete gittim 2.5 yaşında kızım, hala insanlar gel kucaklayım seni diye seviyor. Niye kucaklıyosun ya uzaktan sev git işte. Bu kadar olaylar olurken çekinin biraz be insanlar. Herkese suçlu gözüyle bakmaya başladım artık.

İşte o insanları yılmadan usanmadan tek tek uyarmak lazım. Çoğu zaman içimizden kızıp hiç tepki vermeden geçip gidiyoruz. Ama her başına gelen karşı tarafı uyarsa, farkındalık yaratılır bir şekilde. Şunu kabul etmek lazım. Türkiye'de cehalet çok büyük bir sorun. Ve çocuk istismarı kavramı da hayatımıza çok hızlı bir şekilde girdi. Bunu bilmeyen milyonlarca insan var.

Doğru diyorsun. Susmamak farkındalık yaratmak lazım.Ben kucaklamaya kalktıklarında kızımı kolundan tutup çektim iyi günler size dedim gittim anlamışlardır heralde. 2 kere oldu böyle üçleseydim bağırırdım artık heralde. Gerçekten çocuk istismarı çok hızlı bir şekilde hayatımıza girdiği gibi çok hızlı bir şekilde de yayılıyor. Umarım gerçekten caydırıcı bir ceza çıkar ve önlemler alınır yoksa iyice psikolojimiz bozulucak.

Yukarıda daha önce yazdığım hakkında ne düşünüyorsunuz, böyle bir ihtimal var mı sizce? Bu durumu çok merak ediyorum ben. 3 yaşında çocuk nasıl yemek yemez.

Suçlu idam edilince mağdur olan öteki dünyadan geri geliyorsa bence de idam edelim suçluyu. Yoksa cok sacma tartismasi bile. Ağırlaştırılmış muebbet hak ettiği.

Bravo gerçekten abd Müslüman mi guzelim? Arka planda din kisvesi dönüyor burda. Nasi bi mantik bu hayretler icindeyim kanım dondu.

Bilinmeyen biseymis gibi aciklamis bi de. Jüri sistemi de getirelim abdde var diye.

Yukarıda daha önce yazdığım hakkında ne düşünüyorsunuz, böyle bir ihtimal var mı sizce? Bu durumu çok merak ediyorum ben. 3 yaşında çocuk nasıl yemek yemez.

Olabilir tabii ki her şey olabilir. Ama konuşamama artık bu dönemde çoğu çocuk 3 yaşına kadar konuşamıyor. Bi de çok çocuklu aile bence çok konuşması ve yemesi açısından üstüne düşülmemiş ve kolaya gelir şekilde büyütülmüşte olabilir. Ama şöyle bu durumun tezatı bi düşüncem daha var çok çocuk olan evde konuşma daha hızlı olabilir ve yemek yeme konusuda çocuklar çok oldumu yemedikleri şeyleri bile yerler. İnan bilemedim.

Leyla nın suçlanan amcası iddialara cevap vermiş haber sitelerinde var. Acaba şuan gözaltına alınan birileri var mı? Yoksa olay böyle kapanıp gidecek mi?

+1000000
Bir örnek daha ilkokul çağındaki bir kiza arkadaşının dedesi tecavüz etti
Kizi bin türlü muayeneden gecirdiler adam aylarca serbest kaldı en son mahkemede adamla kiz yüz yuze geleceği için kiz kalp krizi gecirdi
Düşünebiliyor musun 10 yaşını daha yeni geçmiş kiz korkudan kalp krizi geçirdi
Sonra ne oldu o aşağılık dede serbest kaldi
Eee madem idam hadım bilmem ne deniliyor o adam niye serbest kaldı en ağır ceza 20 yıl mi neden verilmedi
Neden iyi hal indirimi çocuk tecavüzculerine uygulandı
İlk yazdığım yorumdan beri bunu soruyorum

Çocuğum yok, küçük kardeşim de yok ama aklım almıyor benim bu yemek konusunu. Son dediğiniz çok doğru biz çocukken misafirler gelince doğru düzgün yemek yerdik mesela. Kalabalıkta yenirdi hep. Bu ihtimal bana hem kaçırılmasının kolaylaştığını, hem de kaybolmasının mantıklı olduğunu düşündürüyor.

Bugünün çocukları 20 yıl sonranın yetişkin insanları olacak inşallah. Ağaç yaşken eğilir diye boşuna dememişler kızlarımızı ve özellikle oğullarımızı namuslu ve dürüst yetiştirirsek eğer 20 yıl sonra böyle sorunları minimuma indirgemiş oluruz. Şuan için belki elimizden birşey gelmiyor olabilir lakin gelecek toplumun inşaası için herşey bizlerin elinde.

Çünkü anyasadaki açıklarımız yetmezmiş gibi hakimlerimiz karar verirken insiyatif kullanıyor. Canının istediğine indirim veriyor. Cinsiyetçi yaklaşıp, olaya erkek gözüyle bakıyorlar bile diyebilirim. Hiç haksız bir söylem de olmaz üstelik.

Herşeyi dine bağlayan zihniyetle bakılınca şeriat geliyor nidaları başgösterir tabii. Şeriatı getirecek olsalar bunu idamı getirmeyi beklemekle yapmazlar zaten, yapacak olan yolunu yordamını bulur şimdiye kadar yapılanlar gibi
Çoğunluk tarafından bilindiğini düşünmüyorum zira bazı zihniyetlerde batı asla öyle bir "yobazlık" yapacak yer değil, sonuçta idam=şeriat=islam düşüncesi yaygın.

Bence eskiden kürek mahkumiyeti falan varmış şimdi de öyle seyler olmali
Bu tür suçlarla cezaevine girenler yiyip içip yatıp uyumamali
Ellerinde yaralar çıkana kadar çalıştırılmalilar
Bir damla su desen vermemeliler
Bazisının dışarıda yaşadığı hayat hapiste yaşadığı hayattan daha kötü bunu degistirmeliler
Özellikle tecavüzculere kadın katillerine cocuklara herhangi bir şekilde zarar verenlere bu tür cezalar uygulanmalı
2 -3 sene yatarım çıkarım diyemeyecek kimse
Bu idamdan cok daha kötü ceza olur onlara

Kesinlikle kadının karnindan sipayi sirtindan sopayı eksik etmeyeceksin diyen hakim vardı hatırlarsanız
Onun kafa yapısındaki gibi düşünün ışte

Bizim ceza hukukumuz cezalandırmaktan yana değil çünkü. Hapis ortamında suçluların birbirlerinden etkilenip daha azılı olacağı düşünülüyor. Ama bu daha basit suçlar için geçerli. O pislik dedeyide yaştan bırakmışlardır kesin. Yaşı pislik yapmaya yettiği halde....

Tamamen katılıyorum...

Idamin oldugu ulkelerde bu olaylar daha bir fazla oluyormus
Sanki yasaklar delmek icindir der gibi...
Bence idama kadar yapilmasi gereken cok seyler var once aile icinde bu tar insanlar siddete maruz kalip hatta cocukluklarinda tecavuze ugrayabiliyorlarmis
O nedenle de katil ve kurbanin yer degistirmesinden buyuk bir haz aliyorlarmis zaten normalken bu tarz seyleri yapamayacaginiz icin isin icinde sanirim uyusturucu da var...
Bu insanlarla ayni havayi solumak istemiyoruz her ne kadar kastrasyon da yapilsalar cinsel durtuleri ayni sekilde kaliyormus ve daha siddet egilimli oluyorlarmis...
Idam evet idam edilmeliler muhakkak
Ama herkes kendi kapisinin onunu supururse sorun kalmaz bence
Her turlu egitimin aileden gectigine inaniyorum anne baba evladina din allah vicdan kavramlarini cok kucukken verebilirse iyi bir insan olmayi ogretebilirse iyi bireyler ve nesiller olacaktir...
Hepimiz biliyoruz baba kizina tecavuz ediyor yillarca ve anne ekonomik ozgurlugum yok diye sustum diyor
Ya da dayi amca erkek yegenine tecavuz ediyor yillarca
Bir zamanlar onlar da birer masum cocuktular kendimize sunu sormaliyiz neden boyle oldular...
Eylulu ve leylayi öldurenler asla insan olamazlar onlar artik hayvan dahi degiller...
Eylulu öldůren caninin annesi koyde kopeklerin arama yapmasina karsi cikmis katili de zaten oyle tespit etmisler... nasil bir sapkinlik bu yani annesi oglunun eylulu katlettigini biliyormus ve o da goz altina alindi...
Allah ne verirse hayirlisini versin ana babanin bile ...
Bu duruma gelmis insanlar asilmali olmeli onlarla ayni havayi solumamaliyiz ama bu reddeye nasil geliyorlar kendimize sormaliyiz dunya nereye gidiyor...
Bugun yabanci unlu bir model annem bana kucukken cinsel istismarda bulundu ozellikle banyo yaptirirken ben annem olunceye dek o psikolojiden kurtulamadim
Simdi ise asiri kisilik bozuklugum ve cinsellik istegim var surekli sevgililerim oluyor birbirinden habersiz diye aciklamis arkadaslar...
Ne kadar uzucu bunlar...
Devlet tarafindan cocuk isteyen bireyler psikolojik teste tabi tutulmali bence herkes cocuk yapamamali bu dunyaya ....

ben bıktım artık idam çığırtkanlığından yahu. idam gelse çocuk tecavüzcülerinin çocuk katillerinin asılacağını mı sanıyorsunuz? neye dayanarak bunu söylüyorsunuz ki? eğer gerçekten çocuk tecavüzcüsünüz asacak derecede cezalandırma odaklı mahkemelerimiz olsa bu adamlar indirim alıp sokağa salınmaz tekrar. karısını öldürenin bi sırtını sıvazlamadıkları kalıyor hakimlerin. millet de idam idam diye bağırıyor. komik gerçekten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…