- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.865
- 598
- 33
- Konu Sahibi Hayalmeyaldusler
-
- #1.141
O yüzden idam gelmeli.
Kötüler ortadan kaldırılmadıkça kötülük yapmaya devam edecekler.
İdam da pek bir çözüm olmuyor aslında. Olmayacaktır daha doğrusu, çünkü adam "Hmm ben idam edileceğim öldürmeyim bu çocuğu" demeyecek. Bence yapılması gereken hakimlerin yok kravat taktı, yok iyi hal diye indirim vermeden ağırlaştırılmış müebbet cezasını vermesi lazım. Vergilerimizle beslenmesin derseniz de (aslında beslenmiyor ağırlaştırılmış müebbet idamın daha uzun süreli olanı inanın ki bir süre sonra deliriyorlar) ağır işlerde insan yüzü görmeden devlet yararına çalıştırılmalı.
Aynen katılıyorum böyle saçma sebepler gösterilip ceza indirimleri olmasaydi sapiklar katiller ağırlaştırılmış müebbet alsaydı daha caydırıcı olurdu belki de bu kadar tecavüz yaşanmazdı. Tecavüz ediyor ettiği kişi ölmedi diye bir kaç yil yatip çıkıyor bu sefer hem tecavüz ediyor hem öldürüyor.
Grill hepimiz çok öfkeliyiz ama idam cezası bu herifi yer yüzünden silse de bir başkasının pisipisine ölme ihtimali var. Hukuk sisteminin işlemesi ile adaletin sağlanması her zaman aynı anlama gelmiyor, en iyi avukatı tutan güçlü nüfuzlu bir sanık ile belki de iftiraya uğrayan cahil bir garibanın mahkemedeki şansı aynı değil, biri toplum vicdanı nezdinde suçluyken bile hukuk sistemine göre beraat edebilirken öteki kendini olması gerektiği gibi savunamadığı için ipe gidebilir. Her ülkenin hukuk tarihi suçsuz yere idam edilenlerle doluyken bunun çok hassas bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu işlerin çözümünü uzun vadede bulmalıyız, devletin de daha ciddi eğilmesi lazım bu işe, sosyal medyada sokakta herkes sesini yükseltiyor artık ciddiye alınır inşallah.O yüzden idam gelmeli.
Kötüler ortadan kaldırılmadıkça kötülük yapmaya devam edecekler.
Peki merak ediyorum,Tabi canım, rahatlık biraz da herhangi bir yaptırım uygulanmayacağını bilmekten kaynaklı oluyor. Duygu Kadakal olayında kocasının sosyal medya hesabını incelediğimde adam öldürmeden önce "Nasılsa 7 yıl yatar çıkarım diyorum hakkınızı helal edin" gibi bir durum güncellemesi yaptığını gördüm. Her şey gayet açık aslında.
Hadım edilmek neden tecavüzlere engel değildir, bununla alakalı bir araştırmanın Türkçeye çevrilmiş kısmını paylaşmak istiyorum sizinle. Metin oldukça rahatsız edici bu arada uyarayım. İsteyenlere makalenin tamamını gönderebilirim (İngilizce)
Eki Görüntüle 2165082
Yani hadım cezası, aslında erkeklik ortadan kaybolduğu için daha da "erkeksi", daha da saldırgan olmakla sonuçlanabiliyor. Tehlikeli bir durum.
Ben de bilimsel bi makalede kimyasal hadımdan sonra bu suçu tekrar işleme oranının %3e düştüğünü okumuştum
Kişi cinsel organıyla yapamadığını bıçakla, silahla yapabilir. Belirleyici olanlar burada hormonlar ya da azmış bedenler değil, azgınlaştırılmış erkek kültürü. Bizde de maalesef bu tehlike her daim var.
Peki merak ediyorum,
Neden hala psikolog psikiyatrist desteği toplumumuzda kabul görmüyor.
Açık olalım bu olayların en basindan önüne geçilebilirdi...
Yani boyle bir kafayla herhangi birine başvurulsa gerekli destek verilir değil mi?
İdam tabii ki de gelmesin.İdam gibi cezalar yargının kusursuz olduğu ülkeler için bile hala bugün tartışmalı ve hala suçsuz olduğu halde öldürülen insanlar konuşuluyor.
Konuyu siyasete çevirmek istemem ama bugün bilmemneci diye hapse atılıp yarın “aa yok bilmem kimlerin kumpasıymış, kandırıldık” denen bi ülkede siz yargı sistemine güveniyo musunuz yani, sadece suçluların idam edileceğine olan güveniniz var mı gerçekten?
İdam tabii ki de gelmesin.İdam gibi cezalar yargının kusursuz olduğu ülkeler için bile hala bugün tartışmalı ve hala suçsuz olduğu halde öldürülen insanlar konuşuluyor.
Konuyu siyasete çevirmek istemem ama bugün bilmemneci diye hapse atılıp yarın “aa yok bilmem kimlerin kumpasıymış, kandırıldık” denen bi ülkede siz yargı sistemine güveniyo musunuz yani, sadece suçluların idam edileceğine olan güveniniz var mı gerçekten?
Yok tabi ki
En sivri dilli muhalif de benim zaten kesin ben onden giderim
Konuyla alakalı zerre kadar bilgim yok.Verilir ama ne kadar etkili olur o meçhul. Zaten sıkıntı şu, böyle tiplere psikolojik destek verilmiyor değil, "verilemiyor" çünkü bu insanlarda içgörü yok. Bu adam ben sorunluyum, içimde başa çıkamadığım şeyler var bana yardım edin diye destek için başvurmuyor. Aynı şey kişilik bozuklukları için de geçerli, Borderline dışında yardım arayan bir kişilik bozukluğu vakası göremezsiniz çünkü kendinde bir sorun görmez. Psikolojik desteği de bir insanın zorla almasını sağlayamazsınız, bir derece içgörü lazımdır. İlaç yutturayım da düzelsin gibi bir durum olamıyor.
Konuyla alakalı zerre kadar bilgim yok.
Lakin el kadarcik bebeğe, küçücük çocuğa el uzatabilecek durumda olmanın vehameti ortada.
Gerçi sadece erkekler değil ki,
Güzelim ülkemin kadinlari hiçte az degiller.
Herşeye rağmen o yapmaz, bu bilmez demeyelim lütfen,
İnsanın iyiside kötüsü de eline firsat geçince belli oluyor...
Yani iş işten geçince...
https://www.birgun.net/amp/haber-detay/27-yil-once-hacda-kacirilan-fahire-kara-147044.html
Mesela bu da idam cezasının olup da işe yaramadığı ülkelerden birinde gerçekleşti. Müge Anlı da işlemişti konuyu yanılmıyorsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?