- 21 Temmuz 2013
- 1.129
- 688
- 133
- Konu Sahibi Hayalmeyaldusler
-
- #1.121
Hadım edilmek neden tecavüzlere engel değildir, bununla alakalı bir araştırmanın Türkçeye çevrilmiş kısmını paylaşmak istiyorum sizinle. Metin oldukça rahatsız edici bu arada uyarayım. İsteyenlere makalenin tamamını gönderebilirim (İngilizce)
Eki Görüntüle 2165082
Yani hadım cezası, aslında erkeklik ortadan kaybolduğu için daha da "erkeksi", daha da saldırgan olmakla sonuçlanabiliyor. Tehlikeli bir durum.
Bu benim aklima hep geliyordu. Ama cinsel isteksizlik olmuyor mu sonunda yapmayı istememek gibiHadım edilmek neden tecavüzlere engel değildir, bununla alakalı bir araştırmanın Türkçeye çevrilmiş kısmını paylaşmak istiyorum sizinle. Metin oldukça rahatsız edici bu arada uyarayım. İsteyenlere makalenin tamamını gönderebilirim (İngilizce)
Eki Görüntüle 2165082
Yani hadım cezası, aslında erkeklik ortadan kaybolduğu için daha da "erkeksi", daha da saldırgan olmakla sonuçlanabiliyor. Tehlikeli bir durum.
Bu benim aklima hep geliyordu. Ama cinsel isteksizlik olmuyor mu sonunda yapmayı istememek gibi
Makaleden anladığım kadarıyla bunu yaparken cinsel bir istek duyarak yapmıyorlar, tamamen erkekliğin (!) elden gitmesinden dolayı oluşan yoğun bir saldırganlık ve kendi gücünü kanıtlama çabası.
Zaten öyle olduğu belli ki yoksa bir masum acıdan ağlarken ona zarar vermeye nasıl devam edebilirler?seneler önce okan bayulgenin programında işlenmişti bir profsör anlatmıstı buna benzer örnekleri... zaten tecavüzcülerin çoğu cinsel istekten yapmıyorlarmış o eylemi altında daha derin sadizm ve piskopatlık durumları varmış ... hadım asla çözüm değildir demişti....
bana göre tek çözüm idam fakat adelet sistemi doğru işlemeli ve kesin bulgu kanıt sonucu olmalı yoksa idam da pardon şansı olmaz
Bu konu açıldığında ben de eşime bunu anlatıyordum. Psikanalize inanırım. Hadım etmek ve öylece sokağa salmak çok daha vahim sonuçlar doğuracaktır. Eğitim eğitim eğitim. Böyle ahlaksizliklari başka türlü engelleyemeyiz. Ceza hiçbir zaman caydırıcı olmaz. Hele bizim gibi her şeyi kapalı kapılar ardında yapan etrafa riyakar insanlarla dolu bir toplumda. Ama cehalet yuceltilip köy kurnazlığı övülünce kurallara uyan enayi yerine kondukca ne ceza gelirse gelsin bu suçları engellemeyecek. Ufak suçlara göz yumulmasi büyük suçlara çanak tutar. Allah sonumuzu hayretsin.Hadım edilmek neden tecavüzlere engel değildir, bununla alakalı bir araştırmanın Türkçeye çevrilmiş kısmını paylaşmak istiyorum sizinle. Metin oldukça rahatsız edici bu arada uyarayım. İsteyenlere makalenin tamamını gönderebilirim (İngilizce)
Eki Görüntüle 2165082
Bu konu açıldığında ben de eşime bunu anlatıyordum. Psikanalize inanırım. Hadım etmek ve öylece sokağa salmak çok daha vahim sonuçlar doğuracaktır. Eğitim eğitim eğitim. Böyle ahlaksizliklari başka türlü engelleyemeyiz. Ceza hiçbir zaman caydırıcı olmaz. Hele bizim gibi her şeyi kapalı kapılar ardında yapan etrafa riyakar insanlarla dolu bir toplumda. Ama cehalet yuceltilip köy kurnazlığı övülünce kurallara uyan enayi yerine kondukca ne ceza gelirse gelsin bu suçları engellemeyecek. Ufak suçlara göz yumulmasi büyük suçlara çanak tutar. Allah sonumuzu hayretsin.
Öyle yani. Tabi eğitimden kastim değerler eğitimi. Ama bunu veremiyoruz o ayrı. Okullar yeterli değil. En mükemmel eğitimi de versek yetmeyecek. İnsanı akranları ,sosyal çevresi, ilgi alanları şekillendirir. TV de hayran olduğu insanların olumsuz davranışları, anne babası, konu komşu, sosyal medya hep ilmek ilmek işliyor. Topluma sağlam bir uyanış gerekiyor ama nasıl olur bilmemKesinlikle katılıyorum kelimesi kelimesine. Ne idam cezası ne hadım cezası sorunu kökünden halletmeyecektir maalesef, tersine daha da beter sorunlara yol açacaktır.
ates dûstûgû yeri yakar, 1-2 haftaya hersey unutulur ama onlar bir ômûr bu aciyla yasiyacaklar. Belkide her sofraya oturduklarinda leylanin acliktan ôldûgûnû dûsûnecekler.
Allah sabir versin diyorum, ates düstygû yeri yakti bize olan sadece sicramasi...
En meşru yol bu olur. Şimdi muhalif gazeteciler patır patır ölseler burada bir şüphe olduğu açıktır, kaos çıkar. Ancak idamın kapsamı genişletildiği zaman (bu her zaman olmuştur ve olacaktır, sadece Türkiye'de değil, iktidar bunu hep yapar) gayet meşru şekilde "terörist" dediklerini asabilirler.Ayrıca söyleyeyim, komik buluyorum bu konuda ‘devlet eliyle’ iftira atılacağını ima edenleri.
Böyle bir çekince varsa, bunun iftirası atılıp hapishanede de işi bitirilebilir
Yada kaç faili meçhul cinayet var haberleri var mı?
Pedofili suçuna idam getirip gazeteci asacaklar diye düşünen, tek ölüm yolunun bu olduğuna inanıyor mu gerçekten?
Eki Görüntüle 2165127
İnstagramda şöyle bir yorum okudum güzel bir anneden. Çok etkilendim ve çocuğun cevaplarından çok duygulandım. Sizlerle paylaşmak istedim.
Çocuklardan öğrenebileceğimiz çok şey var aslında. Onlar bambaşka.
Her biri ayrı sevgi bocegi,Benim sosyal sevgi kelebeği oğlum o yaşlarda yabanci demezdi ilgi gördüğü birinin peşinden giderdi
O yüzden idam gelmeli.Hadım edilmek neden tecavüzlere engel değildir, bununla alakalı bir araştırmanın Türkçeye çevrilmiş kısmını paylaşmak istiyorum sizinle. Metin oldukça rahatsız edici bu arada uyarayım. İsteyenlere makalenin tamamını gönderebilirim (İngilizce)
Eki Görüntüle 2165082
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?