- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi Hayalmeyaldusler
-
- #1.161
Evet bu konuyu biliyorum en son noldu bu acaba kadın dönebildi mi buraya.
Yani her şey demek ki önce sapık toplum yetiştirmemekle başlıyor yoksa hapse at öldür öldür nereye kadar.O ahlaksızlıklar başka yerden çıkıyo işte adam tecavüz edip atamazsa karısı yapıyo nasıl olsa 4 hakkı var.
Çok haklısınız! Bir kereden bir şey olmaz, hamile kadın gördüğümde aklıma o çocuğu nasıl yaptığı geliyor, başı açık kadın perdesiz ev gibidir vb. lafları söyleyenleri seçip başımıza getirip sonra da gelip de sosyal medyada veya burada “Ah Leyla, vah Eylül” diye timsah gözyaşları döken bazı insanları hiç samimi bulmuyorum. O kadar insanın, çocuğun ahı var ama hâlâ aynı kişileri başımıza musallat ediyor bu kişiler.adamları hapse attık da idam kusur kaldı.. yahu kravat taktı; iyi hal, pişmanmış; iyi hal, canım o da çığlık ataydı; iyi hal, o saatte ne işi varmış; iyi hal, oha mini etek mi giymiş bir de utanmaz; iyi hal.. "bir kereden bir şey olmaz, münferittir" zihniyetinin ülkesinde siz daha idam bekleyin.. idam gelir ama tecavüzcüye değil..
Daha bizim insanlarımız şeriat guzellemesi yapıyorhttps://www.birgun.net/amp/haber-detay/27-yil-once-hacda-kacirilan-fahire-kara-147044.html
Mesela bu da idam cezasının olup da işe yaramadığı ülkelerden birinde gerçekleşti. Müge Anlı da işlemişti konuyu yanılmıyorsam.
Off bu ne böyle,cok kötü oldumHadım edilmek neden tecavüzlere engel değildir, bununla alakalı bir araştırmanın Türkçeye çevrilmiş kısmını paylaşmak istiyorum sizinle. Metin oldukça rahatsız edici bu arada uyarayım. İsteyenlere makalenin tamamını gönderebilirim (İngilizce)
Eki Görüntüle 2165082
Yani hadım cezası, aslında erkeklik ortadan kaybolduğu için daha da "erkeksi", daha da saldırgan olmakla sonuçlanabiliyor. Tehlikeli bir durum.
Verilir ama ne kadar etkili olur o meçhul. Zaten sıkıntı şu, böyle tiplere psikolojik destek verilmiyor değil, "verilemiyor" çünkü bu insanlarda içgörü yok. Bu adam ben sorunluyum, içimde başa çıkamadığım şeyler var bana yardım edin diye destek için başvurmuyor. Aynı şey kişilik bozuklukları için de geçerli, Borderline dışında yardım arayan bir kişilik bozukluğu vakası göremezsiniz çünkü kendinde bir sorun görmez. Psikolojik desteği de bir insanın zorla almasını sağlayamazsınız, bir derece içgörü lazımdır. İlaç yutturayım da düzelsin gibi bir durum olamıyor.
Hasta insanlar işte bunlar hastalıklı bşr toplum yetişiyor hep .Eylül'ün katilinin instagram sayfasına baktım da hep Eylül'ü gömdüğü elektirik direğinin fotoğraflarını paylaşmış içim ürperdiBu arada annesi de yardım ve yataklıktan tutuklanmış bunlar nasıl insanlar. Anne olmuş bir kadın bu vahşete nasıl yardım eder. Dünyanın çivisi çıktı diye boşuna demiyoruz.
Ama her kişi ayni değil ki. En azindan deninilmesi lazim. Daha öncede dedim. Rehabilitasyon adina hiçbirşey yapilmiyor. Adam "hafif" suç işledikten sonra ondan çok daha ağir suç işleyen mahkumlar ile hapise giriyor ve bu kişide daha ağir suç işlemesi kaçinilmaz oluyor.
Hapisten çikildiğinda hiç koşullara bakilmiyor. Bu şahisin mental durumu nasil? Nerde yaşayacak, ne iş yapacak? Diye bakilmiyor. Psikolog, mahkum çiktiktan sonra takip etmiyor.
Bir belgeselde görmüştüm, birçok pedofil yalniş yaptiklarin farkinda değil. Yada hapisten sonra farkina variyorlar psikolog desteği ile. Üstelik çoğu zaman kendileride çocukken istismar edilmis yada tecavüz edilmişlerdir.
Ondan dolayi psikolog çok önemli olabilir. Yaninda kimyasal hadim olabilir. Yani sistem sadece ceza verme yönünde, önlemek adina 1 şey bile yapilmiyor, ki esastan en önemlisi budur.
Ya ben rehabilite edilsinler isterim, iyileştirilsinler isterim. Dediğiniz gibi yapılmalı ama çok çok uzun bir süreci var ve çoğu ülkede pedofili zaten bir hastalık değil suç sayılıyor. Almanyada misal kuzen evliliği bile pedofiliye giriyor. Düşünün burada 4. dereceden akraba evliliği olarak nitelendirdiğimiz şey orada pedofili olarak görülüp suç işlemesine sebep oluyor. Dolayısıyla ne evrensel kanunlarda kesin bir tanımı var ne de pedofililerin "çoğunun" yardım arama içgüdüsü... Zaten içgüdüleri olsa bile çok uzun bir süreç bu. Deneyelim diye geçiştirilebilecek bir şey değil, inanın yıllarca denendi. O kadar uzun süre denenemedi sadece çünkü pedofilileri ne kadar hadım etseler de yıllarca rehabilitasyon merkezine kapatsalar da tam bir iyileşme sağlanamadı. Ya daha uzun ilgilenmek ya da daha farklı keşfedilmemiş bir yöntem bulunması gerekiyordu, bu kadar insan varken pedofililere de ölene kadar destek vermek mümkün değil. Kaldı ki Türkiye'de.
Rehabilitasyon destek vermek degil ki. Ne zaman denendi bu Türkiyede? Ve benim bildigim Almanyada kuzen ile evlenmek pedofili degil, incest'tir. Yani aile ici istismar.
Rehabilitasyon tek basina alincak bir önlem degil. Bu cok genis bir planin parcasi olmali. Ve evet kisa vadeli bir plan degil. Türkiye simdiye kadar her konuda herseye kisa vadeye bakiyor. Sokaktaki adamda öyle düsünüyor "sunu bir yapalimda ondan sonra önümüze bakariz"
Daha öncede dedim. Okullarda ana okulundan itibaren egitim verilmeli. Evlilik olayinda tekrar egitim verilmeli. Hamilelikte tekrar. Erkek egemen kültürüne karsi birseyler yapilmasi lazim. Kadinlar daha kolay bosanabilmeli. Maas verilmeli bosanan ev hanimlara. Ki cocuklar hir gür olan evlerde büyümesinler.
Her polis teskilati özel tecavüze yönelik tim olusmali. Polis, psikolog doktordan olusan. Her gelen sikayet ciddi alinmali. Ülkece bu konuda kampanya yürütmeli, tecavüz olayinda daima sikayet etme tesvigi icin.
Yani idam, hadim derken o kadar cok yapilmasi gereken seyler var ki. Yapilmiyor iste. Yapilmiyor. Tek sorun pedofil ve tecavüzcüler degil cünkü. Toplumun kendisindede büyük sorun var. Parkta tacize ograyan kadin " ben spor ceketimi giymistim, kapatmistim" gibi ifadeler vermisti. Sanki acik giyinse hak edecekmis gibi. Tabi ülkede "kadinmidir, kizmidir" diyen siyasetciler oldugunda bu normal karsilaniyor.
Daha öncede dedim. Zerre önlem almazlar. Bir sonraki olayda yine bunlar konusulcak ve üstü kapanilcak iste. Olan cocuklara ve genc kizlara oluyor.
Arkadaşlar olay söyle olmuş
Çocuğu kaçıran kişinin niyeti öldürmek değilmiş para koparmakmis borç varmış ortada. Asker polis afad bölgeye akın edince
Çocuğu sakladığı yere bir daha ulasamamis . Yakalanirim korkusuyla Ve Çocuk orada elleri ağzı bağlı şekilde maalesef açlıktan. .
Söylemeye dilim varmiyor. .
Bölgede olan bir tanıdığımız anlattı.
Ayrıca aile biliyormuş kimin yaptığını.
O süt verin filan demeleri hep mesajmis
Ay evet onu yanlış yazmışım özür dilerim, enseste giriyor doğru.
Ben de sizinle aynı fikirdeyim yanlış anlaşılmasın. Ama çoktan icraate geçmiş olanların tam bir iyileşme sağlanmasında çok umut görmüyorum şimdilik, ne yalan söyleyeyim. İcraate geçmeden dürtüleriyle kalanlarda belki... Bizim bir hocamız bu dürtüleri engellemenin de mümkün olmadığını söylerdi gerçi. Mesela homoseksüelleri nasıl heteroseksüel yapamazsak bunları da daha sağlıklı bir cinsel arzuya yönlendirmenin mümkün olmadığını konuşmuştuk. (Bu arada homoseksüelleri pedofililer ile asla bir tutmuyorum onu yanlış anlamayın, demek istediğim böyle 180 derece döndürülemeyeceği)
Sonradan bırakılmış.Dereye nasil gelmis ?
Sonradan bırakılmış.
Seçim nedeniyle 1 gün ara verilmiş o gün dereye bırakıp gitmişler
Çocuğu kaçıran kişinin niyeti öldürmek değilmiş para koparmakmis borç varmış ortada. Asker polis afad bölgeye akın edince
Çocuğu sakladığı yere bir daha ulasamamis . Yakalanirim korkusuyla Ve Çocuk orada elleri ağzı bağlı şekilde maalesef açlıktan. .
Ne demek aile biliyormuş? Benim kizimi kaçiranlari bilecem fakat sadece süt ver mesaji verecem öyle mi?
O aileyide hapise atarlar umarim! Çok daha kötü şeyler söylemek istiyorum fakat tutuyorum kendimi. Daha öncede dedim, hadim sadece pedofile katile degil, böyle sorumsuzlarada müstehaktir. Şimdi yine çocuk yaparlarsa kim ne diyecek ne yapacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?