- 27 Aralık 2014
- 1.425
- 1.371
- 163
- 34
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
Hangi ayetten bahsediyorsunuz acaba? Nisa süresi 23. ve 24. ayette kimlerin haram kilindigi yaziyor. Kuzenler buna dahil degil.
Kuzenle evlennek ensest değil.Ama dünyada başka insan mı kalmadı?
Kuzen 1. Derece değil ki hanımefendi?Hanımefendi 1.Derece 2.derece... Evlilik var
1. Derece kuzenler
2.derece kardeş torunları
Kuzen 1.dereceyse tıbbende kardeştir.
Kardeşte yakın değil ensest değil demeyin.
Düşüp bayılıcam.
Nerde diyor celimsiz olur diye kaynak gösterirmisiniz Kur'an dan?Off off gerçekten derin bi off çektim.
Hanımefendi ne yazıyo benim yazımda?
Dayı amca hala teyze yasak zayıf ve çelimsiz olur diyo.
Yani hasta olur diyo dimi ?
Dayının oğlu, oğlunun oğlu, onun oğlunun oğluylada evlensen yine hasta oluyo.
Demekki onlarda yasak düz mantık ya Bukadar basit.
Hanımefendi 1.Derece 2.derece... Evlilik var
1. Derece kuzenler
2.derece kardeş torunları
Kuzen 1.dereceyse tıbbende kardeştir.
Kardeşte yakın değil ensest değil demeyin.
Düşüp bayılıcam.
Allah'ın hikmeti olacak. Her türlü riski alıp olumsuz sonuç olunca bu denilmiyor mu?Peki çocuğunuz olursa eğer sakat olabileceği düşüncesi sizi hiç korkutmuyor mu? Yani ben kuzenimle evleneyimde ne olursa olsun mu diyorsunuz? İnşallah sakat olmaz ama böyle bir risk var,hemde çok büyük..Bunun bilincindemisiniz?
Arkadaslar 6 7 aydır birini tanıyorum 2 aydır beraberiz bu kişinin abisi teyze kızıyla evli.Kendisinede halasının kızını istemişler ama kız istememiş..Maraşlı kendisi.Bana tuhaf geldi bu.Kuzenimi düşünüyorumda yani kardeş yarısı.İçim bi tuhaf oldu öğrenince..
Kuzenin kaçıncı derece akraba oldugunu bilmiyordum ben. Kuzenle zaten nasil 1. Derece akraba oluyoruz ki sonucta bir yabancinin genini de aliyor diye dusunuyordum iyi oldu bu eline saglikallahım allahım.. döşemişsiniz de keşke bu 1. derece akrabalık zımbırtısına netten bakaydınız.. durun, o güzel ellerinizi yormayın ben sizin için yapıştırayım.. Hatta bir hastane sitesinden alayım ki kesin olsun..
http://www.acibadem.com.tr/organnaklimerkezi/international/kimler-canli-verici-olabilir/
şekil A da görüldüğü üzere bu site kuzenlerin 4. derece akraba olduğunu iddia ediyor..
Güzel yurdumun güzel insanları.. Kuzenle evlilik yasak olsa kanunen evlenemezlerdi zaten.. Akraba evliliklerine karşı olmakla, bu insanlara ensest demek arasında fark var.. Kuzeni de 1. derece akraba yaptınız ya, çok yaşayın e mi?
Nerde diyor celimsiz olur diye kaynak gösterirmisiniz Kur'an dan?
Hm tabi mealdan meala da fark var. Dinimizi carpitmak isteyen o kadar coook ki. Kapayalim burda tartismayi.O söylediğiniz surede hanfendi
Akrabağa evliliğınde bir iğrençlik ve iticilik göremiyorum ben. Kardeş yarısı diye birşeyde yok mantıken düşünürseniz. Ya kardeşimdir ya da değildir, bunun yarısı olmaz. Ya annemin ya da babamın çocuğu olacakki kardeşim olsun. Benim annemden babamdan mı olmalarda kardeş veya kardeş yarısı oluyorlar?
Benim annemle babam kuzenler. Anneannemle dedem kuzenler. Babaannemle dedem (annemin babası) kardeşler birde üstüne. Halalarımda da kuzenleriyle evli olanlar var. Bende kuzenimle evleneceğim inşallah ve hepimizde turp gibiyiz, hastalığımızda yok çok şükür.
İğrenç olan ne var hani?
İnternetten alınan bilgiye güvenmemelisin.birinci dereceden akrabayla evlilik türk medeni kanununda yasaktır ve ensest sayılıyor.Ensest evlilik türkiyede yasak,kuzenler evlenebiliyor.Kuzenler 1. Dereceden akraba değiller bu yüzden.Sadece çekirdek ailemiz 1.derece akrabadır.Bir kuzenle diğerinin dna sı da benzeşebilir ama bu tesadüf eseri anne ve babalarından dolayı olur,evet onların evliliği de çok zararlı ve %80 gibi bir özürlü çocuk ihtimali var ama türk medeni kanununa göre ensest değil.
Vip o.valla dine girmeyeyim diyorum ama sadece peygambere helal kılınmıştır diyor
neyse bunun sebebini yazarsam iyice çullanırlar hiç bulaşmayayım
ya inanılır gibi değil kanıuna göre olanı koyuyoruz yok diyorlar hala 1ci derece. neyse artık.Kuzenin kaçıncı derece akraba oldugunu bilmiyordum ben. Kuzenle zaten nasil 1. Derece akraba oluyoruz ki sonucta bir yabancinin genini de aliyor diye dusunuyordum iyi oldu bu eline saglik
Hm tabi mealdan meala da fark var. Dinimizi carpitmak isteyen o kadar coook ki. Kapayalim burda tartismayi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?