Akraba içi evlilik

Hangi ayetten bahsediyorsunuz acaba? Nisa süresi 23. ve 24. ayette kimlerin haram kilindigi yaziyor. Kuzenler buna dahil degil.

Off off gerçekten derin bi off çektim.
Hanımefendi ne yazıyo benim yazımda?
Dayı amca hala teyze yasak zayıf ve çelimsiz olur diyo.
Yani hasta olur diyo dimi ?

Dayının oğlu, oğlunun oğlu, onun oğlunun oğluylada evlensen yine hasta oluyo.
Demekki onlarda yasak düz mantık ya Bukadar basit.

Benım eski nişanlım beni üvey kuzeni ile aldattı.. neleri var canım benden önce konusuyorlarmısta düşün..

Nerde diyor celimsiz olur diye kaynak gösterirmisiniz Kur'an dan?

Hanımefendi 1.Derece 2.derece... Evlilik var

1. Derece kuzenler
2.derece kardeş torunları

Kuzen 1.dereceyse tıbbende kardeştir.
Kardeşte yakın değil ensest değil demeyin.
Düşüp bayılıcam.

valla dine girmeyeyim diyorum ama sadece peygambere helal kılınmıştır diyor
neyse bunun sebebini yazarsam iyice çullanırlar hiç bulaşmayayım

Allah'ın hikmeti olacak. Her türlü riski alıp olumsuz sonuç olunca bu denilmiyor mu?

Ayrıca "tıbbi açıdan çok riskli"ye cevaben "benim ailemde de çok var, hiçbiri sakat değil" demeye de bayılıyorum.
Benim dayım da emniyet kemeri takmaz ama trafik kazasında ölmedi, demek ki emniyet kemeri takmamak riskli değil

Bizim sülalede de akraba içi evlilik var ama eşim (o zamanki sevgilim) bunu öğrendiği zaman içi bir tuhaf olmuş mudur bilmiyorum bizim kendi kuracağımız ailenin bu durumla bir ilgisi yoktu çünkü. Çocukluğumdan beri yakın çevremde ona nikah düşer, buna nikah düşmez muhabbeti yapılırken veya mal bölünmesin gibi sebeplerle meşrulaştırılırken bu kültürel yapı, benim coğrafi bölge sınırları içinden biriyle bile evlenmeyeceğime dair kesin fikirlerim vardı çünkü. Olay sadece kardeş gibi görme vs. değil.

Kuzenin kaçıncı derece akraba oldugunu bilmiyordum ben. Kuzenle zaten nasil 1. Derece akraba oluyoruz ki sonucta bir yabancinin genini de aliyor diye dusunuyordum iyi oldu bu eline saglik

1 derece degil 4. Derece b.k degil kaka akraba ya sonucta ben nasil babamin oz ve oz kardesinin cocuguna oyle bakarim.. sonucta yemisim rakamini midesizlik dız boyu bana omrumde gormedigimide akraba diye tanistirdiklarinda o benim gozumde akrabamdir yuzunu bikere bile gormemiste olsam kardes gibi oyle buyumedim diye o gercegi degistirmiyor içi pis olanlarin bahanesi biraraya getirilmiyormus oyle buyumemismis akraba iste ya var mi ötesi rezillik insan kitligi ciksa anlayacamda yok yani bol insanimiz

annemle babam akraba degil, diger amcalarim kuzenleriyle evli, bana oyle 'igrenc' gelmiyor.. cok sukur cocuklari saglikli hepsinin..
simdiki nesilde yok bizde yakin akraba evliligi, ic ice olunca, kimse o gozle goremedi ama bi onceki nesilde daha yayginmis, sulale daha genis imis, bu zamanki gibi degilmis iliskiler.. ben katı bakmiyorum olaya..
feride ve kamran da teyze cocuklari hem

kusura bakmayın da sizin gen havuzunuz aşırı dar, hepiniz akrabasınız. dedeleriniz neneleriniz bile kuzen. böyle bir gen havuzunda bireylerin görünen bir sağlık problemi ya da engeli olmasa da, ideal ve ya ortalama üstü bir fiziksel görüntü (sağlık güzelliktir), yeterince gelişmiş bir bağışıklık sistemi düşünülemez. bakın yazdığımı iyi okuyun, akraba evliliklerinde doğan çocuklar illa ki engelli olur demiyorum, oldukça yüksek bir ihtimal olduğunu da belirtmeden geçmeyeceğim. işin ahlaki yönünü de sizinle tartışmayacağım, nasılsa fikriniz değişmeyecek ama biraz gerçekçi olup biyoloji, genetik bilimi ile ilgili şeyler okursanız siz de herşeyden önce akraba evliliğinin doğacak çocuklar açısından ideal bir evlilik olmadığını göreceksiniz. sizin ailenizde herkes akraba diye inat etmeyin bunun iyi bişey olduğunu savunmakta. tıbbın karşısında sizin sözünüzün hiçbir değeri yok.

İnternetten alınan bilgiye güvenmemelisin.birinci dereceden akrabayla evlilik türk medeni kanununda yasaktır ve ensest sayılıyor.Ensest evlilik türkiyede yasak,kuzenler evlenebiliyor.Kuzenler 1. Dereceden akraba değiller bu yüzden.Sadece çekirdek ailemiz 1.derece akrabadır.Bir kuzenle diğerinin dna sı da benzeşebilir ama bu tesadüf eseri anne ve babalarından dolayı olur,evet onların evliliği de çok zararlı ve %80 gibi bir özürlü çocuk ihtimali var ama türk medeni kanununa göre ensest değil.

valla dine girmeyeyim diyorum ama sadece peygambere helal kılınmıştır diyor
neyse bunun sebebini yazarsam iyice çullanırlar hiç bulaşmayayım
Vip o.

Kuzenin kaçıncı derece akraba oldugunu bilmiyordum ben. Kuzenle zaten nasil 1. Derece akraba oluyoruz ki sonucta bir yabancinin genini de aliyor diye dusunuyordum iyi oldu bu eline saglik
ya inanılır gibi değil kanıuna göre olanı koyuyoruz yok diyorlar hala 1ci derece. neyse artık.

Hm tabi mealdan meala da fark var. Dinimizi carpitmak isteyen o kadar coook ki. Kapayalim burda tartismayi.

ya bu olaya da ekstra gülüyorum cevaplar tıkanınca
neyse kapayalım tartışmayı
allahtan iyi mi bileceksin
yazıyorsa vardır doğruluğu vs

biraz gözlerimizi açalım, sorgulayalım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…