Akraba içi evlilik

Iyi de babasindan cocuk dogurmayla bunu bir tutamazsiniz. Ozellikle musluman olan insanlar icin hic soyleyemezsiniz. Ve ikisini ayni kefeye koymak bile hakarettir. Ona etmiyorsaniz babasina anasina ediyorsunuz. Farkli bir durum yok yani.

Benim icin akraba evliliginin tek sorunu sakat çocuk riskidir. Bu da karsi olmama yeter. Ama nasil kuzenine asik olursun diye dusunmem. Oluyorlar işte. Kuzenini kardesi gibi görmüyor ki. Gorse asik olmaz zaten.

Al benden de o kadar oky. Konu başında neler düşünüyordum simdi neler yazıyorum. Akraba evliligine son derece karşıyım. Ama yapilan yorumlar karsisinda da dehsete düştüm

ha çocuğa değil anne babasına hakaret ediyorsunuz ve bu aileden doğan çocuğada ensest ilişkiden olan diyorsunuz..
fark ne.

Bana gore cocuklar anne babalarinin hatalariyla yargilanmazlar, sorun anne babalarinin hatalarini savunduklari ve normallestirdikleri yerde baslar. Ayrica ensest hakaret midir degil midir bunu da tartismak lazim. Ensest=yakin akraba ile girilen cinsel iliski ise, kardes cocuklari da genetik olarak 1. Derece akraba ise, 1. Derece yakin akraba ile evlilik=ensesttir. Eger x kisi bana hem 1. Derece akraba ile evliligi savunup hem ensest kelimesini hakaret olarak aliyorsa once kendini sorgulamasi gerekir.

Bu kadar güzel açıklanabilirdi.
Bu lafın üstüne söylenebilecek bir şey yok

Aslinda ayni kefeye koymak icin degil ama ailelerin hatalarinin cocuklari baglamadigini orneklemek icin boyle bir ornek vermistim ama yine ters anlasilmis, yine soyluyorum cocuklar anne babalarinin hatalarindan sorumlu degildir onlarin hatalarini devam ettirip ettiememekten sorumludur

Bakin ayni yerde tikaniyoruz. Siz bilimsel acidan bakiyorsunuz olaya bir baskasi dini annesi babasi akraba evliligi yapmis olmalari hata degil ki. Benim 1. Derece akrabam kardesim anam babam dayim halam teyzem vs dir diyor. Onlarin cocuklari ile evlenmeyi dogal buluyor. Bana kalirsa da bebekte sorun riski olmasa ahlaksızlık değil. Neden olsun? Kardes olarak gormuyorlar ki birbirlerini oyle buyumemisler. Akraba evliliginin yaygin oldugu yerlerde kiz erkek kuzenleri yaklastirmazlar bile birbirlerine nikah duser diyerek.

1) Birinci derece kan hısımları: Annemiz ,babamız ve çocuklarımız birinci derecede kan bağımız olan akrabalarımızdır.

2) İkinci derece kan hısımları: Kardeşlerimiz,torunlarımız , dedemiz ve ninemiz (babaanne,anneanne) ikinci derece kan bağı olan akrabalarımızdır.

3) Üçüncü derece kan hısımları: Kardeşlerimizin çocukları yani yeğenler,amca,hala,dayı,teyze 3 . derece akrabalarımızın çocukları 4. derece akrabamız olur.

Miras hukukunda akrabalık dereceleri bu.
kısacası kuzenler birinci derece değil 4cü derece akrabamızdır

allahım allahım.. döşemişsiniz de keşke bu 1. derece akrabalık zımbırtısına netten bakaydınız.. durun, o güzel ellerinizi yormayın ben sizin için yapıştırayım.. Hatta bir hastane sitesinden alayım ki kesin olsun..

http://www.acibadem.com.tr/organnaklimerkezi/international/kimler-canli-verici-olabilir/

şekil A da görüldüğü üzere bu site kuzenlerin 4. derece akraba olduğunu iddia ediyor..

Güzel yurdumun güzel insanları.. Kuzenle evlilik yasak olsa kanunen evlenemezlerdi zaten.. Akraba evliliklerine karşı olmakla, bu insanlara ensest demek arasında fark var.. Kuzeni de 1. derece akraba yaptınız ya, çok yaşayın e mi?

aynını yazdım bende. 4cü derece akraba oluyorlar. birinci ne alaka

Hangi ayetten bahsediyorsunuz acaba? Nisa süresi 23. ve 24. ayette kimlerin haram kilindigi yaziyor. Kuzenler buna dahil degil.

Sizlerden onay bekleyen kim?
Evleniyorum zaten kuzenimle merak etmeyin.
Peki çocuğunuz olursa eğer sakat olabileceği düşüncesi sizi hiç korkutmuyor mu? Yani ben kuzenimle evleneyimde ne olursa olsun mu diyorsunuz? İnşallah sakat olmaz ama böyle bir risk var,hemde çok büyük..Bunun bilincindemisiniz?

kaç yaşındasın bilmiyorum ama kuzen evlilikleri oldukça yayın ülkemizde, tabii son yıllarda azalmıştır muhtemelen akraba evliliklerinin riskleri öğrenildikçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…