Elde olan bir kadının kıymeti kaybedilmiş ise o kadının tekrar Kıymet kazanması imkânsızdır .Gitmeyene dek tavir koymayana dek...tekrar Kıymet kazanması için o kadının ortadan kaybolması bir süre ciddi bir sessizliğe gömülmesi ölü gibi olması yani hiç yaşamıyormuşcasına eşinin hayatından gitmesi gerektir .
Siz o evde olmaya devam ettikçe o kişi ile Aynı yatağa girmeye devam ettikçe Siz cepte olan bir şey olduğunuz sürece ne kıymetiniz bilinir ne özlenirsiniz ne de hatıralarınız kafasında canlanır da "ah nerde o gunler "der.
Unutmayın bir şey ancak kaybedildiği zaman gerçek değeri anlaşılır.
Ama siz sizi kaybetmesine izin vermiyorsunuz sizi özlemesi için ona bir fırsat tanımıyorsunuz pişman olup yaptıklarını düşünmesi için ona hiçbir şekilde zaman ve fırsat vermiyorsunuz aksine siz onun yanında kalarak onunla aynı yatağı paylaşarak onun evin içerisindeki yemek ve kıyafet ihtiyaçlarını gidererek Siz ona şu mesajı veriyorsunuz ne olursa olsun ben seni bırakmayacağım sen hayatı nasıl yaşarsan yaşa ben istemesem bile yanında kalmaya devam edeceğim Çünkü ben sensiz olamam ben değersizim Yeter ki sen beni bırakma ezik de olsam mutsuz da olsam yine de yanında kalacağım
. Bu mesajı siz sözlerinizle söylemiyor olabilirsiniz ama hareketleriniz ve ona karşı tepkisizliğiniz ona açıkça bu mesajı veriyor zaten evet zaten Eşinizin istediği de bu.
Sőyle dusunun Eşiniz sizi bir gemiye binmeniz için ikna etti, bu evlilik gemisinde mutlu mesut yaşarken gemide hiç istemediğiniz ve çok mutsuz olacağınız bir durumla karşılaştınız bunun karşılığında gemiden atlamak ve gitmek istediğinizi söylediniz ancak eşiniz buna şiddetle karşı çıktı ve sizi bir şekilde ikna etti Siz bir süre Mutlu oldunuz inandınız ve o geminin gitmesi için canla başla uğraştınız...ve daha sonra tekrar o üzücü Hadise'yi yaşadınız Ama bu defa gemiden atlamak uzaklaşmak istemediniz çünkü bu gemiye de Eşinize de çok alışmışsınız atlarsanız boğulmaktan ve ölmekten korktunuz gemide bir sandal ve can simidi olduğunu unuttunuz hatırlamak bile istemediniz Çünkü gemide ve ancak eşinizle birlikte yaşıyor olabileceğinizi var gücünüzle inandınız bu durumu bilen eşinizde artık gemiden inmeyeceginizden emin olarak yaptığı hatalarda ısrarlı ve kendince mutlu olarak yaşamaya devam ediyor.
Denizde fırtına çoktan başlamış dümende kontrol edecek kişi yok. Üstelik gemi su almaya da başlamış. bu şekilde yalpalayarak denizde bir gemi dümeninde kaptansız ne kadar daha gidebilir??!! mutlak son geminin batması ya da en yakın sahilde karaya oturması olacak görmezlikten gelinen bu mutlak sona Adım adım ilerlemeye devam ediyorsunuz
Siz gemiden Atlasanız da bu gemide Dursanizda mutsuz olacaksınız her iki ihtimalde de mutlak bir mutsuzluk var öyleyse gemiden atlayıp gururlu bir mutsuzluğu gemide kalan gurursuz ve daha kotuye gidecek mutsuzluğa tercih edilmelidir
Hem Unutmayın ki gemiden atlamak ölüm değil boğulmak hiç değil korkmayın sizi hayata bağlayacak sizi hayatta tutacak Can simitlerinin görmezden gelmeyin gemideki Can simitleri sandalları bugüne kadar görmezden geldiniz şimdi onlardan birine tutunun denize salın fırtınadan ve su almaya başlamış bir gemiden kaçtığınız ın farkına varın sahile ulaşmak için çabalayın size yardım eli uzatan insanların uzattıkları eli tutun ve sahili selamete çıkın belki mutsuz olacaksınız bir müddet yalpalayacaksınız ama unutmayın O Gemide daha da mutsuzdunuz ve git giderek artarak devam eden bir mutsuzluktan kendinizi kurtardınız
Peki gemide kalanlara ne olacak son olmaya başlamış bir gemiyi tek başına kurtarmaya çalışan bir adam bıraktınız muhtemelen ya O gemiyi Terk Edecek ya da gemiyi onarıp sizi tekrar yanına alması için uğraşacak ona seçenek sunun ve bu iki seçenekten hangisini tercih edeceğini düşünmesi için zaman ve fırsat verin .bu fırsatı ilk kez eline geçiren eşiniz emin olun Durumun ne kadar ciddi olduğunu yalnız başına fırtınalı bir gecede gemi çok şiddetli sallandığında daha da iyi hissedecek yalnızlık bir insana Hayattaki en zor durumu hissettirir ve çıkış yolu aratması için bir seçenek sunar
Seven ve içinizde bitmeyen bir takıntıyla Siz sahilde o geminin gelip sizi almasını bekleyeceksiniz Bundan adım kadar eminim size kızmıyorum sizi anlayışla karşılıyorum Ama bu yaptığınız ve düştüğünüz durumun farkına hem sizin varmanız hem de Eşinizin varması için en iyi hareketi gemiyi terk ederek yaptığınızı bilmenizi istiyorum.
Böylelikle zamanla ne kadar doğru yaptığınızı anlayacak kendinize sevecek karakterli duruşunuzdan ötürü kendinize saygınız artacak aynı şekilde karşı tarafın da size karşı saygısı ve hareketlerindeki temkini artacaktır.bunlar bir anda olacak şeyler değil bir günde olacak şeyler değil ..Biraz zamanın geçecek ve bu zaman içerisinde de aynı tutumu sergilemeniz gerekmekte unutmayın siz hayata karşı dik duruşumuzu korudukça o nispette korunursunuz ..insanlarin saygisiz tavirlarindan,vefasizligindan, dik durdukca korunursunuz..
Gemideki can simitleri gercek hayatta :arkadaslariniz eger araniz iyiyse aileniz ,isiniz yada varsa cocuklariniz...onlara sarilin ,kiymetini bilemediginiz zamanlari yasayin,iste insanlarin kendini sev dedigi kendine saygi duy dedigi bu gunlerde gerceklesecek. Senin yaninda duran insanlar sana degerini kiymetini hatirlatacak, saygini ,kimligini benligini hatirlatacak .esinin yaninda kaybettigin ozguvenine kavusacaksin onsuz da yasayabilecegine inandikca daha da guclu olucaksin.
Peki ona ne mi olacak? Esin kiymwtini bilip ayaklarina sarilip af da dileyebilir yada ben yolumu sectim diyerek o kadina gidebilir. Emin ol gemiyi terk etmezsen esin oldugu durumu koruyacak ve gunden gune seni hice sayacak ..birak secimini yapsin, sen o geldiginde belki o kadar kendini iyi ve guclu hissedeceksin ki esini affetmeyip elinin tersiyle iteceksin..
Secim şansı ver ona.blöf veya sözle degil.. gercek bir secim. Yoklugunla sına! Varliginin kiymetini bilirse bilir bilmezse zaten sana fayda getirmeyecsk bir adamdan kurtulmus olucaksin..her iki ihtimalde kazanclisin.
Gunlerce sen kritigini yapiyirsun olayin oylemi olur boyle mi olur diye dusunuyorsun.Sen gemiyi terk et birak o geceleri uykysuz kalsin biraz. Birazda o kafa yorsun birak. Yükünü indir sırtından eşin sırtlansin artık ,Ayaga kalk ve toplan.sana lazim olan 2 valiz bir gurur.yolun acik olacak